Hirošima, Nagasaki, Peking – Pentagon po 70 letech obnovuje zpustlou základnu jaderných bombardérů na ostrově Tinian! Udeří nukleárními zbraněmi dřív Biden nebo Putin? Aneb, co tušil Babiš.

Máme poslední den starého roku, a tak si ho užijme, protože příští Nový rok už možná nebude.

Michael Svatoš
Michael Svatoš

Na horním snímku řada F-35 – útočných nosičů nukleárních zbraní, které západní korporátní propaganda pro oklamání veřejnosti nazývá stíhačkami.

Pentagon včera oznámil, že za stovky milionů dolarů okamžitě obnoví největší letištní základnu v Tichomoří na ostrově Tinian! Dokonce už vykoupil, a nebo pronajal přes dvě třetiny ostrova. Samotná základna zabírala za časů, když z ní startovaly nukleární bombardéry na Hirošimu a Nagasaki polovinu ostrova. Washingtonští válečníci okamžitou potřebu obnovení letiště zdůvodnili nutností před čínským jaderným úderem na americké vojenské základny a letiště v regionu, (Japonsko, Jižní Korea, Filipíny a Havaj), “rozprášit” americká letadla na ostrovní základny v Pacifiku, aby z nich mohla vést jadernou válku proti Číně za svobodu Tchaj-wanu! US Brigádní generál Michael Zuhlsdorf, který novou nukleární strategii Pentagonu prezentoval, tak protože Bůh má absolutní smysl pro ironii, dostál germánskému původu svého jména, protože stejnou strategií se už v historii nechvalně proslavil jistý morfinista Hermann Göring!

Brigádní generál Zuhlsdorf přiznal, že Pentagon plánuje ve válce s Čínou postupovat podle bombardovací strategie Hermana Göringa, ale s nukleárními zbraněmi.

Slavný maršál britského bombardovacího letectva za II. světové války, sir Artur “Bombarďák” Harris,  který zpustošil a vypálil všechna velká německá města, uprostřed své vyhlazovací kampaně prohlásil – Němci zahájili válku s poněkud dětinskou iluzí, že budou všechny bombardovat, a nikdo nebude bombardovat je. Washington si přes tato moudrá slova nemilosrdného válečníka nyní poněkud pošetile myslí, že může při jaderné válce ze základen v Japonsku, Jižní Koreji a na Filipínách jaderně bombardovat Číňany, a oni budou na oplátku jaderně bombardovat jen Japonce, Tchajwance, a Filipínce, a dovolí Yenkeeům, aby beztrestně “rozprášili” svá zbylá letadla na ostrovy v Tichomoří, a dál s nimi pustošili Čínu.

Zákon o obraně USA pro rok 2024 určuje pro Tinian 26 milionů dolarů na rozvoj letiště, 20 milionů dolarů na palivové nádrže, 32 milionů dolarů na parkovací boxy, 46 milionů dolarů na obslužné a pojezdové dráhy a 4,7 milionů dolarů na údržbu a podpůrná zařízení. Generál Kenneth Wilsbach, velitel tichomořských vzdušných sil USA, 13. prosince potvrdil japonským médiím, že už začal čistit ranveje od džungle, která je za 70 let pohltila. Za 66 milionů už letos USA opravily svoji leteckou základnu na Filipínách, a příští rok do ní hodlají investovat dalších 35 milionů. Pentagon také oznámil, že v rámci “rozprašovací” strategie hledá další ostrovy, aby na nich vybudoval a nebo opravil letiště. A že z Filipín budou brzy americká letadla operovat z 9 základen. Plukovník Grant Newsham se chlubil, že Filipínská letiště budou důležitá, protože z nich bude možné odpalovat rakety a útočit bombarďáky na Čínu z různých směrů a to Číňanům znesnadní obranu. Generálporučík letectva Dan Leaf zase přiznal, že moderním letadla a zbraně je třeba na těchto nových letištích rozmístit čím dřív, rozhodně ještě před válkou. Bývalý velitel NATO v Evropě, americký admirál James Stavridis před pár dny tvrdil, že Čína ještě 10 let nebude schopna vést válku s USA, protože ještě není dostatečně silná a technologicky vyspělá. Navíc USA mohou počítat ve válce s Čínou se svými spojenci po celém světě. Podle Stavridise je třeba se na válku okamžitě připravit, a využít doby, kdy Čína ještě není dostatečně silná. Rychlost s jakou USA nyní budují nová letiště po Tichomoří se zdá, že dokazuje, že buď:

  • Čína je už dostatečně silná, aby zaútočila, a nebo úspěšně odrazila americký útok, a způsobila USA srovnatelné škody, a proto USA nyní urychleně budují dodatečné ostrovní základny, neboť se obávají, že jejich loďstvo by nemuselo v souboji s čínským vyhrát.
  • USA se už podle teorie nejčastějšího řešení Thúkydidovy pasti, (podrobně viz MAP 1628), snaží rozhodnout konflikt s Čínou o nového hegemona světa ještě dřív, než Čína zesílí na jejich úroveň. A to znamená, že se připravují na jadernou válku! A té se mají účastnit i jejich spojenci.

4. února 2022 podepsali Xi a Putin tajný dodatek ke smlouvě “O přátelství bez omezení” – viz MAP 1520. Podle dodatku jsou obě velmoci zavázány ke společné obraně v případě napadení jedné z nich, s výjimkou útoku proti území, které nebylo legitimním územím napadené velmoci v době podepsání paktu – (Nově připojená ruská území, mimo poloostrov Krym, Tchaj-wan je legitimní čínské území.)

Rychlost s jakou letos USA budují základny okolo Číny a současně podepisují smlouvy o umístění svých vojsk na územích členů NATO je obdivuhodná – 19. prosince 2023 podepsalo Dánsko dohodu DCA s USA o rozmístění amerického letectva na dánských letištích Karup, Skrydstrup a Aalborg, dohoda se nevztahuje na Faerské ostrovy a Grónsko. Dohoda je obdobná české DCA včetně stíhání zločinů příslušníků US Army výhradně orgány USA. Nicméně se z publikovaných zpráv zdá, že může být na rozdíl od české DCA omezena pouze na určité základny. Smlouvy DCA byly podepsány také se Švédskem 5.12, a s Finskem 18.12.

USA letos po celém světě cíleně vytvářely a budovaly síť válečných letišť pro jaderné nosiče 1. úderu F-35 v zemích okolo Ruska i Číny, a na amerických ostrovech v Tichomoří – Tinian, a nebo na svobodných ostrovech v Tichomoří – Palau. Celé snažení USA nápadně připomíná slavný a neúspěšný francouzský Cordon sanitaire, který zahrnoval po I. světové válce Pobaltí, Polsko, Československo, Maďarsko, Rumunsko a Bulharsko, a měl chránit Francii a Anglii před obnovením expanze Německa či Ruska/SSSR. Princip cordonu byl prostý – jeho země se měly obětovat v boji za francouzské a britské zájmy, Když se cordon rozpadl, protože Británie i Francie nehodlaly pro obranu jeho členů nic podniknout, obě velmoci bez milosti obětovaly všechny jeho členy Hitlerovi, (podrobně v MAP 1824 provedly diplomatický “buck passing”), jen aby Německo získalo volnou cestu k útoku na SSSR. Tento diplomatický buck passing, (termín z pokeru), přebil Stalin paktem Molotov-Ribbentrop, a obrátil tak směr prvního úderu Hitlera.

Vzhledem k existenci paktu Putin-Xi o vzájemné obraně, je zřejmé, že jakýkoli úder proti Rusku nebo Číně vyvolá rozsáhlou koaliční válku mezi Východem a Západem. Americká taktika “rozprašování” jaderných nosičů F-35 a dalších podobných letadel na velké množství letišť mimo území USA, tak zřejmě sleduje jasné cíle:

  • svést případný jaderný úder Východu proti armádě USA mimo vlastní jádro území USA, a to na Evropu, Japonsko, Jižní Koreu, Tchaj-wan, a další země v Tichomoří a v Indickém oceánu
  • získat schopnost provádět údery raketami a letadly proti Východu z mnoha směrů a mnoha základen – přesně jak nyní útočí salvami raket a dronů z mnoha směrů na Ukrajinu.

Jaderná válka se zdá být nevyhnutelná, protože USA, jak předpokládá teorie Thúkydidovi pasti, nehodlají dobrovolně opustit pozici hegemona světa. Čína se může stát hegemonem čistě ekonomickým vývojem, a nemusí k tomu nutně rozpoutat válku.

Sir Laurence Stanley Charles Bristow, bývalý velvyslanec Británie u Putina v době, kdy vztahy obou velmocí komplikovaly agenti s novičokem, nedávno poučoval mladé britské diplomaty studující Cambridge University Postgraduate College, aby pozorně naslouchali projevům a prohlášením ruského prezidenta Vladimira Putina, zejména jeho projev z 10. února 2007 v Mnichově, a dodal:  Nebude se vám to líbit, ale musíte to pochopit, musíte to poslouchat!  Sir Bristow tím narážel na Putinovo legendární oznámení, že nastává konec unipolarity světa – dominance USA, a ta bude nahrazena multipolaritou, kterou si můžeme představit jako návrat historického “koncertu velmocí“, který označoval dobu po napoleonských válkách, kdy nebyl žádný hegemon světa, ale několik hegemonů, a kdy kupodivu vzhledem k evropským dějinám a dějinám USA, nebylo mnoho válek.

Co dodat na závěr. Andrej Babiš zřejmě už v roce 2016 tušil, že v Tichomoří propukne jaderná válka, neboť, když byl ministrem financí Sobotkovy vlády, tak Česká republika převedla na Irsko, Belgii a Velkou Británii desetitisíce kilometrů čtverečních mořského dna, na kterém leží poklady za stovky miliard dolarů. Andrej se tak zřejmě podílel na stejně slavném obchodu, jako byl proslulý prodej Aljašky Američanům ruským carem, nebo nákup Manhattanu Holanďany od Indiánů. Protože včera ohlásilo Norsko, jako první země světa, že zahájí těžbu minerálních pokladů z mořského dna, aby uspokojilo rostoucí poptávku po surovinách nutných ke Green Deal!! Ekologové po celém světě sice šílí, že to zničí moře, ale byznys je pro Nory svatý. Češi se ovšem díky Andrejovi budou moci utěšovat, že se na likvidaci moří nebudou podílet, protože své mořské dno, plochu větší než celá ČR, převedli na Belgičany, Iry a Brity! A těm  se to vyplatí!! A podívejte se, kdo ze současných vládnoucích politiků v roce 2016 seděl v Parlamentu, a byl potichu, když se území převádělo!

**

Michael Svatoš, MaP 1780

4.5 11 hlasy
Hodnocení článku
11 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
standa
standa
před 4 měsíci

USA neprojde jaderná válka ani náhodou. Rusko a Čína mohou rozdělit úlohy, kdo bude odpovídat na útoky na Rusko a Čínu. Je jasné, že pokrytí USA nebude zastaveno, to by museli ruští generálové zradit jako čínští generálové v Číně a nesměli by být vyzobaní. Putin se už noha zkorumpovaných generálů zbavil prezident Si také.… Číst vice »

cablik
cablik
před 4 měsíci

Jo jasně ale to nejsou Japonci co neměli obranu proti jejich bombardérům tyhle jaderné nosiče nikam nedoletí ale doletí někam Čínské hypersonické rakety.

vaclav
vaclav
před 4 měsíci

Jdi už do prdele

spartak
spartak
před 4 měsíci

Putin stále očekává větší úder ,to samé Čína.Obě země se jen brání a to tak zůstane ,proto si západ bude stále více dovolovat.

mikkesh
mikkesh
před 4 měsíci

Tak jsem si myslel, že už nikdo nepřekoná naší vědkyni Langšádlovou, která dokázala vykouzlit nezapomenutelné – “svobodu pro naše děti je třeba bránit i atomovou bombou”
a, a ejhle. Je to k nevíře, ale brigádní generál Zuhlsdorf bude ještě větší kretén.

Plebej
Plebej
před 4 měsíci

Vše nasvědčuje tomu, že Čína se stane vedoucí ekonomickou mocností, pokud jí není již dnes. A ta země, co se má stále za hegemona? Moc na výběr nemá. Zbývá jí jen vybrat si způsob, jakým o hegemonii přijde. Pokud s válečným požárem, může se stát, že v ní nezůstane ani mnoho pamětníků, kteří by… Číst vice »

eFPe
eFPe
před 4 měsíci

Promine mi autor, ale tohle se děje na okrajině!! Anglosasové dodali zbraně a v podstatě vedou zástupnou válku. Potápí rusům lodě, bombarduje jejich civilní cíle. A rus se tváří jakože speciální operace a vybíjí fašisty v zákopech i když vědí, že hlava hydry je jinde.A proč by to mělo být přes půlku světa jinak…Navede japonce, filipínce… Číst vice »

Plebej
Plebej
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  eFPe

Možná i jedním z řady důvodů, proč vyvolali na Ukrajině proti Rusku, bylo jak jen citelné vyčerpání či odzbrojení ruské PVO (vč. poznání jejích slabých míst), aby pak v případném přímém konfliktu snadněji napadali rozlehlou vnitrozemskou infrastrukturu Ruska. Jenže Rusové byli schopni i přes sankce znásobit své výroby téměř ve všech významných obranných segmentech. Nemusíme… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  eFPe

A vy chcete jaderný konflikt, při kterém nepřežije vůbec nikdo?

vaclav
vaclav
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

No lepší než naprostý idiocismus!!!!!!!!!!!!!

Praded
Praded
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

To je omyl, ti největší parazité přežijí a historie to potvrzuje. Přečtěte si Bibli, tam to všechno je.