Očekávání: Co se stane po moskevském masakru? Proč vždycky v březnu? USA milují symboliku starého Říma. V ruském případě jugoslávský model selhal. Moskva odpoví v čas, který si sama určí. Blíží se zrod nové civilizace?

VÁCLAV DANDA přináší analýzu geopolitického analytika a bývalého hlavního ekonoma Světové banky Petra Koeniga, který nepochybuje, že za terorem v Moskvě, stojí americký Deep state a mocenská centra rozpadajícího se Západu, což přes všechnu hrůzu může paradoxně přiblížit naději na lepší svět

Václav Danda
Václav Danda

Svět se zase o něco více přiblížil velkému střetu velmocí, který by mohl vyústit do velké války s nedozírnými následky. Je už víceméně všem jasné, že teroristický útok v Moskvě z minulého týdne nebyl jen ojedinělou akcí džihádistů jak se nám snaží oficiální propaganda namluvit.

S pravděpodobností hraničící s jistotou šlo o operaci západních mocenských center. Smyslem je snaha vyprovokovat Rusko k razantní odpovědi, která by mohla být záminku k otevřenému zapojení NATO do válečných operací – zatím ještě “jen” na Ukrajině.

Druhým plánem je pokus destabilizovat situaci v zemi demonstrací neschopnosti Putinova vedení ochránit obyvatelstvo ve velkých městských aglomeracích: Angažovanost ruské armády na Ukrajině znamená, že potom chybí při obraně vlastního území. Tuto linii “narativu” předvedl okamžitě krvavý klaun Vladimír Zelenský – a po něm ji opakovala západní korporátní média.

V každém případě jsme svědky překročení dalších červených linií. Jaká bude odpověď Ruska, které přesně ví, kdo ve skutečnosti za útokem stojí? Nemusí přijít hned. Moskva si nepochybně sama zvolí nejvhodnější čas a místo na odpověď skutečným strůjcům masakru.

Širší souvislosti vidí Petr Koenig: 

Moskevský teroristický výbuch a Macronovy jednotky NATO na Ukrajinu

K vraždění se přihlásil Islámský stát (IS), který je výtvorem CIA. Okolnosti hrůzného útoku jsou však složitější.

Již 7. března 2024 americké velvyslanectví v Rusku varovalo Moskvu, že během několika týdnů může dojít k teroristickému útoku. Žádné další podrobnosti, ale neuvedlo. Šlo o jeden z nyní módních kousků „prediktivního plánování“? Ve stejný den taktéž americké velvyslanectví varovalo občany USA v Moskvě, aby nenavštěvovali nákupní centra.

Kolik toho USA skutečně věděly?

Spekulací je mnoho. Mělo směřovat k destabilizací Ruska v předvečer prezdentských voleb? Nebo to byla další provokace k zatažení Ruska do většího konfliktu?

V den útoku John Kirby, mluvčí národní bezpečnosti v Bílém domě na tiskové konferenci uvedl, že nic nenasvědčuje tomu, že by Ukrajina měla s útokem něco společného. Začátkem března prý měl Washington jen nějaké náznaky, že Moskvu může zasáhnout teroristický útok.

“Nějaké náznaky”? Proč potom tak naléhavé varování ve stejný den (7. března) občanům USA v Moskvě, aby nenavštěvovali žádná nákupní centra? Je zcela zřejmé, že Washington, NATO a EU hrají skrytou agendu. Zda byl do masového zabíjení zapleten Islámský stát (ISIL), Al-Káida nebo jiná teroristická organizace, CIA/MI6, nebo přímo Kyjev, je vlastně irelevantní. Protože kdokoli tak jednal, učinil tak na pokyn USA, NATO a západních globalistů.

Není samozřejmě žádná náhoda, že francouzský prezident Macron prakticky současně oficiálně posílá na Ukrajinu 2000 francouzských vojáků NATO. „Oficiálně“, protože západní/NATO vojenští “poradci, školitelé a trenéři” kyjevské nacistické armády jsou v zemi již nějakou dobu.

I polský ministr zahraničí Radoslaw Sikorski označil za veřejné tajemství, že západní vojáci už na Ukrajině jsou. Stejně tak německý kancléř Olaf Scholz řekl, že „na Ukrajině už jsou jednotky ze zemí NATO“.

Překročení Rubikonu

To, co se stalo, je jednoznačné překročení červené linie prezidenta Putina. Macron to ví, temné síly amerického Deep State to vědí. A Moskva ví, že to vědí. Má tato provokace vtáhnout Moskvu do horké války zdvojnásobením překročení červené linie?

Mnohé by tomu napovídalo. I v rovině symboliky: Stalo se tak jen deset dní po suverénním znovuzvolení prezidenta Putina 17. března 2024.  Polovina března je ve starořímském kalendáři den, který je spojen s neštěstím a záhubou. Nejen proto, že jde o datum, kdy byl v roce 44 před Kristem zavražděn Julius Caesar.

Většina amerických válek začala v březnu. Stal se z toho symbolický kultovní rituál? S výjimkou války v Afghánistánu (říjen 2001) a války v Perském zálivu v letech 1990-91 začaly všechny hlavní vojenské operace USA – NATO a jejich spojenců, už od invaze pozemních sil USA do Vietnamu (8. 3. 1965) zahájeny v březnu.

Dokonale by útok rovněž zapadal do kultu smrti Velkého resetu (WEF) a Agendy OSN 2030, které nyní ohrožují lidstvo na celém světě.

Existují i jiné „nenáhody“:

24. březen 2024 je 25. výročím útoku USA – NATO v roce 1999 na Jugoslávii. Také tehdy nešlo o událost “z čistého nebe”. Zničení a rozčtvrcení Jugoslávie plánovaly USA dlouhou dobu. Po smrti prezidenta Josipa Tita v květnu 1980 vedli zemi někteří jeho nástupci, kteří na rozdíl od něj již byli vůči „tlakům Západu“ zranitelnější.

V roce 1990 se srbský prezident Slobodan Milošević stal de facto prezidentem Jugoslávie. Pokusil se udržet pohromadě federaci, kterou ovšem za deset let po smrti prezidenta Tita Západ finančně destabilizoval. V 90. letech byla Jugoslávie jedním z prvních „případů“, kdy se Washingtonský konsensus Světové banky a MMF uplatnil v plném rozsahu – zadlužování s cílem destabilizovat, vytvářet vnitřní nepokoje a rozdělovat.

Milošević byl nakonec zajat a držen ve věznici Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu. 11. března 2006 byl otráven ve vězeňské cele, krátce před jeho plánovaným vystoupením před Mezinárodním trestním tribunálem pro Jugoslávii (ICTY).

Bombardování NATO roztrhalo zbytkovou Jugoslávii doslova na kousky. Zůstaly nezávislé malé státy, které jsou – kromě Srbska, proti němuž byl útok ve skutenosti veden – ekonomicky a politicky kontrolovány Západem.

Stejnou strategii chce Washington uplatnit i vůči Ruské federaci: Destabilizovat ji, rozbít, nastolit západní režim, a pak ji převzít. Je to lákavé: Největší bohatství světa v největší zemi světa, pohlcené impériem USA a jeho evropskými vazaly. Jenže je touž dnes neuskutečnitelný dobyvatelský sen.

V krizích se potácející a rozpadající se Západ se chce horkou válku s Ruskem zachránit. Je nepoučitelný: potřetí za 100 let, s jinými tvářemi v čele států, ale za stejným účelem. Tak jako vyvolal První a Druhou světovou válku, v níž byl německý (Američany nejprve vyzbrojený) agresor zničen – se chce nyní pokusit o třetí?

Nezůstala by “konvenční” (jak se Západ přesvědčuje a doufá) – ale rychle by přerostla v jadernou. Jak prezident Putin opakovaně řekl v takovém případě nebudou žádní vítězové, jen absolutní destrukce. Rusko nicméně při plném vědomí toho všeho za žádných okolností nedovolí převzetí moci v zemi arogantním, zločineckým Západem. Při značné převaze ruské armády (především právě v oblasti jaderných zbraní a jejich nosičů) nad silami USA a NATO, se tak ani nestane.

Mezitím západní lídři podporují a financují izraelské sionisty, kteří už zcela otevřeně masově vybíjejí Palestince za tichého přihlížení Západu. Arogance a zaslepenou touhu po návratu ztracené neomezené moci, žene lidstvo na pokraj bezedné propasti.

Možná však, že právě to je současně signálem. naděje: Krach genocidní západní „nadřazenosti“ může přinést zrod nové civilizace:

Evoluci k duchovnějšímu a méně materiálním modlám se kořícímu lidství.

Zdroj.

*

Vážení čtenáři, texty, které přejímáme a překládáme z jiných zdrojů, sice nemusí vždy odpovídat názoru redakce, ale uveřejňujeme je proto, aby vyvažovaly jednostrannou ulhanost a překrucování českých médií a ukázaly jiné pohledy na společenské problémy. Věříme, že naši čtenáři to chápou a proto náš web v hojném počtu navštěvují.

Děkujeme i za podporu Nové Republiky finančními dary na konto FIO banky:

2300 736 297 / 2010

Všechny texty uveřejněné na Nové Republice jsou volně šiřitelné.

*

4.6 10 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
20 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 1 měsícem

Nic se zatím neví jak bude Rusko reagovat ale něco by udělat měli nebo se dočkají více horších útoků nebo horké války. Ti co chtěj válčit na ně platí jen tvrdá odpověď.

danny
danny
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  cablik

Napřed se všichni zapřísahali, že na Ukrajinu pošlou pouze spacáky a přílby, pak náboje, následně lehké zbraně, následovaly tanky a dalekonosná děla, pak rakety krátkého dosahu, pak středního a nyní dlouhého dosahu. Chystají se letadla a rakety schopné doletět do Moskvy i dále. Otevřeně se mluví o vyslání oficiálních jednotek. Tedy o věcech, na které se před… Číst vice »

Naposledy upraveno před 1 měsícem uživatelem danny
cablik
cablik
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  danny

Pane kolego vy o tom víte hodně já to nečtu protože tady čtu pět politických serverů a mám toho dost. Vaše komentáře jsou pro mě dobré aspoň se něco dozvím.

danny
danny
před 1 měsícem

Nestane se nic! Rusové budou mlet o červených čarách, o hledání objednatelů, vyhrožování trestem, ale u toho zůstane. Ta fuchtle, která zavraždila mladou Duginovou v klidu odjela z Ruska, i když se ukázalo, že ji cestou i na hranicích několikrát vyfotili a poznali. A žije s někde v klídku. Tělo toho dezertéra, kterého údajně dostali ve Španělsku nikdo neviděl. Jen tvrdí,… Číst vice »

Naposledy upraveno před 1 měsícem uživatelem danny
kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  danny

I když vidím, že se váš příspěvek nelíbí, nevidím v něm nic, co není pravda. Psal jsem už tu, že ruský plyn a ropa do Ukrajiny teče, nálety na Kyjev aby se nikomu nic nestalo obvzláště Zelenskýmu a spol., světla svítí, stěrače stírají.. A teď? Policie až za hodinu, ochranka dobu v klidu( byla za… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Ono je opravdu podivné vést agresi v rukavičkách a přitom doma zažívat teror na vlastním obyvatelstvu…

Primak
Primak
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  danny

Asi to vše nebude jen tak jednoduché, jak se některým zde od kláves zdá. Svět není černobílý a je zvyklý po tisíceletí na vlády hegemonů. A v posledních 100 let zvyklý kór na vládu jednoho, co to má po celém světě posichrovaný ze všech stran. A to vše šmahem změnit jednou zemí, která byla ještě před… Číst vice »

tomaskova
tomaskova
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Primak

Naprosto s vámi souhlasím Primaku. Danny se tady ukáže jednou za čas, aby mohl naplivat na Rusko a Rusy a tím jen dokazuje, že tomu rozumí stejně, jako kozel petrželi. Putin byl do SVO natlačen západem i když nebyl dostatečně připraven a také o to jistě nestál. Od 90 let vládne v Rusku 5 kolona, dosazená strýčkem Samem,… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  tomaskova

Myslím, že Dannymu křivdite. Proč by tu exhiboval jako třeba my dva. Vyjadřuje se jen k tomu co ho zajímá. A Rusko nijak nepomlouvá a nijak o něm nedezinformuje! Má prostě jiný názor a nevidí hned rudě. Pozor, ať nejsme jako oni…! Kdo nejde s námi jde proti nám, a ještě k tomu k vůli Rusku. Pardon, že jsem… Číst vice »

danny
danny
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  tomaskova

Paní Tomášková. Nesmíte toho pana Pjakina brát jako slovo Boží. Podle něj jsou všichni politici, podnikatelé, generálové, umělci, soudci…v Rusku jednou bandou zrádců a vysoko nad nimi je vševědoucí a vševidoucí Gosudar Putin. Vše vyřeší změna státních symbolů, především vlajky – nenáviděné trikolory (kterou mimochodem zavedl Petr I.) za bolševickou rudou. A pak ještě… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 30 dny
Odpověď uživateli  danny

…a my máme ve znaku dokonce dvě orlice a pak je taky Orel bělohlavý….

standa
standa
před 1 měsícem

Putin má nervy z oceli. Druhá skupina globalistů – ta co che, aby země přežila pomáhá Putinovi, protože změna NWO je jejich plánem. Globalisté plánují na časové ose více než pro jednu generaci. Proto se řady změn nedočkáme, ale změny k trvalému NWO mimo Anglosaskou vládu se už dožíváme a jsme svědky přicházejícího… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  standa

“Druhá skupina globalistů – ta co chce, aby země přežila pomáhá Putinovi, protože změna NWO je jejich plánem.” Myslím, že se mýlíte – globalisté, to je jen jedna skupina. Byť má dvě křídla: atlantické a euroasijské, zájem mají globalisté vždy společný – ovládnout svět, resp. jeho zdroje, a to tak, aby nad… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Kdysi bylo video Pjakina z roku 2014 o dvou křídlech globálního prediktoru k dispozici i s českými titulky, dnes už je obtížně dostupné i v ruštině, ale podařilo se mi ho najít zde https://moovly.ru/movies/R0tkUmt1T05TeDNJUWt3Uy82cnkzOU9kU2MzciszOHgyOE9YVk1ac1F1cz0 K tomu přidávám ještě další odkaz na dávného Pjakina, a to ze zdroje v češtině a za mě velmi souvisejícím popisem symboliky vlajek https://disk.yandex.ru/d/cG0eToUiSW0wug ….. K předchozímu komentáři… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Texas možná skutečně bude tím, kdo započne rozpad USA stejně, jako byl rozložen SSSR – viz rok 2022
https://www.pokec24.cz/politika/republikani-v-texasu-chteji-nastolit-otazku-odtrzeni-od-usa/

A to nehovořím o Kalifornii a o Calexitu
https://www.investopedia.com/terms/c/calexit.asp

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Koho to zajímá, tak “Dvě křídla globálního prediktoru” ještě i v psané české verzi https://cz24.news/valerij-viktorovic-pjakin-dve-kridla-globalniho-prediktora-gp-euro-asijske-a-atlanticke-video-prepis/?print=pdf A ještě si dovolím doplnit, že tzv. tandemové řízení, uplatněné v Egyptě, bylo dle mého mimo Egypt poprvé uplatněno v Izraelském království, které bylo tvořeno Izraelem a Judeou. A dnes Izrael končí, ale Judea nikam nezmizela – je to dnešní Palestina! Jó, mazané… Číst vice »

kolokol
kolokol
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Možná jste se se Standou jen nesešli v terminologii. Tady v té politické používájí často různí politologové jeden termín v různých významech. Chybí tady Rakušanem sepsaný Malý politologický slovník naučný. Pročež to porůznu v diskusích (i na alternativě) hapruje.

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  kolokol

Terminologie – to je možné a také nic netvrdím a komentář uvádím slovem “myslím”. A taky jsem možná poznamenaná Aeronetem, který v globalistech udělal takový galimatiáš, že ve mě zůstal pocit, že jej mají i jiní (trpěla jsem u tvrzení, že “Čína má jinou globalizaci, která se nás netýká” či u tvrzení, že “Clintonová vyhraje volby, protože je… Číst vice »

orinoko
orinoko
před 1 měsícem

Všechno už bambilionkrat proseto včetně červených linií, což je obzvlášť výživná floskule pro její opaKOVANI při každém novém prdu v mimochodu.
Veni, vidi, vici . Viděl jsem beloruskou kosmonautku na orbitu, jak ji tam mohutně osahavali , když prelezla na ISIS. Sexuální haraseni bez čar a nigdo ani necekne.

Primak
Primak
před 30 dny
Odpověď uživateli  orinoko

Nevidím, co jsem zde před pár hodinami napsal: ať si chlapci trochu užijou a “rechargujou”, proč ne, jestli to paní kosmonautce moc nevadí, třeba naopak…