Kterak Uršula zaspala

Evropská komise navrhuje zakázat prodej tankerů na ropu a ropné produkty Rusku. Chce tím zabránit Rusku obcházet západní sankce na ruskou ropu a vyhlášený cenový strop s pomocí vlastní ruské flotily lodí.
Pozdě se Uršula probudila. 

Marie Divišová
Marie Divišová

Ruské firmy totiž už před rokem svoji flotilu několika stovek tankerů nakoupily + čínští, indičtí a další majitelé tankerů se na evropské sankce můžou víte co …

Plus několik desítek nových tankerů je založeno v ruských loděnicích a postupně budou vyplouvat na moře, jako první na konci letošního roku nové tankery, postavené na Dálném Východě v loděnici Zvezda nedaleko Vladivostoku. Mají ledovou třídu Arctic7, mohou tedy samostatně bez doprovodu ledoborce proplouvat v Severním ledovém oceánu tenkými ledy (za tenký led se v Rusku považuje led do tloušťky 2 metry).

**

Marie Divišová, zdroj

3.9 11 hlasy
Hodnocení článku
5 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
standa
standa
před 5 měsíci

Zkorumpovaní hlupáci vládnou EU i Česku !

Praded
Praded
před 5 měsíci

Tohle všechno je řízené a účelem je zblbnout lidi, aby měly strach. Perfektní scéna z pohádky, kdy Martin Kabát, přišel do pekla pro Káču.

cablik
cablik
před 5 měsíci

Kdo je hlupačka je jasné Rusko opravdu nebude skákat jak západ píská.

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Rusko se dlouho cílevědomě pod Putinovým vedení připravovalo na konfrontaci se “Západem”, tedy s USA a jejich zblblými vazaly, včetně nás. Povedlo se a Rusko si dnes může “svoje” vynutit za patřičného fandění zbytku světa. Jestliže chce, aby od jeho hranic NATO “odstoupilo” na úroveň roku 1989, tak se mu to může podařit.

Rob
Rob
před 5 měsíci

Komu není shůry dáno…, předsedá Evropské komisi.