Kapitalisti všech zemí, vyližte si prdel!

A spolu s nimi tak mohou učinit i jejich politici, jejich média zaplněná novinářitníky a ekonomové s jejich přisátím na pravičácké teorie, které svoji nesmyslnost prokázaly již mnohokrát.

Poslední takový vzorek bylo možno poslouchat u divé Báry Tachecí (ZDE), když Eva Zamrazilová, ekonomka a viceguvernérka České národní banky pravila, že „Ceny energií a pohonných hmot v důsledku války na Ukrajině (v interpretaci Tachecí “Putinova drahota”) a minulý kabinet Andreje Babiše považuje za viníky současné drahoty.“Putinova a Babišova drahota, Fialova láce a prosperita. Kurva fix už.Ta dáma s obličejem, který je možné vídat u betonových sošek ropuch nad zahradními jezírky, neudělala v životě kus poctivé a užitečné práce a co udělala, to zmrvila (viz ten její citovaný výrok). Přesto ji její víra uhlířská a ten její obličej katapultovaly do pozic se statisícovými platy. Dokud tyhle žáby na prameni budou tam, kde jsou, nebude lépe.

A přitom je Zamrazilová pouhou služkou kapitálu, kapitalistů, miliardářů, kterým pomáhá, spolu s novinářitníky a politiky, zamlžit příčiny současných běd lidu obecného, a nejenom zamlžit, ale i svést na Putina a Babiše. Přičemž je ovšem pravdou i to, že tihle dva si za svou pozici otloukánků mohou částečně i sami. Kdyby Putin neudělal ty gigantické kiksy v zahraniční politice a v hájení životních zájmů RF od roku 2008 a po roce 2014 zvlášť a Babiš v nedůsledné zahraniční i vnitřní politice vůči USA a EU a vůči vnitřnímu nepříteli v podobě agentů CIA a agentů českých miliardářů v politice i médiích (viz, jako náhodný příklad, jeho váhavost a nedůslednost, když doslova prosral reálnou možnost odvolání žáby na prameni ČT Dvořáka z pozice generálního ředitele), tak na tom byl český národ i ten ruský o mnoho lépe a válka na Ukrajině ani současný rozvrat ČR nemusely vůbec nastat.

Přičemž je neustále nutné mít na paměti, kdo je za současný neblahý stav světa (na pokraji třetí světové a hospodářské krize v rozměru té Velké z třicátých let) odpovědný. Je to režim kapitalistický, amorální až zrůdný ve svých všech podobách, ať už globální, imperialistické nebo vykořisťovatelské. Kapitalistická žába na prameni je neobyčejně flexibilní, když na sebe ochotně bere podoby liberální, progresivistické a zelené, nebo se vydává za pilíř demokratismu a nositele pokroku, přičemž na všech těchto varietách dokáže vydělat, tedy někoho okrást.

Zamrazilová háže vinu za ožebračení lidí o úspory v měřítku, které by komunistům za normalizace neprošlo, na Putina a Babiše. Razantní snížení důchodů skrze nekompenzovanou inflaci a zamrazilovanou valorizaci (v porovnání se Západem stejně směšných) už jasně vypovídá o zrůdné zhovadilosti Fialových žab na prameni. Přičemž pořád musíme mít na paměti, že za těmito ropuchami pořád a neustále stojí kapitalisti.

A jak praví už v těchto kruzích slavný slogan, od kadeřnice až po Goldman Sachs.

**

 

Redakce Nové Republiky děkuje všem dárcům, kteří nám zaslali na účet zapsaného spolku Nová Republika peněžní dary.

2300 736 297 / 2010

Velmi si vaší pomoci vážíme. Zaslané prostředky slouží k realizaci našich seminářů a panelových diskuzí, k jejich audiovizuálnímu záznamu, tvorbě podcastů a zveřejnění a k rozšíření činnosti a působení spolku Nová Republika.

3.3 39 hlasy
Hodnocení článku
20 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
vaclav
vaclav
před 3 měsíci

Už jen ten titulek je naprosto pravdivý. Plně souhlasím.

Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 3 měsíci

A to si ještě Česká národní banka připisuje jako svoji zásluhu, že společně s Fialovou vládou okradla 90 tisíc majitelů účtů u Sberbanky o jejich úspory. Zlodějská pakáž.

vachav
vachav
před 3 měsíci

Neznám původ článku ani autora,nicméně bych rád slyšel vysvětlení,co považuje autor za “gigantické kiksy” V.V.Putina.Já jsem u tohoto geniálního politika a vůdce Ruské federace nic takového nezaznamenal a takováto prohlášení považuji za žvásty a demagogii.Jinak s postojem autora ke globálnímu parazitickému kapitalismu nelze samozřejmě než souhlasit. A ta kráva nestojí za komentář.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  vachav

No já nevím ale podle mne ani Putin není neomylny

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Co například to, že nezasáhl hned po Majdanu, když demokraticky zvolený prezident Ukrajiny musel utéct před nácky, kteří se rvali k moci a začřali střílet protestující naapř. v Mariupolu, pak upalování v Oděse atd. atd.?

kutnohorsky
kutnohorsky
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

To je možné. Já myslím např . jeho naivitu ke vztahu k Číně nebo Indii. Tady bych asi nečekal spolupráci, která by nějak výrazně narušila vztahy Čína-USA, Indie-USA. Už jsem tu psal, že Číňani jsou zdvořilí, nic neodmítnou ale taky nic důležitého nepodepíší. Ale tohle se ukáže časem….

oldo
oldo
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Nechcete se prezidentu Putinovi nabídnout jako hlavní poradce?Až mu pošlete tenhle text,bude si rvát vlasy,že o vás nevěděl a neusne,dokud nezjistí,co všechno byste VY dělal lépe,jinak a jindy.Určitě by rád například zjistil,kdy VY byste vybudoval tu armádu,posílil ekonomickou soběstačnost,připravil zahraniční půdu,vybudoval továrny na vojenskou výrobu(ty musely být před operací)tak,aby se Rusko opravdu nezhroutilo… Číst vice »

Naposledy upraveno před 3 měsíci uživatelem oldo
Taras
Taras
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  vachav

Vachav: Svého času intervenoval Reagan ba Grenadě kvůli stovce mladých Američanů, kteří studovali na ostrově a byli údajně ohroženi revolucí. Ti studenti o žádném ohrožení nevěděli. Na Donbasu bylo genocidním a válečně-zločinným způsobem (armádou) zavražděno 14 tisíc Rusů – a oficiální reakce ze strany RF v té době žádná. Další věci připomněl pan Dvořák, dodám,… Číst vice »

vaclav
vaclav
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Taras

Napřed se musíš připravit – zběsilost není forma státnického uvažování.

vaclav
vaclav
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  vachav

Za komentář stojí vše. A vy se zamyslete nad sebou

skeptik
skeptik
před 3 měsíci

To není přece nic nového. Každá ODSácká vláda a jejich přisluhovači házeli vinu za své neumětelství, diletantství, zlodějny, které vedly ke zhoršení ekonomiky a většímu zadlužení, na předchozí vládu.
Tahle má navíc ještě možnost to hodit na Putina.

cablik
cablik
před 3 měsíci

Kdepak kapitalismus ale to správné je korporátní fašismus který normální kapitalisty likviduje zeleným blábolem včetně lidí které ovládá. Jsme zase tam kde byli naši předci ale tak horké to nebude jako v roce 1939.

mikkesh
mikkesh
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Asi tak. On ten zubožený kapitalista, je jedno jak mu říkáme se musí sakra ohánět, aby uživí rodinu a vyplatil mzdy. Ale nevím proč se nazývá kapitalistou i někdo, kdo ukradl vodu, sítě, elektrickou energii, banky, farmacii, tiskne si peníze … ten naopak dá kapitalistovi tak pod vejce, že se z toho nemůže… Číst vice »

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

Prosím, nepleťte si “kapitalistu” s “podnikatelem”. Kapitalista vládne kapitálem, podnikatel si dost často od kapitalisty půjčuje na podnikání, překlenovací úvěry apod.

mikkesh
mikkesh
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Mýlíte se, – kapitalismus je ekonomický systém, který stojí na soukromém vlastnictví výrobních prostředků a soutěži soukromých podniků (tady se Vám asi vloudil omyl) na trhu, na úsilí k dosažení zisku, který je soustavně reinvestován. Z toho je evidentní, že ať to nazveme jakkoliv, máme to krapet pokroucené. No a kapitál – nejjednodušší a nepřesná… Číst vice »

Sid
Sid
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

Kapitalismus žádný neexistuje, pouze zlodějna. Kapitalisté by museli nést nějaké riziko a to oni nenesou neb jsou jejich průsery hašeny prostředky daňových soumarů. Je to obyčejné vykořisťování, jako před v 19. stol. jen ne tak napřímo ale skrze daně a nepřiměřeným mzdám dělňasů.

mikkesh
mikkesh
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Sid

Znovu říkám, je v zásadně jedno jestli je nazýváme kapitalisté, či podnikatelé, či optymisti … Ale neměli bychom si plést ty optymisty, kapitalisty, či podnikatele … s hochštaplery a zloději, kteří s těmi jmenovanými mají společného asi jako Rakušanovo STAN s opravdovými starosty.

ryba III
ryba III
před 3 měsíci

A navíc nám ti západní zm.rdi začínají zasmrádat fašizmem!!!
A my v těch spolcích (NATO,EU) ještě jsme – tak VEN, na co ještě čekáme ?!

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  ryba III

ZArtím by to většina lidí u nás nepochopila. Zkurvenci v médiích jim blbnou hlavy a lidi nemají čas na hledání alternativy.

vaclav
vaclav
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

To je ten účel – lidé se musí starat o přežití a ne o zhovadilosti společnosti.