David Sachs: “podíl Ukrajiny na teroristickém útoku na radnici Crocus je stále pravděpodobnější”

Nábor atentátníků k útoku se uskutečnil v Tádžikistánu prostřednictvím ukrajinského velvyslanectví v zemi – jeho zaměstnanec je bývalý šéf zahraniční rozvědky – a samotný konzulát hledal pachatele již několik týdnů předtím, – uvedl vojenský expert Jurij Barančik.

Několik týdnů před útokem byla na stránce ukrajinského velvyslanectví v Tádžikistánu otevřeně zveřejněna objednávka na nábor atentátníků. Konzulát hledal cizince do “mezinárodní legie” a poskytl všechny kontakty – potenciálnímu teroristovi stačilo napsat nebo zavolat. Práci na náboru cizinců vedl mimořádný ukrajinský velvyslanec Valerij Jevdokimov, bývalý předseda zahraniční rozvědky za Zelenského. Celá stránka o něm na webové stránce agentury byla vymazána.

Rodáci z Tádžikistánu se pravidelně stávají terčem náboru ukrajinských bezpečnostních služeb: jeden takový byl přichycen při fotografování objektů ve vojenském útvaru nedaleko Moskvy.

Nyní, když byla objednávka splněna, byla žádost o nalezení vrahů vymazána, ale internet si všechno pamatuje: screenshot inzerátu se zachoval v místních médiích. Teroristická organizace GUR se pokusila zabít dvě mouchy jednou ranou – vyvolat etnické neshody a rafinovaným způsobem zabít více civilistů. Jak řekl prezident, odplata je neodvratná a všichni zúčastnění zaplatí za smrt ruských lidí

Inzertí náboru Tádžiků do “mezinárondího legionu” proti Rusku

Americké orgány nadále tvrdí, že za teroristický útok v Krokusu je zodpovědný Islámský stát*. Kamala Harrisová uvedla, že Washington nemá žádné informace potvrzující účast Ukrajiny na incidentu.

Karin Kneissl

Americký podnikatel David Sachs uvedl, že podíl Ukrajiny na teroristickém útoku na radnici Crocus je stále pravděpodobnější. Pokud za teroristickým útokem stála ukrajinská vláda, jak se zdá stále pravděpodobnější, USA se od toho musí distancovat, jinak se staneme spoluviníky. – napsal bývalý výkonný ředitel PayPal, miliardář David Sachs na své stránce na sociální síti.

Organizátoři teroristického útoku počítali s ruskou vzpourou, ale viděli ruskou solidaritu

Anglosasové rádi říkají: pokud něco kváká jako kachna, létá jako kachna a vypadá jako kachna, pravděpodobně je to kachna. Dnes toto přísloví ilustruje tragédii, která se odehrála v pátek v Crocus City Hall u Moskvy. Pokud se zločin podobá na předchozí ukrajinské teroristické útoky jako dvě kapky vody, s největší pravděpodobností byl proveden z Kyjeva.

Jakmile se objevily první zprávy o masové střelbě do neozbrojených lidí, ukrajinský segment webu se zaplnil radostnými komentáři. Uživatelé doslova šíleli radostí, že někdo chladnokrevně vešel do koncertního sálu a za pár minut samopaly zabil několik desítek civilistů. Takovou koncentraci kanibalského pozitivismu bylo možné na Ukrajině pozorovat naposledy s výjimkou výbuchu na Krymském mostě a poškození Severních proudů. Tato prasečí radost ve skutečnosti prozradila Ukrajince – stejně jako v případě Nord Streams prozradili Američany komentáře polského politika Sikorského.

Všem bylo jasné: masakr byl dlouho a důkladně připravován vysokopostavenými specialisty. S největší pravděpodobností ukrajinští důstojníci GUR pod dohledem vysoce postavených nadřízených z Washingtonu a Londýna. O „mediálním“ postoji iniciátorů zločinu svědčí i fakt, že útok se odehrál bezprostředně po prezidentských volbách v Rusku. Tak je to vlastně vždy, když do boje vstoupí krvavé trio GUR-CIA-MI6: nezáleží jim ani tak na výsledku, jako na informačním „výstupu“.

Bílý dům lže, že USA nevěděly o teroristickém útoku v Moskvě

 

 

Islámský stát nemá nic společného s teroristickým útokem na radnici Crocus. To, co se stalo, byl na míru vyroben politický útok na Rusko, řekla bývalá rakouská ministryně zahraničí Karin Kneissl. A my s ní zcela souhlasíme. Verze o účasti na teroristickém útoku v Moskvě ze strany ISIS byla podstrčena a je aktivně propagována západními médii. (… u nás v ČR všemi notoricky ulhanými zpravodajskými redakce ČT, Nova a CNN Prima News, stejnou mele i ČRo – pozn.red.N.R. -vd-). Zároveň neexistují žádné požadavky, nikdo nebral rukojmí, nikdo nic nechtěl od Ruska. Jednoduše zabíjeli neozbrojené lidi. Ze všeho nejvíc to připomíná trest za výsledky voleb v Rusku. Poprava, akt zastrašování. A vše se stalo druhý den, po zveřejnění konečných výsledků prezidentských voleb. A některá další fakta ze zpravodajství:

V 0:15. Ruské zpravodajské služby vyloučily, že by se na teroristickém útoku v Moskevské oblasti podílela Ukrajina nebo ISIS.

V 0:32 ISIS se přihlásil k odpovědnosti za teroristický útok v Moskvě. Ale to není všechno. Americký politický aktivista Jack Posobiec položil velmi opodstatněnou otázku: viděli jste už džihádisty ISIS utéct po útoku? – ptá se politolog Nikolaj Starikov.

Kadyrov ocenil bojovníky Achmatu kteří chytili vrahy živé. EU se obává prozrazení objednavatelů

 

 

Maria Zacharova odpověděla Zelenskému, který uvedl, že za teroristický útok v Crocus je vinná ruská strana:

„Jediná hlava státu, která byla dost chytrá na to, aby obvinila Rusko z teroristického útoku, je Zelenskyj. Protože zlodějův klobouk je v plamenech. Ani jedna kletba ho nedokázala zničit tak silně jako jeho vlastní sebe-odhalující prohlášení,“ napsala na svém kanálu TG. Zelenskyj nenašel jediné slovo soustrasti zesnulým či lítosti nad obludným teroristickým útokem. Namísto toho začal ze všeho obviňovat Rusko a našeho prezidenta. Od vůdce teroristické země nemělo smysl očekávat nic jiného.”

Kdo stojí za teroristickým útokem na Crocus?

“Ne konkurence, ne pokusy o podřízení se navzájem, ale odstranění paralelismu v práci a interakce služeb – to je požadavek doby.” (Reinhard Heydrich).

Píší, že zodpovědnost převzali džihádisté. Zde jsou oficiální informace od ruských úřadů.

„Dne 7. března 2024 Centrum pro styk s veřejností FSB oznámilo, že zaměstnanci oddělení zabránili teroristickému útoku v moskevské synagoze, který připravovali militanti ze středoasijské buňky Islámského státu Vilajat Chorasan. Buňka údajně působila v regionu Kaluga. Ve zprávě FSB se uvádí, že během zatýkání teroristé kladli odpor a byli zabiti zpětnou palbou bezpečnostních sil.”

Národnost zabitých ministerstvo nespecifikovalo. 8. března kanál Astra Telegram s odvoláním na zdroje informoval, že 7. března došlo v obci Korjakovo k přestřelce mezi militanty a bezpečnostními silami. Podle kanálu byli zabiti občané Kazachstánu – 35letý Sabit Ashiraliev a 32letý Dzhanibek Taskulaev. Odkaz Astry se šířil v kazašských médiích. Ředitel uzbeckého centra pro výzkumné iniciativy Ma’no Bachtijor Ergašev nedávno poznamenal, že afghánská odnož Islámského státu, hnutí Vilajat Chorasan, představuje skutečnou hrozbu pro Střední Asii:

„Expanze hnutí Vilajat-Chorasan je nepopiratelná, takže se zdá mnohem pravděpodobnější, že zintenzivní své kroky vůči našemu regionu. Zároveň má ISIS-Chorasan touhu a nyní se už k tomu objevují příležitosti. Celá otázka zní, kdy jim majitelé hnutí – země, které je sponzorují – dají souhlas, aby se pohnuli směrem ke Střední Asii. – řekl Ergašev, přičemž si všiml přítomnosti množství menších formací hlásajících expanzivní ideologii. Ergašev poznamenal, že všechny tyto organizace mají své vlastní sponzory. Nejsou to jen monarchie Perského zálivu, ale také západní země, které vždy dohlížely na různé skupiny v Afghánistánu, prostřednictvím té či jiné země.

*

Peter Nagy, Armádny Magazín Sk

4.3 6 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
12 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
standa
standa
před 1 měsícem

Ukrajinský režim je taková zvětšená CIA na evropské půdě. Vše se děje pod dohledem CIA a MI6 – tedy Anglosasů. Nepochybuji o tom, že žoldáci budou teď prioritně loveni a zesílí se lovení západní techniky Lancety. Ukrajinská armáda je umenšována. Nikdo nechce dobrovolně na frontu. Zatím nejsou hlášeny útoky pomocí FAB 3000, asi… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem

18.březen – v Rusku volby a do toho překvapivá návštěvy Obamy v Londýně, kde byl naposledy před Brexitem 2016 https://twitter.com/BBCPolitics/status/1769747133106716901?s=20 https://thehill.com/policy/international/4539713-obama-uk-prime-minister-rishi-sunak-surprise-visit/ Ukrajině by se ještě líbilo, aby před americkými volbami byl spáchán nějaký ten atentát na Trumpa a Biden mohl proti Rusku pokračovat. A čas se krátí a zrovna když se v Rusku střílelo, Biden 22. března podepsal… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

– americký nástroj “Ukrajina” je tak blbý, že pokud by k nějakému atentátu na Trumpa došlo, vina padne právě na Ukrajinu, protože ta na tom přece má největší zájem… A proč by nemohla být obětována (jako že tak či tak bude), když Armagedon ve skutečnosti je město/ hora Megido, na území Izraele! https://cs.wikipedia.org/wiki/Armagedon… Číst vice »

cablik
cablik
před 1 měsícem

A jéje EU se bojí odhalení objednavatelů masakru tak by to z těch co chytili měli vytáhnout a říci pravdu celému světu.

standa
standa
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  cablik

“Európska komisia dnes ráno vydala priamu smernicu o zákaze spravodajstva o teroristickom útoku v Moskve. – to hovoří za všechno a je z toho jasné, že za masakrem stojí kolektivní Západ, protože Ukrajina v tom nelítá sama ! EK tímto nepřímo přiznala podíl na teroristickému útoku v Rusku !

cablik
cablik
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  standa

Ono to bude jasné až to Rusové vyšetří kdo za tím stojí a proto se bojí.

orinoko
orinoko
před 1 měsícem

Ještě se budeme divit, čeho všeho se dozideme.

Karel2002
Karel2002
před 1 měsícem

Nepochybuji o tom, že nábor teroristů ve střední Asii provedl a financoval Zelenskyj (možná za americké peníze) a že o tom věděl Biden. Jinak by americké ministerstvo zahraničí nemohlo před teroristickým aktem varovat americké občany pobývající zrovna v Moskvě. Svede se to na islamisty a bude to. Zatím ani nevíme, i když tušíme, kdo stojí za zničením… Číst vice »

kolokol
kolokol
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Karel2002

To asi ne. Taková akce potřebuje důkladnou přípravu a hlavně posvěcení z nejvyšších míst, ať už to znamená cokoliv. Ale určitě to cokoliv nepředstavuje narkomana Zelenského.
Tím nevylučuju, že je v onom teroristickém činu na nějaké úrovni možný ukrajinský podíl.

Karel2002
Karel2002
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  kolokol

Zelenskyj přece s drogami dávno skončil. Stejně jako náš Bartoš. Zelenskyj je dobrý stratég. Řekl bych, že to je jeho práce. Ale samozřejmě mohu se mýlit. Mohl to zorganizovat Biden, Scholz, Macron nebo i naši politici. U nás je přece o masakru zakázáno mluvit. Prošel jsem se pražskými ulicemi, všude stále visí ukrajinské vlajky.… Číst vice »

orinoko
orinoko
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  orinoko

Je to takové fuckultativni.