Zemědělci nikoho nezajímají….

Jindřich Kulhavý
Jindřich Kulhavý

….železničáři ano? Týden mohutných demonstrací v Německu pokračuje. Vše začalo rozhodnutím vlády zvýšit daně, přesunout některé služby a zboží do vyšších daňových tarifů DPH. Rozhodně nejde zemědělcům pouze o dotace a konkurenceschopnost, jak se třeba u nás uvádí, dokonce ani o lepší mzdy železničářů, ale celkově je německá společnost ,,vyšťavená“ ze současné vlády vedené Olafem Scholzem. Celkově ji považuje za tu nejhorší v historii Německé spolkové republiky a došlo to tak daleko, že na Braniborské bráně zavlála vlajka NDR.

Nepřipomíná Vám to oprávněný sentiment Husákových dětí tvrdících, že Fiala se svou partou už dosáhl pomyslného dna, což se komunistům nepovedlo, takže v některých ohledech bylo za socialismu lépe? Ne, nechceme o tomto polemizovat, to by bylo na samostatný článek, nicméně je zvláštní, že Němci i my máme společně ty nejneschopnější vlády ve stejné chvíli. U našich západních sousedů trvá řízená destrukce už cca 15 let a kopíruje kariéru bývalé kancléřky Merkelové. Za ní došlo k největšímu obratu po zveřejnění aféry o odposleších jejího telefonu americkou CIA. Najednou začala pozitivně hovořit a vzápětí jednat v otázce otevření stavidel migrace, což byl zásadní moment pro celou Evropu. Právě zde vnímáme první sebedestrukční kroky Německa, zároveň se v tomto období ještě zvyšuje propojení české ekonomiky s vůdčí evropskou velmocí.

Následoval covid, jehož drsné dopady spolupřipravovala chráněnkyně Merkelové z pozice předsedkyně Evropské komise von der Leyenová, která má nesmazatelné ,,zásluhy“ nejen na plundrovaní rozpočtů zemí EU díky zcestným nákupům nebezpečných mRNA pseudovakcín, pravděpodobně pozlacených, spíše však záměrně předražených a nakonec prostě draze likvidovaných z důvodu nezájmu o aplikaci. Drsné dopady pro ty, kteří podlehli manipulaci s myslí a i ze strachu či povinnosti se nechali očkovat, se projevují v současnosti každý den, kdy se dozvídáme o nečekaných úmrtích dosud zdravých a aktivních lidí mladšího i středního věku. Von der Leyenová je u moci i nadále a po covidu se angažuje intenzivně v Green Dealu. Je třeba také připomenout, že Němci hrají v Evropské unii stěžejní roli a uzurpují si společně s Francií rozhodující nadvládu nad celým společenstvím.

Němcům migrace a covid nestačili. S nástupem Green Dealu a zelenorudé hysterie přitvrdili v likvidaci výsad ekonomického a průmyslového postavení na celém kontinentu. Utáhnout finančně miliony přistěhovalců a ustát odpor jinak poslušných občanů nebylo pro německé politiky jednoduché, ale obvyklá germánská disciplína i přes drsnost změn v bezpečnosti to nějak se skřípěním zubů ustála. Přitom islamizace německé společnosti svou razancí připomíná tu ve Francii a Velké Británii. Také přes covid se Němci dostali, co jim však láme vaz je Green Deal spuštěný navíc v době covidové a vzápětí války na Ukrajině. Vypínání uhelných a atomových elektráren (proboha proč?), rozklad dosud tak produktivního automobilového průmyslu, přepuštění prostoru čínským levným a americkým nekvalitním elektromobilům, zaměření se na nespolehlivé a finančně nákladné zdroje elektřiny, to vše je cestou k nespokojené společnosti a startovacím impulsem k dnešním demonstracím.

Otázkou zůstává, proč jsou Češi tak v klidu, když se nás vše výše uvedené týká stejně, jen u elektřiny se přidává to, že ji máme asi tak 3x dražší právě proto, že ji Němcům levně dodáváme? Na německý přístup doplácíme mnohem více právě díky sepjetí našeho průmyslu, nejvíce toho automobilového, s německým. Přestože jsou s výjimkou dopadů migrace Němci ve všem na tom lépe (i když počet cizinců u nás také razantně stoupnul, Ukrajinci jsou však o něco více přizpůsobivým národem než ti z Afriky či Blízkého východu, Pákistánu či Bangladéše), projevují svou nespokojenost razantně a nebojí se vyjet do ulic se svou zemědělskou technikou schopnou postavit se té policejní. Přidávají se i ostatní odvětví. A že se u nás o tom téměř neinformovalo? To proto, že až díky tamním železničářům se demonstrace týkají osobně i nás a nejdou zatajit. Naše vlaky končí totiž na hranicích. Holt média zamlčí vše co se nehodí. A ze zbytku jsou schopna vytvořit banalitu. Jenže tou největší protesty od dob 2.světové války v Německu nejsou. K revoluci zatím nedojde, ale vláda se v Berlíně bude muset snažit něco dělat. Což není případ té naší. Fiala se zatím nebojí, snad jen návratu Kalouska do vysoké politiky. A to je zásadní chyba. Budeme zase vyhánět čerta ďáblem?

**

Jindřich Kulhavý, iNadhled

3.7 6 hlasy
Hodnocení článku
4 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
spartak
spartak
před 3 měsíci

Čechům mizí stát každým rokem plynule již více než 30let ,ale když si můžeme koupit zahraniční fáro a fasády jsou barevné jak cirkus ,to čecháčkům stačí.Pravičáci nás tunelují a národ se přiblble usmívá.

cablik
cablik
před 3 měsíci

Úplně nejlepší by bylo aby tam zvítězila AFD s liberály je to to cesta do středověku a na krchov. Češi toho mají plné vidle a uvidíme co se bude dít dnešní rok je třeba jít k EU volbám.

Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 3 měsíci

Vidlák také žene lidi do demonstrace, ale tady je to zbytečné. Zde nepůjdou lidé do demonstrace, i když budou rýt rypákem zem, je to tzv. trojkombinace: strach, lenost a zbabělost. Chápu, že problémem je vedení odborových svazů, naprosto pasivní. Mohu nabídnout demonstraci před Úřadem vlády dne 31.1.2024 v 15,00 hod., s mottem: “GAME IS OVER,… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Havloidni zmetek

No hlavně byste měl vstoupit s tou svou Aliancí národních sil, která má pouhopouhých 0.01 procent hlasů (nebo snad 0.001 procenta?) aspoň do SPD. On by vás ovšem Tomio Okamura ani nemusel do strany přijmout, protože by mu za to Rakušan vynadal a pak možná i SPD zakázal (tedy spíš jeho kamarádi na… Číst vice »