Ministr Výborný a závan stalinských dob

Ministr zemědělství lidovec Marek Výborný prohlásil 12. 2. 2024 na CNN Prima v rozhovoru o protestu zemědělců, že by bylo zajímavé se podívat na miliony dotací, které pobírá firma Zdeňka Jandejska.

Zdeněk Koudelka
Zdeněk Koudelka

Zdeněk Jandejsek je zemědělský podnikatel, předseda Agrární komory v letech 2017-20 a mluvčí protestu zemědělců proti vládě Petra Fialy, plánovaného na pondělí 19. 2. 2024. To je důvod nelibosti ministra vůči Zdeňku Jandejskovi. Když jsem tento ministrův výrok uslyšel, vzpomněl jsem si na stalinské praktiky z dob likvidace svobodného podnikání v zemědělství po roce 1948. Kdo nechtěl vstoupit do družstva, byl často předmětem státní šikany, neustálých kontrol s tím, že se vždy něco najde a pak se s takovým neposlušným sedlákem vládní složky vypořádaly v soudním procesu za neplnění povinných dodávek, neplnění ohlašovacích a evidenčních povinností atd. Prostě kdo politicky vadil a vládě nepatolízal, byl likvidován.

Ještě když byl Marek Výborný v opozici, kritizovali lidovci i jiní pochybnou praxi finančních a celních úřadů, jež zaklekávaly na vybrané podnikatele. Finančně je zlikvidovaly a až po čase se ukázalo, že šlo o zneužívání moci finanční správou. Výrok Marka Výborného má vyvolat atmosféru strachu mezi zemědělci s cílem odradit je od protivládních protestů. Je to nejhorší politické dno od listopadu 1989. Všichni lidé mají právo na protest proti vládě. Toto právo mají i zemědělci. Nenechme se zastrašit mocenskými výroky ministrů.

Doplnění redakce NR:  CNN Prima News nenapadlo zajít za Ing. Zdeňkem Jandejskem a zeptat se jej na stanovisko k zastrašování ministrem. Redaktor KTV  však dodržuje princip “budiž slyšena i druhá strana,” takže reakci Zdeňka Jandejska natočil.  Záznam můžete zhlédnout  ZDE
Důvodem, proč Izrael pokračuje v zabíjení nebojujících osob, které nejsou nijak spojeny s Hamásem, je to, že všechny ostatní přesvědčuje, že bombardování je „nevybíravé“, což zase naznačuje, že pachatel je vyšinutý šílenec hnaný iracionální nenávistí.

Takto se terorizuje veřejnost, aby udělala vše, co se po ní žádá. Předpokládáme, že většina současných izraelských postupů v Gaze byla pečlivě vypracována s baterií behaviorálních psychologů dlouho před svržením první bomby, možná i roky před útokem Hamásu 7. října.

Stojí také za zmínku, že nečekaný bleskový útok Izraele na Rafáh přišel v návaznosti na výslovné sliby vysokých izraelských představitelů, že Palestinci, kteří dobrovolně opustí své domovy na severu, najdou bezpečí na jihu.

Nyní jsou ti samí lidé zasypáváni bombami a vytlačováni do pouště, kde jsou jejich vyhlídky na přežití přinejlepším mizivé.

Můžeme pouze konstatovat, že důvodem, proč se s Palestinci zachází tak hrozně, je to, že patří k nežidovské menšině, která je všeobecně považována za méněcennou než izraelští Židé.

Palestinci nejsou vyháněni proto, že by představovali hrozbu pro národní bezpečnost, ale proto, že jsou plodnější než Židé, kteří si chtějí udržet početní většinu za každou cenu. Jinými slovy, Palestinci nejsou deportováni za něco, co udělali, ale za to, kým jsou. Toto je převzato z agentury Reuters:

Egypt se snaží zabránit masovému exodu z pásma Gazy na svůj Sinajský poloostrov… Izraelský útok na Gazu vyvolal znepokojení v Egyptě, který vyzval Izrael, aby zajistil bezpečný průchod civilistům z enklávy a nepodporoval je v útěku na jihozápad směrem k Sinaji…..

V rámci řady opatření k posílení bezpečnosti na hranici s Gazou vyslal Egypt během posledních dvou týdnů na severovýchodní Sinaj asi 40 tanků a obrněných transportérů….Armáda rovněž zaujala nové pozice v blízkosti hranice a provádí hlídky, které oblast monitorují…

Rafáh je jediným možným přechodem na Sinaj pro 2,3 milionu obyvatel Gazy. Zbytek hustě obydleného pásma je obklopen mořem a Izraelem…

Izraelská armáda v úterý přehodnotila doporučení jednoho ze svých mluvčích, aby Palestinci prchající před jejími nálety v Gaze zamířili do Egypta. Egypt se snaží zabránit exodu Palestinců z obléhaného pásma Gazy, Reuters.

Tady je to černé na bílém. Izrael se chystá vyhnat Palestince do pouště, vyvolat strašlivou humanitární krizi a nakonec většinu z nich přinutit přejít hranice a odejít do Egypta. To je Netanjahuova konečná hra, pouze židovská vlast od řeky k moři.

Kdo ho zastaví?

**

Mike Whitney, Bibi’s Endgame: A Ghastly Humanitarian Crisis Followed by Forced Expulsion vyšel 13.2.2024 na Global Reseach, převzato

*

Redakce Nové Republiky děkuje všem dárcům, kteří nám zaslali na účet zapsaného spolku Nová Republika peněžní dary.

2300 736 297 / 2010

Velmi si vaší pomoci vážíme. Zaslané prostředky slouží k realizaci našich seminářů a panelových diskuzí, k jejich audiovizuálnímu záznamu, tvorbě podcastů a zveřejnění a k rozšíření činnosti a působení spolku Nová Republika.

*

 

 

3.8 13 hlasy
Hodnocení článku
4 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
vaclav
vaclav
před 2 měsíci

Jděte už do prdele s haněním Stalina. Ten vyhrál válku a posunul SSSR na čelné místo ve světě. Kdo z těch hovad ze západu něco takového udělal. Jen kradli a ničili samostatnost států. Nakonec dnes ten “super stát US ” je nejzadluženější a vlastně žije z výpalného. Tak jak se to děje i  u nás, ale jen… Číst vice »

tomaskova
tomaskova
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  vaclav

Naprosto s vámi souhlasím a to je ta historická negramotnost Evropy, která všechno špatné připisuje Stalinovi a nemá tušení, že se za tyto akce schovávali Trockisté, kterých bylo a je Rusko plné. Tedy v těch řídících funkcích.

Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 2 měsíci

Černoprdelníci litují, že už jaksi se nenosí, aby na dotyčného mohli vytáhnout, třeba že obcuje s ďáblem, popírá Boha, věnuje se čarodějnictví atd. To byly doby, Výborný, kdy se dalo ukázat na každého a mučením si z něho vynutit přiznání, a upálit ho jako čarodějníka. Teď už tady může čarovat akorát Stanjura s deficitem státního… Číst vice »

cablik
cablik
před 2 měsíci

Jenže družstvo pracovalo pro celý stát a ČSSR byla soběstačná v našich komoditách. Dnes chtěj mít US miliardáři monopol na potraviny a chtějí sem vozit jedovaté potraviny a brouky. A je třeba se proti tomu postavit ať si ten rádoby ministr a globalistický slouha kecá co chce.