Jen pár slov nestačí

Nacházíme se v době, kdy nám největší zločinci nastavují normy, jak máme žít.

Jindřich Kulhavý
Jindřich Kulhavý

Jsou vytvářeny hranice povoleného, které ohraničují stále více naši svobodu, bez uzardění nás okrádají způsobem blížícím se vzniku kreditního systému, přičemž ti nejznámější zloději žijí v luxusu a přepychu. Daně dosahují závratných 85% toho, co vyděláme, takže zbývá hodně i na ty, kteří nedělají vůbec nic a přiživují se na zbytku populace. Včetně politiků. A média, místo aby byla hlídacími psi demokracie, se na těch největších zločinech podílí a jsou pasena těmi, kteří to vše způsobují. A některá z nich se navíc nestydí za tuto činnost požadovat vysoké poplatky umožňující jim předávat nám lži a ukazovat aroganci svých prolhaných zaměstnanců.

Přestože je známo, kolik peněz nás stojí Green Deal a ekoodpustky v podobě emisních povolenek jdoucí do kapsy překupníků s nimi obchodujícími, přičemž nic imaginárnějšího snad už nejde ani vymyslet, všichni platíme jako mourovatí. Také víme, kolik nezdaněných miliard odchází každoročně na dividendách do zahraničí, přesto s tím nikdo nic nedělá, přestože je to obrovská část národního rozpočtu. Je nám aspoň částečně známo, že ti nejbohatší u nás mají své firmy a nadace v daňových rájích (včetně zesnulého ,,vlastence“ Schwarzenberga), ale Finanční správa šlape po českých firmách a středních podnikatelích a živnostnících se záměrem vysát z nich poslední zbytky toho, co tu zůstává.

Známe jména majitelů energetických společností schopných domluvit se s vládou na maximálních cenách elektřiny (momentálně nás v nic předčila jen Kolumbie), ale jen mlčíme a za rozsvícení žárovky dáváme xnásobně více, než za hranicemi. Dopad na průmysl už je natolik markantní, že u nás nic pořádného nevyrábíme. Odchází i ti, kterým vyhovovalo, že naši lidé pracují za žebrácké honoráře. Končí zavedené firmy přesouvající produkci kamkoliv jinam, hlavně od nás pryč. Je nám známo, že elektřinu vyrábíme nejlevněji v Evropě, dáváme ji však k dispozici kšeftařům na německé burze a až poté ji kupujeme zpět. Ostudný přístup politiků i producentů vytvářejících ,,hodnoty“ z toho, co tu bývalo společné a bylo vybudováno z našich daní, aby se to později šmelením dostalo do rukou nejbohatších, je ukázkou neúcty k občanům a chamtivosti těch, kteří to umožnili. Ani jeden za to nebyl nikdy obviněn, natož potrestán.

Vrátila se doba totální kontroly toho, co děláme. Seznamy STB konfidentů byly ničeny, přesto řada z nich patří k VIP současného života a k hlavním moralistům. Petr Pavel poté ověšuje řády bývalé disidenty, buřiče či za zločince nebo za odpadlíky v době socialismu označované jednotlivce. Tehdejší stranický elitní kádr usazený na Pražském hradu vyznamenává tehdejší odpůrce režimu, který ho stvořil. Je to stejné, jako kdyby náčelník dopravní policie odměňoval řidiče s největším množstvím nastřádaných pokut a přestupků. Není to paradox?

Je velmi mnoho indicií svědčících o tom, že mnozí ztratili soudnost, přistoupili na hru, jejímiž smutnými aktéry jsou právě oni. Vytratila se jak úcta k okolí, tak i k sobě samotným. Laciná náhražka v podobě relativního dostatku ztrácí punc a s nástupem nedostatku se mnozí odkopávají. Jedni jsou ochotni bojovat, jiní se vrací k podlézavosti a praktikám známým těm, kteří prošli obdobím normalizace. Jestliže za socialismu byly držhubným zaměstnanost, bydlení pro každého, možnost chalupaření a další výsady, které z Československa po roce 1989 dělali tučnou kořist pro západní ,,investory“, pak nynější vláda nemá co nabídnout. Mnozí se diví, že řada tehdejších kritiků režimu nostalgicky vzpomíná na jisté klady, kterých je v porovnání s dnešní dobou stále více. A k tomu přidejme vracející se totalitu, kontrolu všech a média hlásající opět jedinou pravdu.

Chtěl jsem napsat pár slov o současnosti a zjišťuji, že je ve mně tolik vzteku, že bych napsal nejdelší článek v životě. Je mnoho dalšího, co mi leží na srdci a k čemu by bylo třeba se vyjádřit. Opravdu nechápu, že nestojíme v ulicích ozbrojeni vším, co lze vzít do ruky a netáhneme na Sněmovnu, Strakovku, ministerstva či na Kavčí hory. Že neobsadíme elektrárny, nezavřeme supermarkety a nepřinutíme vedení státu k rezignaci a nezasadíme se o zásadní změny. Kam se vytratila národní i lidská hrdost? Jak dlouho to chcete ještě snášet?

**

Jindřich Kulhavý, iNadhled

4.5 16 hlasy
Hodnocení článku
28 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
reproduktor
reproduktor
před 6 měsíci

Pokud jsou Rusové v právu, meli by zasahnot Prahu JZ o síle 100 TNT.
8 milio u občanů si oddychne. Zlo přichází z Prahy.

Naposledy upraveno před 6 měsíci uživatelem reproduktor
cablik
cablik
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  reproduktor

Člověče takové názory nepište to je o hubu obcházejí tu neziskovkáři a rádi někomu upletou prokurátora. Radši to smázněte.

Praded
Praded
před 6 měsíci

Poslechněte si na Proti Proudu výpověď člověka, který u toho byl osobně. Už jen to, že to vše začalo v 88 odsunem raketové jednotky Sovětské armády, mluví za vše. Z toho je zřejmé, že všichni, co se tak vehementně draly k moci, věděly přesně jak to dopadne. Zajímavé by bylo, kdyby občané chodily na… Číst vice »

unkas
unkas
před 6 měsíci

od 1989 prožíváme na vlastní kůži co je to kapitalismus, a jeho produkt a součást fašismus. Takhle to bylo už před 100 lety, a tak je to nyní, s trochu pozměněnými kulisami. A se zmanipulovaným davem v současné davo”elitářské” společnosti, který si neuvědomuje podstatu věci… a čeho všeho je příčinou soukromé vlastnictví výrobních prostředků

cablik
cablik
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  unkas

To není kapitalismus když korákem a zeleným blábolem likvidují kapitalisty ale korporátní fašismus.

cablik
cablik
před 6 měsíci

Desetkrát dražší, než jinde. Češi, nejvíce odíraný národ v Evropě, píše ekonom
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Desetkrat-drazsi-nez-jinde-Cesi-nejvice-odirany-narod-v-Evrope-pise-ekonom-746235

cablik
cablik
před 6 měsíci

No jo článek popsal v jakém marasmu žijeme Pávek odevzdával vyznamenání zasloužilým havloidům. Kteří jsou všehoschopní a zatím nedotknutelní no uvidíme jestli se u voleb něco změní Slováci to dokázali teď jsou na řadě Češi.

Karel2002
Karel2002
před 6 měsíci

Všechno je to přece vůle lidu. Lid si to tak přeje. Před volbami v roce 2021 ústavní soudci Rychetský a Pilip porušili ústavu, byl zrušen původní Rychetského volební zákon, podle kterého by se současná pravicová koalice nikdy nedostala k moci i při jakémkoliv spojení. Rychetský se postupně od roku 2009 měnil ze sociálního demokrata v odeesáka.… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

ODS a spol. tedy dokázaly obrátit poměr 40:60 na 60:40 ve svůj prospěch. Přestože vládly katastroficky. Jejich prezident mocně pracuje v jejich prospěch, v neprospěch většiny obyvatel této země zvláště důchodců (jejich protiústavní okrádání). Lidé byli před prezidentskými volbami doslova na kolenou prošeni, aby tohoto kandidáta ODS a spol. nevolili, že se pak situace… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Suma sumarum, situace v ČR se bude nadále jen zhoršovat. I po roce 2025. Ekonomika, rozpad justice, policejní stát, média v rukou vládních stran…na řadu přijde i zdravotnictví jako za Julínka. Možná to bude trvat celá desetiletí. V podstatě neexistuje žádná naděje.

Anonym
Anonym
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Ano, pánbůh zhasnul světýlko na konci tunelu. Bože, čím jsme se TAK provinili?

oldo
oldo
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Přidám současnou snahu o snížení věku pro řidičské oprávnění,což je,podle mě otvírání cesty ke snížení věku volebního práva.Umíte si představit,koho ti čumdomobilové budou volit,po tom co slyší ve škole??!!

Karel2002
Karel2002
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  oldo

Proto to ta Pekarová, Rakušan a spol. chtějí.

mikkesh
mikkesh
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Snad jen dvě věci. Rychetský se neměnil. Byl a zůstal hochštaplerem. A druhá podstatnější věc – vypadli Vám z té úvahy média. Jsem přesvědčen, že kdyby se příkladně primitiv Pávek pustil do debaty s jakýmkoliv protikandidátem, dávali by to dlouhá léta na Silvestra. Připomněl mi to rozhovor s paní Bubílkovou, která vzpomínala jakou panickou hrůzu… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

Rychetský byl předtím podnikovým právníkem. Takže nemohl mít potřebnou praxi a vzdělání na to, co později dělal. Taky platí…”jak chutná moc”. To platí pro každého ve vysoké politice. Klaus měl skutečně daleko větší rozumové schopnosti než Havel. A lepší vzdělání. Na VŠE i učil (chvíli). Havel začal studovat tuto školu (tehdy se to… Číst vice »

spartak
spartak
před 6 měsíci

Důležité bylo v roce 1989 udělat ze socialismu strašáka a z komunistů netvory ,to se podařilo a většina národa je spokojená. Koho chcete burcovat? USA jsou vidět všude kolem nás i v názvech podniků a společná politika s EU vyhovuje elitám. Obyčejný člověk je rád ,že má práci a to mu stačí. Nazdar.

reproduktor
reproduktor
před 6 měsíci

Ještě zbývá “podekovat” generalu STB Lorencovi. Ten vyprovokoval demonszrace a stavky v roce 1989. Uz se nemohl dívat jak Češi a Slováci sedi.doma na prdrli a hsou šťastní. Opozice žádná stejně jako za okupace v 39 az 45. Tak diky generale, ale jak sr vse časem vyvine jsi netušil .. .

Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 6 měsíci

výborně napsáno, a já vám odpovím na otázku, proč nejdou občané s cepy a sudlicemi na vládní orgány této země, protože už má bohužel tento národ svoji hvězdnou hodinu za sebou, zde ji máte tu hvězdnou hodinu Hledání ztraceného času: Václavské náměstí 1939 – 1942: Obrázkový svět (obrazkovysvet.cz), tady ukázal tento národ, kolik… Číst vice »

Jan Kopecky
Jan Kopecky
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Havloidni zmetek

Píšete: “Je třeba mít na vědomí, že potomci těch 200 000 tu jsou stále mezi námi.” —
Uvědomil jste si, kolik tehdy žilo v Praze Němců? Opravdu se domníváte, že na Václavském náměstí tenkrát manifestovali /převážně/ Češi ?!

Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Jan Kopecky

Hitler vyhrožoval, že jako odplatu za zastřelení Heydricha nechá zastřelit každého desátého Čecha, ale jen Čecha, toto se netýkalo Němců a ani těch, co se tzv. dali k Němcům. Němci na této akci být nemuseli, těch se ta selekce týkat neměla, tady šlo o to, být viděn na této akci, až se bude vybírat… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Havloidni zmetek

Každého desátého? Kdybych chtěl být cynikem, řekl bych, že to není nic tak hrozného. Vždyť Němci za 2. světové války vyvraždili snad 1/4 Bělorusů. Většinou je upálili. Takhle vypadá pořádná genocida.

mikkesh
mikkesh
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Havloidni zmetek

Ač, Vás velice uznávám a obdivuji, tady musím souhlasit s druhým diskutujícím, panem Kopecým. V Československém Chebu byl Dolfi vítán neméně bouřlivě. Ale hlavně, proti těm, z převážné většiny “našich milých krajanů” co poskakovali na Václaváku, s procentem kolaborantů, stojí oněch 400000 tisíc Čechoslováků, co už nejsou mezi námi, kteří neplavali po proudu. Mezi ně patří… Číst vice »

Naposledy upraveno před 6 měsíci uživatelem mikkesh
oldo
oldo
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Havloidni zmetek

Pod dojmem takovýchto okamžiků mě napadá,nakolik mají pravdu ti,kdo dnes tvrdí,že jsme nebyli osvobozeni Rudou armádou,ale obsazeni.Obsazeni jako SPOJENEC Německa.
Já si tedy myslím,že Sověti chtěli co nejdříve zlikvidovat tu nacistickou svoloč v Berlíně a kudy,přes koho bylo vedlejší.

mikkesh
mikkesh
před 6 měsíci

No, pane Kulhavý, tentokrát jste se do toho obul. Jinak se Vám velmi povedla věta – “Média jsou pasena těmi kdo ten marasmus způsobují.” (volně) Ano to je ten kardinální problém. Pokud vyřešíme ten, nebude ani hochštapler Rychetský.