P. C. Roberts: Fantazie z NYT: Německo se připravuje na vojenskou konfrontaci s Ruskem

Už jsem zapomněl, v kterém to roce přestaly být New York Times (NYT) novinami a staly se  nástrojem vojensko-bezpečnostního komplexu USA.

P. C. Roberts
P. C. Roberts
Nyní se tyto někdejší noviny obrátily na německého ministra obrany Borise Pistoriuse a dvě německé presstitutky, aby společnými silami a v rámci společného úsilí čelit ruské hrozbě propagovaly německé přezbrojení. V jednom z nejstupidnějších článků, které jsem kdy četl, NYT uvádějí, že Pistorius radí Němcům, aby se připravili na desetiletí konfrontace  s Ruskem. A pro možnost, že by snad Putin neplánoval zastavit se při svém současném postupu na hranici s Ukrajinou, co nejrychleji obnovili německou armádu.

Zde se na chvíli zastavme a připomeňme si Třetí říši, kdy Německo bylo nejvyspělejší vojenskou mocností schopnou porazit Polsko, Francii i Velkou Británii během několika týdnů. Němci byli tehdy vysoce motivováni a plni důvěry ve svou vojenskou mašinérii, avšak když přišla na řadu jejich konfrontace s Ruskem, neobstáli. Na rozdíl od této éry je Německo už od roku 1945 americkým loutkovým státem zaplaveným imigranty z třetího světa. Americkými sankcemi proti Rusku, ale zasahujícími Německo, je krok za krokem deindustrializováno, a představa, že by bylo schopno vojensky čelit Rusku, je dnes k smíchu.

Vezměme nyní do úvahy zde už vyslovený předpoklad, že „nově agresivní Rusko“  se nezastaví na hranici s Ukrajinou: Jak ovšem Putin nejen slovy, ale i tím, jak ruskou vojenskou akci na Ukrajině omezil, dal najevo, že jeho cíl je omezen na dřívější ruská území, která sovětští vůdci v minulosti umístili do Ukrajinské sovětské republiky. Ruské obyvatelstvo na Ukrajině trpělo perzekucí a jedině z tohoto důvodu Kreml intervenoval. Washington si v termínech 19. století stále myslí, že moc se získává dobývaním zemí, což si dnes ani Rusko a ani Čína nemyslí. Podle nich se vliv získává prostřednictvím hospodářské a finanční spolupráce – nikoli tedy ovládnutím půdy či ovládáním vlád. Kteroužto skutečností se vlády Washingtonu a Izraele stávají jedinými dvěma agresivními zeměmi na světě.

Šéf německé zpravodajské služby Bruno Kahl je ještě nedovtipnější než německý ministr obrany. Kahl podle NYT totiž řekl: „Pokud by Ukrajina byla nucena kapitulovat, ruský hlad po moci by to neukojilo. Pokud tedy Západ neprokáže jasnou připravenost k obraně, nebude mít Putin žádný důvod, aby na NATO nezaútočil“. Z uvedeného je zřejmé, že šéf německé rozvědky nemá o dynamice moci ani ponětí. Ukrajina je poražena a Rusko svou výhodu nevyužívá. Putin v Kremlu jen sedí a čeká, kdy tento fakt prosákne do vědomí světové veřejnosti.

Nejnesmyslnějším aspektem článku v NYT je předpoklad, že „tvrdá síla“ je síla vojenská, a že tato vojenská síla je nezávislá na síle ekonomické. Jediná síla Německa byla totiž v její ekonomice. A Washington ji Německu uzmul tím, že vyhodil do povětří plynovod Nord Stream a přinutil Německo, aby se vzdalo lukrativních dohod s Ruskem. Ale nejen to. Ve válečnických protiruských projektech se Německo připojilo k Velké Británii a v celém tom divadélku tahá ovšem za šňůrky svých loutek Washington. A tak dříve nebo později Evropané pochopí, že válku do Evropy vnáší NATO, a nikoli Rusko.

**

   zdroj: PCR, pro Outsider Media přeložil Lubomír Man

*

Redakce Nové Republiky děkuje všem dárcům, kteří nám zaslali na účet zapsaného spolku Nová Republika peněžní dary.

2300 736 297 / 2010

Velmi si vaší pomoci vážíme. Zaslané prostředky slouží k realizaci našich seminářů a panelových diskuzí, k jejich audiovizuálnímu záznamu, tvorbě podcastů a zveřejnění a k rozšíření činnosti a působení spolku Nová Republika.

3.4 7 hlasy
Hodnocení článku
5 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
trebron
trebron
před 2 měsíci

vubec nechapu co se v nemecku deje, najednou politicke strany (socialisticka strana nemecka (SPD), zeleni, FDP a krestanska strana) krici abi se nemci pripravili na valku protoze Rusko na nas zautoci. Pry vubec neni otazka jetlize ano/ne, pouze kdy to bude.. Jedina politicka strana je AFD, kdyby ted bili volby tak by… Číst vice »

cablik
cablik
před 2 měsíci

Skopčáci jen blafujou stejně jako celý západ oni neumí přiznat chybu nebo neúspěch tak jenom blbě kecají. Vědí že by šli okamžitě do kytek při třetí sv.

vaclav
vaclav
před 2 měsíci

osobně si myslím, že němci se do války nehrnou – pouze jejich debilní vláda.

Karel2002
Karel2002
před 2 měsíci

Jak si Německo tzn. německé levice (SPD a Strana Zelených), představují ten přímý válečný střet? Dodávání zbraní už nestačí? Není už lepší ta jaderná válka? Přece by na ní stejně došlo nebo ne? Přece německá armáda nebude s pomocí samopalů a tanků bojovat u Kurska jako za 2. světové války?

Praded
Praded
před 2 měsíci

Tolik zkušeností nemám, ale tohle vím už hodně dlouho. Podívejte se na PARAELNĚ.CZ, je tam užasný rozhovor s Klárou Samkovou, zmínka o panu Davidovy a výbušný rozbor střelby na Filosofické fakultě.