Proč Arabové dovolili ruským vzdušným silám Putina přelet nad Spojenými arabskými emiráty, což není dovoleno nikomu jinému na světě?

Letadlo Putina během celého letu doprovázely naše stíhačky s plnou municí na palubě. Ve světě nedošlo téměř k žádným případům, kdy zahraniční delegace, ať je to prezident nebo papež, dostane povolení k letu na cizí území v doprovodu svých bojových letounů (s výjimkou nejbližších vojenských spojenců). A tady hned čtyři stíhačky najednou. Obvykle je v pohraniční oblasti letadlo doprovázeno armádou přijímající země a vojenští piloti hosta se otočí a odletí domů. Ale tady bylo všechno jinak. Arabové nejenže dovolili našim vzdušným silám vstoupit do vzdušného prostoru, ale ani nedoprovázeli naše stíhačky. A to přesto, že SAE mají 69 vlastních stíhaček.

Takový transparentní náznak pro celý „civilizovaný“ svět o arabsko-ruském partnerství. Asi nepříjemný náznak.  No, s tím se nedá nic dělat. Putin není Biden a mezi světovými vůdci má takový respekt, o kterém se žádnému západnímu politikovi ani nesnilo. Takové věci je nutné pochopit.

A také, jak správně poznamenal náš vojenský pilot a autor kanálu TG Fighterbomber:

“Dalo by se říct, že dnes se v dějinách vojenského letectví a v dějinách Ruska stala vzácná událost. Letadlo nejvyššího vrchního velitele Ruska bez mezipřistání provedlo let do Spojených arabských emirátů v doprovodu stíhacích jednotek ruských leteckých sil se zbraněmi. Vzácností je, že v zásadě ve světě takových případů existuje jen několik, pokud nějaké takové případy vůbec byly, protože na světě nejsou žádné jiné stíhačky, které by dokázaly létat takové vzdálenosti se zbraněmi, bez doplňování paliva a bez PTBPo příletu piloti uspořádali také malou leteckou show. To je tak názorný zvonek pro celý svět, že zní jako poplašný zvon. Výborně, borci ti, co to vymysleli, ti, kteří vše organizovali a ti, kteří vše realizovali. Den byl skvělý.“

Tak to vyšlo krásně. Ještě lépe než krásně. Proč tedy Arabové dovolili ruským vzdušným silám vstoupit do vzdušného prostoru SAE, čímž porušili všechna zavedená pravidla a protokoly?

Čekáme na vaše návrhy, milí přátelé.

Všechno dobré.

 

P.S.

Během celého letu až do přistání v Abú Zabí doprovázely letadlo ruského prezidenta Vladimira Putina stíhačky Su-35S, řekl tiskový tajemník ruské hlavy státu Dmitrij Peskov.

“Během letu prezidentského letadla do přistání v Abú Zabí doprovázely hlavu státu čtyři stíhačky Su-35S Ruských vzdušných sil. Uvedené stíhačky nesly standardní zbraně různých tříd. Let Su-35S vzlétl z operačního letiště v Rusku za obtížných povětrnostních podmínek, se silným deštěm a nárazovým větrem. Stíhačky pilotovali piloti první třídy,“ řekl Peskov.

“Pro letecký doprovod prezidentského letadla byla získána speciální letová povolení od států, nad jejichž územím se letělo. Jsme vděčni těmto státům za spolupráci,” poznamenal Peskov.

Ruské ministerstvo obrany 6. prosince ukázalo záběry letadla ruského prezidenta Vladimira Putina doprovázené stíhačkami Su-35S na cestě do Abú Zabí.

https://ria.ru/20231206/putin-1914116299.html

**

Zdroj, překlad Pokec24

4.8 18 hlasy
Hodnocení článku
7 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 4 měsíci

Děkuji všem za článek.

laskra
laskra
před 4 měsíci

A všichni křiváci v četně našich ať se poserou.

Rob
Rob
před 4 měsíci

A kdyby jen to. V Abú Dhabí ho přivítali jako krále na koních. Toto uvítání s koňskou jízdou a nesením vlajek je nejvyšší poctou ve Spojených arabských emirátech a je vyhrazeno jen pro krále, aristokraty a velice vzácné a vážené hosty. Naproti tomu německý prezident zažil trapně dlouhou chvíli v Kataru na letišti v Dauhá, než jej někdo… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 4 měsíci

Já tady nemohu nepřidat, že 6. prosinec je výročím první porážky Hitlera,
video
https://aeronet.news/proc-ten-vecny-boj-o-rusko-pravda-v-unikatnim-a-velmi-doporucovanem-americkem-dokumentu-z-roku-1943-video/
a že dnešek, 7. prosinec, je výročím, kdy Západ do války vstoupil přes Pearl Harbor, byť předtím zastával Rooseveltovou izolacionistickou politiku “America First”
comment image
comment image
http://www.charleslindbergh.com/americanfirst/

eFPe
eFPe
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Zcela správně. Četl někdo knihu ..Příčiny 2sv války od A.P. Taylora?Tam krásně popisuje jak USA ve třicátých letech vnímaly hrozbu ze snah Japonska průmyslově vyspět a jak proti nim brojili…a to byl důvod toho, že Japonsko dráplo orla.Druhá stránka věci, hypotetická je, zdali to nebylo podobné jako 11/9, protože potřebovali hlavně veřejné… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 4 měsíci

Zdá se, že Arabáši zrazují USA a NATO.

SunTzu
SunTzu
před 4 měsíci

skvělé video, parádní súčka!