Policie už našla viníka amerického řádění ve Zvolenu – mohou za to Slováci

Tři opilí američtí vojáci v neděli 21.5.2023 způsobili rozruch ve slovenském městě Zvolen. Ve svém volnu šli nakoupit do prodejny Billa a začali se mezi sebou hádat a došlo i na bitku, popsali podle slovenského listu Pravda svědci. Na místo přijeli policisté, kteří vojáky odvedli. Poslanec strany SMER Ľuboš Blaha incident okomentoval:

Ĺuboš Blaha
Ĺuboš Blaha

Policie SR se vyjádřila k případu opilých a agresivních amerických vojáků, kteří ve Zvolenu téměř napadli policisty.

  1. Prý Slováci nemají co pindat, protože, podržte se – Slováci se prý opíjejí za volantem.
  1. A prý ti, kdo kritizují americké řádění, jsou “konzumenti bludů”. Vždyť americká ambasáda se omluvila a policie od dojetí nedýchá, určitě byly i slzy.
  1. Promiňte, ale toto je oficiální vyjádření policie na sociální síti. Ti, kteří mají chránit občany Slovenské republiky, chrání americké výtržníky.
  1. A ještě i nadávají Slovákům tím, že využívají učebnicového “acohentismu”, který sami v případě amerických válek hystericky kritizují.
  1. Při vší úctě – za toto by měl ministr vnitra Ivan Šimko okamžitě odstoupit. Kde je Zuzana Čaputová?
  1. To vážně necháme policii, aby primitivně kopala do Slováků? Jakože – američtí vojáci se mohou opíjet a ohrožovat své okolí, vždyť Slováci pijí také … To vážně?
  1. Za normálních okolností by už američtí vojáci čelil trestnímu řízení za nebezpečné vyhrožování a výtržnictví.
  1. A možná i za útok na veřejného činitele. Vždyť policistům vyhrožovali, že je zabijí, že bude téci krev a že bude boj. A do toho tuna vulgarismů. Vše je v zápise, který vidělo celé Slovensko.
  1. Namísto trestního stíhání se stalo přesně to, před čím jsme varovali při Obranné dohodě s USA – slovenské orgány případ ponechali v jurisdikci Američanů.
  1. A američtí vojáci jsou už samozřejmě převeleni pryč ze Slovenska a nikdo nikdy nezjistí, zda byli nebo nebyli potrestáni. Pachatelé jsou fuč, oni to ututlají a bude – tak to dělá americká armáda. Dobré ráno.
  1. Ale hlavně, že policie se slzami dojetí posílá srdíčka americké ambasádě za to, že se omluvili – a prý Rusové ne!
  1. Protože policie logicky očekávala, že když opilí američtí vojáci dělají bordel ve zvolenské Bille, tak se omluví Rusko – kdo jiný?!

Za toto musí padat hlavy. Tak co, paní prezidentko, už se konečně probudíte? Do kdy budete chránit opilé americké Ramby? Dokdy budete kašlat na Slováky?

*

Ľuboš Blaha – poslanec NR SR a místopředseda strany Smer-sd, publikováno na sociální síti Telegram (t.me/LubosBlahaSmer)

4.5 8 hlasy
Hodnocení článku
1 komentář
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 11 měsíci

Jo jo a to platí v celém světě mám dokument a v Thajsku Američanka pašovala drogy mohla dostat trest smrti. Tak dostala 25 let po 9 letech ji převezli do USA kde ji okamžitě propustili. A třeba si přečtěte co se děje v Japonsku kde jsou okupanti od konce 2 sv.