Česká politika nemá tvář

Ve čtvrtek 29. února prohlásil premiér České republiky Petr Fiala, že žádný z evropských států se nechystá vyslat své vojáky na Ukrajinu. K tomu dodal, že existuje naprostá shoda zemí, že o tomto tématu se nebude vůbec diskutovat. Potvrdil tím své stanovisko, že také pro Českou republiku je tato myšlenka nepřijatelná.

O pouhých pět dnů později v úterý 5. března prohlásil prezident České republiky Petr Pavel: „Jsem pro to, abychom hledali nové způsoby včetně pokračující diskuse o možné přítomnosti na Ukrajině.“ Vyslovil se pro to, aby naše vojenské jednotky vstoupily na Ukrajinu a tam se věnovaly výcviku ukrajinských vojáků.

Dva přední činitelé našeho státu se nedokáží domluvit ve věci, jejíž následky mohou být pro nás pro všechny fatální. Každý z nich tvrdí něco jiného, odporují si a navzájem se popírají. Tak vypadá naše bezpečnostní politika či spíše politika, která si s bezpečností jen zahrává.

Jak víme, ukrajinští vojáci jsou cvičeni v řadě evropských zemí, u nás mimo jiné ve vojenském prostoru Libavá. Výcvik na území členských zemí NATO má tu drobnou výhodu, že se zde vojáci nemohou stát terčem úderů protivníka. Generál ve výslužbě Petr Pavel si to jako jeden z mála lidí vůbec neuvědomuje, když tvrdí: „Je naprosto identické, pokud budou ukrajinští vojáci absolvovat výcvik se západními instruktory v jejich domovských zemích, nebo přímo na Ukrajině.“

Naši vojáci nebudou vysláni proto, aby bojovali, budou pouze školit své ukrajinské druhy ve zbrani. Člověk nemusí být generál, aby mu bylo jasné, že v tom případě naši vojáci budou sice moci školit, ale nebudou se moci bránit, pokud by na ně náhodou někdo zaútočil. Jinak by totiž překročili mandát, který je připraven jim dát pan prezident.

Tvrzení Petra Pavla o tom, že je naprosto jedno, kde Ukrajince kdo školí, je přímo ukázkovou dezinformací. Přesto na něho nemůže úřad ministra vnitra Víta Rakušana nijak reagovat. Definice dezinformace totiž výslovně říká, že se v jejím případě jedná o úmyslně lživou informaci za účelem poškození či ovlivnění někoho. V případě prezidenta Pavla není možno prokázat, že tento názor vypustil úmyslně, tedy ze své vlastní vůle.

Petr Pavel byl vytipován pro svůj úřad proto, že vypadá fotogenicky. Ti, kdo o jeho kandidatuře rozhodovali, ho nevybrali kvůli tomu, že by něco dělal anebo třeba jenom tak říkal ze své vlastní vůle. Těžko by se nyní zjišťovalo, čí vůle vlastně stála za tím, že pan prezident řekl právě to, co řekl.

Bohužel ani fotogeničnost státního činitele nezaručuje, že politika státu bude mít svou tvář. Proti sobě stojí naprosto opačná tvrzení premiéra a prezidenta pronesená v průběhu jediného týdne. Jedno z těchto tvrzení je podle všeho lživé. Které to asi bude?

**

převzato

4.3 21 hlasy
Hodnocení článku
20 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
standa
standa
před 1 měsícem

Nekompetentnost vrcholných politiků je spojena s bájnou lhavostí. Fiala lže a hrozné na tom je, že on těm svejm lžím věří ! Ficovi nesahá ani po kotníky ! V Česku září blbostí Fiala a jak vidno – tituly ho neochránily před hloupostí a ani chamtivostí ! PePa107-čka snad ani nebyl na vojně, ten musel studovat jen… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 měsícem

Snad ty dvě osoby nejsou hluší a slepí a dostane se k nim, co si o těch dvou potomcích národ myslí. Vtipy na oba překonávají všechny rekordy, od těch inteligentních až po ty nejtvrdší. Oslovení magoři, ubožáci, všechna tři lékařská oslovení (debil, kretén, idiot) na ně usedají jako holubičky. No já být na jejich místě,… Číst vice »

standa
standa
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Jsou hloupí, chamtiví a teflonoví ! Chtít jadernou válku v Evropě může skutečně jen debil jako oni !

skeptik
skeptik
před 1 měsícem

Jaký národ, takoví vrcholní politici.

cablik
cablik
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  skeptik

Ale kdepak většina lidí je proti válce na podporu na jejich demonstraci přišlo jen pár tisíc fanatiků a tihle slouhové žádnou tvář nemají jen slouží cizím zájmům.

oldo
oldo
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  cablik

Proč je ta vaše většina volí?

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  oldo

Ja bych nerekla,ze byli zvoleni vetsinou…To je problem nastaveni..I petina naroda staci na zvoleni takove ” vlady”

cablik
cablik
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  oldo

Volby zmanipulovali většina je nevolí ale netáhnou za jeden provaz Paní palasovar to napsala dobře.

Hokarc
Hokarc
před 1 měsícem

Vládne nám nepřítel, je to tragédie. Ale Fico není hloupý, ví s kým má tu ,,čest”. Ví, že jsme okupovanou zemí. Slováci na tom byli, ještě nedávno, stejně. Ale oni dokázali okupanty porazit.

Jarda
Jarda
před 1 měsícem

Ti dva pávek a fiala jsou největší zrádní kolaboranti a škůdci občanů ČR v historii .Musím jen konstatovat,že byli zvoleni většinou voličů,kteří se nechali oblbnout mediální žumpou.Je pozdě plakat,naříkat a nadávat.Uvědomte si všichni až půjdete k volbám.Pokud k volbám nepůjdete to jako byste podpořili tyto dva pacholky a slouhy nadnárodních hajzlů a válečných štváčů z USA a bruselského bordelu..

adam
adam
před 1 měsícem

Ne, to už opravdu přesahuje všechny přijatelné meze. Ti idioti nás zcela vědomě zbavují nejlepších přátel jen proto, že odmítají dělat sebevražednou politiku jako my…

Políček pro Slovensko. Vláda ruší společná jednání – Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)

dedous
dedous
před 1 měsícem

Dobrý den všem lidem dobré vůle, tyhle dvě kreatůry nám byl čert dlužný, jak se tihle ale i ostatní vládní činitelé a jejich řiťolezci mohou dívat do očí svým dětem, vnoučatům a třeba i rodičům ale oni se asi řadí do společnosti bezpáteřních, snad se jich brzy zbavíme a vše se v dobré obrátí

Hokarc
Hokarc
před 1 měsícem

Ti dva politici na fotografii nejsou dvě tváře, ale dvě půlky. A někde mezi nimi se nachází náš stát.

Sat
Sat
před 1 měsícem

Petr Pavel je vysloužilý generál. Přestože si o jeho vysloužílých generálských schopnostech nedělám iluze, přece jen se musel pohybovat ve větším okruhu lidí. I takových, co mu byli podřízeni. Divím se, že mu není lidsky trapně, když nevystupuje autenticky, a je de facto jenom ksichtem na poštovní známku. Připomíná mi historku, která mě… Číst vice »

oldo
oldo
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Sat

Jak jste přišel na to,že si to v rámci stosedmi sám nemyslí také?

Prodost
Prodost
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Sat

Promiňte prosím. Tenhle pan soudruh je “kontr fé” komunistického politruka v hodnosti podporučíka, který stráví každé ráno půl hodiny před zrcadlem . Uměl bych si ho přestavit, že “velí” tak deseti palandám. A pokud jde o “hradní funkci”?. Neumím si ho představit ani ve strážní budce u Matyášovy brány. Inu náš svět je vzhůru… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 měsícem

Česká politika má xicht(xichty) , držťku, tlamu, hubu, kterou se šklebí na národ. Zemřel človek na záškrt, objevily se se svrab, neštovice, černý kašel, rozbujely se pohlavní nemoci…. Když k tomu přičteme přísun namořeného obilí jedy a nekvalitní, zdraví škodlivé potraviny, máme malý soupis toho, čím nám všem Ukrajina splácí servilnost a vlezdoprdelství… Číst vice »

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Herojové, pakujte se domů, Volodymyr volá!

skeptik
skeptik
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Jak to bylo s Hitlerem: Ale dokonce i za těchto okolností nebyl Hitler schopen vyhrát volby! Názor, že nacistický vůdce byl jmenován kancléřem proto, že jeho strana vyhrála volby, je další příhodnou lží hlásanou historiky. Adolf Hitler složil přísahu kancléře 30. ledna 1933. Poslední volby, které se konaly před tímto datem, byly 6. listopadu… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  skeptik

Dík za upřesnění. Půjde li to takhle dál, bude jednou Hitler blahořečen, jak bojoval proti Rusku. Ovšem bude li ještě existovat Německo. P.S. Nevím, co se furt prsí, když už jednou od Rusů přes držku dostalo. A pořádně….