Dneska bych si nafackoval, že jsem hlasoval pro vstup. Oblbli nás pohádkou! (video 8:59)

Přesně před 20 lety si Češi v referendu odhlasovali vstup do Evropské unie. Jak se změnil pohled tehdejších voličů? Jak by hlasovali dnes? Připomínáme v repríze reportáže, která měla premiéru 1. května 2023.

Jana Bobošíková
Jana Bobošíková

Všechna videa, rozhovory a podcasty na jednom místě: www.abybylojasno.cz

5 2 hlasy
Hodnocení článku
3 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Prodost
Prodost
před 11 měsíci

Dobře si na ty volby pamatuji. Přes milion voličů bylo proti. A ti už tenkrát věděli proč. To bylo téměř 30% účastníků voleb. Zbytek zpovykovaných holt nám zařídil tuto přítomnost a jistě ještě lepší budoucnost. Mimochodem tento výsledek zajistil, že už pro vstup do NATO nebylo uspořádáno referendum. Inu dem-okrást-i-je jako z učebnice.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 11 měsíci

Ano, ano! Já taky skočil na lep. Chytla mě možnost neomezeného cestování, volného pohybu po Evropě, spolupráce států postavená na respektu, rovnosti a důvěře. Bohužel moja pulpa! I já přispěl k dnešnímu sajrajtu a proto se dnes dívám s despektem na Ukrajinu, na to, co se tam i našim přičiněním dnes děje. Je mi hanba za sebe… Číst vice »

Prodost
Prodost
před 11 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

To je právě ono. Ve škole nás neučili, že v Evropě respekt, volnost a důvěra nikdy neexistovaly. To jsou hodnoty, které jsou Evropě naprosto cizí. A ti, kdož měli v životě to štěstí a potkali se se správnými lidmi, od nichž se dozvěděli mnohem víc, se také dozvěděli proč to tak je a kdo to zařídil… Číst vice »

Naposledy upraveno před 11 měsíci uživatelem Prodost