Tchajwanská továrna bude v Německu, ale Česko prý vyhrálo. Nikdo nechápe co to mele, Pekarová však trvá na svém, s podporou dorazil Drahoš

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) se ohradila vůči kritice ze strany opozice, kterou sklízí pro názor, že z výstavby tchajwanské továrny na výrobu čipů v Německu bude těžit i Česká republika. „Ta starost opozice o Tchaj-wan je stejně dojemná,“ reaguje na sociální síti X, kde současné opozici vyčetla, že v období prezidenta Miloše Zemana nechala naopak prohlubovat vztahy velmocí, jako je Čína a Rusko.

Některé výroky “našich” vrcholných politiků si zaslouží odměnu v podobě šaškovké čepice

„Stavba tchajwanské továrny na výrobu čipů je pro nás výhra, ačkoli nebude stát u nás, ale v Německu. Z výroby čipů v Německu budeme bezesporu ekonomicky těžit i my a zároveň je nutné pracovat na tom, abychom pro podobné investice měli připravenu infrastrukturu a dostatek kvalifikovaných sil,“ napsala na síti X (Twitter) předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) v reakci na zprávu, že tchajwanský výrobce čipů TSMC postaví v sousedním Německu výrobní závod. Jeho výstavba vyjde v přepočtu na necelých 250 miliard korun.

V textu se opřela i do Andreje Babiše (ANO), kterého označila za slabého premiéra, protože nebyl za své vlády schopen otočit kurz přiklánějící se k Číně a k Rusku, na který Českou republiku navedl právě Miloš Zeman. „Skončilo to naší naprostou energetickou závislostí na Rusku a akceptováním přenesení výroby klíčových komponentů do Číny. Jak tato politika selhala, odhalila naplno ruská válka a pandemie koronaviru, kdy průmysl začal postrádat mimo jiné čipy, které pro výrobu tak nutně potřeboval. To bylo potřeba změnit,“ vyjevila Pekarová. A že ve snižování závislosti na zemi s „vyděračským potenciálem“ bude Fialova vláda pokračovat.

Později se do současné parlamentní opozice pro její postoje k Tchaj-wanu pustila v dalším příspěvku: „Ta starost opozice o Tchaj-wan je stejně dojemná. Když s ním mohli (a měli) prohlubovat spolupráci oni, nechali radši prezidenta Zemana jet do Číny učit se ‚stabilizovat společnost‘. A parlamentní diplomacie v podání mého předchůdce byla o cestě do Moskvy, kde obdržel talíř od člověka, který nám vzkazuje, ať jsme vděční za okupaci. Chápu tedy, že jim vadí zahraniční politika opřená o hodnoty svobody, demokracie a lidských práv, ale to je jejich vizitka,“ dodala šéfka TOP 09.

V jejím postoji ji podpořil člen horní komory Jiří Drahoš, který kvitoval, že tchajwanská továrna na čipy v sousedním Německu je dobrý nápad. „Tchajwanská firma TSMC oznámila stavbu továrny na nejmodernější čipy v Drážďanech. Z této investice za miliardy dolarů budou moci těžit také české firmy a vědecké instituce zabývající se polovodiči. S podporou našich tchajwanských přátel by tak u nás mohly být navrhovány čipy, které pak budou vyráběny v Německu. Odborníky na to rozhodně máme,“ napsal senátor na svém facebooku.

ZDROJ

P.S.: Všechna tato přihlouplá prohlášení čelných představitelů našeho státu ukazují naprostou nekompetentnost, ideologickou zaslepenost a úplné ignorování ekonomických potřeb české společnosti. Díky těmto velikánům ducha jsme dnes vyžíranou nesvéprávnou kolonií “našich nových přátel”. Poděkujme za to těm jedině právným a děsně pravdomluvným médiím včetně česky vysílajícím televizí za manipulace, cenzuru a překrucování faktů, kterými zblbli velkou část voličů a ti své hlasy nakonec katastrofálnímu spolku Pětikoalice. V příštích volbách snad budou mít víc rozumu a pětikoaličním škůdcům země to podruhé nehodí.

-vd-

3.5 6 hlasy
Hodnocení článku
13 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Praded
Praded
před 11 měsíci

Současný stav Čechie, je výsledkem práce ukomoušů, jueshejkalů, vlezdozádelistů všech rozměrů, vychovaných pravdoláskařským vzděláváním od 89 roku. Čekal jsem ledacos, ale takovovéhle frašce o 33 dějstvích, jsem si nedokázal představit.

reproduktor
reproduktor
před 11 měsíci
Odpověď uživateli  Praded

Nastal čas se smířit s faktem, že jsme totálně v prd.li. Jsme chudý a rozkradeny stát. Jako národ jsme v prd.li od roku 1918. To zacala fraska o čtyřech dějstvích. 1. Naprostoa pitomost o nezavislem Ceskoslivensku 2. Zbabelost prezidenta, Mnichov a následná okupace. 3. Orientace na Svaz, rozkradeni statu, totalita a potravinová sobestacnost 4. Privatizace, rozkradeni statu, pakt… Číst vice »

Naposledy upraveno před 11 měsíci uživatelem reproduktor
Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 11 měsíci
Odpověď uživateli  reproduktor

Ty jsi jak kolovrátek. Ty toho stařičkého mocnáře Procházku a jeho mnohonárodnostní mocnářství s fízly a udavači nacpeš do všeho.

reproduktor
reproduktor
před 11 měsíci
Odpověď uživateli  Haskuv Duch

To je tvá osobní zkusenost nebo si prehravas Švejka? Jenže Švejk chtěl bojovat za R-U. Jo a udavače dnes platí i tahle vláda zmrdu.
Vznik 1. Republiky komentovala ma babička slovy, nastala bída a zebrota. To za monarchie nebylo.
https://www.euro.cz/clanky/hladovy-systemu-neveri-1416135/

reproduktor
reproduktor
před 11 měsíci
Odpověď uživateli  Haskuv Duch

Ještě něco z historie. Za 20 let nás historie dohnala a Mnichov nebyl nic jinyho.

Karel2002
Karel2002
před 11 měsíci

Pekarová-Adamová se snaží ze všech sil, aby předčila svého předchůdce Kalouska. Drahoš je do ní asi zamilovaný.

cablik
cablik
před 11 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Kalousek byl vychcaný a povedlo se mu zlikvidovat levici v Čechách ale Pekarová je opravdu hlupačka.

reproduktor
reproduktor
před 11 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Pekari-Adamova je prikladem zapomenuteho faktu. I s částečnou demencí lze vystudovat VŠ.

cablik
cablik
před 11 měsíci

Zelený úděl: Nejen Němci s úžasem zírají na svůj pád. Vezeme se s nimi. Drahé šmejdy v řetězcích. Jde o cílenou likvidaci naší někdejší soběstačnosti? Změní se lež o globálním oteplování v pravdu zimy bez dostupných energií?
https://protiproud.info/politika/7364-zeleny-udel-nejen-nemci-s-uzasem-ziraji-na-svuj-pad-vezeme-se-s-nimi-drahe-smejdy-v-retezcich-jde-o-cilenou-likvidaci-nasi-nekdejsi-sobestacnosti-zmeni-se-lez-o-globalnim-oteplovani-v-pravdu-zimy-bez-dostupnych-energii.htm

kutnohorsky
kutnohorsky
před 11 měsíci

Nelze rozumně reagovat na výplody pomatené a zmatené Pekarové. Kdyby blbost nadnášela…

cablik
cablik
před 11 měsíci

Jo to opravdu nechce poslouchat bláboly této ideologické loutky jsem zvědav co se stane až se Tchajwan přidá k Číně. Bez Ruských zdrojů Evropa fungovat nemůže všeho dočasu.

Karel2002
Karel2002
před 11 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Biden bude chránit Tchajwan snad i vlastním tělem.

cablik
cablik
před 11 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Maximálně tak bude blbě blábolit jak on to umí na víc už nemají.