Co je za protestem “Učitelské platformy” (čti TOP09) aneb o zneužívání sboroven škol pro protinárodní politiku

Už víme, proč šéfce Učitelské platformy vadil aktivista “Vidlák” jako řečník na odborářské demonstraci v Praze během celostátní stávky proti Fialově vládě! Petra Mazancová je totiž členkou TOP 09 na Litoměřicku a na Twitteru učitelské platformy dokonce visí výrazy jako “proruští kolaboranti” a další nenávistné příspěvky! Vidlák v projevu trefil na komoru Fialovu vládu mafiánů, která financuje vyzbrojování Ukrajiny na úkor všech lidí v ČR!

Pondělní výstražná celorepubliková stávka v ČR má neuvěřitelnou mediální dohru. Jako protržená totiž začala řvát na plné kolo jistá Petra Mazancová, předsedkyně celostátní profesní organizace Učitelská platforma, která si po skončení odborářské demonstrace v Praze začala stěžovat do všech českých médií, že netušila, kdo přijde na demonstraci s projevem na tribuně.

Stěžovala si, že na stávkovou demonstraci odborů, které se účastnili i zástupci učitelů a zmíněné Učitelské platformy, přišli a na pódiu vystoupili lidé, kteří jsou prý ohrožením demokracie. Vadilo jí vystoupení blogera a občanského aktivisty Daniela Sterzika, který vystupuje pod uměleckým jménem “Vidlák” a glosuje politické události. Začala padat obvinění o tom, že je proruský aktivista. Na Twitteru zmíněné Učitelské platformy se záhy objevil odporný pamflet, který uvádí cosi o tom, že platforma nepodporuje proruské kolaboranty v jasném odkazu na Vidláka a jemu podobné.

Výše ve videu máte klíčový záznam Vidlákova vystoupení zachycené televizí CNN Prima News a sami si můžete udělat obrázek o tom, co asi tak mohlo být na vystoupení proruského a kolaborantského. Podle právníka příspěvek [1] na Twitteru naplňuje skutkovou podstatu trestného činu šíření nenávisti proti skupině, konkrétně §356 Tr. Z. Sb. Podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod.

Neznámý autor na Twitteru zmíněné Učitelské platformy zavěsil text, který označuje některé předmětné účastníky demonstrace odborářů za “proruské kolaboranty“, což je vzhledem k válce na Ukrajině možné vnímat nejen jako hanopis s cílem šíření nenávisti, ale i v rovině trestného činu pomluvy podle §184 Tr. Z. č. 40/2009 Sb. z důvodu aplikace kolektivní pomluvy na účastníky demonstrace podle jiného skupinového určení. Učitelská organizace na Twitteru skutečně publikovala materiál takového narativu, že nám v redakci začaly něco připomínat a přivedly nás na stopu, která všechno vlastně objasňuje.

Petra Mazancová, “hlava” Učitelské platformy a kádr extremistické TOP09
Křik proti Vidlákovi ze strany šéfky Učitelské platformy má svůj důvod, je totiž členkou TOP 09

Ta neuvěřitelná nenávist proti Vidlákovi a jeho vystoupení na demonstraci odborů, a rovněž ty neuvěřitelné výroky na Twitteru a také v médiích mají své vysvětlení. Naší redakci se podařilo zjistit, že zmíněná předsedkyně Učitelské platformy Petra Mazancová je členkou [2] TOP 09 na Litoměřicku. Petra Mazancová je od února 2021 rovněž i členkou Regionálního výboru TOP 09 v Litoměřicích [3]. Tím se ta mediální nenávist šířená proti Danielu Sterzikovi tak nějak ideově a ideologicky vysvětluje.

V čele Učitelské platformy tak stojí kromě profesní učitelky angličtiny i aktivní členka a kádrová rezerva TOP 09, což je politická strana, která se etablovala jako líheň protiruských politiků, kteří neváhají “ruskou” a “kolaborantskou” nálepku umístit na jakéhokoliv občana ČR, který má jiný názor na politiku, než kterou razí vládní pětikoalice. Vidlák přitom v projevu mluvil o drahých energiích, cenách potravin a o krácení důchodů. Co by na tom mělo Učitelské platformě vadit?

Učitelé a učitelky přece také mají rodiny, také platí faktury za energie, také nakupují potraviny a také budou dříve či později jednoho dne v důchodu. Takže proč ta nenávist proti Vidlákovi a proč ty odporné texty na Twitteru Učitelské platformy? Existuje jediné vysvětlení, že totiž stávka učitelů je řízená opozice! Učitelé sice jsou do stávky pod vedením Učitelské platformy, ale jakmile na pódiu začne někdo kritizovat ceny energií, potravin a krácení důchodů na valorizacích, tak se něco stane.

Najednou se hledá záminka, jak ho zdiskreditovat, a najde se ruská karta a křičí se na Vidláka, na Twitteru učitelů se nepřímo o něm píše, že je proruský kolaborant a nikdo přitom nemluví o tom, co na demonstraci od Vidláka zaznělo, ale jen se mluví o jeho nálepce, že on a jemu podobní jsou proruští kolaboranti. Co to má znamenat? A všimněte si toho textu na Twitteru, že Učitelská platforma nebojuje proti vládě, ale za zachování a zlepšení podmínek ve vzdělávání. Jenže o těch rozhoduje právě vláda! Tak proti komu Učitelská platforma bojovala a demonstrovala během stávky? Proti vládě ne, tak proti komu?

Na platformě končíme, s tím nechceme mít nic společného!

Mnoho učitelů s vystoupením Mazancové proto nesouhlasí a napsali nám do redakce, že z Učitelské platformy odchází, protože nechtějí být součástí “stranické agitace TOP 09” uvnitř profesní organizace. Proč mají učitelé ve svém čele profesní organizace někoho, komu vadí ostrý názor onálepkovaného opozičního aktivisty proti politice vlády, která přivedla ČR na pokraj státního bankrotu jako Řecko? Na demonstraci během stávky jde přece o společnou věc, tedy o dosažení cílů společně, aby vláda přijala požadavky stávkujících.

Pokud ale někdo začne zevnitř organizátorů demonstrace používat bolševické manýry, jako třeba kádrování, že tenhle člověk tady nemá co pohledávat, to je proruský kolaborant, tak to už není lidová demonstrace, dámy a pánové. To je řízená opozice! Tedy jako demonstrace, jako protest, jako shromáždění proti vládě, ale všechno jenom jako.

Petra Mazancová (TOP 09) v pořadu na ČT 24

Jakmile se na pódiu objeví úderný řečník, který si nebere servítky a tvrdě udeří a vyjmenuje průsery vlády, tak se najednou něco stane. Najednou je Twitter zaplaven výkřiky o ruských kolaborantech, najednou jsou toho plná média, rozhovory v televizích a záhy vystupuje premiér Nutella, český národní mimoň, který naznačí, že za demonstracemi stojí proruské síly, protože Vidlák! Chápete?

Celé to do sebe zapadá. Zatím pro to nemáme důkaz a tvrdá data, ale vypadá to jako součást plánu, jak označit tyto demonstrace a stávky lidu jako nelegitimní a organizované Ruskem, případně rovnou Putinem. Nevidíme do karet odborářů, nevíme, jestli Vidlák byl na pódium pozván v dobré myšlence a víře, anebo účelově, aby mohla být demonstrace v médiích “zahájena” v rámci aktivního opatření (AO), diskreditace demonstrace a jako akce ovládaná prý proruskými kolaboranty.

Stala se výstražná stávka v ČR terčem aktivního opatření?

V redakci nám to připadá příliš naivní a průhledné, doslova prvoplánové. Na demonstraci vystoupí sarkastický občanský aktivista známý svými rýpavými komentáři do vlády a ihned se ozve stranická rezerva TOP 09 v roli šéfky Učitelské platformy a rozjede se v médiích řev a křik, že demonstraci ovládly proruské živly, přitom šlo o projev, který měl hlavu a patu. Mohlo to být dopředu připravené?

Připomíná mi to aktivní opatření StB (AO), kdy se na stranické aktivy nepohodlných šéfů stranických buněk KSČ nasazovali provokatéři, aby během plenární schůze provokovali, aby se mohlo potom říct, že v podniku jsou reakční živly a ředitel svoji pozici nezvládá, takže požadavky dělníků na generální ředitelství jsou nelegitimní, jsou dílem vnitřní reakce a ne skutečným problémem. Prostě diskreditace oprávněného požadavku lidí zezdola je unesena aktivním opatřením. A přesně to, co se stalo v pondělí mi připomíná aktivní opatření na ochranu Fialovy vlády.

Šéf odborových svazů Josef Středula

Je možné, že se mýlím a šlo jenom o přehnanou reakci motivované členky TOP 09 k tomu, aby se stranicky zviditelnila, že bojuje za hodnoty a demokracii proti “proruským kolaborantům“, za což dostane v TOP 09 čárku a pochvalu, ale nebyla to Petra Mazancová, která tu odborářskou demonstraci organizovala, která by zvala hosty na pódium. To měla na starosti centrála odborových svazů pod vedením Josefa Středuly. Takže se ptám, byl to plán, anebo jen dobrá vůle? Česká společnost se ale tak jako tak extrémně fašizuje, tento incident to pouze prokazuje.

V čele profesní učitelské organizace je členka TOP 09 z Litoměřic a na Twitteru její organizace se jede nenávist proti skupinám občanů v ČR s jiným politickým názorem. Demonstrace odborů se najednou redukovala na hádku o tom, jestli Vidlák je nebo není proruský agent. O samotné demonstraci najednou není ani slovo. Není to zvláštní? Působí to jako manipulace s veřejným míněním. Stávka byla akcí proruských agentů, nic se nestalo, rozejděte se! Najednou to do sebe zapadá, proč Fiala v pohodě vyjel do kravína. Žádný stres. Asi tušil, že stávka i demonstrace je vlastně ošéfovaná. Vyzbrojování Ukrajiny na úkor českých občanů tak může dál pokračovat a vláda mafiánů s dozimetry [4] bude mít dál klid na práci.

**

-VK- Šéfredaktor AE News

*

Poznámka redakce Nové Republiky:

Všimněte si, že na pozadí madiálních manipulací na rozdíl od lékařských odborů ty učitelské toho stávkou a protesty mnoho nedosáhly.

Pokud jde o peníze ve školství, tak aktuálně máme celkem něco přes 29.000 asistentů pedagoga. Toto nás stojí ročně cca 14 miliard korun! Nebylo by lepší místo falešně iluzorní inkluze obnovit u nás speciální školství, kterým jsme v nedávné minulosti ve světě vynikali a byli vzorem? Těch 14 miliard by ve školství zůstalo, ale využilo by se jich smysluplněji na obory, která byly postupně téměř zničeny a jsou potřeba. Nejde jen o speciální školství, ale také např.  o školství učňovské.

Další číslo. Zrušme 9. třídy a přestaňme být zemí, která má nejstarší maturanty v Evropě.  Mládeži ušetříme rok života a českému školství skoro 10 miliard korun.

Tato dvě opatřní ihned přinesou v rezortu školství úsporu 24 miliard korun využitelnou na restrukturizaci školského systému, ale i na platy učitelů i neučitelského školního personálu!!!

-vd-

4.1 9 hlasy
Hodnocení článku
13 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
standa
standa
před 4 měsíci

Učitelská platforma má kolik učitelů pod sebou ? Nižší desítky ? Divím se těm učitelům co tam s ní jsou pohromadě, když zastupuje vládní protinárodní stranu, vždyť je i proti učitelům !!

Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 4 měsíci

já jsem byl na obou demonstracích, na té studentské a pak jsem přešel od Ministerstva školství na Malostranské náměstí na tu druhou odborářskou demonstraci, se studenty jsem šlapal z Národní třídy až k tomu Ministerstvu školství, byli to téměř samí studenti v tom průvodu, jestli jsem tam viděl tak 20 dospělých, no možná. Ty… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 4 měsíci

Nemá redakce u popisu fotografie – “Petra Mazancová (TOP 09) v pořadu na ČT 24″-
chybu? Podle mně je to Mazanec.

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

Pohudík jsme pohlaví Mazance/Mazancové neměli možnou prozkoumat, takže nevíme, jenom věříme.

cablik
cablik
před 4 měsíci

Mám rád Vidláka a nesnáším mrtvou stop09 ale oni učitelé potřebují aby cpali do dětí ty svoje bludy. Stávka s Středulou nemohla dopadnout dobře Aspen Institut je nedůvěryhodný.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 4 měsíci

Nikdo nemůže být označován za nějakého proruského kolaboranta, neb Česko není s Ruskem ve válečném stavu, jen vláda a to se nepočítá. Jak může u nás být souzen někdo za sympatie k Rusku? Ona byla Ukrajina náš bůhvíjaký přítel, kterému snad něco dlužíme? Včera prohlásil Hrdina hokejista, že Rusové by neměli nikde mezinárodně sportovně… Číst vice »

cablik
cablik
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Z bývalého hrdiny se stal kovaný fašista vše dobré je zapomenuto…..

Karel2002
Karel2002
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Hrdina je jen hokejista a ti nevynikají vysokou inteligencí. Toho bych se nelekal. Jak se můžete dostat do vězení za to, že jste proruský kolaborant? Jednoduše. Státní zástupce vás obviní a soudce mu dá za pravdu. A pak se budete moci seznámit s naším vězeňstvím. Jestli se ho podařilo prezidentu Havlovi zhumanizovat. Tohle všechno… Číst vice »

Prodost
Prodost
před 4 měsíci

“Učitelská platforma?” Chcete-li ovládnout národ, vychovejte jeho mládež! Tomu se říká subverze, což je sofistikovanější a téměř bezriziková forma ovládnutí národa prostřednictvím jeho vlastních příslušníků, kteří se tomu často za úplatu (korupcí) propůjčí. Tzn., že nepotřebujete zapojovat svoje vlastní lidi (diverzanty, proto název subverze), kteří by byli snadno odhaleni. Proces si… Číst vice »

Prodost
Prodost
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  Prodost

Ještě bych rád dodal: Jejich přesvědčení, že si uznání a ocenění zaslouží je vede k tomu, že si je velmi rádi převezmou třeba i z rukou svého prezidenta, kterému návrhy na jejich vyznamenání předáme MY. A tím je uzavřen cyklus, nazývám jej “zapouzdřeným idiotstvím”, který takto sám o sobě podává nejpřesvědčivější důkaz své existence. Jak z toho… Číst vice »

vachav
vachav
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  Prodost

Jak z toho ven? Je třeba zlikvidovat kapitalismus,jinak se bude stále mlátit prázdná sláma.

Karel2002
Karel2002
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  vachav

Jak chcete zlikvidovat kapitalismus?

vachav
vachav
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Samozřejmě že já ho likvidovat nebudu-to už nestačím(80 na krku)a Vy zřejmě také ne.Jenže kdyby např. v r.1985 někdo řekl,že bude zlikvidován (doufejme že dočasně) za pár let socialismus,zřejmě bychom ho prohlásili za blba.Žádné společenství v historii lidské civilizace nebylo věčné a kapitalismus který parazituje na lidech cca 350 let ,si o to koleduje stále… Číst vice »