Za názor obžalovaná souzena být nemůže a nebude

Lenka Procházková
Lenka Procházková

ZA NÁZOR OBŽALOVANÁ SOUZENA BÝT NEMŮŽE A NEBUDE,

konstatovala soudkyně Obvodního soudu pro Prahu 6 v červnu loňského roku a zprostila paní učitelku Martinu Bednářovou obžaloby. Státní zástupce se odvolal k Městskému soudu v Praze. Jeho senát v říjnu vrátil „černého petra“ zpět k Obvodnímu soudu Prahy 6 k doplnění důkazů.

Další kolo jednání se bude konat ve ČTVRTEK 25. 1. OD 9 HODIN. Adresa: Justiční palác na Míčankách ulice 28. pluku 1533/29b. Jednací místnost je ve čtvrtém patře číslo 4.303.

Přátelé a zastánci svobody slova, věřím, že nebudu sama, kdo přijde statečnou paní učitelku svou přítomností podpořit. Mainstreamoví novináři, kteří Martinu Bednářovou ve svých článcích průběžně dehonestojí, jistě chybět nebudou. Nejspíš se jich slétne plný houf, tak raději přijďte o chvíli dřív, abychom našli v jednacím sále místo.

Usnesení, jímž Městský soud zrušil osvobozující rozsudek,

si můžete přečíst ZDE

 

4.3 17 hlasy
Hodnocení článku
11 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 3 měsíci

To je sice hezké, si jít tiše sednout dovnitř, ale já jsem vždy volil jinou formu protestu, údernější, stál jsem před budovou soudu na Mičánkách s transparentem a řval jsem do megafonu o zpolitizované justici jako služce této vlády. Doufám, že počasí bude ucházející.

cablik
cablik
před 3 měsíci

Správně nelze zavírat za názor paní soudkyně udělala dobře kde to jsme ti lupové mají plné huby demokracie a svobody. Paní učitelka by měla být osvobozena.

Karel2002
Karel2002
před 3 měsíci

Když se bavím s voliči ODS, TOP09, STAN, Lidovců a Pirátů, říkají mi, že svým jiným názorem ohrožuji jejich bezpečnost. A že tedy patřím do vězení. A to samé platí pro paní Bednářovou. Před pár lety v mých oblíbených Britských listech nám pan Čulík dával za vzor islámskou Indonésii. Že je ta země úspěšná a proto… Číst vice »

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Jestli v posledních 10 letech čteš Čulíka a jeho soubor vyblitin jménem Blicí listy, pak upřímnou soustrast. Potom chápu některé tvé podivné názory, které už se nedají brát jako svérázný humor a ironie, ale spíš jako těžce poškozené vnímání světa. Ten přechod Čulíka na Ferdyše Pištoru a jeho zázračné obrácení k pravým demokratickým a humanitním hodnotám… Číst vice »

vachav
vachav
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Haskuv Duch

Stále stejný problém(Váš i jiných)- opět jste nepochopil ironii ,i když někdy tzv hraniční,p.Karla.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 3 měsíci

Jak tomu rozumím já, paní učitelka Bednářová podala dětem dezinformaci. Dezinformace! Kouzelné slovo. Když je pravdivá, nepříjemná vrchnosti a nedá se vyvrátit pádnými argumenty, tak je její nositel prostě za ni ztrestán a je to. Přeji paní učitelce, ať u toho soudu vyhraje zdravý selský rozum, který paragrafy zblblým soudcům snad ještě trochu… Číst vice »

skeptik
skeptik
před 3 měsíci

To nejsou novináři ale aktivističtí pisálci.

standa
standa
před 3 měsíci

Potahování a vyhození z práce pí. Bednářové, jak vidno, nemá oporu v zákonu ! Proto také pokládám 1. rozhodnutí soudu za správné a pí. Bednářová neměla stát vůbec před soudem ! Kontext zabíjení Rusů na Ukrajině od r. 2014 so současnosti je jasný a nezpochybnitelný v logice věci. Státní návladní, jen doplňuji, vůbec nevzal v úvahu válečný zločin… Číst vice »

jbskalensky
jbskalensky
před 3 měsíci

No, mám to daleko, ale budu držet všechny palce, aby se paní soudkyně nenechala zastrašit a držela svůj názor. Doplnění důkazů podle požadavku odvolacího soudu by neměl být problém, a předpokládám, že obhajoba to nenechá jen na soudkyni. Jen mě tak napadlo, už to u jiného článku na NR někdo jiný napsal. Soudci… Číst vice »

standa
standa
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  jbskalensky

Držím paní Bednářové palce a doufám, že bude zproštěna obžaloby ! Jinak by to byl jen fašistický hnus popsaný v dramatu Vyšší princip !