Říkejme tedy fakta

Keller bez cenzury: Jan Keller dnes připomíná některá fakta o migraci.

Ve svém vystoupení před poslaneckou sněmovnou dne 30. června tohoto roku obhajoval ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) dohodu o povinné solidaritě, kterou před několika dny osobně podepsal. Opět při této příležitosti zdůraznil, že tato dohoda vyjadřuje zájmy obyvatel České republiky a její bezpečnostní zájmy. „Říkejme fakta,“ deklamoval v této souvislosti.

Vezměme pana ministra za slovo a říkejme fakta. Vyjít můžeme z titulků mainstreamových médií, které v těchto dnech hlásají: „Lidé ve Francii rabují a útočí na policejní stanice“, „Požáry i střelba z kalašnikovů“, „Nepokoje se vymkly kontrole“

Faktem je, že ještě v 70. a 80. letech 20. století se země tehdejší západní Evropy snažily migraci brzdit. Konkrétně Francie nabízela koncem 70. let deset tisíc franků těm migrantům, kteří ze země odejdou. Využili toho tehdy hlavně Španělé a Portugalci, kteří se vrátili domů poté, co u nich skončila diktatura.

Migranti z mimoevropských oblastí se naopak začínají usídlovat v hostitelských zemích i poté, co jim vypršela pracovní smlouva, na jejímž základě přišli. Namísto návratu domů dosahují toho, že za nimi mohou přicházet i další členové jejich širokých rodin. Dochází k etnicizaci předměstí nejen Paříže, ale všech větších francouzských měst. Nově příchozí v nich žijí podle svých vlastních hodnot a pravidel.

Ojedinělé problémy byly v těchto čtvrtích už v 70. letech, tehdy to však mělo spíše podobu drobného vandalismu. Od 90. let se násilí stupňuje. Začínají útoky na budovy institucí, množí se útoky na policejní vozy, při každém zásahu policie dochází ke srocení a k projevům agresivity. Jedná se o skupiny mladých lidí, z nichž většina pochází z oblasti Maghrebu. Na zdech domů v těchto lokalitách si můžeme prohlédnout nápisy typu: „Špinaví bílí“ či „Bijte policisty“. Po velkých nepokojích v roce 2005 k nim přibyly nápisy jako „Pěkně vám to nandali“, „To je jen začátek, ještě uvidíte.“

Ráno 1. července 2023 ve Francii

Vznikají no-go zóny, tedy oblasti, kam odmítají jezdit hasiči a chodit lékaři. Policisté tam zajíždějí jen v doprovodu polovojenských jednotek. To všechno jsou fakta, která nevypovídají o zrovna dobré bezpečnostní situaci, kterou si pro Českou republiku troufá garantovat současný ministr vnitra.

Jakým způsobem se situace řeší? Politici se vyjadřují jen po velkých nepokojích. Jakmile opadnou, přestanou se věcí zabývat a každodenní drobné násilí přehlížejí. Původci tohoto násilí mají stále více pocit beztrestnosti. Ti, kdo varují, jsou označováni v lepším případě za paranoiky, v případě horším za rasisty. Po každém výbuchu větších nepokojů politici prohlašují, že je třeba zlepšit práci policie.

Konají se četné konference, které začínají i končí hezkými řečmi o žádoucnosti integrace. Neziskové organizace zvyšují své požadavky na financování a slibují integrovat narůstající masu lidí, z nichž nemalá část nemá o integraci zájem. Jsou mezi nimi mladí, kteří mají mizivou šanci uplatnit se na trhu práce jinak než v těch nejhorších a nejhůře odměňovaných pozicích. Jsou mezi nimi mladí z vysokého počtu rozvrácených rodin. Ale také mladí, kteří zhruba od 90. let začali být mimořádně aktivní v dealerství drog, a mladí, kteří jsou členy kriminálních gangů. Nemalá část zbraní, jimiž disponují, byla do Francie propašována ze zemí střední a východní Evropy. Našli bychom mezi nimi samopal vzor 58, pistole CZ 75, polské PL 63 i české Škorpiony.

Francouzská vězení jsou přeplněna, desítky tisíc odsouzených se pohybují na svobodě, protože se pro ně nenašlo ve vězení místo. V některých departementech udělují soudy prozíravě trest vězení jen v případě, že se nějaké místo uvolní. Prudce stoupá podíl mladistvý na delikvenci, a to už od 12 let věku (dealerství drog, vykrádání aut, projevy vandalismu).

Svědectví o této situaci podávají v řadě publikací sociologové, sociální geografové i penzionovaní policisté. To je tak vše, co se s tím dá dělat. V naprostém rozporu s těmito hojně dokumentovanými skutečnostmi současná vláda ústy svého ministra vnitra tvrdí, že přijetí požadavku povinné solidarity a otevření země proudu migrantů, jehož objem a dávkování bude určovat někdo jiný než my, vyjadřuje zájmy obyvatel České republiky a její bezpečnostní zájmy. Tolik fakta.

*

Autor: prof. Jan Keller, zdroj: Argument

5 6 hlasy
Hodnocení článku
14 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
kutnohorsky
kutnohorsky
před 9 měsíci

Ze 600 tisíc ukrajinských imigrantů se jich přihlásilo 200 tisíc na Úřad práce. Fakt! Nevím kolik dezertérů u nás vítalo svého vrchního velitele ale většina je na dovolené a na prázdninách doma. Fakt! Dramaticky se zvýšil nárůst u nás již,,exotických” nemocí: záškrt, černý kašel, zarděnky, tubera ale i sifilis, kapavka a filcky. Fakt! Věřím, že… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 9 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Dopl.: 600 tisíc v době od nepokojů na Ukrajině 2014…

spartak
spartak
před 9 měsíci

Další záporné znaménko z.e. západní demokracie- migrace , co s tím? Má přijít digitalizace a automatizace ,čili obrovský úbytek pracovních míst ,ale pravičáci nám budou stále rvát své migranty.Další důvod ,proč chtít základní změnu politiky!

danny
danny
před 9 měsíci

Je to ještě horší, než pan profesor popisuje. Ona “povinná solidarita” se týká pouze imigrantů z Afriky a Blízkého Východu. Nikoliv např. na Ukrajince. Těch 400 tis. nám nezapočítají. Ty tu mám jaksi navíc. Už nyní náš mainstream připouští, že domů se jich chce vrátit mizivý počet. A je více než jisté, že ještě… Číst vice »

eFPe
eFPe
před 9 měsíci
Odpověď uživateli  danny

20% ukrajinců, kteří se živí poctivou prací je pořád větší procento než u migrantů z jihu.

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 9 měsíci
Odpověď uživateli  eFPe

Otázka je, co dělá těch dalších 80% práceschopných. Radši ani nemyslet… 🙁

danny
danny
před 9 měsíci
Odpověď uživateli  Haskuv Duch

Právě dorazil Zelenský do Prahy. Bulhaři ho vyhodili, ani na tramvaj mu nedali tak Fiala pro něj poslal náš vládní speciál. protože nám může být ukradený, má policie berajčaft. Prý nemá na válku. Co kdyby jsme mu poslali domů ty zašíváky, co t sedí na dávkách? I kdyby to byla čtvertina… Číst vice »

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 9 měsíci
Odpověď uživateli  danny

Ano, samí dobře odpočatí, vykrmení, vyšukaní chlapi. Tu trochu disciplíny do nich azováci rychle natlučou. Ještě k tomu Zelenskému v Praze. Při oficiálním přivítání a při tiskovce u agenta 107 měl ten zoufalec zelené tričko s miky mausem. Co to jako má znamenat? Jak námi opovrhuje? Naznačuje, že jsme pro něj jen peněženka a železářství? A blbci v televizi, v Novinkách,… Číst vice »

cablik
cablik
před 9 měsíci

Nelze převychovat žádnou rasu protože to mají po staletí v genech oni nemají rádi nás a my je a nějaké multi kulti nikdy nefungovalo to jsou jen bláboly liberálů. Tak budeme platit výpalné za to co nechceme.

idiotronic
idiotronic
před 9 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Petr Kubáč uvedl příklad loajality arabsky mluvících migrantů ve Švédsku. Autor žádá o překlad z angličtiny (kterou jej ve Švédsku naučili) do arabštiny , aby text mohl poslat svým přátelům. Obsahem textu je návod na elektroniku dálkového odpalu trhavinové nálože.
Nechybí ani odkazy na firmy, distribující součástky.
petr kubáč blog záloga

cablik
cablik
před 9 měsíci
Odpověď uživateli  idiotronic

Jo to je kulturní obohacení džihádem jeho fanatickými stoupenci zatím jim úplně stačí kudly ale tohle by bylo daleko horší.

Hokarc
Hokarc
před 9 měsíci

Po listopadovém rozvratu, v  roce 1989, nám říkali, že jsme žili na úkor budoucích generací. Ne! Byl to Západ kdo, žil celá léta na úkor budoucích generací. A to již těch dnešních. Když někdo vypadá, jako ministr české vlády, mluví, jako ministr české vlády a jedná, jako ministr české vlády, pak je… Číst vice »

vera havrankova
vera havrankova
před 9 měsíci

Něco tak odporného, v cizích službách proti našim lidem pracujícího, nám dělá ministra! Jak se to mohlo stát?

mikkesh
mikkesh
před 9 měsíci

Ale pane profesore. Ač jste můj tip, lépe řečeno zbožné přání, na post presidenta Republiky a velice si Vás vážím, tady jste zapomněl na fakt číslo jedna. Přerostlé vykulené dítě, mamánek Rakušan jenom přečetl papír na kterém měl z cizí řeči něco přeloženo. Je to slouha a slouhou zůstane. Jinak by šel do… Číst vice »