Proč má být referendum o přijetí nebo nepřijetí Eura (video 2 min.)

Poslanec Evropského parlamentu za SPD Ivan David vysvětluje proč má být referendum o přijetí nebo nepřijetí Eura. Vystoupení na ČT24 22. 1. 2024.

MUDr. Ivan David, CSc.
MUDr. Ivan David, CSc.

Naše anketa:

Má být vypsáno referendum o přijetí eura?

Nahrávání ... Nahrávání ...
3.5 8 hlasy
Hodnocení článku
11 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Jarda
Jarda
před 3 měsíci

Co to je za snini vedle pana Davida ?

vachav
vachav
před 3 měsíci

Pan David má opět pravdu.Mě spíše zaujalo(nepřekvapilo)chování té slepičky po jeho levici-drzé a arogantní příslušníce ,dle vzhledu generace lidí,kterým se polistopadové školství podařilo nejen vymýt mozky,ale ještě je nenaučilo slušnému chování.

Karel2002
Karel2002
před 3 měsíci

Ale sociální demokrat Špidla vysvětloval před několika dny, že přijaté podmínky našeho vstupu do EU nám zakazují referendum o přijetí Eura.

jbskalensky
jbskalensky
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Píšu to nerad, ale Špidla je ještě větší blbec, než se zdálo. Kdysi jsem si myslel, , že je sice trochu moula, ale sociálně zaměřený demokrat. Teď to vypadá, že mu v Bruselu dobře vymastili hlavu. Já ty jeho kecy chvilku poslouchal. Je úplně mimo, a proto si ho taky do televize… Číst vice »

Jarda
Jarda
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  jbskalensky

Já osobně jsem názoru na Špidlu,že tento hurvínek není blberc jen vychytralý unijní pacholek, protože byl u koryta a nyní musí držet s bruselskými hajzly basu v očekávání dalšího koryta.

jbskalensky
jbskalensky
před 3 měsíci

Docela zajímavá otázka by byla, proč si tehdejší zakládající člen, Velká Británie, ponechal celou dobu až do Brexitu, pořád svou vlastní měnu. V této souvislosti bych volně a s jistou nadsázkou citoval F.R.Čecha: “Držme se Británie”, ta ví co dělá. V současné době nikomu nic nebrání obchodovat a účtovat jak v eurech tak v korunách. Vlastní měna… Číst vice »

vachav
vachav
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  jbskalensky

Tak Británie hlavně zcela jistě ví, jak lézt tomu pruhovanému parchantovi za oceánem do zadku.V tom je ještě o řád dále než čecháček,a to je co říci.

tomaskova
tomaskova
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  vachav

Není ono to obráceně? USA je konstrukt Velké Británie, ne naopak. O všem se rozhoduje v Londýnských kancelářích.

tomaskova
tomaskova
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  jbskalensky

Souhlasím s vámi. Eurozonu řídí náckové a hlavně pro nácky. A když je u nich do éteru pouštěna možnost vystoupení z EU, tak si můžeme být jistí, že pokud vystoupí Německo EU se rozpadne. Otázkou je, zda nebudou tlačit na vznik Spojených států Evropských, kde by se znovu chopili otěží a bylo by nám možná ještě… Číst vice »

Prodost
Prodost
před 3 měsíci

Ponechme úplně stranou odbornou diskuzi na toto téma. Finanční “negramotnost” je obecná a globální. Stačilo by, kdyby si poslední “Jouza”, hlavně ten mladej z Horní/Dolní uvědomil, že kdo ovládá peníze, ovládá svět, ve kterém platí, resp. kde je nařízeno je respektovat/používat. Přijetím € se proto staneme eurounijní provincií a to na věčné časy.… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 3 měsíci

Osobně si myslím, že kdyby byly podávány lidu objektivní, nestranné a nezaujatě informace o výhodách a nevýhodách zavedení eura(jak říká MUDr. David) a situaci veřejné řešili praví odborníci, na které by bylo spolehnutí a měli všeobecný respekt, nebylo by referendum ani třeba. Klidně by mohli rozhodnout za mě. Ale jestli mi nějaký hňup vnucuje něco… Číst vice »