Černochová je vhodná pro studium poruch osobnosti

Česko – moravská ministryně války Janička Černochová je vhodným živočichem pro bádání v oblasti poruch osobnosti. Je nositelkou utkvělých představ, třeba kolem OSN.

František Roček
František Roček

První zprávy
Reakce Černochové byla natolik stupidní, že se vyvolala velkou vlnu pokecávání na internetu a v menší míře i v tzv. oficiálních médiích. Ve dnech 28. až 31. října se slovo Černochová vyskytovalo  ve zhruba 600 článečcích a rozhlasovém a TV okecávání, upozorňuje publicista František Roček v komentáři pro Prvnizpravy.cz.
.
Dokonce 31.10.2023 si autor komentáře v iRozhlasu dovolil napsat jeden řádek: „Není rizikové, když taková vyhlášená střelkyně od boku stojí zrovna v čele resortu obrany?“

Vracet se k bláznivé Černochové už nemá valný význam, důležité ale je přiblížit to, co se v žádném článku neobjevilo: O co se přesně v OSN jednalo.

V zajetí představ

Do sociálních sítí před pár dny vyplivla ministryně války Černochová povzdech na jakousi sociální síť:  „… Přesně před třemi týdny Hamás vyvraždil více než 1 400 Izraelců, což je na jejich počet obyvatel více obětí, než zavraždila militantní islamistická organizace al-Káida 11. 9. 2001 v USA. A jenom 14 zemí včetně té naší se proti bezprecedentnímu teroristickému útoku spáchanému teroristy z Hamásu jasně a srozumitelně postavilo! Stydím se za OSN. Podle mého názoru – nemá ČR – v organizaci, která fandí teroristům a nerespektuje základní právo na sebeobranu, co pohledávat.  Vystupme.“

Obecně se v Čechůnii píše, že Valné shromáždění OSN v pátek 27. 10. 2023 přijalo rezoluci, která byla první společnou reakcí OSN na aktuální konflikt v Izraeli a na palestinském území.

Teď něco konkrétního, o co se mediálníci detailně nezajímali:
Návrh usnesení byl přednesen během Desáté mimořádné zasedání, pod názvem „Ochrana civilního obyvatelstva a dodržování právních a správních předpisů humanitárních závazků“. (https://press.un.org/en/2023/ga12548.doc.htm)

Černochová plácala nesmysly, protože rezoluce reagovala na momentální humanitární situaci:
(Rezoluce) „…Vyjadřuje vážné znepokojení nad nejnovější eskalací násilí od 7. října 2023 a vážným zhoršením situace v regionu, zejména v oblasti, kde se odehrává v Pásmu Gazy a zbytku okupovaného palestinského území, včetně východního Jeruzaléma, a v Izraeli, odsuzující všechny násilné činy namířené proti palestinským a izraelským civilistům, včetně všech teroristických činů a nerozlišujících útoků, jakož i všech činů provokace, podněcování a ničení…“

Rezoluce odsuzovala útoky Hamásu i izraelské armády proti civilistům, jenom nebyly obě organizace jmenovány. Kvůli tomu ministryně války chtěla vyskočit z OSN?

Nejdůležitější jsou první dva body rezoluce:

  1. Vyzývá k okamžitému, trvalému a trvalému humanitárnímu příměří vedoucímu k zastavení nepřátelských akcí;
  2. Požaduje, aby všechny strany okamžitě a plně splnily své závazky podle mezinárodního práva, včetně mezinárodního humanitárního práva a mezinárodního práva v oblasti lidských práv, zejména pokud jde o ochranu civilistů a civilních objektů, jakož i ochranu humanitárního personálu…“

V rezoluci je 14 bodů. Jistě izraelská administrativa nejásala, když v 13. bodě bylo uvedeno: „…znovu potvrzuje, že spravedlivého a trvalého řešení izraelsko-palestinského konfliktu lze dosáhnout pouze mírovými prostředky na základě příslušných rezolucí Organizace spojených národů a v souladu s mezinárodním právem a na základě dvoustátního řešení…“

Primitivní neznalost souvislostí z Černochové činí politicky negramotného člověka – nositelku utkvělých představ. Katastrofální je, že ji koaličně fialové hlupáci strčili do křesla ministryně války.

Co válečnická Janička nechápe

Jenom ignorant může říci, že pouze 14 zemí včetně ČR se proti bezprecedentnímu teroristickému útoku spáchanému teroristy z Hamásu jasně a srozumitelně postavilo, a proto se stydí za OSN. Souvislosti jsou samozřejmě hlubší než v mozku válečnické Janičky.

Podívejme se do záznamů OSN, zpráva o 10. mimořádném zasedání, 40. a 41. setkání 27. října 2023. (https://documents-dds-ny.un.org/doc/UNDOC/LTD/N23/319/20/PDF/N2331920.pdf?OpenElement)
Uvádí: „… Valné shromáždění přijalo rezoluci vyzývající k okamžitému a trvalému humanitárnímu příměří vedoucímu k zastavení nepřátelských akcí mezi Izraelem a Hamásem… Členské státy nepřijaly pozměňovací návrh, který odsuzuje teroristické útoky Hamásu v Izraeli od 7. října… Před přijetím rezoluce se Shromáždění nepodařilo (88 hlasů pro, 55 proti, 23 se zdrželo hlasování) přijmout pozměňovací návrh s názvem “Ochrana civilního obyvatelstva a dodržování právních a humanitárních závazků” (dokument A/ES-10/L.26). Kromě toho, že by zamítnutý pozměňovací návrh jednoznačně odmítl a odsoudil teroristické útoky Hamásu, k nimž došlo v Izraeli od 7. října 2023, odsoudil by také braní rukojmích a požadoval by bezpečnost, dobré životní podmínky a humánní zacházení s těmito rukojmími v souladu s mezinárodním právem a vyzval by k jejich okamžitému a bezpodmínečnému propuštění…“

K odmítnutí rezoluce, která by odsuzovala přímo Hamás, je v textu OSN uvedeno:
„…Zástupce Jordánska, který předložil rezoluci “L.25”, ve svém projevu před hlasováním řekl, že situace v Gaze je zoufalá, během níž přišlo o život více než 7 000 nevinných Palestinců. Svolal také hlasování o kanadském pozměňovacím návrhu “L.26”.
Zástupce Kanady, který předložil pozměňovací návrh “L.26”, řekl, že “fakta jsou fakta”. Dne 7. října spáchal Hamás teroristické činy. V návrhu rezoluce “L.25” není zmíněna organizace, která nese odpovědnost za tyto události.
Zástupce Pákistánu řekl, že rezoluce “L.25” je humanitárním textem. Zločin má původ v Izraeli, dodal. Skutečnou příčinou je okupace Palestiny. Kanadský dodatek označil za nespravedlivý a nerovný. “Jmenujte oba, nebo nepojmenujte ani jedno,” řekl…“

Jmenujte oba znamená, jmenujte nejen Hamás, ale též Izrael.

Zde se zastavme. Zástupce Pákistánu měl pravdu, protože i západní komentátoři upozorňují, že říjnový útok Hamásu je vyvrcholením dlouhodobé okupace palestinských území. Přitom k tomu není žádný důvod, protože má od 90.let 20.století Izrael s okolními důležitými arabskými státy již stabilizované vztahy. Palestinský stát již mohl nejpozději po roce 2000 existovat, ale to by musel Izrael zrušit všechny své okupační osady na západním břehu Jordánu. Naopak Izrael potichu doufá, že časem palestinské území anektuje a stát Palestina nevznikne…

Jak jsem již pro Prvnízprávy.cz uvedl, podle posledních dostupných statistik OSN jenom za období 1.1.2008 – 19.9.2023 je evidováno 6047 zabitých Palestinců, ale v období 1.1.2008 – 31.8.2023 bylo zabito při střetech jenom 308 Izraelců. Na jednu izraelskou mrtvolu připadalo téměř 20 palestinských. V počtu zraněných na jednoho Izraelce připadá téměř 24 Palestinců.
 
Rezoluce Valného shromáždění OSN nejsou sice závazné, ale jsou silně symbolické. Proto izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan přijetí rezoluce komediálně zkritizoval a prohlásil, že OSN pozbyla legitimity. Ale samotný velvyslanec věděl, že ze sebe jenom soukal momentální žvásty o ničem. Jen tak, aby něco řekl, protože slova jsou jako voda (nebo sračka), odtečou do nicoty.

Statistika, která ministryni války Janičce nic neříká
Zabito lidí k 30. říjnu L. P. 2023


Oblast Gazy

  • 8,309    celkem zemřelo od 7. října
  • 2,062   žen a 3 457 dětí představují 67 % obětí
  •    460   staří lidé


Izrael

  • Zemřelo od 7. října zhruba 1,400 osob, z toho 1 v Gaze
  • 30 dětí z 1 135 identifikovaných obětí

(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)

4.6 10 hlasy
Hodnocení článku
26 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
vaclav
vaclav
před 5 měsíci

Bohužel je to celá pětikolka i s náhradním kolem ANO

vachav
vachav
před 5 měsíci

Nešťastný národ,který dokáže zplodit takovou(omlouvám se) krávu!

adam
adam
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  vachav

Pocity osamělosti, ale jistě ve vládě netrpí. Fiala, Langšádlová, Rakušan, Válek Síkela…Posledně jmenovanému Saudové na poslední chvíli zrušili návštěvu, neb si hrál s Černochovou na proizraelského aktivistu. Naši giganti ducha už naštvali Čínu, Rusko, Araby, v tomto směru mají úžasnou produktivitu, to se musí uznat…

kutnohorsky
kutnohorsky
před 5 měsíci

Černochová vhodná na studium osobnosti.? Probůh v parlamentu a ve vládě takového materiálu je! Od samotného velkého fialového náčelníka po Rakušana, Pekarovou, věčně zděděnou Němcovou, dobrý materiál je i Ferry atd.,atd. ..

kutnohorsky
kutnohorsky
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Zděšenou

Karel2002
Karel2002
před 5 měsíci

Upozorňuji na to, že Černochová je mimořádně populární v Praze, kde žijí ti vůbec nejinteligentnější lidé. Černochová byla díky své popularitě dříve zvolena i starostkou městské části Praha 2. Pražáci jí nenechají nikdy padnout. Černochové se taky podařilo dostat na Hrad svého kandidáta. Při té příležitosti prohlásila, že jestli bude za prezidenta zvolen… Číst vice »

vera havrankova
vera havrankova
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Ta patří do blázince!

Anonym
Anonym
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  vera havrankova

Ne, ta patří na hranici.

vaclav
vaclav
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

No to bych asi šel přilít benzin.

Primak
Primak
před 5 měsíci

Ale včera se hlasovalo proti US embargu Kubě. A překvapivě se naši nepřidali k USA a Izraeli – kteří odmítli zrušit sankce – dokonce se ani nezdrželi jako jediná spravedlivá Ukrajina. A tak to bylo tentokrát dost jasné: 187 Pro, 2 Proti, 1 se zdržel. Ale Kubánci se teď velmi rozradostnili (přestože mnozí jsou… Číst vice »

Primak
Primak
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  Primak

Zatímco EU se připojili ke zrušení embarga – a tedy hlasovali jinak než jejich Big Brother – světe div se – a tak tedy nám to vysvětlili španělským delegátem: Mám tu čest mluvit jménem Evropské unie a jejích členských států. Kandidátské země Severní Makedonie*, Černá Hora*, Srbsko*, Albánie* a Bosna a Hercegovina* se k tomuto prohlášení… Číst vice »

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  Primak

Žádné cuktovary. Proč je u nás Francouzi jménem EU tak pracně zničili?! (Ovšemže za odměnu z EU.) Aby byl cukr z francouzského a holandského karibiku na trhu EU protěžován, proti levnému a kvalitnímu řepnému cukru z Čech a Moravy. Takže Kuba žádné cukrovary nedostane a basta.

Naposledy upraveno před 5 měsíci uživatelem Václav Dvořák
cablik
cablik
před 5 měsíci

OCHUTNÁVKA PROGRESIVNÍ BUDOUCNOSTI
https://pravyprostor.net/?p=168088

mikkesh
mikkesh
před 5 měsíci

Nebuďte tak zlí na tu nešťastnici. Spíše se přimlouvám u pana doktora Davida, zda by jí nevěnoval pár minut na vyšetření a poté doporučil specialistovi. To, že místo mozečku má úplně jinou hmotu ještě není nemoc. To bude spíše nutný předpoklad členů této “vlády”. Ale to, že se Janička evidentně ztrácí v prostoru,… Číst vice »

cablik
cablik
před 5 měsíci

Pokud se chce někdo zastávat OSN tak si přejí zrušení babyboxů a mají v pláno zase masivně očkovat jedovatýma vakcínama. Černochová je případ pro psychiatra.

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Co to znamená “v OSN si přejí zrušení babyboxů”? Bylo o tom hlasováno na Valném shormáždění nebo v Radě bezpečnosti? Nebylo. Tak, prosím, jednotlivé hloupé nápady bůhvíkoho nesvádějte na OSN. Je to stejné, jako když napíšete, že “v Česku si přejí odchod z OSN” a přitom to do světa vytroubila sama za svou chorou mysl jen… Číst vice »

cablik
cablik
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Četla o tom žena na mobilu a tak to bylo v článku doslovně nic na někoho nesvádím jinak OSN není pro co byla stvořená je to jen nástroj globalistů.

vachav
vachav
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Souhlasím – a slouha USA!

cablik
cablik
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  vachav

Jako všechny prohnilé západní struktury.

cablik
cablik
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Aby jste měl co číst:-)))

Co to má OSN zase za nápad? Chce zrušit babyboxy v Česku!
https://www.ahaonline.cz/clanek/musite-vedet/208791/co-to-ma-osn-zase-za-napad-chce-zrusit-babyboxy-v-cesku.html

Anonym
Anonym
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Babyboxy se v euroatlantickém světě nelíbí už od svého vzniku. A to proto, že dítě má právo znát své rodiče a basta! Čímž se jemně přispěje k snižování populace. Protože klasická asociální matka odloží dítě místo do babyboxu, do popelnice. Každý krůček dobrý, že? Nepochybuji, že naše milovaná vláda okamžitě zavede různá, EU doporučovaná,… Číst vice »

cablik
cablik
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  Anonym

OSN si odsouhlasila snížení stavu lidí je tady zbytečných 60000000 jedlíků. A toto je též krok jak se zbavit lidí nechtěné dítě bude zabito nebo hozeno do popelnice.

Anonym
Anonym
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Jo, to byste tomu dal pane. Chybička se vloudila. Nějaká ta nula vám tam chybí. To sice zatím neodsouhlasila OSN, ale hrstka ředitelů Zeměkoule. Říká se tomu zlatá miliarda a i to se zdá některým moc.

Hokarc
Hokarc
před 5 měsíci

Černochová se někomu opravdu silně nepovedla. Je jen koulí na noze národa !
Národe, zbav se okovů, nebo půjdeš do hrobu !!!

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  Hokarc

Černochová je ODS, stejně jako Fiala, Řeporyjec, Don Pablo a další extremističtí exoti…. Zbavme se Pětikoalice! Pamatujte na staré české: “Spolu chyceni, spolu pověšeni.”

tomaskova
tomaskova
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Ano zbavme se, to hlásají všichni, ale ještě nikdo nenavrhl-JAK