Tchajwanská továrna bude v Německu, ale Česko prý vyhrálo. Nikdo nechápe co to mele, Pekarová však trvá na svém, s podporou dorazil Drahoš

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) se ohradila vůči kritice ze strany opozice, kterou sklízí pro názor, že z výstavby tchajwanské továrny na výrobu čipů v Německu bude těžit i Česká republika. „Ta starost opozice o Tchaj-wan je stejně dojemná,“ reaguje na sociální síti X, kde současné opozici vyčetla, že v období prezidenta Miloše Zemana nechala naopak prohlubovat vztahy velmocí, jako je Čína a Rusko.

Některé výroky “našich” vrcholných politiků si zaslouží odměnu v podobě šaškovké čepice

„Stavba tchajwanské továrny na výrobu čipů je pro nás výhra, ačkoli nebude stát u nás, ale v Německu. Z výroby čipů v Německu budeme bezesporu ekonomicky těžit i my a zároveň je nutné pracovat na tom, abychom pro podobné investice měli připravenu infrastrukturu a dostatek kvalifikovaných sil,“ napsala na síti X (Twitter) předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) v reakci na zprávu, že tchajwanský výrobce čipů TSMC postaví v sousedním Německu výrobní závod. Jeho výstavba vyjde v přepočtu na necelých 250 miliard korun.

V textu se opřela i do Andreje Babiše (ANO), kterého označila za slabého premiéra, protože nebyl za své vlády schopen otočit kurz přiklánějící se k Číně a k Rusku, na který Českou republiku navedl právě Miloš Zeman. „Skončilo to naší naprostou energetickou závislostí na Rusku a akceptováním přenesení výroby klíčových komponentů do Číny. Jak tato politika selhala, odhalila naplno ruská válka a pandemie koronaviru, kdy průmysl začal postrádat mimo jiné čipy, které pro výrobu tak nutně potřeboval. To bylo potřeba změnit,“ vyjevila Pekarová. A že ve snižování závislosti na zemi s „vyděračským potenciálem“ bude Fialova vláda pokračovat.

Později se do současné parlamentní opozice pro její postoje k Tchaj-wanu pustila v dalším příspěvku: „Ta starost opozice o Tchaj-wan je stejně dojemná. Když s ním mohli (a měli) prohlubovat spolupráci oni, nechali radši prezidenta Zemana jet do Číny učit se ‚stabilizovat společnost‘. A parlamentní diplomacie v podání mého předchůdce byla o cestě do Moskvy, kde obdržel talíř od člověka, který nám vzkazuje, ať jsme vděční za okupaci. Chápu tedy, že jim vadí zahraniční politika opřená o hodnoty svobody, demokracie a lidských práv, ale to je jejich vizitka,“ dodala šéfka TOP 09.

V jejím postoji ji podpořil člen horní komory Jiří Drahoš, který kvitoval, že tchajwanská továrna na čipy v sousedním Německu je dobrý nápad. „Tchajwanská firma TSMC oznámila stavbu továrny na nejmodernější čipy v Drážďanech. Z této investice za miliardy dolarů budou moci těžit také české firmy a vědecké instituce zabývající se polovodiči. S podporou našich tchajwanských přátel by tak u nás mohly být navrhovány čipy, které pak budou vyráběny v Německu. Odborníky na to rozhodně máme,“ napsal senátor na svém facebooku.

ZDROJ

P.S.: Všechna tato přihlouplá prohlášení čelných představitelů našeho státu ukazují naprostou nekompetentnost, ideologickou zaslepenost a úplné ignorování ekonomických potřeb české společnosti. Díky těmto velikánům ducha jsme dnes vyžíranou nesvéprávnou kolonií “našich nových přátel”. Poděkujme za to těm jedině právným a děsně pravdomluvným médiím včetně česky vysílajícím televizí za manipulace, cenzuru a překrucování faktů, kterými zblbli velkou část voličů a ti své hlasy nakonec katastrofálnímu spolku Pětikoalice. V příštích volbách snad budou mít víc rozumu a pětikoaličním škůdcům země to podruhé nehodí.

-vd-

3.5 6 hlasy
Hodnocení článku
13 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Praded
Praded
před 9 měsíci

Současný stav Čechie, je výsledkem práce ukomoušů, jueshejkalů, vlezdozádelistů všech rozměrů, vychovaných pravdoláskařským vzděláváním od 89 roku. Čekal jsem ledacos, ale takovovéhle frašce o 33 dějstvích, jsem si nedokázal představit.

reproduktor
reproduktor
před 9 měsíci
Odpověď uživateli  Praded

Nastal čas se smířit s faktem, že jsme totálně v prd.li. Jsme chudý a rozkradeny stát. Jako národ jsme v prd.li od roku 1918. To zacala fraska o čtyřech dějstvích. 1. Naprostoa pitomost o nezavislem Ceskoslivensku 2. Zbabelost prezidenta, Mnichov a následná okupace. 3. Orientace na Svaz, rozkradeni statu, totalita a potravinová sobestacnost 4. Privatizace, rozkradeni statu, pakt… Číst vice »

Naposledy upraveno před 9 měsíci uživatelem reproduktor
Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 9 měsíci
Odpověď uživateli  reproduktor

Ty jsi jak kolovrátek. Ty toho stařičkého mocnáře Procházku a jeho mnohonárodnostní mocnářství s fízly a udavači nacpeš do všeho.

reproduktor
reproduktor
před 9 měsíci
Odpověď uživateli  Haskuv Duch

To je tvá osobní zkusenost nebo si prehravas Švejka? Jenže Švejk chtěl bojovat za R-U. Jo a udavače dnes platí i tahle vláda zmrdu.
Vznik 1. Republiky komentovala ma babička slovy, nastala bída a zebrota. To za monarchie nebylo.
https://www.euro.cz/clanky/hladovy-systemu-neveri-1416135/

reproduktor
reproduktor
před 9 měsíci
Odpověď uživateli  Haskuv Duch

Ještě něco z historie. Za 20 let nás historie dohnala a Mnichov nebyl nic jinyho.

Karel2002
Karel2002
před 9 měsíci

Pekarová-Adamová se snaží ze všech sil, aby předčila svého předchůdce Kalouska. Drahoš je do ní asi zamilovaný.

cablik
cablik
před 9 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Kalousek byl vychcaný a povedlo se mu zlikvidovat levici v Čechách ale Pekarová je opravdu hlupačka.

reproduktor
reproduktor
před 9 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Pekari-Adamova je prikladem zapomenuteho faktu. I s částečnou demencí lze vystudovat VŠ.

cablik
cablik
před 9 měsíci

Zelený úděl: Nejen Němci s úžasem zírají na svůj pád. Vezeme se s nimi. Drahé šmejdy v řetězcích. Jde o cílenou likvidaci naší někdejší soběstačnosti? Změní se lež o globálním oteplování v pravdu zimy bez dostupných energií?
https://protiproud.info/politika/7364-zeleny-udel-nejen-nemci-s-uzasem-ziraji-na-svuj-pad-vezeme-se-s-nimi-drahe-smejdy-v-retezcich-jde-o-cilenou-likvidaci-nasi-nekdejsi-sobestacnosti-zmeni-se-lez-o-globalnim-oteplovani-v-pravdu-zimy-bez-dostupnych-energii.htm

kutnohorsky
kutnohorsky
před 9 měsíci

Nelze rozumně reagovat na výplody pomatené a zmatené Pekarové. Kdyby blbost nadnášela…

cablik
cablik
před 9 měsíci

Jo to opravdu nechce poslouchat bláboly této ideologické loutky jsem zvědav co se stane až se Tchajwan přidá k Číně. Bez Ruských zdrojů Evropa fungovat nemůže všeho dočasu.

Karel2002
Karel2002
před 9 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Biden bude chránit Tchajwan snad i vlastním tělem.

cablik
cablik
před 9 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Maximálně tak bude blbě blábolit jak on to umí na víc už nemají.