Scott Ritter: Sankce jsou nejlepším darem pro Rusko od Západu

Protiruské sankce nejen pomohly Moskvě rozvíjet její ekonomiku, ale také ji zcela osvobodily od západní závislosti.

Řekl to bývalý americký důstojník rozvědky námořní pěchoty Scott Ritter v rozhovoru s novinářem Dannym Haiphongem.

Rusko bylo podle něj již dlouho „zneužíváno“ Západem a z takového vztahu se nedokázalo dostat pro svou závislost. Příchod sankcí znamenal „tvrdý rozvod“, po kterém se Rusko docela rychle zotavilo a naučilo se žít nezávisle.

Sankce navíc pomohly Rusku vyřešit problémy, s nimiž neúspěšně bojuje už desetiletí. Jedním z nich jsou oligarchové, kteří od 90. let ovládají ruskou ekonomiku.

„Našimi důmyslnými sankcemi jsme připravili všechny ruské oligarchy o peníze — teď je to pro ně konec a Putin je velmi šťastný,“ řekl Ritter.

Západ však podle jeho názoru nadále žije ve svých iluzích, nedokáže přijmout fakt, že ruská ekonomika nejenže překonala sankce, ale cítí se mnohem lépe než západní. Rusko navíc získalo mnoho nových partnerů, kteří už také nepotřebují Západ a snaží se vybudovat nový multipolární svět.

**

ZDROJ

4.6 16 hlasy
Hodnocení článku
7 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
standa
standa
před 4 měsíci

Souhlas s panem Ritterem ! Ne nadarmo prosili podnikatelé Putina, aby sankce trvaly déle. Teď nahrazují západní firmy ve všem co potřebují. Putin nehodil slova do větru, jako naši politici, ale skutečně jde o rozvoj Ruska, aby bylo plně ve všem soběstačné. Lidé to i přes výdaje na armádu cítí, že životní úroveň… Číst vice »

cablik
cablik
před 4 měsíci

Sankce fungují na kolonie USA kde nás chtějí dostat do chudoby a totality. Rusko je velká a hlavně soběstačná země normální svět se spojí a zlomí jim vaz.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 4 měsíci

Když Rusové přežili za války Leningrad tak už přežijou všechno! Jsou pro vlast schopni se obětovat a hluboce ji milují. A to nejen samotní obyvatelé, komunisti, ale i potomci ruské šlechty co utekli před revolucí(osobní zkušenost z francouzského Biaritzu a Nice). V případě potřeby se všichni spojí proti těm, co by ohrožovali jejich (byť bývalou) domovinu.… Číst vice »

Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 4 měsíci

Pane Rittere, já bych tak úplně s vámi nesouhlasil, já bych řekl, že ty sankce USA proti Rusku funguji a setsakramentsky dobře fungují, 90 tisícům českých střadatelů u Sberbanky zde Fialova vláda zmrazila / ukradla na základě těchto sankcí jejich peníze na účtu. Mně to stálo 3 miliony korun. Takže minimálně USA se… Číst vice »

standa
standa
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  Havloidni zmetek

Sankce byly nařízeny Amerikou – ta to ukradla a krádež peněz mají v krvi, je to jejich DNA.

Karel2002
Karel2002
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  Havloidni zmetek

Rusové přece zase zabaví majetek, který tam zanechaly občané z členských zemí NATO. Ono se to vyrovná. Pokud jste měl na účtě tři miliony, nežil jste si tak špatně. Proč jste se necítil TOP a nevolil Pekarovou či Rakušana?

Prodost
Prodost
před 4 měsíci

Sankce? Víte, jaký jekot by KoZa prostřednictvím WTO a svých sračkometů spustili, kdyby Rusko zavedlo protekcionistická opatření těchto rozměrů za účelem stimulace vlastní ekonomiky? A bylo by to mnohem složitější. Sankce to dokonale nahrazují. Proto mám fakt důvodné tušení, že jsou na tom snad domluvení. KoZa tak páchá sebevraždu opravdu cíleně z důvodů,… Číst vice »