Vojenský analytik Koller o výsledcích summitu Severoatlantické aliance, ztrácející trpělivosti Západu s drzým Zelenským žebronicím během evropského turné o další zbraně navzdory tomu, že Ukrajina a její primitivní chazarsko-fašistický režim už defacto válku prohrál (vieo 47:02)

Vojenský analytik a bývalý diplomat Ing. Martin Koller v rozhovoru pro portál Paralelně komentoval aktuální společensko-(geo)politickou situaci, jakož i události související s konáním summitu NATO ve Vilniusu.

Martin Koller
Martin Koller
Naštěstí nedošlo při summitu ve Vilniusu k žádné provokaci, která by vedla k rozpoutání jaderné války, takže si můžeme odpočinout. Období, které bylo nejpravděpodobnější pro vypuknutí, proběhlo nakonec v relativním klidu. Patrně se ukrajinská armáda zhroutila a ukrajinská ofenzíva asi nesplnila předpoklady svých západních sponzorů.Co se týče Evropy, tak za posledních 50 let, to byl projekt, který zkoušeli vymýšlet různí lídři v dobách dávných. Ještě před vznikem Evropské unie, kterou tehdy nikdo ani neznal, se tvořilo Evropské hospodářské společenství a Společenství uhlí a oceli. Adenauer, de Gaulle již tehdy navrhovali Evropskou armádu. Nikdy se však nezrealizovala a je obtížné realizovat armádu států, které mají téměř protichůdné názory a zájmy, a hlavně historické vazby.

Hlavně je zde otázka, za kolika a za co, protože Evropská unie výrazně zaťala sekeru u zahraničních globálních lichvářů. Dále jsou zde různé sankce a další hbitosti typu zeleného údělu a nekonečného honu na uhlíkovou stopu, čímž se patrně Evropa zlikviduje natolik, že bude rada, že vůbec přežije. Rozhodně nemá k tomu, aby budovala nějakou 300 000 armádu složenou z 20 zemí.

Jsem toho názoru, že to skončí tím, že budou vybírat peníze od lidí, protože náš německý, pardon, český premiér Fiala určitě udělá vše, aby vydřel z lidí poslední peníze, úplně ožebračil republiku, zadlužil ji, abychom se mohli podílet na tomto nesmyslu.

Martin Koller se vrací nejen k Vilniusu, ale ik dalším aktuálním ožehavým tématům.

Zde jsou ta nejzajímavější témata:

  • Vyjádření Petra Pavla o časové okně příležitostí pro Ukrajinu.
  • Použití kazetové munice v konfliktu na Ukrajině.
  • Ukrajina už dávno prohrála.
  • Hloupá vyjadrení politiků a novinářů k otázkám důchodů.
  • Stovky západních firem z Ruska neodešly a nechtějí odejít, tím sepíše v okamžiku kdy je jasné, že válka se blíží ke konci spolu s tím, jak západu dochází trpělivost s vyzbrojováním Ukrajiny.
  • Zelensky na Summitu NATO a jeho „žebrací“ turné po Evropě.
  • Geopolitická role Erdogana a jeho porušení dohody s Putinem o vydání Azovských velitelů.
  • Je možná zmysluplná mírová dohoda mezi NATO a Ruskom?

Více ve videu:

***

Autoři: Jan Havel, Martin Koller, zdroj: YouTube Paralelněparalelne.cz /

 *

Chcete-li podpořit Novou republiku, její web a překlady, akce, podcasty, natáčení debat a panelových diskuzí, přispějte laskavě na účet 2300 736 297 / 2010.

Děkujeme!

4 4 hlasy
Hodnocení článku
16 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
vaclav
vaclav
před 8 měsíci

Víte dle mého názoru je pan Koller velice rozporuplná osobnost. Nemusím ve všem souhlasit s panem Kapalem, ale nikdy jsem od ně neslyšel podporu NATO a EU – to opravdu NE.

vaclav
vaclav
před 8 měsíci

Pan Martin Koller je opravdu dobrým vojenským komentátorem. (asi jedním z nejlepších). Ale jako člověk a komentátor skutečných socialních ukálostí je opravdu podprůměrný. Už jednou jsem mu vytknul komentář o Stalinovi. Jenom opravu vůl může Stalina dehonestovat jako Koller. Ten kdo pozvedl Rusko za cca dvacet let tam, že mohlo bojovat vlastně z celou… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 9 měsíci

Panu Kollerovi asi někdo naznačil, že pokud skáče do řeči, jako to předváděl u pana Kapala, je tragický. Zklidnil se a už se to nechá poslouchat. Jinak bych mu nezazlíval, že se opakuje. Myslím že v dnešním světě medií, pořád dokola opakování skutečností je nanejvýš potřebné. Jinak chlapec co pokládal otázky by se… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 9 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

Koller mluví dobře. Takhle nějak má vypadat opozice. Nepárat se s tím. Klaus se bojí, Zeman se bojí, Okamura se také bojí, o Babišovi ani nemluvě. Jinak veřejnoprávní český rozhlas financoval výzkum, podle kterého jen 6 procent obyvatel věří informacím tzv. dezinformačních sdělovacích prostředků (Parlamentní listy, Nová republika, Vaše věc, Protiproud, Aeronet atd.… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 9 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Ono je to s výzkumem víry vždy srandovní. Pokud rozhlas vyhodil peníze agentůře, s připravenou otázko – “věříte dezinformacím?”, pak je i 6% odvážlivců dost. Ruku v ruce se udělá průzkum o “jak se vám líbí “vysílání ČR?” a vyjde, že polovina dotazovaných je spokojená. Pokud je otázka “věříte zprávám v ČR?” pleskají se v té žumpě na… Číst vice »

vaclav
vaclav
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Jediný který se nebojí Je Karel 2002 ty dvě nuly to je asi WC-

Franta Jetel
Franta Jetel
před 9 měsíci

Docela mě překvapuje dlouhobobý názor Kollera na odchod z EU, ale začal podporovat pana Rajchla z PRO, který z EU odejít nechce. Tak nevím.

vaclav
vaclav
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  Franta Jetel

No dát se do holportu s právníkem tohoto ražení – to mluví za vše!!!!!!!!!!

kutnohorsky
kutnohorsky
před 9 měsíci

Už v reakci na článek pana Iščenka jsem tu psal podobně. Rána z děla křižníku Rosewelt ve Vilniusu nezazněla. Nic významného tak, že by jsme měli cvakat zubama, nezaznělo. Snad už jen, že konec Zelenského se blíží. Začíná být otravný a jak Švýcarská rozvědka hlásí, namyšlený a sebestředný. Měli se mě na to zeptat… Číst vice »

oldo
oldo
před 9 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Že je drzý?A umíte si představit,co všechno mu ti zmetci naslibovali?

kutnohorsky
kutnohorsky
před 9 měsíci
Odpověď uživateli  oldo

Jo. Hlavně ti naši! To je síla…

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 9 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Ovšem jen ti naši zmetci se tváří, jako by mu ty sliby chtěli splnit. Jako malé odškodněníčko – vládní letadlo k dispozici.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 9 měsíci
Odpověď uživateli  Haskuv Duch

Za co ho odškodnit?Blbce?

Karel2002
Karel2002
před 9 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Budoucí 3. světové války se má kromě Litvy, Lotyšska, Estonska, Finska a Švédska, účastnit i Japomsko. Tentokrát bude na straně USA i Fialy. To je zajímavá novinka nebo ne?

vaclav
vaclav
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Nebuď směšný – to je i na tebe hodně.

reproduktor
reproduktor
před 9 měsíci

Pěkný rozhovor i analýza.