Borrel v Kyjevě: Rusko musí přestat existovat, přičiňte se o to  

Ukrajinci by měli být hrdí na své “úspěchy” a nadále Rusku maximálně škodit, protože konečným cílem je likvidace Ruské federace.
V projevu v Nejvyšší radě to řekl představitel Evropské unie pro zahraniční věci Josep Borrel, informoval korespondent Politnavigatora.

“Podívejme se na realitu. Rusko v roce 2023 nedosáhlo pokroku na bojišti. Pozemní jednotky, vaše vojska úspěšně narušila ruskou nadvládu ve vzduchu. Zastavili jste blokádu Černého moře, donutili jste Rusko stáhnout drtivou většinu své flotily z okupovaného Krymu, obnovili jste vývoz obilovin.

Tato blokáda obilovin nebyla ukončena dohodou, ale protože jste to dokázali. Navíc jste toho dosáhli cestou solidarity. A vaši lidé i nadále brání, pokračují v boji a předvádějí obrovskou vynalézavost”, řekl Borrel.

Také fakticky uznal banderovskou verzi historie o “starověké Ukrajině” a požadoval zničení Ruské federace.

“Dokud ruský politický systém zůstane takový, jaký je, zůstane autoritářský, nacionalistický a bohužel násilnický.

A nikdo to neví lépe než vy Ukrajinci, protože jste se po staletí nacházeli na ostří tohoto ruského imperialismu, byli jste tam nazýváni Malorusy, chovali se k vám jako koloniální mocnost – jak se říká, trápili vás hladem během hladomoru nebo vás deportovali na Sibiř.

Vy, vážený pane předsedo, jste mi ukázal mapy z roku 1660, 17. století, kde je jasně vidět ukrajinské území. Vidíme jazykovou represi, útlak, vidíme také nucené adopce tisíců ukrajinských dětí, aby se rusifikovaly a aby zapomněly na své ukrajinské kořeny, na své rodiče a rodiny.

Ale už nejste vazalem imperia, nejste objektem, jste subjektem, Ukrajinci jsou pány svého osudu a v průběhu historie jste to mnohokrát předvedli”, hlásal rusofob Borrel.

VadimMoskalenko

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová

politnavigator

3.4 15 hlasy
Hodnocení článku
20 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
dorotik
dorotik
před 3 měsíci

Naprostá dekadence. Světu vládnou fanatičtí staříci s pokročilou demencí, kteří zjevně pamatují už jen německý nacismus a fašismus – jak to tenkrát (až do času Stalingradu) v Rusku plenili a vraždili, a z hlavy jim zcela vypadlo pozdějších 80 let do včerejška (jak už to lidé s pokročilou demencí mají). Nebezpečná to sebranka, jako sirky v rukou malého… Číst vice »

Hokarc
Hokarc
před 3 měsíci

Škoda, že tam někde ten Borrdel nepadl do zajetí svých nepřátel. Huba jedna nevymáchaná.

Plebej
Plebej
před 3 měsíci

A že takových zmetků, jako jsou ti dva z doprovodného obrázku, již Země nesla! Zvláštní je, že si ani jeden z nich patrně nikdy pořádně neodpověděl na otázku, s jakými výsledky (až dosud) dopadly všechny pokusy o zrušení Ruska? A jak dopadli protagonisté těch snah?!! Jo nadutost a pyšná sebejistota nejsou dobrými východisky pro racionální úvahy… Číst vice »

jara
jara
před 3 měsíci

No vida a je to venku. Je sice pravda, že naše rádia Jerevan to už pár let popírají, ale dezinformátoři samozřejmě měli pravdu. Joseph Borrel tam v jakémsi záchvatu pravdomluvnosti propálil pravý smysl konfliktu. Jaká pak demokratizace Ukrajiny ? Že ? Až to skončí, žádná Ukrajina asi nebude, ale Borrel má jasno,… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 3 měsíci

Čistokrevné hovado.

Jura deMonteBoo
Jura deMonteBoo
před 3 měsíci

V r.1660 byla na tom území max. tak Velká Chazárie, známá též jako Chazarský Kaganát. Ukrajinu, jako územní celek, vytvořil až Lenin. Mohli by se oba dovzdělat.

orinoko
orinoko
před 3 měsíci

Do takových burelů je možné nalít cokoli jen ne krásu. Ta jeho drzka notně připomíná svaba i krasafce bideta. Velmi cool navenek i uvnitř. Existují teorie /psychiatrie/ , že obsah lebky nelze tak úplně oddělit od vnější fasády. Je skoro neuvěřitelné líSANI eurosojuzu k banderovcum ve chvílích hromadicich se hromad hnoje a močuvky v ulicích… Číst vice »

Ludvik
Ludvik
před 3 měsíci

Cesta do záhuby nezná slitování…

skeptik
skeptik
před 3 měsíci

Jako kdysi, když si potřásali ruku s Hitlerem a vedly přitom stejné žvásty.
Pak že se historie neopakuje. Komu není rady, tomu není pomoci.

cablik
cablik
před 3 měsíci

Slouha cizí velmoci jen blbě kecá vše je rozhodnuto a je jen otázka času kdy budou fašisti zničeni. Rusko tu bude furt ale ten jejich nadnárodní slepenec půjde na smetiště dějin a s tím i jeho loutky.