Stávka v Německu je i výzvou pro „aspeňáka“ Středulu

V Německu začala stávka, o které si nejen novodobí  chartisté  šuškali dávno před silvestrem.

Není tak žádným překvapením, že český mainstream, včetně veřejnoprávní televize má zatím na obsáhlejší zpravodajství k dění v Německu embargo a vydává tak pouze strohé informace. Nejde přitom pouze o německé farmáře, kteří svolali celostátní protesty a ke kterým se přidávají živnostníci, logistické a další společnosti, včetně odborového svazu strojvedoucích GDL.

Němci na vlastní kůži (stejně jako naši občané) stále více pociťují, kterak německou spolkovou vládu více zajímá pomoc Ukrajině na úkor vlastních občanů a její ekonomiky. Německý nárůst vývozu zbraní na Ukrajinu se za rok 2023 v porovnání s předcházejícím zvýšil o 40%. Na Ukrajinu směřovala více než třetina schváleného exportu, a to ve výši 4,15 miliard eur.

Zatímco zbrojní průmysl slaví a vzkvétá, břemeno války a krize se stále více přesouvá na bedra pracujících. Němečtí farmáři, na rozdíl od našich zemědělců nosící nesouhlasné petice do poslanecké sněmovny, tak berou tento týden nazrálé problémy do svých rukou. Jejich odpor v době, kdy válečný kurz německé vlády staví stále větší část populace do objektivní opozice vůči nim, je ve všech případech oprávněný.

Němečtí farmáři, stejně tak i lidé, kteří již nemají na platby za elektřinu a plyn, stávajíc se tak oběťmi plánů současné německé vlády, která na jejich bedra uvaluje prostřednictvím sankcí další strádaní a živořící utrpení, si zaslouží i naši solidaritu. Nenechme se za současné situace neustále naší vládou a fanatickými politickými válečníky přesvědčovat, že na Ukrajině se rozhoduje o osudu i naší České republiky.

Ať již stávka organizovaná německými farmáři dopadne jakkoliv, měla by být povzbuzením především pro naše odbory, kterým zatím laxně šéfuje „aspeňák“ Středula, jemuž zřejmě současný stav vyhovuje. A to době, kdy začíná platit vládní ožebračující konsolidační balíček, kdy nejen ministři Jurečka či Rakušan „vyrábí “ kauzy jak na běžícím páse.  V době, kdy Černochová již pořádně vybrakovala vojenskou techniku a zbraňové systémy AČR ve prospěch Ukrajiny, kdy NGŠ Řehka nadále šíří protiruské dezinformace. V době, kdy premiér již rezignoval na počáteční rozdávání žlutých karet svým ministrům, neboť při jejich dalším rozdávání by se jeho vládní chatrč již dávno rozsypala.

**

Miroslav Kavij, Pokec24

4.6 9 hlasy
Hodnocení článku
14 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
standa
standa
před 3 měsíci

Středulu vyhodit ! Chce to toho, kdo se nebojí zorganizovat generální stávku ! Firmy by ji podporovaly, protože to je v jejich zájmu !

Gabrhelik Rostislav
Gabrhelik Rostislav
před 3 měsíci

To nejsou jenom zemědělci a jiní. To je jeden volič či příznivec AfD vedle druhého …..jak by informovala naše nestranná a objektivní ČT. 😎

Karel2002
Karel2002
před 3 měsíci

V médiích jsem zaslechl zprávy, že ty protesty rozpoutala proputinovská a proruská AfD, která je podle politiků SPD, Zelených, CDU/CSU a německých novinářů nástupkyní NSDAP Adolfa Hitlera. Z toho důvodu vláda SPD a Zelených nepadne. Pokud ano, dostane se zase k moci CDU/CSU a třeba se vrátí do politiky i Merkelová, která je nejvíce zodpovědná za krveprolití… Číst vice »

cablik
cablik
před 3 měsíci

Příčiny naší ekonomické krize: Špatný systém. Recese je jen začátek. Na covid ani Putina se nevymlouvejme. Problém je jinde. V pasti Evropské unie. Politika EU a Berlína jako lístek na Titanic. Jak dlouho si to necháme líbit?
https://protiproud.info/politika/7672-priciny-nasi-ekonomicke-krize-spatny-system-recese-je-jen-zacatek-na-covid-ani-putina-se-nevymlouvejme-problem-je-jinde-v-pasti-evropske-unie-politika-eu-a-berlina-jako-listek-na-titanic-jak-dlouho-si-to-nechame-libit.htm

vachav
vachav
před 3 měsíci

Ono je to těžké v tomto slouhovském státě-jestliže jeho vrcholný představitel před časem prohlásí,že v  Afghánistánu se bojuje za Prahu,pak jeho nástupci jen pokračují v opakování podobných lokajských žvástů.

cablik
cablik
před 3 měsíci

Středulu nemohu podpořit ani náhodou jestli už nemají prachy ani skopčáci tak je situace v EU velice vážná. Žádné peníze jim válku nevyhrají a žádný zelený blábol jim nepomůže.

Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 3 měsíci

Holešovská výzva opět na tahu. 31.1.2024 budeme předávat v 15,00 hod. na Úřad vlády výzvu, aby tato vláda už konečně táhla někam. Udělali jsme to nejdříve Lutherovským způsobem a na vrata/ dveře kostela / Národního muzea jsem přibili /přilepili jedenáctibodovou výzvu této vládě. Rezignace vlády a Rakušana. Jako Luther na vrata lepili důchodci… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Havloidni zmetek

To se nedivte, že to nezabralo, když ta vaše Aliance národních sil má podporu jen 0.01 procent obyvatel této země. Se svými 0.01 procenty stojíte proti 58.32 procentům (resp. 90 procentům, protože Zelenskeho podporuje 90 procent obyvatel Čech a Moravy). To je dosti velký nepoměr.

Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Já jsem tady v Praze chodil na všechny demonstrace, až jsem pochopil, že jsem idiot, tak já chodím druhým na demonstrace, a oni, když mám já demonstraci, tak nepřijdou. Není totiž rozhodující, za co ta demonstrace je, ale kdo tam přijde. Viděli jsme na Mazancové, jak nás okádruje, a to té alternativě stačí,.… Číst vice »

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 3 měsíci

Dovedete si představit, jak by obdobná akce vypadala v naší stověžaté matičce? Já jo a vůbec mi z toho není dobře. 🙁

vera havrankova
vera havrankova
před 3 měsíci

Já jsem četla, že ani v tom Německu moc nezafungovaly odbory, že většina se svolala přes internet.

mikkesh
mikkesh
před 3 měsíci

Středula svoji šanci již prošvihl. Je marnej. Pro mě je s podivem, že ho odboráři nekopou do prdele z kanceláře až na chodník před Dům odborů.

vachav
vachav
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

Jací odboráři? Oni v tomto obludáriu nějací existují?

Karel2002
Karel2002
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

Středula přece podpořil Pávka, ačkoliv věděl, že ten je kandidátem ODS a spol. Středula je jejich člověk. Jeho odbory jsou odbory Fialy a spol.