Evropským hodnotám Jakuba Jandy docházejí peníze

Vlezlost současnému režimu nepomohla, holt už je nepotřebuje. Takže poslední konference, úsměv do kamery, a sorryjako Kubo.

Jana Marková
Jana Marková

Na snímku bývalý “herec” v gayporno filmech a dnes ředitel thing-tanku Evropské hodnoty Jakub Janda se lísá k momentálnímu prezidentovi ČR generálu Petru Pavlovi alias agnetu Pávkovi 

Tahle neziskovka, která si udělala kariéru na nenávisti k Rusku a všem, kdo nebyli dostatečně proameričtí, včetně prezidenta Zemana a Klause, se loni nadechla a hned zdvojnásobila počet zaměstnanců. Zřídila kancelář na Tchaj-wanu, jak jinak, a očekávala podrbání na zádech, podporu a peníze minimálně od Markéty Pekarové. Přiživit se chtěla samozřejmě i na válce na Ukrajině, ale nepočítala s tím, že dárci to nebudou chtít řešit přes ni, ale raději si najdou vlastní cestu. Ani Markéta žádnou další podporu nezařídila, ohrnula nos a koukala se jinam.

A protože kluci a holky z think-tanku „Hodnot“ zdarma ty dezinformace monitorovat nebudou, tak se štěpí a snaží se pro sebe urvat, co se dá. Nepomohly selfíčka s prezidentem, nepomohlo vtírání se americké ambasádě. Jednoduše karavana jede dál, ale mění se koně. Inu to tak bývá, když si myslíš, že můžeš všechno a on evidentně přijde někdo, kdo ti tu přízeň mocných vyfoukne.

„Vláda zabila svůj akční plán proti dezinformacím a většina tuzemských donátorů nám v interní komunikaci řekla: „My tu podporujeme věci týkající se dezinformací a ani tahle dobrá vláda to nechce dělat, tak my na to kašleme taky, tam k žádnému velkému posunu nedojde,“ fňuká ublíženě Janda a já se potutelně usmívám, jak ho vypekli. Smůla, že nemůže ječet, páč oni jsou přece ti „správní“.“

A tak třicet zaměstnanců už nebude i za naše peníze monitorovat situaci bůhvíkde na Balkáně, ale budou si muset najít něco jiného. Za mě je to naprosto v pořádku, žádná politická neziskovka by z našich peněz neměla dostat ani korunu. A už to, že mezi nejvýraznějšími dárci po dobu existence think-tanku figurovaly Spojené státy, by mělo být důkazem, v čí prospěch celá tahle squadra fungovala, a že jí fakt nebude škoda, i kdyby skončila úplně. A ideálně sebou vzala i ten příživnický, neziskovkářský, udavačský zbytek.

Tak snad budete mít i vy, až si to přečtete, o maličko lepší den.

***

Autorka:

5 1 hlasovat
Hodnocení článku
2 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Hokarc
Hokarc
před 9 měsíci

Budou prospěšnější, když nebudou hodnoty sledovat, ale vytvářet. A k tomu jim dopomáhej Úřad práce !

cablik
cablik
před 10 měsíci

To je velice dobrá zpráva jestli tenhle odporný spolek skončí bude to dobré pro normální občany v ČR.