Manipulace ze strany Vojenského zpravodajství

Byl jsem nemile překvapen tím, jak někteří pisatelé náhle chválí a tleskají Vojenskému zpravodajství (VZ), a to jen na základě veřejné výroční zprávy, kterou VZ vydalo.

Jiří Wagner
Jiří Wagner

VZ je náhle chváleno jako subjekt, který podle náhlých vychvalovatelů vyvrací mýty, jež se šíří mezi rádoby bojovníky proti dezinformacím. Na webu Parlamentních listů je dokonce naznačeno, že by to v tomto směru mohla být převratná výroční zpráva (na webu PL vyšly na oslavu VZ již čtyři články).

Ukvapení a neznalí a zároveň ošálení vychvalovatelé velebí VZ za jeho jakýsi odvážný a nezávislý postoj. A Společnost pro obranu svobody projevu (SOSP) na svém facebookovém profilu nadto vše píše, že doufá, že se tato odborná zpráva VZ sama nestane předmětem cenzury a že ministr Rakušan nebo ministryně Černochová nebudou usilovat o umlčení pracovníků VZ. Tak přesně toto je názorná ukázka manipulace ze strany VZ a současně ukázka, jak se ti, kteří chtějí bránit svobodu projevu, nechávají ošálit od hlavního aktéra novodobé cenzury.  

Všichni tito vychvalovatelé Vojenského zpravodajství poněkud rychle zapomněli, nebo ani nevědí, že to bylo právě Vojenské zpravodajství, které jako hlavní aktér nechalo 25. února 2022 svým aktivním nátlakem na poskytovatele internetových a mobilních služeb zablokovat prvních osm webů a v následujících dnech ještě několik dalších webů (mezi prvními osmi weby byl i můj odborný analytický web Exanpro.cz, který byl od počátku určen k trvalému odstranění). Tímto VZ překročilo svou zákonnou působnost a spáchalo čtyři trestné činy. Policie ČR dokonce při zahájeném trestním řízení odhalila pátý trestný čin, ale i přesto trestní řízení nakonec zbaběle odložila, neboť nechtěla jít proti zpravodajské službě a členům vlády. Nabízelo se přirozeně moje stíhání pro křivé obvinění, ale na to nikdo ani nepomyslel, protože požadavkem je, že tato konkrétní kauza se nesmí ze žádné strany dostat před soud a nesmí mít mediální pozornost. Kromě toho nikdo nechce, aby u soudu proti VZ vypovídal bývalý vedoucí příslušník regionálního oddělení VZ. Ale nic nekončí a tyto zločiny, k nimž přibývají další, nikam neutečou.

VZ se snažilo svou nezákonnou činnost skrýt za Národní centrum kybernetických operací (NCKO), protože NCKO bylo doposud neznámým subjektem a jak je vidět, tak někteří lidé stále neví, že NCKO patří do organizační struktury Vojenského zpravodajství. Ředitel VZ Jan Beroun si pro tuto činnost domluvil s ministryní obrany Janou Černochovou vydání utajovaného úkolu, čímž vláda na svém zasedání dne 25. února 2022 na návrh MO Černochové přijala usnesení č. 135/D (D = stupeň utajení DŮVĚRNÉ), což byl úkol pro VZ (viz příloha – zápis z jednání vlády, poslední bod). Souvislost mezi vydáním utajovaného úkolu pro VZ a zablokováním vybraných webů potvrdil spolek CZ.NIC, který pro Policii ČR uvedl, že se k webu Exanpro.cz nemůže vyjádřit, jelikož to podléhá utajované informaci, jejímž původcem je NCKO čili VZ. Dále nechci rozebírat, co to všechno z trestně právního hlediska znamená – to je podrobně objasněno v rozsáhlém trestním oznámení.

A náhle VZ vydává svou veřejnou výroční zprávu a snaží se vytvořit dojem, že vůbec nepatří k těm novodobým bojovníkům proti údajným dezinformacím a proti údajným dezinformačním webům. VZ najednou vykládá o tom, jak se nadužívají termíny “hybridní válka”, “propaganda” a “dezinformace”. Ale stačí si připomenout dopis VZ (NCKO) rozeslaný poskytovatelům internetových a mobilních služeb, kde vojenští zpravodajci vytrvale píší o dezinformačních stránkách a hybridním působení (viz druhá příloha). Obsah výroční zprávy VZ lze hodnotit jako manipulaci a zastírání trestné činnosti. Ze strany vojenských zpravodajců je to forma klamání.
 
A nyní se ptám: 

  • Jak je možné, že nikdo ve čtyřech článcích na PL (např. ZDE nebo ZDE) opěvujících VZ nezmínil zásadní informaci o tom, že VZ bylo hlavním aktérem v zablokování vybraných webů?
  • Jak je možné, že nikomu nevadí, že VZ ve své výroční zprávě neuvedlo svou významnou aktivitu směrem k vybraným webům ani svůj dopis rozeslaný poskytovatelům služeb? Vždyť se z toho stala věc veřejná a toto je veřejná výroční zpráva! A tato zásadní událost měla být součástí výroční zprávy.
  • Proč nikomu nevadí, že VZ ve své výroční zprávě zamlčuje zásadní fakta o své činnosti?

Je neuvěřitelné, že SOSP má obavy, aby Černochová a Rakušan neusilovali o umlčení pracovníků VZ. To je vážně úsměvné. Vždyť tito dva jsou s ředitelem VZ v jednom gangu a všichni chápou, co pro ně výroční zpráva VZ znamená. Cílem výroční zprávy je vytvářet vhodnou image Vojenského zpravodajství, a tím odpoutat pozornost od jeho zákulisní trestné činnosti. A pokud bude mít VZ dobrou image, tak to bude dobré i pro nejbližší přímou nadřízenou této služby, tedy pro Černochovou a potažmo pro ostatní členy vlády, neboť je to vláda jako celek, která úkoluje a koordinuje činnost českých zpravodajských služeb a která je za činnost těchto služeb odpovědná. Pokud SOSP a jiní chválí VZ, pak by měli zároveň chválit i Černochovou a Rakušana.

 
Pokud chce někdo hájit a bránit nějaké hodnoty, pak se nemůže takto snadno nechat opít rohlíkem. A neznalost neomlouvá. Vojenskému zpravodajství se podařilo to, oč usilovalo. A věřte, že Černochová i Rakušan se baví tím, jak Vojenskému zpravodajství tleskají lidé z tzv. alternativní scény. Využili VZ k páchání trestné činnosti a nyní je vše zapomenuto…

**

Jiří Wagner – autor je plukovník AČR v záloze, odborník na vojenské zpravodajství

**

Dopis Vojenského zpravodajství AČR internetovým společnostem je uložen ZDE a Zápis z mimořádného jednání vlády ČR z 25.2.2022 je ZDE.

 

Poznámka redakce Nové Republiky:

Jak jistě víte, i náš web Nová Republika byl dlouhou dobu od 25.2.2022 vypnut čili cenzurován na přímý zásah Vojenského zpravodajství pověřeného vládou ČR premiéra Fialy u našeho poskytovatele hostingu, společnosti WEDOS. Stalo se tak ve chvíli, kdy jen za dopoledne toho dne vyšplhala návštěvnost našich stránek na 96 tisíc jednotlivých přístupů. Lidé ve věci střetu Ruska s Ukrajinou nevěřili a dosud nevěří ani veřenoprávním médiím ani médiím hlavního proudu a hledají informace u Alternativy. Ale právě to se nelíbí vedení NATO, servisní vojenské organizaci USA, která na Ukrajině vyprovokovala a vede proti Rusku válku v zastoupení (proxy válku). Na popud z velení NATO došlo hned v prvních dnech konfliktu k cenzuře, a to nejen u nás, ale i u všech “nových” členů NATO. Stejně tak postihla cenzura některé webu na Sloveksu, v Polsku, v Bulharsku…

Alternativní média brání vytváření homogenního překrouceného výkladu ukrajinské krize – narativu šířeného z NATO a USA, který od 25.2.202 do české veřejnosti dnes a denně tlučou ulhaná a polsuhující média.

Nová Republiku na cenzuru tahdy zareagovala přestěhováním webových stránek z dosahu Fialovy vlády. Tímto děkujeme i všem našim čtenářům, kteří nás ve dnech cenzuroního zásahu podpořili trpělivostí, při hledání nováho spojení na náš web, který byl tedy nucen změnit koncovku.

V současné době postupně rozšiřujeme naše články i na americký web substack.com, včetně výběru starších textů, aby i při opětovném pokusu o cenzuru ze strany Fialova vládního gangu, měli naši čtenáři přístup k názorům a informacím, které přinášíme.

Ještě jendou děkujeme i za finanční pomoc, kterou nám vyjadřujete své sympatie.

Za redakci Mgr. Václav Dvořák

Seznam cenzurovaných českých webů:

Ac24.cz, aeronet.cz, Ceskobezcenzury.cz, cz.sputniknews.com, Cz24.news, Czechfreepress.cz, Eurabia.cz, Exanpro.cz, Infokuryr.cz, narodninoviny.cz, Novarepublika.cz, Nwoo.org, Pravyprostor.cz, Protiproud.cz, Prvnizpravy.cz, rukojmi.cz, Skrytapravda.cz, Slovanskenebe.com, Svobodnenoviny.eu, Svobodny-vysilac.cz, Voxpopuliblog.cz, Zvedavec.org

Některé z těchot webů byly na příkaz Fialovy vlády prostřednictvím Vojenského zpravodajství fyzicky zllikvidovány. Jedním z nich je i odborně-analytický web EXANPRO.

5 5 hlasy
Hodnocení článku
7 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 6 měsíci

Smutné je že většina Čechů pravdu nehledá schroustají zprávy s televize a tím to padne. Takže je tato zpráva pro liberály úspěch.

Mivyk
Mivyk
před 6 měsíci

VS je zodpovědno za zrušení stránek Exanpro pana Wagnera, kde precizně popisoval např. kauzu Vrbětice. Byl trnem v oku.

Hokarc
Hokarc
před 6 měsíci

Všechno co zapáchá Černochovou, Koudelkou, Rakušanem, Lipavským a dalšími, z této protistátní kliky, nemůže být dobré.

oldo
oldo
před 6 měsíci

Je mi divné,jak je tu málo komentářů.
Možnosti jsou dvě,buď někdo brání komentářům,nebo to skoro nikdo nečte.
Pokud platí druhá možnost,pak se ptám,co čtou ti chytřejší a náročnější,řekněme,odpůrci současné politiky???A existují vůbec???

oldo
oldo
před 6 měsíci

Pozastavování nad přístupem Parlamentních listů podle mě signalizuje určitou naivitu nebo neznalost,což je u takto se prezentujícího odborníka na pováženou.
Jen dikce a obsah otázek kteréhokoli redaktora PL při některých tématech mě nenechává na pochybách,co jsou zač a jaké mají názory.Pokud své rusofobní a proamerické přesvědčení nejsou schopni utajit,nejsou dost inteligentní ani dobří novináři!

Mivyk
Mivyk
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  oldo

K tomu připočtěte šílenou cenzuru na PL. Komunikoval jsem s administrátorkou, proč mne zablokovali a tolik drzosti, arogance a nevědomosti jsem zažil jen na Novinkách.

Vendol
Vendol
před 6 měsíci

Hele, VZ – Vojenské zpravodajství – nejsem schopen nijak posoudit, zato BIS, Bezpečnostní informační služba podpraporčíka Michala Čoudelky,krycí jméno Kokot, mi připadá jako parta hňupů, tragikomických jantarů a zoufalých frustrátů vařících z vody. Nikdy nezapomenu na jejich halucinace, že někde nějaké sklady zapálili cizí agenti, což se ovšem nikdy nepotvrdilo, a jejich předloňský… Číst vice »