Ústava České republiky je cár papíru?

To není moje cynické prohlášení. Takto to vidí stále ještě většina Evropského parlamentu. Před dvěma týdny totiž schválili zásadu, že právo Evropské unie, je nadřazeno právu členských států. Nikdo to našim poslancům neřekl. Fialově vládě to vyhovuje. Je služkou cizích zájmů.

MUDr. Ivan David, CSc.
MUDr. Ivan David, CSc.

Podle tohoto rozhodnutí tedy neplatí to, co říká Ústava České republiky ve svém prvním článku, tedy že Česká republika je svrchovaný, jednotný a demokratický právní stát.

Svrchovanost totiž znamená, že Česká republika je plnoprávným subjektem mezinárodního práva a je nezávislá na cizí moci.

Podle většiny poslanců Evropského parlamentu máme být zcela závislí na vůli nikým nevolených úředníků Evropské komise, dojmech a představách poslanců cizích zemí a domácích zrádcích a premiérech v Evropské radě včetně Petra Fialy o němž už snad nikdo nepochybuje, že slouží cizí moci.

Pro tento návrh hlasovalo 430 poslanců včetně právníka Polčáka zvoleného za StaN, Niedermayera a právníka Pospíšila zvolené za TOP09, lidovce Zdechovského, Charanzové z hnutí ANO, Maxové za jakousi Socdem, Tošenovského z ODS a všech Pirátů. To je 12 z 21 poslanců zvolených za ČR. Ti všichni si přejí udělat z naší Ústavy cár papíru.

Plivu na ně! Hluboce jimi pohrdám. Už dlouho. Toto je jen další důkaz jejich zrady. Ti všichni pošlapali naši státnost vybojovanou ve světových válkách.

Jenže Evropská unie není žádný stát a nemá ústavu. Její přijetí bylo totiž opakovaně odmítnuto referendem v několika státech.

Evropská unie je jen mezinárodní organizace založená Smlouvou o Evropské unii. Sama Evropská unie není ani smluvní stranou této smlouvy.

Přijatý návrh přiznává, že Smlouva o Evropské unii nikde ani nenaznačuje, že by nařízení a směrnice Evropské unie byly nadřazeny právu členských států.

Dokument se snaží vzbudit dojem, že jde o drobné nedopatření. To je lež. Toto ustanovení bylo i v Lisabonské smlouvě záměrně vynecháno, protože návrh „evropské ústavy“ s principem nadřazenosti práva Evropské unie v referendech neprošel.

Pokud se nevzepřeme, Česká republika jako subjekt mezinárodního práva zanikne, protože už vůbec nebude moci uplatňovat vůli svých občanů. Zrádci ve zločinném spolčení s poslanci a premiéry jiných států a úředníky Evropské komise sloužícími nadnárodním korporacím chtějí zrušením zbytků práva veta dokonat likvidaci naší státnosti.

My v SPD nechceme čtvrtou říši. To, co se vojensky nezdařilo nacionálně socialistickému Adolfu Hitlerovi, pokládá za už jisté vítězství velvyslanec Německa Kühne, zastupující zelenosocialistickou koalici. Drze prohlásil: „Pokud se budeme schovávat za to, že si potřebujeme symbolicky zachovat zdání státní suverenity, a prosazovat do společných ujednání vlastní banální proklamace, nesmíme se divit, že se brzy ocitneme na smetišti dějin.“. A dodal: „Jednoduše zde není žádný zbytek suverenity, který by mohly členské státy uplatnit proti Společenství.“.

Pirátovi Lipavskému se to jako sluhovi cizích zájmů určitě libí.

Ještě jsme nepřestali být svrchovaným státem, jak se o to zrádci snaží.

Podle přijatého dokumentu náš stát byl zrušen judikaturou Soudního dvora Evropské unie. Ten se odvolává na vlastní rozsudky a „duch“ Smlouvy o Evropské unii. Jednotlivé státy prý nesmějí uplatňovat vlastní vůli, protože by to prý ohrozilo cíle Smluv.

Jenže my jejich cíle nesdílíme. Ve všech členských státech Evropské unie sílí odpor proti vzniku „čtvrté říše“  z mezinárodní organizace, která měla sloužit občanům členských států, ale dnes jim chce diktátorsky vládnout.

Chceme Evropu nezávislých států, odmítáme diktaturu nadnárodních korporací.

Toto volební období Evropského parlamentu se chýlí ke konci. Sílí politické strany které s námi souhlasí. V mnoha zemích vyhrají volby. Svět se prudce mění a věřím, že zastavíme stoupence diktatury globálního zla a jejich velvyslance zlé vůle.

Na smetišti dějin se musí ocitnout oni. A všechna moc musí znovu vycházet z lidu.

MUDr. Ivan David, CSc.

4.7 18 hlasy
Hodnocení článku
20 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Hokarc
Hokarc
před 4 měsíci

Je to tragické. Vládnou nám nuly, s mozkem muly. A pojmem ,,vládnou”, vůbec nemyslím pouze vládu.

Praded
Praded
před 4 měsíci

Čiň čertu dobře, peklem se ti odmění. Nejsem vůbec překvapený tím, kam to směřuje. Parazitizmus je v genech židovsko-křesťanské, euroatlantické civilizace pěstován už více jak 2.000 let. Lži, prostituce, okrádání a strašení se stalo životním standardem. Zvrhlost dostoupila takových rozměrů, že bez velké katastrofy, změna nemůže nastat.

Franta Jetel
Franta Jetel
před 4 měsíci

Skvělý článek, tleskám.

Karel2002
Karel2002
před 4 měsíci

Pohrdání není nic platné. Mělo by se to dát znovu k přezkoumání Ústavnímu soudu. ÚS je však složený z fanoušků současné vládní koalice, protože je do funkcí dosadili senátoři těchto vládních stran (příznivci současné opozice odmítají k volbám do Senátu chodit). ÚS proto rozhodne, že nejnovější ustanovení EU zbavující nás samostatnosti a suverenity je… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Jediná možná rada zní: chodit ke všem volbám. Pokud se tak stane, tak kolem roku 2030 budeme mít komplet jiné senátory, ústavní soudce, europoslance, poslance, šéfa BIS, nejvyššího státního zástupce…jiného prezidenta, nikoliv manekýna z STB-GRU-NATO (podle potřeby), sympatizanta ODS a spol. Z NATO však vystoupit nemůžeme, musíme po boku USA a spol. podstoupit všechny jejich… Číst vice »

cablik
cablik
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Konečně jste napsal dobrý komentář už aby páníčci byli poraženi a liberální diktatura zmizela na smetišti dějin. Moc dlouho to trvat nebude Ekonomické zákony jsou neúprosné. A ti co mají veledluhy a neumí pro svět nic vytvořit padnou na svoje(__!__)

vachav
vachav
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Váš příspěvek zavání naivitou a schizofrénií.K čemu je nám”chodit k volbám” když stejně nemůžeme vystoupit z NATO a z Bruselu, Je to pouze mlácení prázdné slámy.Jediná možná rada zní:změna systému-likvidace kapitalismu.Tam je totiž i pravá příčina existence takové šaškárny,jakou je EU.

Karel2002
Karel2002
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  vachav

Jak byste kapitalismus zlikvidoval?

skeptik
skeptik
před 4 měsíci

V určitých závažných zločinech by měl existovat trest smrti jako prevence a ochrana. Jako například za vlastizradu.

Plebej
Plebej
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  skeptik

Podle mého, je lepším trestem pro ně doživotí. A odpracovat, byť i jen částečně, co naškodili.

cablik
cablik
před 4 měsíci

Přesně tak nacisté to dělali násilně a dnešní nacisté to dělají mírově je třeba skopčáky a jejich páníčky nakopat do [_T_] s rozběhem. Souhlasím s panem Davidem kašlu na ně jsem Čechoslovák a tím zůstanu.

vaclav
vaclav
před 4 měsíci

Připojuji se k panu Dr. Davidovi – pllivu na ně a pokud bych použil jiného – seru na ně.

Ludvik
Ludvik
před 4 měsíci

Pro informaci:
Válka nebude! Bude krach? Jan Campbell a jeho predikce událostí podle rébusu časopisu The Economist.

https://www.youtube.com/watch?v=xKzw-18Nqsk

dorotik
dorotik
před 4 měsíci

Ivan David si asi až nyní všiml, že naše ústava a celý právní řád je jen formální záležitost, že o nadřazenosti Evropského práva se tady mluví od našeho vstupu do EU, a že ve skutečnosti se to také tak i praktikuje. Ano, lépe pozdě nežli později, protože zjevně není všechno ztraceno. Je nezbytné si… Číst vice »

pr.ja
pr.ja
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  dorotik

Dorotíku, první část úvodního souvětí je lživá, MUDr.David na snahy EU a křívé postoje mnoha našich poslanců, upozorňuje již dlouhou dobu

oldo
oldo
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  dorotik

Pan David není blbec,který si myslí,že je možné”pochytat, pozavírat a postavit před soud všechny domácí kolaboranty a vlastizrádce”

eFPe
eFPe
před 4 měsíci

Víte kolika lidem by ústava chyběla méně než 3denní výpadek mobilního signálu?
Lidi v tomto státě jsou dlouhodobě a řízeně zfragmentováni a zdebilizováni. Úspěšně.
A podotýkám bohužel.

adam
adam
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  eFPe

Možná to je pravda, ale přesto je třeba, abychom se bránili všemi prostředky, které máme k dispozici. Třeba jen tím, že budeme vysvětlovat jejich záměry lidem, s nimiž jsme ve styku…

eFPe
eFPe
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  adam

Adame já tím chtěl napsat že těch kterým to vadí není zdalekatolik jak by si to tato mimořádná situace zasluhovala.

vachav
vachav
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  eFPe

To je ,bohužel,ta největší realita.