Tisíce nelegálních uprchlíků se začaly rozvážet do hotelů k ubytování za “komerční” ceny! Jak Fiala s Bartošem napálili Čechy s “podporou nájemního bydlení”! Tvrdá čísla proti Fialovi a spol.!

Evropa nemá na to, aby řada hlavně mladých Evropanů měla střechu nad hlavou, ale nelegální imigranti bez kontroly budou bydlet v hotelech?! Tahle politika rychle skončí, až se lidi ocitnou na dlažbě – jenže, na ulici už poslouchají a volí Hitlery! A o to tady asi jde, že?

Michael Svatoš
Michael Svatoš
Dnešní analýza je na přání několika čtenářů, kteří si včera přáli vědět, co si myslím o tom, že Fiala je geniální ekonom, a mazaně vyřešil současnou krizia proto zvítězí v příštích volbáchjak se píše zde!  

Velká sláva panovala letos na jaře v Česku, když Fiala s Bartošem vyhlásili svůj Program podpory nájemního bydlení pro Život! Česká média se na povel radovala a hojně citovala hlavního PirátaBydlení je pro mnoho lidí stále větší problém. Ceny bytů jsou astronomické a nájemních bytů není dostatek. Stát se proto rozhodl podpořit výstavbu bytů, a to pomocí programu Nájemní bydlení. Je v něm 800 milionů korun a čerpat z něj mohou obce, jimi zřizované organizace, charitativní organizace, církve a další právnické osoby. Vzniknout by mohlo kolem 300 nájemních bytů! Všichni byli nadšení, a nikdo do Bartošova Programu nijak nešťoural. A to byla chyba, jak se ukázalo teď na podzim!

V Česku žije 10.5 milionů lidí,  a byty i jejich nájmy jsou tady drahé! Česká vláda proto na vyřešení celého problému vyčlenila 800 milionů korun!!

Ve španělském kraji Valencia žije 5.1 milionu lidí, a byty a nájmy jsou tam drahé! Místní vláda proto na vyřešení celého problému vyčlenila 922.5 milionu EUR! (23 miliard korun!)

Jak správně počítáte, aby pirát Bartoš podporoval výstavbu nových bytů v Česku stejně jako ji jeho španělská kolegyně Susana Camarero podporuje ve Valencii, musel by na výstavbu nových bytů z českého státního rozpočtu dát, ne 800 milionů, ale 46 miliard korun!!! Ba co víc, protože podle klauzule jsou si všichni občané EU rovni, musel Bartoš taky na podporu výstavby nájemních bytů z Bruselu dostat dotaci 314.8 milionu EUR, když poloviční Valencie dostala 157.4 milionu EUR!! Možná dostal, možná nedostal. V každém případě 314 milionů EUR českým občanům, kteří nemají kde bydlet, nedal!

Susana Camarero, 57 krát trumfla Piráta Bartoše při podpoře bydlení!

Pokud se podíváme na španělský program pomoci při zajištění bydlení hlavně pro mladé lidi, nestíháme se divit, co všechno je v EU možné, pokud v zemi zrovna nevládnou Piráti s Fialou! Hlavně si povšimněte bodu 4. daňová zvýhodnění a bonusy!

Program 4 os:

  1. Podpora a posílení veřejné podpory pronájmů bytů;
  2. podpora a posílení veřejné podpory na pronájem bydlení pro mladé lidi;
  3. podpora dohod s finančními subjekty a bankami, která se souhlasem vlády zaručí získání prvního domova;
  4. správa pobídek a bonusů v dani z příjmu fyzických osob na pořízení prvního bydlení pro mladé!
  5. Mladí zvolili Piráty a Fialu, a tak dostanou za odměnu na bydlení 57 krát méně než Španělé!!! Volit Piráty se zkrátka vyplatí! Tím spíš, že po nich přijde potopa!

 

ČSÚ včera zveřejnil data za září 2023. A zatímco provládní ekonomové v nich stejně jako v roce 2009, kdy shodou okolností taky vládla ODS, nevidí opět nic dramatického, a oslavují geniálního Fialu, Česko podle všeho čeká zase podobně rychlý krach jako na začátku roku 2009.

Podle včerejších dat ČSÚ se český export letos v září propadl o 10,2%, a to takřka odpovídá jeho prudkému propadu o 16% v 1Q 2009, kdy na ČR dopadla drtivá americká hypotéční krize! Propad ekonomiky v roce 2009 znamenal největší nárůst nezaměstnanosti od roku 1993, o 3.3%, a to vedlo k rozsáhlým výpadkům v daňových příjmech státu, a současně při inkasu sociálního a zdravotního pojištění! Český rozpočet implodoval, a musely se škrtat výdaje, a navyšovat dluhy! Ministr Kalousek se v noci budil hrůzou! Léta 2009 až 2013 byla v Česku poznamenána explozí exekucí, (graf dole), drastickým jednorázovým propadem porodnosti, (zdroj), a vláda dokonce na české státní útraty financovala leteckou a železniční přepravu zahraničních dělníků z českých montoven zpět do jejich domovů i s pěkným paklíkem EUR na přilepšenou! Za měsíc tehdy přišlo o práci i ubytování 12 000 cizích dělníků, rostla kriminalita, a dalším 68 000 zahraničních dělníků se neprodlužovali smlouvy. Vláda vyplácela 500 EUR každému, kdo ČR opustil dobrovolně! De facto, tak jen za 3 první měsíce roku 2009 ztratila ČR 7 až 8% pracovních míst zejména v montovnách, ale díky značnému množství propouštěných a odvážených cizinců se nezaměstnanost zvedla pouze o polovinu! Ceny bytů se však propadly o stovky tisíc a nové byty se skoro úplně přestaly stavět. Letos na podzim se zdá, že se situace opakuje!!! A vláda ODS opět dělá, jako by se zase nic nedělo!!!

Zatímco čeští ekonomové vidí vývoj Fialovy ekonomiky skvěle, v Německu bijí na poplach! Německý export se meziročně propadl o 7.5%, a přitom každé 4 pracovní místo v Německu závisí na exportu z Německa. V Česku takřka celá ekonomika závisí na exportu montovaných polotovarů do Německa, ale čeští ekonomové jsou v pohodě, když němečtí brečí!???

Německo, aby zachránilo svá pracovní místa, letos zvýšilo dovoz levného plynu LNG z Ruska o 40% oproti roku před válkou 2021!! Zdesetinásobilo dovoz ruských ropných produktů přes Indii, aby je použilo jako palivo pro auta a topivo pro vytápění!!! Nic z toho nestačilo. Všechny nové zahraniční investice do Německa byly letos zrušeny. Německé firmy hromadně prchají z Německa!! Každý firemní ekonom už přes rok tvrdí – dokud nebudou levné energie, nemá smysl v Německu nic vyrábět! A teď se dostavil výsledek – německý průmysl přestává být schopen konkurovat americkému, ruskému, čínskému a asijskému zboží na světových trzích a 1/4 všech německých pracovních míst je v ohrožení, a hrozí tak krach Česka, protože Fiala místo levných německých pokoutních dovozů ruských energií a ropných produktů přes Indii, a ve formě LNG, raději elektřinu a další energie zdražuje. Čím hůř, tím líp, je fialové heslo naší vlády!! A bude hůř.

Africký výsadek na Kanárské ostrovy dne 31. října 2023. Z této lodi ihned do letadla, a po přistání v Evropě rovnou do hotelu. Vše placeno neziskovkami! Kde na to vzaly? A proč nikdo nelegální imigranty nekontroluje?

Imigranti se valí na Evropu rekordním tempem. Jen na Kanárských ostrovech byl už letos v říjnu překročen předchozí rekord, který byl dosažen za celý rok 2006. A co udělala španělská vláda, Brusel a neziskovky, aby ten příval zastavily? – Začaly převážet tisíce imigrantů z Kanárských ostrovů rovnou do španělských hotelů na pobřeží Středozemního moře a ubytovávat je tam za komerční ceny!!! Za ubytování jednoho imigranta na jeden den bez stravy se platí 40 EUR, 1000 CZ!! Někteří španělští hoteliéři se vzbouřili, protože nechápou, odkud neziskovky vzaly miliony EUR na ubytování nelegálních imigrantů v hotelech!! A kde jsou kontroly imigrantů!!! Evropa nemá na to, aby řada hlavně mladých Evropanů měla střechu nad hlavou, ale nelegální imigranti bez kontroly budou bydlet v hotelech?! Tahle politika rychle skončí, až se lidi ocitnou na dlažbě – jenže, na ulici už poslouchají a volí Hitlery! A o to tady asi jde, že?

**

MAP 1826 

 

4.9 8 hlasy
Hodnocení článku
2 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 6 měsíci

Čtvrtá říše již cení zuby: Brusel chce zrušit právo veta. Do řady! Ein, zwei, drei. Přesně podle projektu Hitlerových “kádrů”. Smyslem není prosperita, ale další válka. Drang nach Osten č. 2 už začal? Vrazi jsou vždy nepoučitelní
https://protiproud.info/politika/7550-ctvrta-rise-jiz-ceni-zuby-brusel-chce-zrusit-pravo-veta-do-rady-ein-zwei-drei-presne-podle-projektu-hitlerovych-kadru-smyslem-neni-prosperita-ale-dalsi-valka-drang-nach-osten-c-2-uz-zacal-vrazi-jsou-vzdy-nepoucitelni.htm

cablik
cablik
před 6 měsíci

No jo že chtějí zlepšit situaci s byty jsou jen kecy za 30 let neudělali nic pro tento národ a věřit dreďákovi a spol může jen cvok. Pokud si Němci nechají zničit ekonomiku tak se v tom vykoupáme s nimi a nejhorší je že je to vše lež. Migrantů se sem valí hordy též jsem četl… Číst vice »