Osudové rozhodnutí: NATO uvalilo námořní blokádu na Finský záliv a Kaliningrad – 70 000 vojáků NATO kolem ruské enklávy

Ruské námořnictvo, letectvo a armáda byly v Kaliningradské oblasti uvedeny do červené pohotovosti, protože Moskva se připravuje na rozsáhlý konflikt v Baltském moři. Rusové poznamenávají, že je velmi pravděpodobné, že se nová fronta otevře dokonce v roce 2024.
Dvě po sobě jdoucí zprávy ruských služeb hovoří o blokádě NATO v Kaliningradu a ve Finském zálivu, která se neustále rozšiřuje, zatímco NATO v rámci cvičení simuluje okupaci ruských území.

Po obvodu ruské enklávy v Pobaltí se nachází celkem 70 000 vojáků NATO.

Finský záliv je záliv Baltského moře, který se táhne mezi Finskem a Estonskem až k městu Petrohrad.

Čtěte také: Přípravy na velkou válku v Pobaltí: Tři letadlové lodě, 200 letadel a 54 F-35 s jadernými pumami B-61-12 mobilizuje NATO!

Ruská zpráva: NATO zahajuje blokádu Kaliningradu!

„Události v Pobaltí a v okolí Kaliningradu se vyvíjejí tak, že Severoatlantická aliance postupně blokuje ruskou enklávu. „NATO postupuje podle této strategie záměrně a krok za krokem,“ uvádí první ruská zpráva o vývoji v regionu.

V červnu Spojené státy rozmístily šest jaderných ponorek vyzbrojených balistickými střelami do Atlantiku, čímž poskytly Washingtonu výhodu nad Moskvou v případě jaderné války.

Západ navíc zapojil pobaltské země. Lotyšsko oznámilo nutnost uzavřít Baltské moře pro ruské lodě, Dánsko oznámilo uzavření úžin pro ruské lodě a Estonci, Finové a Norové začínají blokovat své hraniční body s Ruskem.

Země NATO zároveň zvyšují svou přítomnost ve vodách Baltského moře. To vše činí spojení Kaliningradu s pevninským Ruskem velmi zranitelným. Baltská flotila má omezené schopnosti čelit mocnostem západního bloku.

Šéf německého ministerstva obrany Boris Pistorius navíc oznámil vyslání tankové brigády do Litvy k blokování oblasti.

NATO simuluje blokádu Finského zálivu a okupaci ruských území

Rusové také poznamenávají, že scénáře cvičení Freezing Winds 23 nedávají prostor pro dezinterpretaci toho, co se do regionu blíží.

„Ozbrojené síly členských zemí Severoatlantické aliance zahájily rozsáhlá cvičení s kódovým označením Freezing Winds 23. Cvičení vede nový člen NATO, Finsko, ne bezdůvodně, protože nacvičují akce proti Rusku na severu země. směr.

Na severozápadní hranici Ruské federace byla rozmístěna skupina vojáků ze zemí NATO čítající minimálně 5 tisíc vojáků z různých států. Cvičení se účastní 30 lodí a 20 letadel.

Pozoruhodné je, že ani oficiální scénář cvičení neskrývá jejich agresivní orientaci.

Dobový protiválečný plakát opět oslovuje veřejnost

Cvičení zahrnují dobytí ostrovů Ruské federace, Gogland, Bolšoy Tjuters a Moščnyj ostrovy a blokádu Finského zálivu a Kaliningradské oblasti.

Jednotky armád zemí NATO potřebují zlepšit své dovednosti při kladení min v Baltském moři a také v obojživelných a vyloˇovacích operacích.

Vojenská hrozba NATO v Kaliningradské oblasti – 70 000 vojáků…

Finsko účinně uzavřelo pozemní komunikace s Ruskem. Estonsko a Norsko se chystají následovat. Zřejmě jsou tato opatření zaměřena na pokračování realizace západních plánů na zablokování Kaliningradské zvláštní oblasti (KOR), říkají Rusové.

Situaci navíc vážně zhoršují prohlášení z Kodaně o brzkém uzavření vodních cest pro ruské lodě, stejně jako budování amerických sil a nadcházející cvičení NATO v této oblasti.

Je důležité zvážit, co je kolem Kaliningradské zvláštní oblasti (KOR). Nasazeny již byly námořní síly NATO, americké jednotky čítající asi 20 tisíc vojáků, 30 tisíc polských vojáků a 10 tisíc Litevců.

Do koridoru Suwalki se přesune také 42. tanková brigáda „Litva“ s 5 tisíci vojáky.

Celkový počet armád NATO tak dosáhne asi 70 tisíc vojáků, připravených obsadit Kaliningrad a jeho okolí.

Je pravděpodobné, že v první fázi se NATO pokusí zničit síly baltské flotily, systémy protivzdušné obrany, ruské letectvo a důležitou infrastrukturu. Poté bude následovat útok pozemních jednotek ze severu a jihu s cílem zabránit průlomu z východu silami skupiny RGV(S) k osvobození blokované enklávy.

V současné době probíhá posilování 12. a 16. polské divize, která se nachází nedaleko Kaliningradu. Poláci dostanou tanky K2, samohybná děla K9 a Krab a také HIMARS MLRS a Rak. Polské formace navíc provádějí cvičení, která stále více simulují vojenské operace.

„V únoru až březnu 2024 proběhnou velká cvičení NATO, během kterých budou západní jednotky provádět bojovou koordinaci.

Pak budou pravděpodobně realizovány plány na dobytí Kaliningradu, aby se eliminovala „hrozba“ pro severovýchodní stranu aliance,“ uzavírají Rusové.

**

Zdroj

Mapa s obklíčením Kaliningradu 

Poznámka Nové Republiky:

Administrativa Spojených států je rozhodnuta eskalovat konflikt s Ruskou federací a dojít až do jaderného konfliktu v Evropě v domění, že jejich území se válka a jaderné zbraně vyhnou. Kolektivní Západ opět ignoruje další z ruských “červených linií”! Ruská preventivní vojenská operace jim prostě nestačí.Čeští voliči ve své médii zmanipulované většině delegovali moc v našem státě na individua typu Pávek, Fiala, Pekarová Adamová, Vystrčil, Lipavský, Černochová, Řehka spečetili svůj osud. Bohužel také osud nás ostatních, kteří jsme pro ty válkychtivé extremistické psychopaty nehlasovali. Každý národ má takové vůdce, jaké si zaslouží…

4.7 24 hlasy
Hodnocení článku
17 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
vaclav
vaclav
před 4 měsíci

No stačí jen jiskra a atomový požár bude zničující. Ti co přežijí budou závidět těm kteří zemřeli okamžitě!!!!

danny
danny
před 4 měsíci

Rusko má na frontě 10 % svých sil. A nenasadilo své elitní svazky. Většina bojové techniky je na úrovni SSSR. Intenzivně nasazuje nové prostředky (dronů a prostředků REB) a piluje jejich taktiku. Ani protivník – a tím je Západ v čele s USA (Ukrajina zcela zjevně o ničem nerozhoduje a dodává pouze kanonefutr) se nehrne do posílání moderní… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  danny

Ano, nejen že na frontě má Rus 10% své armády (bez mobilizace) ale pro něj to ještě není válka. Válka bude, až Polák vystrčí kebuli a přilítne tisíc bombardérů, nebo mu Solncepjok spálí prdel i s Wawelem. Jak říká Putin – ještě jsme ani nezačali. A s Ukrajinci ani nezačnou. Z nějakých důvodů je pořád považují… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 4 měsíci

No ještě bude veselo. Ta Sibiř je holt Sibiř. Strýček Samuel to musí zkusit znova. Jen mi nejde do hlavy proč najednou tak chvátá.Vždycky když dostal od Rusa na držku, dal si tři generace voraz. Ukrajinci došli, je tedy nejvyšší čas najít dalšího idiota. Nabízí se jako tradičně bratr Lech.… Číst vice »

jbskalensky
jbskalensky
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

Asi v tom budou ty nové technologie, “henty digitální”, které na jednu stranu mnohé urychlují a zjednodušují (jak komu, že) ale zároveň způsobují, že se všechno rychleji a snadněji “vykecá”. Navíc když si “onkel Helmut” pořád ještě pamatuje, jaká hrůza je zdrhat z ruských plání. Takže se nikam přímo nehrne. Jenže “perestrojka” ala USA… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  jbskalensky

Možné je všechno. Ale pokud se podíváme do historie, krom troubovitého Poláka, podle západu, ještě lépe, hyeny Evropy, nikdy Rus na Slovana nešel. Vždy ho zachraňoval. Pokud se nenecháme sami, od kolaborantů, šmejdů, zaprodanců a ostatní pakáže, nahnat, jak píšete, na ty ruské pláně … věřím, že nás bude Rus zachraňovat… Číst vice »

Praded
Praded
před 4 měsíci

Čemu se divíte? Je to Vítězná americká armáda, která vždy každý boj o demokracii vyhrává. Už od dob vítězství nad tyranskými Indiány, až do dnešních dní, dokázala vždy prosadit právo na volný pohyb dolaru. Tentokrát se domnívám, že to dopadne jako v posledních 30 letech, nakonec utečou, protože celá emerická a NATO LGTB+… Číst vice »

spartak
spartak
před 4 měsíci

Rusko má vždy několik možností jak odpovědět.Doufejme ,že zvolí tu nejlepší ,která nás moc neohrozí.

Karel2002
Karel2002
před 4 měsíci

Už se to rychlé blíží. Třetí světová. Kdyby nám aspoň řekli, kdy to spustí. Jako že bych v tu dobu letěl na dovolenou do Patagonie.

stiglitz
stiglitz
před 4 měsíci

Se stim smiřte

Praded
Praded
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  stiglitz

Budete muset i vy.

danny
danny
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  stiglitz

Kdo s čím? Řehka oznámil národu, že v případě války s Ruskem jdeme v první vlně! Pro vaši informaci, největší ztráty ve válkách jsou v prvních třech měsících.Našich 4500 vojáků jakž takž vycvičených k hlídání objektů jsou momentálně třídenní ztráty Ukrajinců. A kdo půjde pak? Tedy mobilizace, třítýdenní “výcvik” a do zákopů a do útoků. Jako na Ukrajině. Jenže… Číst vice »

vaclav
vaclav
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  danny

Myslím, že tolik času mít nebudeme. Nejsme ukr. ti jsou vlastně stále bratry rusů stejně jako slováci našimi bratry.

skeptik
skeptik
před 4 měsíci

Jsem zvědavý co má Putin připraveno jako odpověď na provokaci Koza.

cablik
cablik
před 4 měsíci

Nevěřím že je napadnou na to prostě nemají vyspělé zbraně a ty zastaralé už jsou rozsekány u bandery čím budou bojovat. 70000 není pro vyspělé Ruské zbraně hrozba a to nemusí hned používat jaderné zbraně.

Ludvik
Ludvik
před 4 měsíci

Představa je jedna věc, realita zcela jiná. Pokud by bylo uvedené rozhodnutí učiněno, bylo by pro jeho autory zcela určitě tím posledním…

vaclav
vaclav
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  Ludvik

RF nemá jinou možnost než se bránit proti kolektivnímu NATO jadernými zbraněmi. To už potvrdili i naši skuteční vojenští odborníci.