Generál major Harsha Kakar včera potvrdil, že zničení skladu munice s ochuzeným uranem na Ukrajině znepokojilo spojence Kyjeva, protože vážně narušilo přípravu protiruské ofenzívy!

Generál major Harsha Kakkar včera (25.5.2023) potvrdil, že Rusko na Ukrajině raketovým úderem zničilo sklad munice s ochuzeným uranem, a zasadilo tak zdrcující ránu připravované ukrajinské ofenzívě!

Michael Svatoš
Michael Svatoš

Generál major Harsha Kakar včera potvrdil, že nedávné zničení muničního skladu v západoukrajinském městě Chmelnickyj (18.5.) vyvolalo velké znepokojení západních spojenců Kyjeva, protože ve zničeném skladu byla uložena britská munice z ochuzeného uranu, a její zničení vážně narušilo plány na rychlé zahájení ukrajinské ofenzívy! Protože generál Kakar je bývalým náčelníkem oddělení vojensko-strategických analýz indické armády, a předním vojenským teoretikem, který má dobré kontakty, jak na Rusko, tak na Západ, v dnešní analýze se budeme jeho závěrům věnovat podrobně. Tím spíš, že generál Kakar také zveřejnil některé překvapivé zákulisní informace z neúspěšného jednání vojenského paktu QUAD, (USA, Austrálie, Japonsko, Indie), namířeného proti Rusku a Číně, které proběhlo současně s jednáním skupiny G-7 v Hirošimě za účasti kyjevského diktátora Zelenského.

Hlavní body z analýzy generála Kakara:

  1. Na jednání G-7 v Hirošime se minulý týden nepodařilo USA a Velké Británii zlomit Indii a donutit jejího premiéra Modiho, aby odsoudil Rusko, připojil se k sankcím a podepsal předem připravené prohlášení. Výsledkem odporu Indie jsou dvě samostatná prohlášení z jednání. Prohlášení QUAD, (Indie je členem), pouze obsahuje slova o hlubokém znepokojení válkou na Ukrajině. Prohlášení G-7, (Indie není členem), odsuzuje ruskou agresi a vyzývá k dalším sankcím a dodávkám zbraní Kyjevu!
  2. Na jednání v Hirošimě osobně vystoupil prezident Zelenskyj a dožadoval se schválení svého plánu na převedení válečných operací na vlastní ruské území. Tuto tzv. ofenzívu Kyjeva do srdce Ruska evropští premiéři zemí G-7 Zelenskému zakázali, ale společně s USA požadovali, aby Kyjev urychleně zahájil ofenzívu proti svému obsazenému území.
  3. Od ruské invaze na Ukrajinu bylo na ruské jednotlivce, společnosti, produkty a technologie uvaleno více než 11 000 nových omezení. Ruská ekonomika, i když poklesla o 2,1 procenta, zůstává stabilní s pokračujícím vývozem ropy. Indické ropné společnosti reexportují ruskou rafinovanou ropu do Evropy. Brusel sice hrozil Indii sankcemi za reexport ruské ropy do Evropy, ale nakonec se bál je uvalit. Brusel jedná licoměrně, sankce uvaluje vždy jen proti dodavatelům zakázaných ruských komodit, nikoli proti jejich evropským odběratelům. Typickým případem jsou poslední sankce na ruské diamanty. Jejich vývoz z Ruska nerušeně pokračuje, protože jejich hlavním odběratelem jsou USA.
  4. Rusko, aby odrazilo útok spojeného Západu, a obešlo sankce, úspěšně posiluje své vztahy s islámskými národy, které jsou převážně protizápadně orientované. Putin nedávno pozdravil účastníky 14. mezinárodního ekonomického fóra Rusko – islámský svět slovy: Rusko je otevřené rozsáhlé obchodní a kulturní spolupráci s muslimskými zeměmi. Spojuje nás společná touha vytvořit spravedlivější multipolární světový řád, který je založen na mezinárodním právu. A slavil svou politikou úspěch.
  5. Dokud bude Západ Kyjevu poskytovat zbraně, finanční prostředky, a žoldáky, bude Zelensky bojovat v jejich válce. Zelenskyj není nic jiného, než typický diktátor, který zavírá každého, kdo zpochybňuje jeho autoritu. Ukrajina nepředstavuje pro Západ nic jiného než obětního beránka, který má za cenu vlastního zničení způsobit Rusku co největší ztráty.
  6. Všichni hlavní evropští politici mají strach z nadcházejících prezidentských voleb v USA. Jakýkoli Republikán v Bílém domě bude podle všeobecného konsensu západních politiků znamenat ohrožení dosavadní podpory kyjevského režimu. Donald Trump již tento záměr vyjádřil. Bez podpory USA se kyjevský režim rychle zhroutí. Evropa sama nemůže ztrátu podpory USA nahradit. Pravděpodobně tak dojde k rozsáhlému zasahování do amerických voleb ze strany Ruska i Číny, aby se prosadilo vítězství republikánů.
  7. Zelenskyj by byl Západem už dávno za své diktátorské móresy odstaven z úřadu. Ale Západ si je vědom, že jeho hlavní hodnota spočívá v jeho naprosté ochotě obětovat celou Ukrajinu a všechny Ukrajince zájmům USA a EU. Stal se tak miláčkem NATO. A NATO mu veřejně slíbilo, že Ukrajinu přijme za svého člena až zvítězí nad Ruskem. Což znamená nikdy.
  8. Zelenskyj je jen Bidenova hlásná trouba, a bude se chovat vždy jen tak, jak se mu řekne. Vyzbrojování Ukrajiny je jedna část řešení, a jednání o ukončení konfliktu je druhá část řešení. Proto povede ignorování diplomacie k rozsáhlému zničení Ukrajiny. Strategie na vyzbrojování Kyjeva je destruktivní strategií Západu. Obnova Ukrajiny se nebude nijak podobat rekonstrukci Německa a Japonska po druhé světové válce. Protože Západ už nemá dostatek financí. A i kdyby je měl, stejně by se všechno na Ukrajině, která je vyhlášená jako nejzkorumpovanější země světa, rozkradlo.
  9. Pokud Západ nepřestane bránit mírovému řešení konfliktu na Ukrajině, Ukrajina ztratí celou jednu generaci, a ukrajinský národ bude kompletně zničen!
  10. Vyhrožování Západu těm zemím, které přes sankce obchodují s Ruskem, má jediný výsledek. Rusko má stále více spojenců!
  11. Západní sankce mají malý vliv na ekonomiku Ruska, ale způsobily ruskému válečnému průmyslu potíže, protože musí nahrazovat velmi precizní západní součástky určitých zbraní jejich náhradami, které nejsou stejně kvalitní.

Ekonomická část analýzy generála Kakara byla včera potvrzena respektovanou analýzou expertů na mezinárodní trh, která dokazuje, že tzv. ropné sankce uvalené v prosinci na Rusko neměly žádný vliv na jeho schopnost vyvážet ropu a získávat z jejího vývozu potřebné finance na válečnou kampaň. A to ve stejném množství jako před sankcemi. Jediný pokles příjmů Ruska z prodeje ropy není způsoben sankcemi, ale poklesem cen ropy v důsledku hospodářské krize.

***

4.2 6 hlasy
Hodnocení článku
5 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
danny
danny
před 11 měsíci

Ofenzíva, “jakou svět neviděl”: už začala, začne každou chvíli, na jaře, začátkem léta, koncem léta, ještě máme málo, potřebujeme 300 tanků, 48 F-16, už máme vše,… Toto vše vyplodili tři ukrajinští papaláši během tří dnů. Udeřit mohu, pokud má mít ofenzíva smysl (osvobodit zabraná území, včetně Krymu) pouze na jednom… Číst vice »

spartak
spartak
před 11 měsíci

Doba se mění , jen u nás setrvačností vládne fialová katastrofa.

mikkesh
mikkesh
před 11 měsíci
Odpověď uživateli  spartak

Ano, včera jsem se na Aktualně dozvěděl, že se šašci z Evropy usnesli, že Ukrajina už vlastně v té válce zvítězila. Takové pitomce kdysi nenašel ani Goebbels. A nebo se pletu a to panoptikum už stačilo střihnout obrat a u Bachmutu uznalo vítězství Ukrajinců nad banderovci. No a ohledně Zalužného, i šéf Wagnerovců uznal chrabrost jeho bojovníků a zbylé… Číst vice »

cablik
cablik
před 11 měsíci

Ať bude v bílé chatrči dědek nebo republikán tak jim to tu válku nevyhraje pokud zas dodají radioaktivní munici tak ji Rusové zas zničí.

mikkesh
mikkesh
před 11 měsíci

Bravo a díky, pane Svatoši.