Izrael zaútočil na nemocnici v Gaze – DOPLNĚNO a ještě DOPLNĚNO

Izraelská armáda provedla raketový útok na civilní nemocnici v Gaze. Podle předběžných údajů zemřelo 500 až 1000 lidí.

V noci bylo v křesťanské nemocnici AAH (al Ahlí Arab Hospital) výbuchem izraelské rakety zmasakrováno 500-1000 civilistů a zravotníků. Civilistů byli utečenci z severních bombarovaných čtvrtí pásma Gazy.

Palestinský prezident Abbás vyhlásil za oběti izraelského úderu třídenní smutek.

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan obvinil Izrael z útoku na nemocnici v pásmu Gazy.

„Útok na nemocnici obsahující ženy, děti a nevinné civilisty je nejnovějším příkladem izraelských útoků postrádajících ty nejzákladnější lidské hodnoty. Vyzývám celé lidstvo, aby podniklo kroky k zastavení tohoto zvěrstva, ke kterému došlo v Gaze a nemá v historii obdoby.”

I v USA – zemi, která má nad Izraelem tradiční patronát, mají masakrování Palestinců izraelskou armádou plné zuby.

Protože PSYOP izraelské armády se snaží svalit vinu za výbuch v babtistické nemocnici Al-Ahlí v Gaze na samotné Palestince, uveřejňujeme video od očitého svědka, které zachycuje sestřelní jedné z palestinských raket a poté i výbuch v nemocnci, který způsobil masakr. Z videa je patrno, že výbuch v nemocnici nemá nic společného s palestinskou raketovou střelnou na Izrael. Navíc, jen Izrael má zbraně, které dokáží složit velkou železobetonovou stavbu jednou ranou:

Zdroj: Politikus.info

Masakr civilistů v nemocnici v Gaze vyvola masové demnstrace v celém islámském světě a v evropských městech s větší islámskou menšinou.

***

Svěřová veřejnost je obětí informační války, střetu izraelské a palestineské propagandy. Tak je tomu i v přípdě výbuchu v nemocnici al-Ahlí v Gaze. Na denním světle se ukzaly nesrovnalost:

  • k výbuchu a následnému požáru došlo na parkovišti před nemocnicí
  • k vážnému poškození budov nemocnice nedošlo
  • počet mrtvých a zraněných byl palestinci silně nadhodnocen
  • palestinská strana zatím nezveřejnila jediný důkaz, že šlo i izraelkou střelu či bombu (např. střepiny, útržky, kusy střely atd. atd,)

Co z toho vyplývá?

S největší pravděpodobností nešlo o úder izraelskou leteckou bombou či raketou. Nešlo však ani o výbuch ilegálního skladu zbraní palestinckého Hamasu. Co se ve skutečnosti stalo se možná časem dozvíme, i když obě strany konfliktu mlží a manipulují zprávami i fakty.

K našemu původnímu tvrzení, že došlo k útoku ze strany Izraele, nás vedly především cynické, rasistické a genocidou zavánějící výroky izraelských politiků a vysokých armádních činitelů, ale i bezprecedentní izraelské bambardování objektů v Gaze s tisíci civilními oběťmi. Z toho všeho každý soudný člověk musel nabýt dojmu, že izraelská armáda a izraelští politici se ve své “odvetě” nezastaví před ničí. Navíc nemocnice al-Ahlí dostala z izraelské strany ultimátum, aby se evakuovala, což vedení nemocnice odmítlo s tím, že je přeplněná pacienty, jako ostatně všech 22 dalších nemocnic v Gaze, a že ani nemá kam evakupvat.

Redakce Nové Republiky (- vd-)

Ale, tím vše nekončí:

Turecká mediální agentura Anadolu uveřejnila následující:

Při izraelském bombardování zahynulo přes 500 lidí

Ministerstvo zdravotnictví Gazy pořádá tiskovou konferenci v troskách baptistické nemocnice Al-AhliSnímek z videa ukazuje, jak lékaři nemocnice al-Shifa učinili tiskové prohlášení mezi mrtvolami poté, co k nim byli přivezeni zranění a mrtví po izraelském útoku 17.10. 2023 na baptistickou nemocnici Al-Ahli v Gaze.

GAZA, Palestina 

Ministerstvo zdravotnictví v Gaze uspořádalo v úterý pozdě večer tiskovou konferenci v baptistické nemocnici Al-Ahli a mezi těly a ostatky obětí izraelského útoku, který si vyžádal více než 500 mrtvých.

“Prováděli jsme operaci v baptistické nemocnici, když došlo k silné explozi a strop spadl na operační sál… To je masakr,” řekl během brífinku podle Anadolu Ghassan Abu Sitta, lékař spojený s Lékaři bez hranic. korespondent.

Fotografie, která koluje z tiskové konference, ukazuje členy zdravotnického personálu stojící mezi zakrytými mrtvolami. Jeden ze zdravotníků držel mrtvé tělo kojence a další držel mrtvolu dívky.

Dříve v úterý mluvčí ministerstva zdravotnictví Gazy Ashraf Al-Qudra řekl Anadolu, že „více než 500 Palestinců bylo zabito během izraelského bombardování, které bylo zaměřeno na blízkost Národní arabské (baptistické) nemocnice v Gaze.

Některé z obětí již po varováních a výzvách izraelské armády k evakuaci svých domovů uprchly do nemocnice a jejího okolí.

Mluvčí izraelské armády uvedl, že podle státního úřadu pro vysílání „zatím nejsou k dispozici všechny podrobnosti“ o tom, co se v nemocnici stalo.

Bombardování nemocnice vyvolalo v mnoha hlavních městech silné odsouzení a výzvy k poskytnutí mezinárodní ochrany palestinskému lidu pod izraelskou okupací.

Nálet přišel 11. dne současného konfliktu s rostoucím mezinárodním sborem nevládních skupin a světových vůdců, kteří tvrdí, že izraelská bombardovací kampaň v obleženém pásmu Gazy – včetně zdravotnických zařízení, domovů a domů uctívání – porušuje mezinárodní právo a může představovat válečný zločin.

**

Zdroj

Ruské informační prameny se snaží nepreferovat ani jednu stranu izraelsko-palestinského konfliktu. Např. telegramový kanál Rybar, vždy uvádějící střízlivé informace a fakta z ukrajinského bojiště a okolního světa píše:

Včera večer se objevily zprávy o útoku IDF *) na baptistickou nemocnici Al-Ahli v Gaze. Podle očekávání vyvolal silnou reakci: média psala o téměř tisícovce mrtvých Palestinců, šéfové cizích států a hnutí odsoudili Izrael a volali po pomstě.

Izraelci odpověděli spuštěním propagandistického stroje, buď odmítli nálet, nebo mluvili o údajné detonaci skladu vojenského materiálu pod nemocnicí, nebo se prostě otevřeně radovali ze smrti obyvatel enklávy. Podrobnosti toho, co se stalo, však zůstaly zcela nejasné.

Obraz se vyjasnil ráno, když se objevily záběry z následků noční exploze. Ukazují masu vyhořelých aut na parkovišti u nemocnice, opuštěné osobní věci a stopy po šrapnelech.

Snímky z drohu ukazují, že výbuchem a požárem bylo zasaženo parkoviště u nemocnice, a také to, že k destrukci okolních budov, která by odpovídala zásahu bombou či větší raketou, nedošlo.

Ale další destrukce – ruiny budov na území nemocnice, stopy po příletu leteckých bomb – se ve zveřejněných materiálech nenacházejí. Později IDF zveřejnilo záběry z místa náletu, kde také nebyly vidět zničené budovy.

S mrtvými je to podobné: ačkoli Palestinci hlásili smrt 800 lidí, na internetu jsou fotografie pár desítek těl. Verze, že stovky mrtvol nejsou záměrně ukazovány veřejnosti, je nepřesvědčivá – Hamás by takový obrázek v médiích jen stěží odmítl.

Ve světle všech faktů lze říci, že neexistují žádné důkazy o zničení nemocnice v Gaze a téměř tisícovce obětí. Je možné, že komplex skutečně zasáhla vadná palestinská raketa, ale je těžké to potvrdit – je nepravděpodobné, že by Hamás ukázal úlomky, které našel.

Je zde názorný příklad informační války – Palestinci rychle nafoukli příchozí na území nemocnice, jak jen to šlo, a příběh přešel na světovou úroveň a žil svým vlastním životem.

A to lze vysvětlit: bombardování Pásma Gazy a prohlášení izraelských politiků vytvořily patřičné pozadí, kdy zpráva o útoku IDF na plnou nemocnici není vnímána jako něco neobvyklého a v podstatě nemožného.

Zdroj: t.me/rybar

*) IDF – izraelské obranné síly čili izraelská armáda

4.3 12 hlasy
Hodnocení článku
56 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
reproduktor
reproduktor
před 6 měsíci

Jednalo se o izraelský nálet za použití bomby JDAM americké výroby, nikoli zbloudilé rakety PIJ?
Na pokec24.cz je video

Plebej
Plebej
před 6 měsíci

Stálí představitelé Izraele a Spojených států předčasně odešli z jednání Rady bezpečnosti OSN, kde jednali o útoku na nemocnici v Gaze.
Na otázky, které je tam čekaly, mají slabé nervy? …

Karel2002
Karel2002
před 6 měsíci

Teď jsem se díval na video, kde Biden popírá, že by tu likvidaci nemocnice a upálení jejich pacientů za živa spáchali Izraelci. Prý to udělal někdo jiný. Asi tedy samotní Palestinci???? Biden toho od roku 2013, hlavně o Ukrajině, nalhal dost a dost, proč bychom mu nyní měli věřit?

stiglitz
stiglitz
před 6 měsíci

Jásir Arafat požádal, aby se v Oslo vedlo zvláštní jednání o “odvěkém palestinském území”. Jicchak Rabin nakonec s jednáním souhlasil. Když se usadili k jednacímu stolu, povídá premiér Rabin: “Mimochodem, znáte ten vtip o Mojžíšově kabátu?” Arafat a všichni ostatní reagují: “Ne, to neznáme. Pověz nám ho.” Rabin tedy vypráví: “Když se měl Mojžíš vypravit na… Číst vice »

maxim
maxim
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  stiglitz

Stiglitzi, Stiglitzi, …, a hora Choreb je v Palestině ???
To jste tak blbí i s Jicchakem že nevíte že Sinaj není Palestina …

jbskalensky
jbskalensky
před 6 měsíci

Celý konflikt a informační masáž okolo něj opět silně připomíná klasické “vrtění psem”. Nejde se zbavit podezření, že faktickým cílem vyvolaného!!! konfliktu je m.j. srovnat zpátky do řady! Egypt a Saudskou Arábii, dát “čuchnout k pěsti” Turecku a konečně mít důvod “zkroutit ruce” Iránu. A ten bude, když se významně zapojí do konfliktu. Částečné omezení… Číst vice »

Plebej
Plebej
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  jbskalensky

… leč od posledního rovnání do zástupu a kroucení rukou přece jen uplynulo trochu té vody, a svět se kapku změnil. Tehdy zde např. uskupení BRICS nebylo, dnes je. O roli US dolaru nebylo pochybností .. Jinými slovy, dnes již to srovnávání do řady nebude tak snadné, jak bývávalo. Izraelci, bohužel, propásli jednu z posledních… Číst vice »

oldo
oldo
před 6 měsíci

Všichni jsou u nás vševědoucí.Smějeme se pitomé černochové,že hned ví,že něco udělali Rusové a přitom stejně pitomá alternativa kvičí,že něco udělal Izrael.
Měli bychom si vzít PŘÍKLAD Z TĚCH RUSŮ,kteří prohlásili,že Izrael by měl satelitními snímky DOLOŽIT,že útok nespáchal.
Tedy připouštějí,že je to možné.

maxim
maxim
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  oldo

Oldo, Oldo, …, nemusíme být vševědoucí …
Co je vidět na videu úderu na nemocnici stačí i úplně blbému aby poznal, že demolici nemocnice způsobila více jak tunová letecká bomba, kterou lze dopravit pouze bombardovacím letadlem … Palestinci mají jenom rakety s náloží výbušniny do 100 kg …

kutnohorsky
kutnohorsky
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  maxim

Maxime, vy jste ale odborník! Co počet raket, následné výbuchy plynu, éteru, kyslíkových bomb? Nedělejte z Palestinců ubožáky. Oni když chtějí tak umí. Vis hořící Berlín, Brusel, Francie hoří, letecká doprava ochromena, jen proto, že Francouzi nekřepčili na hrobečkách mrtvých židovských dětí. A mi se tu klepeme před každou zapomenutou termoskou. Bude… Číst vice »

skeptik
skeptik
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  oldo

Rozdíl je v tom, že Izrael označil všechny Palestince za teroristy a že by to chtělo srovnat Gazu se zemí:

Izrael by měl po víkendových útocích Hamásu použít rakety Jericho, aby „bez milosti srovnal“ pásmo Gazy , řekl zákonodárce Revital Gotliv. Gotliv je členem Knessetu z řad Likudu, strany premiéra Benjamina Netanjahua.

Lubez
Lubez
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  oldo

Víte pane, mne nejvíce vadí ten dvojí metr, vlastně kilometr. Je to přesně jak podle not NATO a USSA. Srovnat se zemí a nějaké civilní oběti? Běda kdyby tohle udělal Rus na banderistánu. To by byla mela. Nosatí vlastně řídí tuhle západní nacistickou společnost. Z minulého období: bylo americké námořní SS komando tak… Číst vice »

Naposledy upraveno před 6 měsíci uživatelem Lubez
oldo
oldo
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Lubez

Víte,ja jsem psal všeobecně a ten dvojí metr se zde používá stejně jako jinde,tedy v menší míře.Velká část lidí si informace promítne do svých nenávistí,svého rasizmu,do své VÍRY,NENÍ SCHOPNA TO ODDĚLIT.
Mimochodem já si také myslím,že to udělali Izraelci,ale zdráhám se uvěřit,že cíleně.
No a ten Aeronet nepřijmu,nemám z VK dobrý pocit.

Lubez
Lubez
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  oldo

Zdráhejte se jak chcete, je to váše právo. Lze dohledat historické vlastnictví území Palestiny. Třeba v historických mapách. A do dnešního dne v těch krajinách panuje nosálovský teror. Hamás je umělý produkt terorismu, hádejte od koho? Je to složitá otázka. Tohle vzniklo na základě memoranda VB a bohužel se na tom významnou měrou podílelo… Číst vice »

oldo
oldo
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Lubez

Už nebudu pokračovat,jen jedno.Žádné historické vlastnictví nějakého území neexistuje,je to jen otázka doby,kterou použijete.Není ji tedy možné dohledat nikde a v jakési “historii”už vůbec ne.

Lubez
Lubez
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  oldo

Nebudu vás přesvědčovat.
Kdo chce tak si informace najde.
Kdo nechce tak odsekává.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 6 měsíci

A je to tu! Množí se důkazy, že nemocnici bombardovali Palestinci. Pouze zbloudilá raketa, omyl, ani těch mrtvých prý nebylo tolik, jak jinak…Scholz žádá důkladné vyšetření. Něco jako když Rusové napadli raketami kavárnu. Taky trapas…P.S. šest letišť ve Francii zavřeno kvůli výhrůžkám pumovými útoky…

Primak
Primak
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

“Scholz žádá důkladné vyšetření”? Asi takové, jako o NS2? Nebo vyšetření sebe samotného nebo snad Bidena?

cablik
cablik
před 6 měsíci
cablik
cablik
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  cablik
Karel2002
Karel2002
před 6 měsíci

To je strašné. Oko za oko, zub za zub. Obě dvě strany se chovají jako esesáci či banderovci za 2. světové války.

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Oběti holokaustu, jediné politováníhodné oběti 2. sv.v. podrobené nezměrnému útlaku a útrapám, nyní praktikují to, čemu byly samy vystaveny. Ti kluci židovští jsou opravdu učenliví… 🙁

Naposledy upraveno před 6 měsíci uživatelem Haskuv Duch
Primak
Primak
před 6 měsíci

Takhle by to měli dělat i jiné státy: Uprostřed války v Gaze Kolumbie říká, že izraelský velvyslanec se musí „omluvit a odejít“ Kolumbie uvedla, že izraelský velvyslanec musí opustit zemi poté, co prezident Gustavo Petro odsuzoval režim za zločiny proti Palestincům v obleženém pásmu Gazy. Ministr zahraničí Alvaro Leyva v pondělí řekl, že Gali Dagan… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Primak

Že odsuzování přichází právě z Kolumbie, země kde je pomalu každý měsíc vyvražděna jedna vesnice kvůli drogám. Ať se Don Pedro věnuje tomu co má doma. Typicky vaše příklady. Děs…

Primak
Primak
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

A proč by nemohl komentovat izraelské sviňárny? Nebo na to komentování, sankcionování, vojenské napadení atd. má nárok jen jedna, ta nejlepší země na světě? A ti jistě nemaj žádné drogové a jiné problémy vlastního obyvatelstva, kterým by se měli doma věnovat, že? Nemluvě o tom, kdo asi ten drogovej business v Kolumbii po léta podporuje?… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Primak

No stále otřes… Kličkujete jak zajíček v brázdě. Na každý váš,,argument” snesu několik protiargumentů. No ten Brejvik a  např. 150 mrtvých při útoku v londýnském metru, kterého se zúčastnil i islámský pediatr s 25 letou praxí v Anglii. Pak jim věř. No vy jo… Já ani to pozdravení Agbar atd….

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Agbar není pozdravení. Je to součást hesla Alahu Agbar čili Bůh je věčný. Pozdravem je Salam alejkum, hebrejsky Šálom Alejchem. Židé i Arabové jsou si blízcí jako bratranci, ale jejich extremisté se vzájemně chovají jako zvířata.

Karel2002
Karel2002
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Jsou to náboženští fanatici. Ortodoxní Žídé jsou úplně stejní jako ti nejhorší muslimové.

Primak
Primak
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

A nemaj to náhodou dané svým náboženstvím, že jsou něco víc?

Karel2002
Karel2002
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Primak

Něco více jsou jak muslimové tak ortodoxní Židé.

Primak
Primak
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Tak asi jako se jako zvířata vzájemně chovají extrémisti jiných vír, třeba křesťani. (kolikže milionů křesťanú zařvalo díky jiným křesťanům před 80 lety?).
Ale nikdo to u křesťanú nekritizuje, zvláště když ti “extrémisti” končí každý svůj projev “God bless America” – obdoba Alahu Agbar…

kutnohorsky
kutnohorsky
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Pane Dvořák, jejich extremisté? Co to je? To jako je extremista pak dlouho nic a pak jde hodný Palestinec? Velký omyl této doby …

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Svět není černobílý, takže ono \”dlouho nic” je velmi barevný dlouhý přechod. Mimochodem, proč se zmiňujte jen o Palestincích? Copak poslední projevy izraelských politiků a vysokých armádních důstojníků nebyly také projevy extremizmu?!

Naposledy upraveno před 6 měsíci uživatelem Václav Dvořák