Borrel v Kyjevě: Rusko musí přestat existovat, přičiňte se o to  

Ukrajinci by měli být hrdí na své “úspěchy” a nadále Rusku maximálně škodit, protože konečným cílem je likvidace Ruské federace.
V projevu v Nejvyšší radě to řekl představitel Evropské unie pro zahraniční věci Josep Borrel, informoval korespondent Politnavigatora.

“Podívejme se na realitu. Rusko v roce 2023 nedosáhlo pokroku na bojišti. Pozemní jednotky, vaše vojska úspěšně narušila ruskou nadvládu ve vzduchu. Zastavili jste blokádu Černého moře, donutili jste Rusko stáhnout drtivou většinu své flotily z okupovaného Krymu, obnovili jste vývoz obilovin.

Tato blokáda obilovin nebyla ukončena dohodou, ale protože jste to dokázali. Navíc jste toho dosáhli cestou solidarity. A vaši lidé i nadále brání, pokračují v boji a předvádějí obrovskou vynalézavost”, řekl Borrel.

Také fakticky uznal banderovskou verzi historie o “starověké Ukrajině” a požadoval zničení Ruské federace.

“Dokud ruský politický systém zůstane takový, jaký je, zůstane autoritářský, nacionalistický a bohužel násilnický.

A nikdo to neví lépe než vy Ukrajinci, protože jste se po staletí nacházeli na ostří tohoto ruského imperialismu, byli jste tam nazýváni Malorusy, chovali se k vám jako koloniální mocnost – jak se říká, trápili vás hladem během hladomoru nebo vás deportovali na Sibiř.

Vy, vážený pane předsedo, jste mi ukázal mapy z roku 1660, 17. století, kde je jasně vidět ukrajinské území. Vidíme jazykovou represi, útlak, vidíme také nucené adopce tisíců ukrajinských dětí, aby se rusifikovaly a aby zapomněly na své ukrajinské kořeny, na své rodiče a rodiny.

Ale už nejste vazalem imperia, nejste objektem, jste subjektem, Ukrajinci jsou pány svého osudu a v průběhu historie jste to mnohokrát předvedli”, hlásal rusofob Borrel.

VadimMoskalenko

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová

politnavigator

3.4 15 hlasy
Hodnocení článku
20 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Karel2002
Karel2002
před 2 měsíci

S Borrelem si to musí na základě takovýchto genocidu podporujích žvástů vyřídit samotní Francouzi. Ale to asi v nejbližší době nepůjde, když tam má on a Macron zatím proti opozici převahu 58:42. Stejně jako naše vládní koalice nad opozicí.

standa
standa
před 3 měsíci

TO je fakt pičus – Ukrajina nikdy nebyla státem a mapy z 1660 Ukrajinu nikde nevedou – br, to je blb a ti nám vládnou z Bruselu ! Kokoti !

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  standa

Borrel, učedník Hitlera a Goebbelse, je ostuda francouzského národa. S Ruskem měli problém dobyvatelé světa, kterým Rusko vadilo jako konkurant a kterým Rusko většinou zlámalo vaz. Tak se děje i dnes. Jen blbci ve Fialově vládě to ne a ne pochopit a vtahují nás do sebezničující války s jadernou velmocí. Tu válku, paní Afroameričanová, nemůžeme nikdy vyhrát,… Číst vice »

abc
abc
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Souhlasím s Vámi. Jen taková drobnost. Borrel je Katalánec. Docela jsem se bavil, když tenhle blb kdesi žvanil o svobodě a přitom pochází ze země, která udělala politické vězně z celé své vlády.

Karel2002
Karel2002
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  abc

Mitrofanov je Rus, Boris Johnson je částečně Rus…Těmhle lidem na národnosti nezáleží, jde jim o peníze, vliv a někdy i o moc.

498856
498856
před 3 měsíci

Tak jsme si zanadávali, a jedeme nezměněně dál. Jak nerozhodnou poslanecké volby
tak nám zůstane jen to nadávání (snad nám to dovolí). Zřejmě v tomto případě to zvoněním nepůjde. Ani to rádio není a a na internetu se na účet lepí kde kdo
A jak dál?

Naposledy upraveno před 3 měsíci uživatelem 498856
shoty
shoty
před 3 měsíci

Tento imbecil nemôže Rusom zabudnúť, ako ho strápnili, keď ich do Moskvy prišiel učiť o demokracii.
Ako môže vyzerať Európa, keď ju vedú imbecili?!

standa
standa
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  shoty

Tak předně Evropa vypadá jako dnes ! Imbecilní.

dorotik
dorotik
před 3 měsíci

Ve světle událostí dneška a posledních let jsem musel významně přehodnotit svůj kritický pohled na velmocenskou politiku bývalého SSSR a dnešního Ruska. Zákon příčiny a následku skutečně platí a funguje. A jak říká klasik, “Z vyššího principu mravního, vražda na tyranu není zločinem”. Rusko zjevně bude zase táhnout Evropou a provokují a nutí je k tomu USA.

standa
standa
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  dorotik

Nebude táhnout Evropou – tahle Evropa Rusku nemá co nabídnout, tak proč jít do krachující Evropy ? Není důvod starat se o Západní skanzen..