Palestinci musí emigrovat, řekl izraelský ministr

Jana Kunšteková
Jana Kunšteková

„Většina palestinských Arabů žijících v Gaze by měla být povzbuzena k emigraci do jiných zemí”, řekl izraelský ministr financí Bezalel Smotrič (na obr.). K zajištění bezpečnosti Izraele a zabránění dalším nájezdům Hamásu jsou potřeba drastická opatření, argumentoval.

“Co je třeba udělat v pásmu Gazy, je podpořit emigraci”, řekl v neděli armádnímu rozhlasu Smotrič, který je vůdcem krajně pravicové strany Náboženský sionismus. „Pokud bude v Gaze 100 000 nebo 200 000 Arabů a ne 2 miliony Arabů, bude celá diskuse den poté úplně jiná.“

Smotrič tvrdil, že vylidněná Gaza už nebude pro židovský stát představovat hrozbu, vzhledem k tomu, že Palestinci, kteří tam teď žijí pod vládou Hamásu, “vyrůstají na touze zničit stát Izrael”.

“Většina izraelské společnosti řekne‚ proč ne, je to hezké místo, nechme poušť rozkvést, nebude to na ničí úkor‘,” řekl Smotrič podle agentury Reuters. Navrhl, aby byl navržen mezinárodní plán přesídlení pro Palestince, kteří “byli 75 let násilně drženi proti své vůli v ghettu” a byli vychováváni na základě protiizraelské propagandy.

Od 7. října, kdy izraelská armáda zahájila útok v reakci na smrtící útok Hamásu, bylo podle OSN vysídleno až 1,9 milionu lidí – nebo více než 85 % obyvatel Gazy. Izraelské obranné síly (IDF) nejprve vyzvaly lidi, aby uprchli ze severní části palestinské enklávy, a nakonec nařídily těm, kteří zůstali v jižním městě Chan Jounis, aby se přemístili dále od oblasti bojových operací. (Kde je bombardují také, pozn. překl.)

Izrael nadále odmítá výzvy k okamžitému příměří, navzdory opakovaným varováním OSN o humanitární „katastrofě“ v enklávě. Izraelští představitelé a IDF tvrdí, že Hamás nese plnou odpovědnost za smrt civilistů a obviňují militantní skupinu z využívání civilistů jako lidských štítů.

Premiér Benjamin Netanjahu v sobotu zopakoval, že „válka bude pokračovat po mnoho měsíců, dokud nebude Hamás odstraněn a rukojmí vrácena“.

Izrael vyhlásil válku Hamásu a spojeneckým skupinám poté, co militanti 7. října vtrhli do jižní části země, zabili kolem 1200 lidí a vzali přes 200 rukojmích. Podle místní vlády řízené Hamásem bylo v Gaze od vypuknutí bojů zabito více než 21 600 Palestinců.

Tolik Smotrič z Náboženského sionismu. Čím se liší náboženský sionismus od jiného, to sice nevíme, ale je to jak přes kopírák, když Porošenko a jeho poradci vyhlašovali po Majdanu, že „potřebují to území (Donbas), ale ne ty lidi tam“.

Nacismus a fašismus poznáte podle ovoce, ne podle názvů, které si dává.

A propos – ještě je třeba pořád podporovat Izrael za každou cenu, podporovat genocidu a etnické čistky ve jménu civilizace a boje proti islámu? Kam si asi tak myslíte, že ti řádně nasraní Palestinci budou emigrovat? Humanista Smotrič si asi představuje, že shnijou v uprchlických táborech v poušti Sinaje, ale Egypt, když už bude nucen je přijmout, si je doma nenechá. Al Sísí se už dříve vyjádřil jasně – půjdou do Evropy. I s Hamásem.

Existuje prý jakási „koalice ochotných“. Danny Danon, bývalý izraelský velvyslanec při OSN a blízký spojenec premiéra Benjamina Netanjahua, řekl izraelskému rádiu Kan Bet, že ho kontaktovaly „země v Latinské Americe a Africe, které jsou ochotny absorbovat uprchlíky z pásma Gazy. Musíme Gazanům usnadnit odchod do jiných zemí,” řekl. “Mluvím o dobrovolné migraci Palestinců, kteří chtějí odejít.”, vysvětlil.

Řešíme problém se „zeměmi, které jsou ochotny je absorbovat, a my na tom pracujeme,“ řekl Netanjahu členům Knesetu za Likud.

Dobrovolná deportace za tři kilogramy chleba a sklenici marmelády, jakou kdysi podstoupili Židé ve varšavském ghettu? Ti tehdy směřovali do táborů smrti. Chris Hedges píše ve svém článku na Substacku: „Izraelský hlavní plán Lebensraum pro Gazu, vypůjčený z nacistické depopulace židovských ghett, je jasný. Zničte infrastrukturu, zdravotnická zařízení a hygienu, včetně přístupu k čisté vodě. Blokujte dodávky potravin a paliva. Rozpoutejte bezohledné průmyslové násilí s cílem zabíjet a zraňovat stovky denně. Nechť hladovění – podle odhadů OSN už hladoví více než půl milionu lidí – a epidemie infekčních nemocí spolu s každodenními masakry a vyhnáním Palestinců z jejich domovů promění Gazu v márnici. Palestinci budou nuceni volit mezi smrtí v důsledku bomb, nemocí, hladu nebo vyhnáním ze své vlasti.

Brzy dojde k bodu, kdy bude smrt tak všudypřítomná, že deportace – pro ty, kteří chtějí žít – bude jedinou možností.“

A nikdo to nehodlá zastavit.

**

Autorka: Jana Kunšteková, zdroj: Litterate

zdroje, z kterých čerpala autorka:

3.9 7 hlasy
Hodnocení článku
8 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Praded
Praded
před 3 měsíci

Už více jak tisíc let platí že: Jakmile se jich někde shromáždí více jak 1% původních obyvatel, nastává malér. Pokud se zmocní vlády, je to katastrofa.

Hokarc
Hokarc
před 3 měsíci

Izrael sklízí, co zasel a co, společně s Američany, dlouhá léta pilně zalévá.

Plebej
Plebej
před 3 měsíci

Proč mi jenom tento Benjamin Netanjahu připomíná myšlení a chování nacistů? …

Karel2002
Karel2002
před 3 měsíci

Od roku 1946 si Izraelci neumí poradit s Palestinci a teď konečně se někdo z nich pochlapil a problém rázem vyřešil. Bezalel Smotrič Palestince prostě vyžene a Izraelci budou mít Izrael jen pro sebe. Že to dřív nikoho nenapadlo?

standa
standa
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

To není řešení v rámci demokracie. To je německé nacistické řešení. Nevíš, že nám němečtí nacisté slibovali, že budeme, z toho co zbude, vyvezeni na Sibiř ? Je to loupež území, loupež nerostných surovin a genocida Palestinců. OSN svůj slib – Stát Palestina dosud nesplnilo a ten slib je tedy porušen a byl a je veřejný… Číst vice »

Plebej
Plebej
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Ale kdeže, to napadlo a jistě nejedenkrát!!
Byl to ku příkladu i říšský protektor R. Heydrich, kterého podobně zachvátil ten nápad zn: část vyhubit, zbytek odsunout. Jsou si k nerozeznání …

Praded
Praded
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

I vy filuto, na tom přece pracují od začátku.

shoty
shoty
před 3 měsíci

Keď chcú mať židia Palestínu len pre seba, treba tam poslať aj všetkých židov z Európy. Boli by sme šokovaní, aké ksichty by boli vyexpedované. Samé dôležité funkcie.
Pribalil by som aj Cigánov. Tých z osád.

Naposledy upraveno před 3 měsíci uživatelem shoty