Zákazník je… Čech

V angličtině je zákazník králem, alespoň teoreticky. V češtině je zákazník náš pán. Čeští zákazníci jsou ale od toho, aby se s nimi dalo pohrávat a balamutit je, protože nedodržují ani nejzákladnější formy sebeobrany.

Jak může společnost se sebeúctou dopustit, aby hlavní lobbista velkých obchodních řetězců se zahraničními vlastníky, prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu Tomáš Prouza, působil zároveň jako poradce ministra průmyslu a obchodu (Jozef Síkela za STAN), jež je zodpovědný za jmenování šéfa agentury (ČOI), která má sledovat a kontrolovat obchodní praktiky právě těch samých maloobchodních prodejců? Lidl v tomto týdnu inzeruje snížení cen o 6 % u více než 1000 produktů, ale Právo dnes informovalo, že Lidl některé ceny na konci loňského roku zvýšil, aby je pak letos vrátil na původní úroveň. S Prouzou jako jednou ze svých veřejných tváří si Lidl zjevně myslí, že mu to projde, protože zákazník je… Čech.
EB

4.4 14 hlasy
Hodnocení článku
7 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 3 měsíci

Korporátní fašismus má po celém západě svoje koně no a u nás to co si říká oficiálně Česká vláda.

spartak
spartak
před 3 měsíci

Prouza je mediální hvězda toho nejhoršího balastu v ČR a má odpovídající peněžní ohodnocení od korporátu.

Jarda
Jarda
před 3 měsíci

Tento stav je v ČR proto,že Prouza je jen probruselský pacholek plnící příkazy nadnárodních hajzlů- majitelů obchodních řetězců.On v těch unijních strukturách působil a proto byl dosazen do těchto stávajích struktur v ČR.Odhaduji,že působil v bruselském hnoji již za socanů, prostě je to unijní kolaborant.

mikkesh
mikkesh
před 3 měsíci

V pár větách popsal pan Best “fungování” systému.

Praded
Praded
před 3 měsíci

Tady od 89 nerozhodovala žádná státní instituce, o všem rozhodovaly nadnárodní společnosti, přes jimi placené lobysty. Celý prognostický ústav byl také takovou sešlostí ekonomických expertů na ranný kapitalizmus. Dnes už se ví, že kapitalistům nelze svěřit celospolečenské zájmy, jako je vzdělání, zdravotnictví, přírodní zdroje a td.

vachav
vachav
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Praded

Primární problém je v systému – kapitalismu.

vik
vik
před 3 měsíci

Prouza? Gauner od pohledu.