Muž pravdy v zemi lží. V USA zahájili hon na Tuckera Carlsona.

Až bude současný führer ukrajinského lidu a prezident Volodymyr Zelenskyj chycen někde ve sklepeních svého posledního útočiště a souzen s předem zrušeným moratoriem na trest smrti, měl by se v soudní síni určitě objevit i portrét amerického televizního moderátora Tuckera Carlsona.

Anebo by měl být sám televizní moderátor a komentátor, pokud by s tím souhlasil, dokonce přizván k reportáži z tohoto krátkého procesu, který poslouží už jen k formálnímu potvrzení viny, neboť není třeba dalších důkazů. Jsou všude kolem nás a ve všem: válkou zničená země-Ukrajina, se “zabitou” ekonomikou a zničeným nebo po světě rozptýleným obyvatelstvem, které je nuceno zachraňovat si život před živořením ve své původní vlasti.

Soudě podle vývoje ukrajinského “protiútoku”, který si Zelenskyj osobně ověřil návštěvou v Chersonu, soud na sebe nenechá dlouho čekat. Jde hlavně o to, aby prezidentova ochranka, která nyní už jaksi ze zvyku působí jako konvoj, sama “neuklidila” klienta, “který toho ví příliš mnoho”.

Samozřejmě, “pes chcípne jako pes”, to už je samo o sobě projevem spravedlnosti, ale přesto je lepší soud. Je totiž třeba soudit nejen člověka, nejen obžalovaného Zelenského, ale samotný politický fenomén – zničení vlastní země na příkaz a rozkaz vnějších manipulátorů, kteří zaplatili “honorář za smrt”.

O Zelenském a jeho téměř standardní bezcennosti, prodejnosti, krutosti a křišťálové prolhanosti vědí na Ukrajině všichni už dlouho. Ihned po svém zvolení prezidentem v roce 2019 pod hesly o míru ignoroval vůli důvěřivých Ukrajinců, kteří ho volili, a uvrhnul svou zemi do ještě krvavější války než  jeho předchůdce Petro Porošenko, prezident s hrdou přezdívkou “baryga” /překupník, spekulant, hokynář – pozn. překl./, o němž Zelenskyj prohlásil, že bude pro něho ” rozsudkem”.

Zlá ironie ukrajinského osudu spočívá v tom, že i Porošenko (!!!) může být pro Zelenského chodícím rozsudkem, protože si doposud nedovolil udělat se zemí to, co si dovolil tento komik, který předtím jen perfektně hrál na klavír svými genitáliemi. Porošenko měl na Ukrajině přece jenom kšeft, ale mladší Zelenskyj je už typickým výplodem kosmopolitní mankurtské globalizace, bambula na výplatní pásce těch, kteří více naslibují a také více zaplatí. Námezdní sluha, pro něhož neexistuje vlast a který je ochoten bez skrupulí vyměnit rodnou zem s hroby předků a žijícími příbuznými za útulný byt v Londýně. Nebo za předem koupený dům v Izraeli pro svého otce a matku (alespoň něco trochu lidského lze v zájmu spravedlnosti dodat).

Všechny nuance o Zelenském znali i ti, kdo ho koupili. Ale právě takového potřebovali, “vylízali” si ho za pomoci propagandy a udělali z něj “neústupného bojovníka za demokracii proti tyranii”. A byl to právě Tucker Carlson, kdo jako první na Západě pozvedl hlas a otevřeně prohlásil, že král (rozuměj klaun – komik) je nahý.

Ve svých televizních pořadech na kanálu Fox News, kde odhaloval podlost ukrajinského dobrodružství, označil Carlson  Zelenského zprvu jen za ” korupčníka” a “manažera striptýzového klubu” (ale prozřevší konkurenti nakonec zvítězili s přezdívkou – “královna žebračka” ).

A nyní tento televizní moderátor jednoduše namaloval portrét Zelenského na věky věků: “…zpocený a krysovitý, komik, který se stal oligarchou, pronásledovatelem křesťanů, přítelem BlackRocku… Náš ušmudlaný ukrajinský přítel s mrtvýma očima v teplákové soupravě by rozhodně nebyl schopen vyhodit do povětří přehradu. Kdokoli jiný na světě, ale on ne. Je to doslova bezchybný světec žijící mezi lidmi. Proto se s Lindsey Grahamem* tak přitahují. Jsou to prostě dva dobří lidé, kteří se spolu scházejí a vzájemně se pošťuchují, a jako všichni dobří lidé, když se setkají osobně, stráví spoustu času tím, že se baví o zabíjení lidí a smějí se, jak to přátelé dělávají“.

To je skutečně to podstatné nejen u Zelenského, ale u všeho, co se pod jeho vedením na Ukrajině děje: země už byla ve velkém i malém rozprodána americké společnosti BlackRock, a aby se aktiva dostala do “bezpečných rukou”, je přichystána k zatopení nebo spálení v ohni války, jen aby se splnil další plán USA – “způsobit Rusku strategickou porážku”. Musíme uznat, že Američané nejsou „troškaři“, jde o komplexní a systematické zničení země a její převzetí do vlastních rukou.

No a letos v dubnu byl Tucker Carlson vyhozen z Fox News právě kvůli… Zelenskému. Americký novinář Jackson Hinkle k tomu řekl: “Spolehlivý zdroj mi sdělil, že Tucker Carlson byl propuštěn kvůli svému neohroženému informování o všem tom šílenství, jež souvisí s Ukrajinou a Zelenským”.

Pan Hinkle se přitom odvolával na článek v britském listu Independent, podle něhož byl majitel Fox News Rupert Murdoch znepokojen Carlsonovým postojem k Ukrajině a před vyhazovem televizního moderátora hovořil s jejím prezidentem.

Carlson zároveň slíbil, že se vrátí. A 7. června se vrátil s novým autorským pořadem na Twitteru. Za 24 hodin nasbíral více než 100 milionů zhlédnutí. Sto milionů, Carle! Retweetnuto přes 200 000krát, 44 000krát přidáno do záložek. A 767 000 lidí „lajkovalo“ slova Carlsona o Zelenském, že je “upocený, krysí oligarcha a pronásledovatel křesťanů”.

Carlson – kromě upřesnění profilu Zelenského – v pořadu poukázal na pravděpodobnou odpovědnost Kyjeva za zničení Kachovské vodní elektrárny a označil úder, jenž nemohl být dílem náhody, za teroristický čin. Vyjádřil také přesvědčení, že vinu za zničení plynovodů Nord Stream a Nord Stream 2 nesou i současné ukrajinské orgány.

A dokonce i nejbohatší muž planety Ilon Musk video přeposlal a dodal: “Bylo by skvělé, kdyby se na této platformě objevily pořady ze všech částí politického spektra.” To je nezpochybnitelné uznání.

Carlsonův triumfální návrat je jednoznačně příznačný a symbolický. Svědčí především o tom hlavním – o neuvěřitelné poptávce po pravdě, po jejím vyžadování, a to i v současném strnule syntetickém, cenzurně vykastrovaném a decentně pokřiveném „jediném správném“ informačním proudu.  Lidé stále chtějí pravdu, chtějí si udělat jasno v tom, co se děje, a Tucker Carlson jim tuto možnost dal. Jak napsal na stránkách RT Kirill Benediktov, politolog a autor politického životopisu Donalda Trumpa „Černá labuť“: “Deset minut stačilo k tomu, aby se jejich pečlivě budovaný diskurz ‘Ukrajina je dobrá, Rusko je špatné, Putin je zlý, Zelenskyj je svatý’ zadrhl a začal se hroutit jako domeček z karet.

A teď ta nejděsivější a nejnebezpečnější věc ze všech! – V USA už zahájili hon na nepoddajného televizního moderátora. Doslova i obrazně. Podle téhož Benediktova si mnozí Američané totiž poprvé uvědomili, že jsou vládou a médii manipulováni k podpoře Ukrajiny jen proto, že si to západní elity přejí. “Podporujte Ukrajinu a držte hubu, jinak budete mít problémy”. A je to tady.

Zpravodajský portál Axios s odkazem na kopii příslušného písemného oznámení uvedl, že televize Fox News obvinila Tuckera Carlsona, který byl jejím nejpopulárnějším hlasatelem a moderátorem a opakovaně kritizoval kroky americké vlády, z porušení podmínek smlouvy. Carlson prý má podle podmínek smlouvy s Fox News spolupracovat pouze s touto společností – a, světe div se, on si dovolil spustit první řadu vlastního pořadu.

“Dnes v noci jsme se dozvěděli o vystoupení Tuckera Carlsona na Twitteru ve videu, které trvalo více než 10 minut. Podle podmínek smlouvy musí Carlsonovy služby poskytovat výhradně Fox,” tvrdí televize a zapomíná, že to byla právě ona, kdo Carlsona vyhodil. Může tedy moderátora vyhodit, ale on nemůže dál samostatně pracovat.

Prostě geniální! Americké dvojí standardy, lži a farizejství v celé své kráse! Ale v USA to nejspíš opět – právní cestou – protlačí.

Carlsonův právník Brian Friedman se tomu zatím směje a poukazuje na to, že podle dodatků k americké ústavě nelze bránit svobodu slova na jednom místě tím, že ji na jiném místě potlačíte. “Fox hájí svou existenci na principu svobody projevu. Nyní chtějí Tuckerovi Carlsonovi upřít právo svobodně mluvit, protože potřeboval sociální média, aby se podělil o své názory na aktuální události,” uvádí právník. Jednoznačně bude trvat na tom, že jakékoli právní kroky ze strany Foxu porušují práva jeho klienta vyplývající z prvního dodatku americké ústavy.

Souběžně s tím však již přispěchali obhájci mocenského vlivu v amerických médiích, aby na Tuckera Carlsona vylili kbelíky špíny. A budou se snažit vykreslit Carlsona jako vyvrhele a vyšinutého sociopata, který je hnán pomstou a špionománií, jako člověka v zajetí konspiračních teorií.

Benediktov již upozornil, že televizní kritik listu The New York Times James Poniewozik se snažil s fraškovitou ironií vykreslit Carlsona  jako šíleného konspiračního teoretika a jeho pořad jako “směs Fox News a Foxe Muldera”. Chce Američany přesvědčit, že Carlson je paranoidní, nemá rád americké úřady a marně je obviňuje ze všech svých hříchů.

Stejně argumentuje i další kritik Lukas Ropek na webu Gizmodo, který naopak tvrdí, že Zelenskyj je přece jen ” zajíček demokracie”: “Zelenskyj možná není dokonalý, ale aspoň něco dělá, třeba se snaží zabránit tomu, aby jeho zemi zničila invazní horda. Je to lepší než sedět v pozlacené vile a chrlit na lidi urážky na sociálních sítích.”

A takových obvinění na adresu nepoddajného, ale oblíbeného moderátora bude jen přibývat. Potíž je však v tom, že podle RT “jakákoli žaloba proti Carlsonovi jen zvýší popularitu jeho pořadu a nevyhnutelně odhalí některé – pro oficiální Washington – velmi nepříjemné příběhy“.

A taky by se mohlo začít střílet, jak už je v USA zvykem. Odstranit ty, kteří se nepodřizují uznávanému mainstreamu. Bratři Kennedyové, John a Robert v letech 1963 a 1968, Malcolm X v roce 1965, Martin Luther King v roce 1968 jsou toho nejlepším příkladem. A všichni tito muži také chtěli pomoci Americe stát se lepší.

Tucker Carlson  reagoval slovně na obvinění ze lhaní a podávání neověřených údajů již v září 2020. Řekl, že na rozdíl od televizních hlasatelů, kteří podle něj “systematicky lžou”, on by lhal jen tehdy, “kdybych byl opravdu zahnaný do kouta nebo tak něco”. “Já lžu.  Ale opravdu se snažím to nedělat. Snažím se v televizi nikdy nelhat… …nerad lžu. Když už to musím udělat, víte, tak je to ze slabosti nebo tak,” přiznal jednou rozpačitě. Ale spousta lidí mu věřila, protože chtěli někomu věřit. A to by v současných Spojených státech mohl být důvod k tomu, aby rozsudek vykonal nájemný vrah.

Vladimír SKAČKO

Z ruštiny přeložila: PhDr. Jana Görčöšová

UKRAJINA.RU

* americký republikánský senátor Lindsey Graham / v květnu 2023 se setkal se Zelenským a proslul slovy „ o nejlépe utracených penězích“ a „umírajících Rusech“/

4.5 8 hlasy
Hodnocení článku
5 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Pave1
Pave1
před 11 měsíci

Tak Carlson to trefil skvěle, ale rozhodně není nějaký bezhlavec. Ano, na Fox News bral myslím velmi slušné peníze (desítky milionů dolarů ročně), ovšem smlouva – dohoda – o ukončení spolupráce opravdu obsahovala i závazek, že nebude mluvit jinde (chtěli ho umlčet). Pokud vím, tak už před měsícem naznačil, že jeho právníci… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 11 měsíci

No to je pecka. Snad jen k “pes chcípne jako pes” by mělo v globálním řízení platit o úroveň, dvě výše. A bude na světě klid. Zelenský je stejnej poskok, jako všichni maňásci rozházení po světě a v Evropě (krom Orbána). Proto si tak rozumí.

oldo
oldo
před 11 měsíci

Tak mám neodbytný pocit,že to je předzvěst házení viny na jednoho parchanta. Tak to ale není,nacizmus bují na Ukrajině už dávno a žádní nevinní nejsou.Kdo tam asi zakazoval ruštinu hned po převratu,kdo tam pořádal nacistické tábory pro děti,kdo tam schvaloval glorifikaci banderů a podobnách nestvůr,zelenský???Kdo úmyslně od podpisu bojkotoval Minské dohody a cpal se… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 11 měsíci
Odpověď uživateli  oldo

Nemyslím si, na rozdíl od nás, že by Ukrajinci nesli vinu za to hovado co zvolili. Po létech zabíjení civilistů, jim předhodili komika, který jim v první řadě slíbil “ukončím válku do dvou měsíců”, “každý ať si ve svobodné Ukrajině mluví jakou řečí chce” To a jiné lži jim také říkal v ruštině, protože… Číst vice »

cablik
cablik
před 11 měsíci
Odpověď uživateli  oldo

A vy nevíte kdo tahá za šňůrky co vodí komedianta a kdo stojí za vším zlem co se děje? Zem lží je celý fašistický západ a zatím mohou umlčovat ty co mluví pravdu.