Video o digitálním rublu: Půjde EU ve stopách Ruska?

Druhý díl dokumentární minisérie Ruský Insider pojednává o postupující digitalizaci v Rusku. Jak je daleko zavádění digitálního rublu? Jak probíhá sběr biometrických dat? Jak je to s plánovanou společnou měnou BRICS? A širší souvislosti těchto změn v současném Rusku.

1.7 11 hlasy
Hodnocení článku
5 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
maxim
maxim
před 7 měsíci

Rozhovor je o rusko německém bankéři a futuristovi Hermanu Grefovi, američani mají zase futuristu Elona Muska a podobné bankéře, kteří ten futurismus podporují … Každý stát chce podporovat pokrok, tak to dělá podporou uvedených person, je ale otázka, jestli to skutečná moc státu myslí s těmi leckdy pokrokovými hloupostmi vážně .. Reálnou parlamentní moc… Číst vice »

maxim
maxim
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  maxim

V rozhovoru je zmíněn Sergej Glazjev, jako “bývalý” poradce prezidenta pro finančně bankovní reformy, ten ale pracuje ve skrytu na úplně opačném systému, než je ten Grefův Sergej Glazjev je hlavním architektem celé té záležitosti okolo BRICS a jeho na zlato vázaném finančně peněžním systému …

mikkesh
mikkesh
před 7 měsíci

A co nám to ten chlapec vlastně chtěl říci? Abychom dávali pozor na to, aby kartičky Visa a Master card nepřišly z každého rohlíku, z každého litru mléka, piva, benzínu, z každého prodaného banánu … prodaného po celém světě o svoje dvě procentíčka?

Praded
Praded
před 7 měsíci

Jo kdyby tam místo Putina byl tento pán, tak by to šlo strašně rychle……… Nějak mi připomíná nosáče co tankují super. Vždyť v současnosti se odhaduje, že víc jak 50% pohybu peněz je nedaněných. Vždy jde o to, k čemu ten nůž slouží a kdo jej ovládá, může s ním krájet chleba nebo vraždit. Tak… Číst vice »

Anonym
Anonym
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  Praded

Všechny změny ve světě probíhají ve prospěch superbohatých lidí. Rozhodně ne ve prospěch těch obyčejných. Jen boháči mají moc je vymyslet a realizovat. Přeci nedopustí něco, co by jim ubližovalo? Ne oni mají skoro všechno. Ale chtějí úplně VŠECHNO.