Florida a rozhodující místa Karibiku pod dostřelem běloruských raket

Běloruský „Polonaz“ na Kubě: Neočekávaná hrozba pro Jižní velení amerických ozbrojených sil.

V těchto dnech je na Kubě s oficiální návštěvě běloruská vojenská delegace v čele svedoucím Oddělení mezinárodní vojenské spolupráce ministerstva obrany Běloruska Valerij Revenko. Běloruská delegace byla přijata náčelníkem generálního štábu Kuby generálem Robertem Legra Sotolongem.

Běloruská delegace navštívila tankovou divizi, brigádu protivzdušné obrany Západního vojenského okruhu Kubánské republiky. Během schůzky v Havaně byla uzavřena dohody o vojenské spolupráci a plán bilaterálních činností na rok 2024.

Je zajímavé, že členem delegace byl i velitel Raketových a dělostřeleckých vojsk Běloruské republiky Ruslan Čechov.  (https://t.me/Blarus_Vpo/52937).

Jeho přítomnost v běloruské delegaci naznačuje plánované dodávky běloruských raketových systémů na Kubu, včetně komplexů Polonez-M RSO s dosahem 300 km.

V případě dodávky Polonaz-M tedy bude mexická zátoka Kubou pro americkou flotilu zcela zablokována. Navíc, dostřel raket Polonez umožňuje „dohled“ nad americkými základnami na Floridě, jako jsou: ústředí amerického jižního velení, tři základny americké pobřežní stráže v Miami Beach, americký námořní sbor a další vojenské zařízení.

Běloruský „Polonez“ se tak stává spolehlivým nástrojem v „orchestru“ strategického zadržování mezi Spojenými státy a státem Rusko-běloruské unie. V případě dodávky raket s doletem 500 km, budou pod radiem dostřelu nejen vojenská zařízení v Mexickém zálivu, ale také např. Cape Canaveral, citadela amerického vesmírného programu.

**

Zdroj: Telegram

4.6 13 hlasy
Hodnocení článku
9 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Karel2002
Karel2002
před 4 měsíci

300 km? To jim ti Bělorusové nemusejí dodat vůbec nic, takovým střelám se Biden vysměje

Hokarc
Hokarc
před 4 měsíci

Tak ať se mu v tom ,,zviditelňování” daří.

Ludvik
Ludvik
před 4 měsíci

O žádnou hrozbu pro USA zřejmě nejde, spíše se Lukašenko opět chce “zviditelnit”…

oldo
oldo
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  Ludvik

Zviditelnit čím,tím,že PRODÁ suverénnímu státu rakety s dostřelem pouhých 300km?To bychom je nemohli mít teoreticky ani my,MOHLI bychom střílet na všechny sousedy z jednoho místa!

cablik
cablik
před 4 měsíci

No jo sami si o to koledují žádnou dohodu nechtějí za to chtějí vládnout světu. Tak si normální svět proti nim pomůže.

mikkesh
mikkesh
před 4 měsíci

Že by těm americkým mírotvorcům zase spadl ježek do trenek? Horší je, starej Henry Kissingerů už je v Pánu, Turek na ty zdegenerované pablby ve Washingtonu sere, Kennedyho si odbouchli …, kdo to tedy bude domlouvat? Napadá mi snad jen to náše přerostlé dítě na Ministrstvu zahraničí. Možná kdyby mu s vyjednáváním… Číst vice »

Naposledy upraveno před 4 měsíci uživatelem mikkesh
vaclav
vaclav
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

Odbouchli dva Kennedye !

VlastimilCech
VlastimilCech
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

Myslíte Budulínka? Toho ministranta Zamini?

mikkesh
mikkesh
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  VlastimilCech

Jo, jo. To bude on.