Jak stádo oslů jdeme za vládní mrkví!

Naše vláda znovu národu dokázala, že sáhnout na peníze nadnárodních společností, které od nás odtékají bez zdanění, je nemožné.

Karel Petřík
Karel Petřík

Zato třást občanem jak oslem, až z něj peníze padají, považuje za jediný možný postup pro plnění státní pokladny. Proč také ne, když ani nezahýkáme, a dál jdeme za státní mrkví, co visí na špagátě před naší hlavou, a kterou nikdy neochutnáme.
 
My nemáme právo vyčítat našim dědům, že uvěřili v lepší svět, když v roce 1948 pochodovali Prahou dělníci s puškami, které měly zajistit spravedlnost a cestu k blahobytu. Uvěřili krásné vizi, a ti co pochybovali – mlčeli. V roce 1949 byli umlčeni. Ne nemůžeme jim nic vyčítat, když dnes sami mlčíme k naší cestě k chudobě. My nemůžeme potomkům tvrdit, že jsme neznali cíl, když vedení EU o tom samo nenechalo nikoho na pochybách. I dítě pochopí, že ne naše neznalost, ale naše lenost a zbabělost jsou příčinou světa, ve kterém žije. Zkušenost našich dědů, ze které jsme se měli poučit, je nám naprosto k ničemu.

Když se kácí les, létají třísky. Tato věta vyjadřuje, že je normální počítat s nevinnými a náhodnými obětmi při prudkých společenských změnách. Tyto změny se vždy tváří, že pro lidi svět zlepší, a třísky jsou bohužel nevyhnutelné zlo provázející tuto změnu k lepšímu, ale že výsledek za nějaké ty oběti stojí. Jak je to ale s třískami při změně společnosti k horšímu?

Nezůstanou pak vlastně ze všeho jen třísky? Nevinné, náhodné, hloupé, důvěřivé, vystrašené třísky, na cestě k chudobě. Postavme se všichni té snaze udělat z nás oběti chudoby!!! Nepodceňujme odhodlání vlády udržet se u moci za jakoukoli cenu. Bratrskou pomoc spřátelených armád nevyjímaje. V roce 1949 bylo na nápravu pozdě. V roce 2024 bude možná také pozdě.

Autor: Karel Pretřík, zdroj: První zprávy, foto: Hans Štembera

4 4 hlasy
Hodnocení článku
12 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Praded
Praded
před 11 měsíci

Jako po celou historii KAPITALIZMUS BÍDA A HNUS.

vachav
vachav
před 11 měsíci

Další Bašta-dehonestace minulého režimu za každou cenu.To je snad nemoc a závislost!

tomaskova
tomaskova
před 11 měsíci

Krátké a úderné, tak to má být. Sáhodlouhé články nejsou přínosem, většina je celé ani nečte. Souhlasím ve všem s autorem a je jen na nás, jak se k tomu postavíme.

Anonym
Anonym
před 11 měsíci
Odpověď uživateli  tomaskova

Madam a jak vy se k tomu postavíte? Asi potřebujeme všichni trochu inspirace. Jste připravena se nechat ukřižovat, či přijmout břemeno smrti někoho z vašich nejbližších? ONI se s námi nebudou párat. To si snad uvědomujete. O volbách říkáte, že jsou zmanipulované. Takže nezbývá než jít do otevřeného střetu a ten musí skončit špatně. V tak hrozné krizi… Číst vice »

Ludvik
Ludvik
před 11 měsíci

Porovnání současnosti s obdobím okolo roku 1948 je srovnáním, které “kulhá na obě nohy”. Okolo roku 1948 se lidé radovali z ukončení 2.světové války a hleděli s  očekáváními a nadějemi do budoucnosti; v současnosti, která čím dál více připomíná období hospodářské krize a událostí mezi 1.a 2.světovou válkou, je tomu zcela naopak…

skeptik
skeptik
před 11 měsíci
Odpověď uživateli  Ludvik

Měli za sebou dvě světové války “báječného” “úžasného” kapitalismu.
Opravdu překvapivé, že chtěli změnu k lepšímu. A ta se jim povedla.
Nebýt rozpoutání studené války kolektivním fašistickým západem po skončení II. světové, svět by se vyvíjel úplně jinak.

cablik
cablik
před 11 měsíci

A jéje pravičáci mají zase „zlí socialismus” běžte k šípku stále toho nemáte dost co se děje. A co na nás ti nejbohatší KAPITALISTÉ chystají chtějí absolutně vše sebrat a udělat z nás digitální otroky které následně vyhladí.

cablik
cablik
před 11 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Tohle není sci-fi ale blížící se realita: Už jdou! Stovky dětí předělány na transky. Můstek k transhumanismu je postaven. Mocné firmy + WHO + OSN = NWO. Po Velkém resetu budou tyto bytosti prý žít v kyberprostoru. Výroba otroků začala
https://protiproud.info/politika/7189-tohle-neni-scifi-ale-blizici-se-realita-uz-jdou-stovky-deti-predelany-na-transky-mustek-k-transhumanismu-je-postaven-mocne-firmy-who-osn–nwo-po-velkem-resetu-budou-tyto-bytosti-pry-zit-v-kyberprostoru-vyroba-otroku-zacala.htm

kutnohorsky
kutnohorsky
před 11 měsíci

Fiala prohlásil, že jeho vláda toho udělala více než ty dvě předešlé dohromady. To může říci jen sebestředný, namyšlený, i když vzdělaný ale jinak úplně blbý debil, který se doslova svou arogancí lidem směje do očí. Která vláda v Evropě si dovolí snižovat tak životní úroveň obyvatel na úkor jiných? Na VZP… Číst vice »

Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 11 měsíci

Autore, kdypak vy jste byl na protivládní demonstraci za poslední rok? Takových rádců od stolu, jako vy, jsou tu tisíce. Jediné, co má význam v této době, jsou demonstrace, ten váš článek je jen mlácení prázdné slámy, a s jeho obsahem nesouhlasím, nevím, proč tu kopete do socialismu? Tehdy, když se mělo zdražovat,… Číst vice »

tomaskova
tomaskova
před 11 měsíci
Odpověď uživateli  Havloidni zmetek

Byl jste sám proto, že si většina národa uvědomuje, že démon-strace nic nevyřeší. Nebo snad vyřešily na Slovensku, Itálii ve Francii? Jak dlouho už démonstrují žluté vesty a jaký je výsledek?

Naposledy upraveno před 11 měsíci uživatelem tomaskova
Anonym
Anonym
před 11 měsíci
Odpověď uživateli  tomaskova

Tak ještě jednou. A kde je to řešení? Buďte prosím konkrétní!