Jindřich Rajchl je škodná v opozičním hnutí

Stále mám před očima výsledek minulých voleb do Poslanecké sněmovny, kdy rozkouskovanost opozice způsobila propad přes 1,5 miliónu hlasů, díky kterým dnes pětikolka vládne a 60 % z nás trpí.

Jiří Vyvadil
Jiří Vyvadil

Zatímco pětikoalice se umí takřka hermeticky propojit a Fiala vědomě přijímá každého, bafunář Rajchl nepřipustí na svá shromáždění, ani jediného zástupce mimo jeho skupinu.*)

Kdyby pozval Babiše, Okamuru i stoupence sympatizujících opozičních proudů, např. Konečnou,  Paroubka a další, mělo by to smysl, ale takhle je to jen plácnutí do vody a voda na mlýn zájmů Fialovy vlády.

V zemi je ve skutečnosti velmi zle, a lidé ve stejnou dobu vyjadřují podporu agresivnímu paktu NATO a válce proti Rusku. Neskutečné.

Takže si to shrňme : Už nikdy samostatná one man show pro Jidřicha Rajchla. Až se soustředí na spojování sil a nebude myslet jen na svůj prospěch, mohl by pomoci

Potřebujeme celonárodní frontu všech opozičních sil, od těch parlamentních (ANO, SPD) po mimoparlamentní a potom tento nedemokratický moloch porazíme.

A RAJCHL SI MUSÍ UVĚDOMIT, ŽE SÁM ZA SEBE JE PŘÍLIŠ SLABOUČKÝ, ABY COKOLIV PROSADIL.

**

Autor: Jiří Vyvadil, zdroj: Vaše věc

*) vystoupení poslance Jaroslava Foldyny (SPD) na Rajchlem organizované demonstraci 16.9.2023 je po několika Rajchlových demonstracích první a možná i poslední výjimkou.

2.8 22 hlasy
Hodnocení článku
29 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
spartak
spartak
před 7 měsíci

Pan JUDr.Vyvadil je také náš člověk a věřím tomu ,že by opoziční společnost dokázala otočit i ANO a ČR by mohla začít fungovat k naší radosti a ne válce.

Prodost
Prodost
před 7 měsíci

Tohle jsem panu Rajchlovi napsal na jeho FB v reakci na porovnávání účasti demonstrantů Milionu chlívek a jeho sobotní demonstrace. Porovnání provedl samozřejmě MSM, Lež je neomarxistický prostředek k prosazení “pravdy a lásky”. O tom snad není žádná pochybnost. Zkuste prosím věnovat pár chvilek tomuto textu (11 stránek), aby bylo jasno i jaksi “nepolíbeným”, v čem, jakém… Číst vice »

Prodost
Prodost
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  Prodost

pokr.: Ani se nedivím, že si z Vás pětidemolice dělá v podstatě legraci.

Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 7 měsíci

Nejvíce si vážím, že jsme celému světu ukázali, že se umíme postavit idiotské ukrajinské Fialově vládě. V kolika jiných evropských zemích byli schopni dát dohromady 100 tisícovou demonstraci proti současným proválečným vládám v Evropě? Proto tam také ČT nebyla na Václavském náměstí natáčet, aby to nemohli ostatní televizní stanice v Evropě od ČT… Číst vice »

heriot
heriot
před 7 měsíci

Osobně Rajchlovi také moc nevěřím, to spíše dr. Vyvadilovi.
Pokud bude skutečně kandidovat do europarlamentu, tak je to jasné, že si jen vytvořil z oblbování lidí výtah do teplého křesla. To se dozvíme již brzy.
Opoziční předák má přece kandidovat doma a snažit se vytvořit funkční vládu.

Praded
Praded
před 7 měsíci

Přes to že jsem volič SPD, mě současná opozice, mimo ANO, připadá jako celá naočkovaná rozvratnými živly. Desítky všelijakých chceme – nechceme, místo toho aby se shodly na 1 – 2 prioritních otázkách, které budou po prosazení do zákona, iniciovat skutečné změny na cestě z tohoto marasmu. Další všelijaká hnutí – pnutí… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  Praded

Souhlas. Stačila by shoda na referendu, progresivní dani, znárodnění vody a zákazu státního financování neziskovek.

jbskalensky
jbskalensky
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  Praded

Také souhlasím. Shodnout se na minimálních základních bodech pro záchranu svobodné společnosti a s tím jít do voleb. Přidal bych ještě ochranu vlastní měny a hotovostních plateb. Ostatní důležité otázky pak půjdou řešit referendem. Já si nemohu pomoci. Mám čím dál silnější podezření, že Rajchl je skutečně “nasazen k odtlakování” nespokojených občanů. Nedopustit spojení… Číst vice »

Ludvik
Ludvik
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  Praded

Lituji, ale shoda 1-2 prioritních otázkách je pouhou “utopií”, ne cestou ke změně. “Život” není tak jednoduchý…
Pouze vytvoření “platformy” jejímž cílem je obnova státu, zcela zajišťujícího české národní zájmy, založeného na autoritě legislativních orgánů a právu, je cestou ke změně..

jbskalensky
jbskalensky
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  Ludvik

V tom není sporu. Spor nastává, zpravidla, v tom, jakými konkrétními kroky toho dosáhnout. Ostatně tak, jak jste to obecně popsal, to s nadšením podepíše i vládnoucí “pětidemolice”. Referendum a odvolatelnost politiků neplnících sliby, to je možná základ.

Ludvik
Ludvik
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  jbskalensky

Základy pro vytvoření uvedené “platformy” jsou v podstatě čtyři:
idea, organizace, odborný program a finance.
Referendum, odvolatelnost politiků, a další, mohou být součástí jejího programu. K tomu všemu je ale třeba nejdříve vytvořit potřebné předpoklady…

Praded
Praded
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  Ludvik

…které budou INICIOVAT skutečné změny… př. zákon o použitelném referendu, kterým sedá změnit vše.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 7 měsíci

No ať je to, jak je to, pan Rajchl dokázal zvednout desetitisíce lidí z gaučů,křesel a  tepla domova. Proč to neotočit. Ať takové akce zorganizuje SPD a pochlapí se a na svou akci pozve ,,přívržence” Rajchla, odbory, prostě všechen lid, nekoukat na to kdo je levý nebo pravý ale kdo chce svou účastí… Číst vice »

explorer
explorer
před 7 měsíci

Stačí zjistit, jestli se Rajchl snaží jo pohodlné opoziční křeslo v parlamentu, nebo má ambice, síly a lidi, aby dělal vskutku pořádky v ekonomicky neblahé situaci. Představte si, že by politikové byli trestně-právně vázání plnit své předvolební sliby… Jen připomeňme, že státní dluh je ca 3 biliony korun (31. března oficiálně 2 997 035 505 512 CZK), jeho… Číst vice »

explorer
explorer
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  explorer

jen doplním předcházející komentář: Jestli “Západ” bude i v r. 2025, kdy budou v ČR parlamentní volby prosazovat Green Deal a stále vyzbrojovat/ rekonstruovat Ukrajinu …, bude situace pro vítěze voleb hodně složitá. Jestli se Rajchl a Okamura a… nespojí, pak je asi namístě se obávat, že jim jde jenom o pohodlná opoziční křesla bez odpovědnosti.… Číst vice »

Naposledy upraveno před 7 měsíci uživatelem explorer
Plebej
Plebej
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  explorer

Kontrolní otázka: Na čem se může programově shodnout PRO s SPD, když to první hnutí svou budoucnost vidí jen a pouze v NATO/EU, zatímco SPD by (prý) EU raději opustila. Tedy, pokud to není habaďura na důvěřivé eu-skeptické (a anti-militantní) voliče. Je to totiž dost zásadní programový nesoulad, který vyžaduje přijetí odlišných politik (hospodářské,… Číst vice »

Naposledy upraveno před 7 měsíci uživatelem Plebej
explorer
explorer
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  Plebej

třeba na referendu o těchto sporných otázkách… ale když nepůjdou do voleb v koalici a nevyužijí stejný postup, jako Spolu, pak …???

cablik
cablik
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  Plebej

Pan Raichl prohlásil že bude spolupracovat s každým kdo to bude myslet s ČR dobře. Vím že to pan Okamura myslí nejlépe opustit ty struktury. Jenže realita je v kolektivním západním fašismu jiná. Nenechali by nás odejít a ti co patří na západ by byli schopni udělat násilný převrat. Pokud by to PRO dělalo… Číst vice »

Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 7 měsíci

Já se bych tu zdůraznil ty pozitivní trendy. Pokud se v Mošnově sešlo v sobotu 16.9.2023 na dnech NATO 100 tis. Čechů, aby tu vyjádřili svoji loajalitu vůči nastupující americké okupaci České republiky, pak v pátek 3.7.1942 se sešlo na Václavském náměstí ve vzpomínce na Heydricha ještě celých 200 tis. Čechů k vyjádření loajality vůči okupaci… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  Havloidni zmetek

Jelikož se na tryzně Heidricha prý stálo i v okolních ulicích, byla odhadovaná účast Pražáků (akce byla dobrovolná a žádné autobusy lidí z okolí nesvážely) až 300 tisíc…

kutnohorsky
kutnohorsky
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Nakonec se říkalo, že Kubišovou Krajinu poslouchal na náměstí pod balkónem Melantrichu stejný počet lidu….

Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

v televizi jsem nedávno slyšel dokonce 400 tis. Čechů, ale ne všichni hajlovali.

Plebej
Plebej
před 7 měsíci

Ve skutečnosti Rajchl i s jeho melody boys/girls zn.: PRO nejsou žádnou alternativou k vládní moci.
Jsou naopak pojistkou toho, že zdejší (neo)liberální, tj. korporátně-fašistický, režim přetrvá (jsa ukotven v NATO a EU) i po všech těch demoličních pětikolkách.

mikkesh
mikkesh
před 7 měsíci

Samozřejmě jsem rád, že se lidé sešli, ale také mám takový dojem, že se jedná o snahu odloupnout od Okamury nějaké to procento. Nebo snad zná někdo kdo by byl u Rajchla ministr financí, obrany, vnitra …? Myslím, že by to dopadlo stejně, jako když se natěšené děti od Pirátů už před… Číst vice »