Rusko dosáhne bezpodmínečného vítězství. Pět jednoduchých kroků vzepření se Západu …..

Petr Tolstoj, místopředseda Státní dumy, vznesl požadavek vzdát se členství ve WHO, WTO a řadě dalších organizací, které Rusku více škodí, než prospívají. Není pochyb o tom, že ho všichni vlastenci podporují. Nakolik je však splnění těchto požadavků reálné? A co Rusko ztratí, pokud například odmítne spolupráci se Světovou zdravotnickou organizací?

Co podle Tebe, jako polittechnologa a komentátora, – nadešel čas zbavit se závazků a vyčistit zahraniční agenty definitivně, nebo přece jen mají mezinárodní dohody budoucnost a Rusko by nemělo spěchat…?

Některé mezinárodní dohody mají jistě budoucnost, ale mluvíme-li o vystoupení Petra Tolstého a o podpoře, kterou mu vyslovili Konstantin Malofejev, Alexander Dugin a mnozí další vážení a politicky důležití lidé, nemluvíme o mezinárodních dohodách jako takových, ale o tzv. nadnárodních institucích WTO, WHO, WMF, IOC a dalších, jakož i o dohodách vytvořených proto, aby bylo navždy lidstvo rozděleno na 1.svět a 3. svět – tedy na vyspělé země a rozvojové země.

Podíváme-li se na strukturu těchto mezinárodních institucí jako celek, zjistíme, že jejich hlavním, globálním cílem je odčerpávání zdrojů z rozvojových zemí do vyspělých zemí anglosaského tzv. 1.světa a do staré Evropy. To se týká WTO, v podstatné míře i WHO (podíváme-li se např. na to, jak byly distribuovány ony „slavné“ vakcíny a kolik za ně platily rozvojové a kolik vyspělé země, vidíme, že je rozdíl až čtyřnásobný – nikoli ve prospěch nejchudších, ale ve prospěch bohatých), vidíme hlavní smysl toho všeho v tom, aby chudí vždy zůstali chudými a bohatí bohatými.

Jak jsem už několikrát uváděl – na čem je založen rozkvět Západu? Na tom, že v Bangladéši ten, kdo šije kalhoty za ně dostane jeden dolar, zatímco v Británii je koupíte za sto liber. V tomto rozdílu také tkví rozkvět Západu a neokoloniální vykořisťování.

Když Rusko vstupovalo do většiny těchto organizací – například WTO, domnívalo se, že tak, jak je napsáno ve stanovách těchto organizací, skutečně ochrání své trhy a své výroby, a zařadí se do mezinárodní dělby práce.

V čemsi skutečně nelhali, ale do oné slavné mezinárodní dělby práce se zařadíte jen jedním možným způsobem: – jestliže pro část své ekonomiky trh dostáváte, pak ale pro další část své ekonomiky berete na sebe závazek, že ji nebudete rozvíjet.

Nejjednodušší příklad vidíme na Ukrajině i s odhlédnutím od SVO: – co dostala za své dohody s Evropou? Prakticky zákaz zemědělského exportu, rabování a vývoz černozemní ornice a další radosti. Co Páni od domorodců potřebují, to si vezmou a co potřebují domorodci, to jim dodají – ale třikrát dráž. V tom je smysl té celé prasárny.

Co vlastně řekl Petr Tolstoj? On řekl, že proto, že v přímé konfrontaci se Západem brzy nebudeme mít co ztratit, (protože abychom mohli uzavřít výhodnější a rovnější dohody nové, musíme zrušit stávající – otrocké., které nás nutí k účastí v těchto nadnárodních institucích, a navíc nás diskriminují), měli bychom s nimi spolupráci rozvázat.

Za sebe dodám, že SVO (viz Zvláštní vojenská oparece na Ukrajině) skutečně pro nás vytvořila doslova kouzelnou situaci, kdy máme možnost přeformátovat své vztahy se světem. A tady se dostáváme k rozcestí (například ve WHO):

  • – tak lidé (i ve Státní dumě), kteří Tolstého za jeho prohlášení kritizují, nemají tak docela nepravdu, když říkají, že WHO nám nepřináší jen škody, ale i užitek. To je jistě pravda, mj.  s hlediska toho, že vytvářela platformy pro vědeckou diskusi kolem např. nových kmenů různých virů – například certifikaci některých důležitých léků. To je všechno pravda, a navíc odchod Ruska z organizace, doprovázený prásknutím dveřmi, vyvolá nejspíš mj. zdražení některých léků.
  • Ale vcelku jde o systém norem vnucených všem, bez ohledu na to, jaký tam budou mít efekt. Například, pokud jde o „pandemii“, pokud bychom nepostupovali podle direktiv WHO, epidemie by tu byla mnohem mírnější a bylo by méně obětí a škod – to je už prokázaný fakt.

Takže pojďme odejít z tohoto kruhu norem a začněme vytvářet svoje mezinárodní organizace, které spojí svobodné země – pro začátek Irán, KLDR, Čínu, velké množství afrických zemí, zemí Blízkého Východu, ale i Latinské Ameriky (viz Kubu s jejím vyspělým zdravotnictvím), a dalších zemí.

Z čeho je nutné začít?

Přímo teď s pěti organizacemi:

  1. Světová zdravotnická organizace
  2. Světová obchodní organizace
  3. Mezinárodní měnový fond
  4. Boloňský vzdělávací systém
  5. Mezinárodní olympijský výbor (a sportovní federace, které nám zakazují vystupovat pod naší vlajkou)

Ale chápeš, že tu bude i mnoho nespokojených?

Ano, budou mezi sportovci a trenéry, mezi lékaři (včetně těch dobrých), mezi politiky a činovníky, ekonomy, mezi lidmi, kteří svoje osobní zájmy staví nad zájmy státu – tady dojde mezi námi k roztržce. Kolik jich bude? Počkejme na volby prezidenta, tam přece bude nějaký liberální protikandidát, jak se dovídáme. Počet těch, kteří jsou přesvědčeni o prioritě zájmu jednotlivce před zájmem společnosti, se odhaduje kolem 1,5%.

A vystoupení Tolstého je signálem, že se nám to podaří?

Ano, určitě. On Petr Tolstoj je cenný nejen jako poslanec, významný politik a řečník, ale i tím, že je místopředsedou Státní dumy. Jinými slovy toto vyjádření a požadavek zazněl na nejvyšší úrovni, což nelze ignorovat.

Je to požadavek, který zazněl z parlamentní tribuny, který sdílejí (bez přehánění) miliony voličů. Za Tolstým je v tomto případě ohromná část voličů vládnoucího Jednotného Ruska, velké auditorium Cargradu, ohromná část vlastenecké veřejnosti.

To neznamená, že to bude snadné, že bude celý balík opatření hned podepsán na nejvyšší úrovni a Rusko zítra bouchne dveřmi. Znamená to ale, že začal velmi důležitý, principiální, velmi správný proces.

**

Andrej Perla 17.10.2023, zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=pOeRQ1UF9Xg

Překlad: St.Hroch  20231018

4.1 15 hlasy
Hodnocení článku
11 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
shoty
shoty
před 6 měsíci

Vystúpiť z WHO predsa neznamená ukončiť s ním vzťahy.

Praded
Praded
před 6 měsíci

Perfektní. Jsou to samé parazitické podrazy. Co ovšem čekat od otrokářů.

cablik
cablik
před 6 měsíci

Velice správně stvořit nový svět na spolupráci mezi suverénními národy nebo co se děje to je strašné. Pár US miliardářů si hraje s celým světem člověče nezlob se.

Karel2002
Karel2002
před 6 měsíci

No nejsem si zrovna jistý, že je KLDR nějakou svobodnou zemí. 🙂 Ale když se přidá k protinatoidnímu a protiamerickému táboru, může jí to pomoci vyjít z izolace a také hospodářsky. Nakonec i té “demokracie” tam budou mít více. Kdyby se vzdali Američanům, což se zdálo do této chvíle téměř jisté, stali by se kolonií… Číst vice »

Primak
Primak
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

A oni se do té izolace dostali svou vinou? A nechtěli z ní vyjít? Přečti si něco o tom, jak si užili za té války s Amerikou (pamatuji si u nás velké plakáty “Ruce pryč od Korey”). Po 3 letech bombardování, že už nestál žádný objekt hodný bomb (svědectví zajatého US generála) a 3 milionů mrtvých (na… Číst vice »

oldo
oldo
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Primak

Zdravím,nepomohl byste mi s nějakým odkazem s info o skutečném životě v Severní Korey?Nemohu najít nic,než propagandu západu.Děkuji.

Praded
Praded
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  oldo

Na You Tube nějaký Čočík, natočil videa a komentuje je česky.

oldo
oldo
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Praded

Děkuji.

Primak
Primak
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  oldo

Je možno najít na Youtube, ale probrat, co je propaganda. To je asi jako, když na Západě ukazovali filmy o životě u nás. Skoro jako z filmu 1984.
Tady je třeba něco: https://www.youtube.com/watch?v=UnQmEYouTS0

Primak
Primak
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Primak

A viděli jste někde ve světě v poslední době, že by dva lídři jeli skrz jubilující ulice v otevřeném autě? A přitom oni jsou ještě pořád ve válce…
https://www.youtube.com/watch?v=vzogjvpvD9M
(o tom setkání v sev. Korey, trvající pár dní se tenkrát svět moc nedozvěděl)

unkas
unkas
před 6 měsíci

vystoupit s těchto 5 organizací sloužících nádnárodním korpokracii a banksterům známého původu znamená osvobození Ruska od jejich destruktivního působení. Není pochyb o tom, že se to této zemi vyplatí. I dalším, pokud k tomu najdou odhodlání…