“Sluha lidu” už dosloužil?

„Sluha lidu“, svatý Vladimir z Kyjeva, sloužil svému lidu natolik, že se asi polovina ukrajinského lidu rozhodla, že bude raději sloužit v zahraničí, komentuje Max Erdinger na německém webu Jouwatch.

Zahraniční zdroj
Zahraniční zdroj

Válka, kterou Zelenskij dovolil americkým neoconům,  je absolutně ztracená. Mnoho transatlantických mazáků ze západního kvalitního tisku se však drží starého a vždy iluzorního vyprávění. Rusové ztrácejí tanky každý den po desítkách a je otázka, jak dlouho Putin vydrží ukrajinskou přesilu na bojišti. Mezitím ukrajinské těhotné ženy a senioři nad šedesát let, špatně vyzbrojení a bez vojenského výcviku, stojí po kolena v mrazivém bahně zimních zákopů.

Denní ztráty Ukrajiny se v současnosti pohybují kolem 650 vojáků. Rusové prorazili na mnoha místech frontové linie. Mezitím generál Zalužnyj, ukrajinský vrchní velitel armády, respektive žalostné zbytky toho, co z jeho armády zbylo, přemýšlí, jak by se konečně mohl zbavit svatého Vladimira, ale on a jeho rodina mají své vlastní plány do budoucna. S Ukrajinou už toho moc společného nemají.

V posledních týdnech byly do zahraničí převedeny miliardy dolarů v soukromém majetku a sám Zelenskij prý koupil dvě zaoceánské jachty za 75 milionů dolarů prostřednictvím dvou starých přátel. Jeho osobní bezpečnost a bezpečnost jeho rodiny mají nyní zcela zaručit britští specialisté na osobní ochranu. 

Pokud se svatému Vladimirovi podaří velmi nesvatým způsobem a ve spěchu uprchnout do zahraničí, budeme mít my Němci vážný problém a budeme si muset položit otázku, kdo má bránit naši demokracii, veškerou naši svobodu a všechny naše západní hodnoty na Ukrajině. Ve světle svíček o adventu by se klidně dalo říci: Nasaď si helmu, Němče, a pilně cvič kazačok, aby vás postupující Ivan nemusel považovat za nepřátele.

**

převzato

4.1 13 hlasy
Hodnocení článku
16 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 4 měsíci

Zatím není úplně jasné co s ním bude jestli ho uklidí nebo odstraní to ukáže čas který banderovi došel. Zatím má ochranu a užívá si miliony dolarů……..

oldo
oldo
před 5 měsíci

Zajímalo by mě,co psal tento “zdroj”v době Juščenka,Tymošenkové,při majdánu,po upalování v Oděse,během osmiletého vraždění lidí v Donbasu,o zradě Merkelové,o nabídkách Putina před operací,při stavbě americké základny v Očakovu…… Svádět všechno na Zelenského,to jim všem teď půjde.Umíte si představit,co ten zku..ný západ těm fašounům a Zelenskému nasliboval po ekonomickém kolapsu Ruska? Tam je ten problém,o kterém se… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 5 měsíci

Zdá se, že neřešitelný problém dnešní tzv. demokracie je, že před volbami – naslibuji, mám v programu, udělám … a pak opravdu udělám. Ale přesně opak. Příkladně ukrajinskej komik sliboval, že do dvou měsíců ukončí válku. (pro troubovité “politology” v ČT, jakou? Rus tam přeci ještě nebyl) Jeho předvolební kydy jako kdyby Fiala opsal.… Číst vice »

jbskalensky
jbskalensky
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

Ono by, teoreticky, by při skutečné osobní odpovědnosti a odvolatelnosti ty statisíce vůbec nemuseli být. Protože by se museli potentáti nejprve zeptat, jestli jim voliči válku vůbec dovolí. A v tom je zakopaný pes, na jedné straně příkazy “páníčků”, které se momentálně plní ještě dřív, než je vysloví, na druhé straně zájmy občanů vlastní… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  jbskalensky

Jestli se Ukrajinci dozvědí tu hrůzu co komik způsobil včas, vemte na to jed, že to s ním “vyřeší”.

Karel2002
Karel2002
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

Volby, ve kterých byl Zelenskyj zvolen prezident, přece nebyly řádnými volbami. Po puči v roce 2014 byly hlavní strany (proruské) zakázány. Na základě se oblasti, ve kterých bylo nejvíce voličů těchto stran, odtrhly. Politické spektrum se drasticky zredukovalo, ukrajinští voliči si mohou vybírat pouze z nacionalistů. Je to stejné, jako byste volbu Husáka… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Je třeba abyste se podíval na předvolební kecy Zelenského, ukončím válku, rovnost ruštiny, dohoda s rebelujícími oblastmi … všechno v ruštině. Ukrajinsky neuměl. Prostě ryzí demokrat. Zahrál to velmi dobře. Volili ho všichni, mimo 40% odtržených oblastí. Máte pravdu, že v roce 2014 byla demokracie zlikvidována. Zelenský byl, pokud by plnil to co… Číst vice »

oldo
oldo
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

Já tedy chápu co píšete,ale pokud jsou lidé schopni zvolit kreatury hrající bimbasem na piáno,nebo rozvědčíka minulého režimu,nemají diskuse o demokracii žádný smysl.Lidé nejsou v převážné většině žádného smysluplného rozhodování schopni.Nepovedli jsme se,řešení to nemá.

mikkesh
mikkesh
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  oldo

Taky na tom něco bude.

skeptik
skeptik
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

To, že vláda může páchat vlastizradu a nikdo nezasáhne dokazuje, že demokracie je jen iluze k ohlupování lidí.
A navíc máme opět cenzuru a stíhání lidí s “nevhodnými” názory.

Karel2002
Karel2002
před 5 měsíci

Dvě jachty za 75 milionů dolarů, to by se mi taky líbilo. Domníval jsem, že když je sluha lidu, že pro něj pracuje zadarmo, svůj prezidentský plat posíla těm nejbídnějším. A na účtě nemá nic a nemá žádný nemovitý i movitý majetek. Stačí mu dvakrát za den talíř boršče.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 5 měsíci

Naše vláda prodlouží ochranu Ukrajincům na našem území o další rok! Kterým Ukrajincům? Vojenským zběhům, zrádcům, kteří utekli před svou vlasteneckou povinností bránit svou vlast? Zbabělcům co nám tady vyjedí potravinové zásoby pro naše hladové spoluobčany? A co válka, která nás s Ruskem(dle Řepky) čeká? Jak budeme připraveni bez zasob

kutnohorsky
kutnohorsky
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

…a pomohou nám pak Ukrajinci nebo odtáhnou jinam? Cca 15 % ukr. území v konfliktu. Hraje se tam fotbalová i hokejová liga. Někdy se mi zdá, že ta válka nás zasahuje víc, než samotné Ukrajince. P.S. V Německu dělá každý pátý Ukrajinec. Těm to přeju. A my…

oldo
oldo
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Myslíte tou vlastí tu fašistickou zběř?Tu mají bránit,opravdu?

kutnohorsky
kutnohorsky
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  oldo

…no tak pane Oldo! Chtěl jsem jen upozornit na ten paradox. Na jednu stranu naše vláda pomáhá Ukrajině a na druhé straně chrání, zadržuje a finančně podporuje(z našeho) její dezertéry…

oldo
oldo
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

…no tak,pane kutnohorsky,já bych byl vděčný,pokud by mi nějaký stát poskytl možnost dezertovat nejen v jejich případě,ale v současné době i u nás.Nedovedu si představit,že bych se nechal za ten bordel tady zabít a to tu ZATÍM skoro žádní fašouni nejsou.On to je sice paradox,ale pochopitelný,oni sem ti hajzlové chtěli dostat co nejvíce Ukrajinců,aby udělali… Číst vice »