Europoslanec Ivan David k dalšímu pokusu byrokratů EU podkopat demokracii

V Evrospské unii se byrokraté ve vedení neustále snaží omezit práva a rozhodování národních států a různými manipulace se snaží změnit unii na superstát, ve kterém budou rozhodovat pouze ti největší – Německo a Francie.

MUDr. Ivan David, CSc.
MUDr. Ivan David, CSc.

Dalším podobným pokusem je snaha rozšířit volební okrsky pro volby do Evropského parlamentu z národních států na celou Evropu. Kdyby to prošlo, pak se jednuduše stane, že nás budou “zastupovat” např. němečtí a francouzští eurposlanci jen proto, že na území celé Evropy získají víc hlasů než jakýkoli český kandidát. Podle představy eurobyrokratů v jakémsi meziobdobí bude stačit, když kadidát z jakékoli členské země EU jíž je občanem se přihlásí k trvalému pobytu v České republice a tím pádem okamžitě nabude právo kandidovat do eurovoleb za EU.  Proti tomu se v debatě na plénu Evropské parlamentu tvrdě ohradil český europoslanec Ivan David (SPD).

Řekl:

Pane předsedající,

naprosto zásadně protestuji proti pokračující snaze o likvidaci vlivu členských států na jejich vnitřní záležitosti a narušení demokratických principů, jakými jsou všeobecné, rovné a přímé volby do zastupitelských orgánů. Jde o zahraniční vměšování do voleb. Je zcela nepřijatelné, aby právo volit a být volen bylo založeno na pouhém faktu nahlášení trvalého bydliště bez ohledu na občanství státu, kde probíhají volby.

Občanství, státní příslušnost, je naprosto zásadní podmínkou demokratického rozhodování. Je nepřijatelné, aby o budoucnosti obce nebo země rozhodovali občané cizích zemí, kteří nesplnili podmínky získání občanství. Kolemjdoucí nebo hosté včetně nezvaných nesmějí rozhodovat o naší budoucnosti. Návrh včetně prosazovaného většinového hlasování v Evropské radě je důkazem úmyslu likvidovat zbytky svrchovanosti členských států Evropské unie.

**

MUDr. Ivan David CSc. – europoslanec za hnutí Svoboda a přímá demokracie, v Evropském parlamentu zařazen do frakce ID (Identita a demokracie), řadoví europoslanci mají na své vystoupení vyhrazenu pouhou minutu.

*

P.S.: Podobná sizuace je i s “korespondenčním hlasováním”. Jakým právem mají o nás rozhodovat lidé, kteří se prohlásí za naše “krajany”, a kteří svými korespondečními hlasy tteba odněkad z USA či Austrálie ovlivní volbu zastupitelů a složení naší poslanecké sněmovny v situaci, kdy tu s námi nežijí, neznají a neprožívají naše problémy, jsou lehce manipulovatelní kusými informacemi, které se k nim cíleně dostanou, neplatí v České republice žádné daně a tím v ničem nepřispívají k tvorbě české společnosti, jejího blahobytu a bezpečnosti?!

Za redakci Nové republiky -vd-

4.7 12 hlasy
Hodnocení článku
8 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 6 měsíci

Buď odevzdáte veto, nebo fandíte Kremlu. Zle mezi koaličními politiky. Kvůli EU
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Bud-odevzdate-veto-nebo-fandite-Kremlu-Zle-mezi-koalicnimi-politiky-Kvuli-EU-745104

cablik
cablik
před 6 měsíci

Tak tak vážení Eurokraté se snaží vytvořit svůj rádoby superstát naštěstí jsou státy co jim do toho hodí vidle. Děkuji panu Davidovi že se proti tomu ohradil. Je třeba zvolit pro Českou vládu než nás oni zničí.

adam
adam
před 6 měsíci

Před chvílí jsem narazil na vyjádření Mikuláše Peksy, který nejen volá likvidaci práva veta, ale současně nevybíravě nadává Orbánovi i Ficovi. Nevím, zda jsou Piráti opravdu jen vymazaní idioti, nebo pracují jako včeličky za peníze pro cizí zájmy. V každém případě se mi podobní křiváci pořádně hnusí…

vachav
vachav
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  adam

Tito mileniálové s vymytými mozky a zpitomělí z kapitalismu jsou z velké části důsledkem fungování pohadrákového školství.Opět se prokázalo,že učitelé(samozřejmě ne všichni a čest výjimkám)jsou jako státní zaměstnanci vždy slouhové režimu,který je zrovna u moci.

Plebej
Plebej
před 6 měsíci

Jak vystoupení pana poslance dr. Davida, tak i komentář redakce NR zasluhují vysoké ocenění.
Díky proto za obojí! Kéž by takových bylo.

spartak
spartak
před 6 měsíci

EU se snaží mít takovou moc jako USA ,proto se snaží omezit národní státy ,ale je zde Maďarsko ,které se nepodřídí.Další zemí bude Slovensko a snad Polsko ,které vsadilo od začátku na USA.

heriot
heriot
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  spartak

Tak jistě, EU se snaží omezit národní státy a centralizovat moc. To ano. Ale ne proto, aby se vyrovnala USA. EU není nic jiného než poskok USA (viz Rusko, covid , Ukrajina, dnes blízký východ…atd.), takže musí být centrální a totalitní, aby mohla dobře vykonávat rozkazy… Polsko, přímo řízené USA, bez prostřednictví… Číst vice »

vaclav
vaclav
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  spartak

Dobře, chcete rozkazovat – ale my nemusíme poslouchat. Chcete nám zastavit penězovody, nechte si je a my si necháme své peníze a své energie – Jděte do kopru.