PRIGOŽIN PRÁVĚ OTÁČÍ KOLONY! RUSKÝ PŘEVRAT A OBČANSKÁ VÁLKA SKONČILY! Prigožin přijal Lukašenkův návrh na zastavení postupu Wagnerovců na Moskvu a otáčí kolony

RUSKO: Jevgenij Prigožin přijal návrh běloruského prezidenta Alexandra Lukašenka na zastavení postupu Wagnerovců na Moskvu, uvedla agentura TASS. „Byla vyvinuta výhodná a přijatelná varianta řešení situace s bezpečnostními zárukami pro bojovníky skupiny Wagner PMC,“ cituje agentura výsledek telefonátu mezi Prigožinem a Lukašenkem na základě telegramového kanálu „Pool of the First“. Prigožin uvedl, že mohla být prolita ruská krev a proto otáčí kolony.

Lukašenka o situaci v Rusku ráno informoval ruský prezident Vladimir Putin. Na jeho popud tak běloruský prezident kontaktoval zakladatele Wagnerovy skupiny Jevgenije Prigožina, informovala podle serveru Meduza Lukašenkova tisková služba. Rozhovory prý trvaly celý den. Výsledkem byla dohoda o nepřípustnosti rozpoutání krvavé lázně na území Ruska.

Podle tiskové služby běloruského prezidenta Prigožin přijal Lukašenkův návrh na zastavení pohybu konvoje Wagnerovy skupiny na ruském území a „další kroky k deeskalaci napětí“. „V tuto chvíli je na stole naprosto výhodná a přijatelná varianta deeskalace situace se zárukami bezpečnosti bojovníků,“ zdůrazňuje oficiální zpráva.

„Chtěli rozpustit Wagner PMC. Vydali jsme se 23. června na pochod spravedlnosti. Za den jsme se dostali skoro 200 km od Moskvy. Během této doby jsme neprolili ani kapku krve našich bojovníků. Nyní je okamžik, kdy může být prolita krev. Uvědomujíce si proto veškerou odpovědnost za to, že na jedné ze stran bude prolita ruská krev, otáčíme své kolony a odjíždíme podle plánu opačným směrem do polních táborů,“ uvedl Prigožin.

Podle zdrojů agentury Reuters má konvoj wagnerovců, kteří nyní zastavují postup na Moskvu, a který vede vysoce postavený velitel této soukromé armády Dmitrij Utkin, asi 5000 mužů.

***

ZDROJ: TASS/Echo24/Sputnik/Pravda.ru, překlad: CZ24

5 5 hlasy
Hodnocení článku
28 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 10 měsíci

k tomu bych měl jen jedno doporučení, že by se neměl Putin nechat obklopovat samýma pejzatejma.

Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 10 měsíci

“A je po ptákách”, jak by to vyhodnotilo klasik.

cablik
cablik
před 10 měsíci

No jo mohli být hrdinové a teď budou pro hodně Rusů vlastizrádci a nebo to mělo jiný účel i kdyby 25000 lidí by nemohlo dojít do Moskvy udělat převrat.

Anonym
Anonym
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Nevím, ale asi nechápu, co jste chtěl říci.

cablik
cablik
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  Anonym

Co nechápete Rusko je ve válečném stavu a to byla vyložená vlastizrada a dřívější zásluhy Wágnerovců jsou pryč. Myslet si ,že 25000 lidí udělá převrat a zlikviduje Putina může jen Černochová a spol.

reproduktor
reproduktor
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Pozor a jsi si jist, že měl byt převrat? I ten pocet musíme poupravit, 5 000 je přesnější. Myslet si, to byla tajná operace o který nikdo nevedel je blbost. Kolonu musí někdo zásobovat a neni to jen nekolik kanystru nafty a 3 pecny chleba.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  reproduktor

Ale reproduktore, vždyť to šla přeci Ruskem armáda bojující na jeho straně. Nebo co to bylo? Podle mne ji Rusové zdravili se šeříky v rukou, nevěda o co vůbec jde. Vojáci také. No kdo to vůbec dnes věda? …

reproduktor
reproduktor
před 10 měsíci

Celý to je podivný. Problemy určitě byly a vzdy budou pokud se jedná o soukromou armadu a jedno za koho bojuje. Poláci budou asi trochu nasraný, když Belorusko posili tahle tlupa vycvicenych bojovníků i nekde jsem našel clanek o moznosti Ukáček napadnout Belorusy. Možná “komedie” Prigozina ma jiný podtext.

Naposledy upraveno před 10 měsíci uživatelem reproduktor
kutnohorsky
kutnohorsky
před 10 měsíci

Supersenzace se nekoná! Naše media už viděla Putina pověšeného na hvězdě na vstupní bráně Kremlu. Prigožin mohl být náš statečný hrdina. Je to stále lump. Honem, honem, rychle zapomeňte! Asi se z toho žádný politický kapitál nevytříská, i přes komediantovo žvanění…

Anonym
Anonym
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Poslyšte, “naše” reakce byly velmi odtažité. Zase tak padlý na hlavu Západ není. Oni by chtěli instalovat do čela RF třeba Navalného, ale rozhodně ne tohoto řezníka. To bylo pořád Putler, Putler, ale tenhle nevypočitatelný typ, který chce Ukrajinu zplanýrovat? No s tím by se Zelenskij a kdokoli další jen těžko domlouval,… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 10 měsíci

Jak se to mohlo stát, že ten Prigožin se stal ze dne na den uvědomělým, proamerickým demokratem, který má rád Zelenskeho, Fialu atd. a chce, aby Rusové v Donbasu, Luhaňsku a na Krymu zapomněli na svůj rodný jazyk a mluvili či psali už jen ukrajinsky a když ne, aby byli vyhlazeni? Nebo Progožina podplatil nějaký náš… Číst vice »

Anonym
Anonym
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

On není prozápadní. Rusko, to je JINÁ mentalita. JINÁ!!!

Karel2002
Karel2002
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  Anonym

Právě ta úplně jiná mentalita je může úplně zničit.

danny
danny
před 10 měsíci

Tak jednoduché to asi nebylo. Krev prolita byla, a ne málo! Některé ruské blogy ukazují hořící tábory Vagnerovců. Takže k útoku zřejmě došlo. Na druhé straně bylo podle ruských blogů sestřeleno 6 vrtulníků a jeden speciální Il 22 i s posádkami. Jasně, že Putin nemůže přímo mluvit s velitelem vzbouřenců. Jedna strana je jasná: Prigožin v Rusku… Číst vice »

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  danny

Rusové oplakávají s ých 12 pilotů sestelených vrtulníků a letadla. Na straně wagnerovců je mrtvých víc.

danny
danny
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Je to pane Dvořáku celé nějaké divné. Kdyby to byl útok na MO a NGŠ, jak to, že ti dva nevydali rozkaz vojskům k min. zadržení kolon vzbouřenců? Na té cestě k Moskvě jsou dislokovány celé armády! Třeba 43. vševojsková. Už jen její Tamanská gardová divize by stačila. Klidně je nechají pochodovat několik set… Číst vice »

Ludvik
Ludvik
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  danny

“Bojovníci PMC Wagner říkají, že Shoigu byl dnes zadržen důstojníky FSO. Informace zatím nejsou potvrzené. Shoigu a Gerasimov byli včera v Rostově na Donu. Pak zmizeli. Dnes odpoledne dorazil na Frunzenskaya nábřeží náčelník generálního štábu Valerij Gerasimov. Kde se Shoigu nachází, není v současné době známo, nikdo z obyvatel NCUO nám nemohl potvrdit jeho… Číst vice »

danny
danny
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  Ludvik

Četl jsem. Ale na Moskvu táhlo (pokud se tomu tak dalo říci) 4 – 5 tis bojovníků z 25 tisícového sboru. A nikdo se jim nepostavil. Jak to? Jestli velitelé dostali rozkaz nezasahovat, tak proč ty tanečky v Moskvě? Nebo odmítli zasahovat? Komentátoři už se ptají (a nejen ptají), jak to že nezasedá Rada… Číst vice »

eFPe
eFPe
před 10 měsíci

Jestli si ti neomylní pravdomluvní vládci myslí, že by Prigožin najednou začal spolupracovat se západem, tak se ostatně jako vždy pletou. Co jsou i média schopná vytvořit, před půl rokem Wagnerovi hrdlořezové, včera bojovníci za svobodu, jojo.Hlavně aby to pobraly hlavy těch jimž je to určeno. Ale je tady jisté obecné… Číst vice »

Naposledy upraveno před 10 měsíci uživatelem Václav Dvořák
kolokol
kolokol
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  eFPe

O snahách likvidovat ČVK Wagner, jako síly plnící důležité úkoly pro RF (např. v Africe), mluvil už nějakou dobu Pjakin. Počkám si na jeho rozbor situace. Jináč, Pereslegin přirovnává ten konflikt k válce Severu proti Jihu. A to i v tom geografickém pojetí. Asi má na mysli problematiku “Stánů” a přilehlých ruských oblastí. Takže konfliktní potenciál tam… Číst vice »

SunTzu
SunTzu
před 10 měsíci

Vagnerovci mají cestu do Moskvy umetenou. Až Prigožin dorazí, Putin končí, tvrdí expert…. tohle tvrdil jakýsi Votápek, expert pro TV PrimaCNN . další potvrzení že není rozdíl mezi ČT24 a Prima CNN – obojí politicky-aktivní presstituti

danny
danny
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  SunTzu

Experti ČT a spol. sotva najdou Ukrajinu na mapě. Jsou odborníci z kanclu. Vše vyčteninky a i to pouze ty, které se hodí do krámu. Co neodpovídá, je ignorováno, bez ohledu na skutečnost. Jak ten moula vysvětlí závěr vzpoury? Ale v ČT bude zase. A v ČT vystupují pouze takoví.

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  danny

Votápek je bývalý konzul v Petrohradu, vnitrák nového režimu – kolonie USA. Plácá nenávistné koniny, aby si našplhal u páníčka. Asi se mu v Rusku nějaká místní děvucha vysmála a tak zahořkl na celou Motičku Rus.

SunTzu
SunTzu
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  SunTzu

První zprávy – Domácí – Lubomír Man: Dovolená Lipavského na Krymu se oddálila (prvnizpravy.cz)
Jak vždy největší pitomci sedí ve “fialenkově vládě”, tradičně Bc Lipánek, a afroamerinčanková, taky měla vlhko v kalhotkách.

kolokol
kolokol
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  SunTzu

Já jsem k tomu zaznamenal vyjádření Medveděva, že pokud se Putin do dvou dnů nevypořádá s Prigožinem, tak padne. Samozřejmě si přihřál polívčičku a přikrmil své zbožné přání. Patří k těm, kteří svůj prozápadní liberalizmus maskují hurá patriotizmem. A protěžují ho v ruských médiích. A nejen tam. Třeba na CZ24news snad každý den nějaký ten článek s prsícím… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  SunTzu

No co jsme se to zase dozvěděli za ubohé ptákoviny o odborníků na všechno. Kde se ti debilové stále berou? Dát mu do ruky pistoli tak se s ní zastřelí…

Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 10 měsíci

tak to budou na Západě pěkně naštvaní, už se hřáli nadějí, že místo posílání Ukrajinců do masomlýnku na Donbase se teď začnou midlit Rusové mezi sebou, a vono houbelec. Tak v této situaci je nejlepší pro ty Lipánky a Černochové atd. si tak akorát říznout žíly.