Velký poprask okolo velkého rybáře Jakuba Vágnera

Zatímco v ulicích západních zemí rvačky, v Česku vyšel výbušný text. Podepsán rybář Vágner. Na přání čtenářů jej přetiskujeme. Text vyšel na Parlamentních listech 1.1.2024 a reakcí na něj byla nenávistná a pomlouvačná kampaň “těch jediných správných demokratů”.

Známý rybář Jakub Vágner se na svém facebookovém profilu zamyslel nad současným světem. „Pomalu, ale jistě si necháváme krást naši identitu, naši kulturu, naši historii, naše tradice, a necháváme extremistické menšiny a lidi bez respektu k lidskému životu rozhodovat o většinové populaci. O našich osudech, našich rodinách, naší budoucnosti. Nechápu ale, proč. Proč musíme tolerovat něco, co bude zcela jistě ohrožovat budoucnost našeho národa? Je to plivnutí do tváře našich předků,“ píše Vágner.

Zatímco v ulicích západních zemí rvačky, v Česku vyšel výbušný text. Podepsán rybář Vágner
Na rybách má člověk i fůru času přemýšlet…

„Celý den mi chodí stovky zpráv a všude se píše ‚šťastný nový rok‘… Mohl bych tu napsat pár sladkých vět, dostat pár set či tisíc laiků, ale raději vám však napíšu, co mě trápí a co bych si opravdu moc přál…. Vždy si na sklonku roku kladu otázku, zda to byl dobrý rok. Podle čeho však soudit? Je to pro mě podle množství ulovených ryb? Počtu dnů strávených na rybách? Podle úspěšnosti mých rybářských filmů nebo podle počtu prodaných knih a produktů? To vše, když se daří, je určitě fajn. Je to však něco, co si člověk odpracuje, a tak logicky v životě slaví úspěch.

To neúspěchy nás ale činí lepšími. Nutí nás na sobě pracovat, zlepšovat se, uvědomovat si i své lidské a pracovní chyby. Vítězství jsou sladká, omamná, ale zároveň i nebezpečná. Uspávají naši mysl, ducha a můžeme mít zdánlivě pocit, že se nám bude takto dařit již navždy. Prohry, zklamání a nakonec i utrpení jsou tedy pro náš osobní rozvoj mnohem důležitější,“ píše známý rybář Jakub Vágner.„Stejně tak je ale velmi důležité stát si za svým názorem a nebát se mluvit i v dobách, kdy je svoboda slova velmi ohrožena. Protože tak se posouváme nejenom jako jedinci, ale i jako celý národ. To jsem vždy miloval na té naší malé, ale nádherné zemi. Má v sobě tolik krásy. Žije zde úžasné množství výjimečně nadaných lidí. I když jsme byli historií mnohokrát těžce zkoušeni, náš národ vždy vstal, oklepal se z tvrdých ran a zrodil se silnější.

Procestoval jsem svět a viděl věci dobré i zlé. Často i věci, kdy jsem si znovu a znovu opakoval, jak jsem šťastný, v jak malebné a bezpečné zemi to vlastně žiju. Stejně tak jsem ale díky svému dědečkovi věděl, že to náš národ nedostal zadarmo. Bylo to vykoupeno potem, dřinou, krví a životy mnoha odvážných lidí, kteří nám předali takto překrásnou a klidnou zemi. Byl a je to ten největší dar, který jsme od našich předků dostali. Čím více jsem cestoval, tím jasnější mi bylo, že Česká republika je skutečným rájem na zemi,“ dodal Vágner.

“Na svých cestách vidím jen pomalý, ale zcela zřetelný kolaps naší ‚vyspělé‘ západní civilizace. Bohužel, nikoli jen na cestách v dalekých krajích, ale na cestách po Evropě. Pomalu, ale jistě si necháváme krást naši identitu, naši kulturu, naši historii, naše tradice, a necháváme extremistické menšiny a lidi bez respektu k lidskému životu rozhodovat o většinové populaci. Našich osudech, našich rodinách, naší budoucnosti. Nechápu ale, proč. Proč musíme tolerovat něco, co bude zcela jistě ohrožovat budoucnost našeho národa? Je to plivnutí do tváře našich předků.

Rozumím, asi máme mlčet. Má nám být jedno, že se dnes na území Evropy běžně znásilňují mladé ženy, je ubližováno dětem na ulicích a kdokoli se ozve, je ihned nazván rasistou a xenofobem. Je to pak měřítko normálnosti? Chceme mít opravdu násilí v těchto podobách jako běžný kolorit našich životů? Chceme, aby podobné činy byly oslavovány, brány jako možné příklady a přenášeny i do naší kultury a dějin? Já bych si totiž moc přál, aby Česká republika byla neustále tak krásnou, klidnou a bezpečnou zemí, kterou nám může ještě stále závidět celý svět… to přeji nám a hlavně našim dětem. A tak tedy šťastný nový rok a hlavně ve zdraví prosím. Váš Jakub,“ zakončil.

Jeho slovům jdou naproti například silvestrovské oslavy v západních zemích, které se mnohde zvrtly v pouliční boje a násilnosti. To, že bouřlivo bylo na silvestra například v Německu či ve Francii, píší mnohá média. Berlínská policie totiž během silvestrovské noci zadržela přes 230 lidí, ta francouzská 211 lidí. Policisté v Lipsku ve čtvrti Connewitz hlásili útoky na sebe samotné. Útoky na policisty zažil také Frankfurt nad Mohanem.

**

ZDROJ

Chcete-li podpořit Novou republiku, její web a překlady, její akce, podcasty, natáčení debat a panelových diskuzí, přispějte laskavě na účet 2300 736 297 / 2010.

Děkujeme!

*

4.7 25 hlasy
Hodnocení článku
21 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
kutnohorsky
kutnohorsky
před 4 měsíci

Kladenští skalní(!) hokejoví fanoušci prý odmítají posilu, slovenského brankáře Hudáčka, protože si dovolil hrát v KHL a podle debila Novotného dokonce vraždil Ukrajince. Řádí vypatlanec Hašek a pár dalších. Fanoušci Kladna nechají raději Kladno spadnout do nižší soutěže než by vzali slovenského vraha. Skalní! Jen dodám, že i Jágr to má těžké a bude ještě… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Na Kladně zřejmě žijí uvědomělí lidé. Jágr se musí trochu vzchopit a při nejbližším setkání dát Haškovi pár výchovných facek. Pak si ho i já začnu vážit.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Bafuňáři Kladna se předpo.rali a toho Hudáčka nevzali. Jak dlouho si budeme samy škodit kvůli Ukrajině? To si opravdu necháme líbit aby tu rozhodovali Hašek, Novotný a podobní lotři? Oni z nich snad mají někteří lidé zřejmě i strach…

vera havrankova
vera havrankova
před 4 měsíci

Pane Vágnere, děkujeme Vám za odvahu zveřejnit to, co si myslí většina národa. Teď po Vás bude plivat vládní sebranka a jejich poskoci. Vydržte prosím a v novém roce hodně zdraví, štěstí a zdaru.

cablik
cablik
před 4 měsíci

SKVĚLÉ SROVNÁNÍ MILÉHO A ROZUMNÉHO ČLOVĚKA S REKTÁLNÍM ALPINISTOU
https://pravyprostor.net/?p=171158

Hokarc
Hokarc
před 4 měsíci

Nejsme, partou blbečků, vtahováni do jaké si západní civilizace, ale do západní džungle. Civilizaci jsme, dávno, opustili a dnes je nám bráněno, se tam vrátit.

volfik
volfik
před 4 měsíci

prostě se vracíme do 50-tých a normalizačních let. Přeji p. Vágnerovi hodně zdraví a hlavně pevných nervů, protože ti “praví demokraté” se mu budou snažit pěkně zavařit.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 4 měsíci

Nic až tak proruského jsem nezaznamenal ale pravdou je, že bude tak označován. Přibude ještě dezolát, nacionalista. ..S panem Vágnerem jsem se setkal na oslavě švagrových narozenin (ještě byl s příjemnou slečnou Bučkovou) u jezera Katlov, kde buduje ráj pro rybáře. Velmi příjemný, usměvavý a rozumný člověk. Úplně normální, což neubírá na jeho… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Reakce na Karla…

Karel2002
Karel2002
před 4 měsíci

Zdá se, že pan Vágner je proruský. Takže je až do konce života vyřízen.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Myslíte, že ho ta dnešní banda politiků přežije? Radostné vyhlídky, brrr….

mikkesh
mikkesh
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

No do konce života snad proboha ne. Ale také tipuji, že ti různí Člověci v tísni, feťák a ta malinká pitomá od Pirátů, buzerant Pospíšil, Mirka Zděšená, či vykulenej hochštapler z Vnitra, poctivě nahlásí, že Jakub používá ruskej silon, gumovky, je vlastenec, prostě všechno špatně, a proto by se mělo vyřídit ukončení smlouvy s National Geographic.

Naposledy upraveno před 4 měsíci uživatelem Václav Dvořák
cablik
cablik
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Jako tři čtvrtiny Českého národa že? Vlastenec nemůže být vyřízen nikdy.

cablik
cablik
před 4 měsíci

Pan Vágner  na to že je za vodou je velký vlastenec napsal moc pěkný článek o tom v čem žijeme. Pokud to Evropané nechají tak bude tu jen velký chalífát.

Vlastimil
Vlastimil
před 4 měsíci

Pan Vágner uvažuje přesně tak, jak bych logicky očekával. Koneckonců, již v “devadesátkách” jeden z našich “poúnorových” emigrantů žíiící ve Francii varoval, že tzv. “Západ” už zdaleka není to, co si tady představujeme. Úplně mě naopak šokovala “vymatlanost” našich 600 000 zahraničních krajanů. Podle průzkumu, který jsem před časem zachytil kdesi na Novinkách, by… Číst vice »

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  Vlastimil

Nemají co volit. To, co tu fidlajovci s těmi “krajany” chystají, je podvod. Oni tady s tou pétikoaliční chamradí nemusí žít a poslouchat je. Vyjímka – pouze lidé kteří jsou na služebkách a nebo vysláni firmou na nějaké práce. Nevím proč by se voleb u nás měl účastnit nějaký trotl, který žije již ve 3. generaci… Číst vice »

vachav
vachav
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  Haskuv Duch

Jenomže ,že to prosadí je stopro-to si pište.A další volby společně s podporou většiny místních vymaštěných “ovčanů” s vymytými mozky jsou jejich!

Anonym
Anonym
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  Haskuv Duch

Kdo chce volit v zahraničí může, netřeba měnit zákon. Vyřídí si voličský průkaz a jde

Anonym
Anonym
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  Anonym

volit na naše zastupitelství. Korespondenční volby umožňují s hlasy manipulovat. Proto je prosazuje současná obsada, která je teď u moci. Ví, že bez falšovaných voleb půjde od válu. A jim se vládnout moc líbí. A sype to.

toto
toto
před 4 měsíci

Co je na tom textu výbušného? Člověk, který cestuje po světě, říká jen to, co všichni vidí. EU a česká vláda se snaží omezovat svobodu slova a nacpat nám sem co nejvíc migrantů. Autor neřekl nic konkrétního, neuvedl jména, navypsal činy, byl velmi opatrný při výběru slov. Pokud už i takový plytký článek vzbuzuje pohoršení,… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  toto

Ona na tom textu je výbušná hlavně pravdivost každého slova a to, že napsal něco co si myslí drtivá většina občanů. Trochu mi to připomíná Komunistický manifest. Ten taky nebyl až tak úplně konkrétní a rozjel na tu dobu nevídané věci….