Politolog Nikolaj Starikov: Ti, kdo nařídili teroristický útok na Crocus, se identifikovali

Nahlédněme do myšlení ruských politiků a politologů: formuje se nový světový pořádek, Anglosasové ztrácejí…

Na snímku těžká ruská protipevnostní bomba FAB 1500 podvěšená pod startující bombardér s nápisem “Za Krokus City Hall” určená jako pomsta za masakr civilistů způsobený teroristy najatými ukrajinskou rozvědkou…

Braniborská brána nebyla osvětlena v barvách ruské trikolóry. Byla 13.11.2015 – po teroristických útocích v Paříži. 02.01.2017 – po útoku na klub v Istanbulu během silvestrovské noci. 25.06.2022 – po střelbě v barech v Oslu. 07.10.2023 – po útoku Hamásu na Izrael. I když Alžběta II. zemřela, britská vlajka byla vyvěšena na Braniborské bráně. Ne však po tragédii na radnici v Krokusu. Ne 23. 3. 2024. Mimochodem, v roce 2017, kdy došlo k teroristickému útoku v petrohradském metru, Braniborská brána také nebyla osvětlena, kvůli čemuž se na místní orgány snesla vlna kritiky a rozhořčení. Němci se tehdy omluvili, že svou soustrast vyjádří jiným způsobem a v budoucnu od iluminace zcela upustí. Neudělali tak. V Německu prostě není zvykem truchlit za Rusy. Vzpomínka na předky jim to neumožňuje.

Alexander Babakov, místopředseda Státní dumy z frakce “Spravedlivé Rusko – za pravdu”, to uvedl živě v programu “Večer s Vladimírem Solovjovem” na kanálu Rusko-1. „Strašný teroristický útok na Krokus City Hall otřásl společností. Mnohé otázky, které zde zazněly, najdou své řešení. Ale rád bych poznamenal, že lidé, kteří se ocitli v takové situaci, se zachovali hrdinsky, rusky. Všechny vládní agentury – speciální služby, lékaři, policisté, ministerstvo pro mimořádné situace – všechny fungovaly „vynikajícím“ způsobem. Zde je třeba poznamenat, že Rusko získává zcela jinou kvalitu v řízení složitých procesů,“ řekl Babakov.

Když prezident komentoval tuto akci, zdůraznil, že existují pachatelé, organizátoři a zadavatelé. Tuto posloupnost vyslovil z určitého důvodu. Dnes už jasně chápeme, že Anglosasové a všechny evropské země prohlásili za svůj cíl zničení Ruska. Co mají na mysli pod pojmem zničení? Patří sem fyzická likvidace ruských občanů. Kde jsou lidé, kteří si útok objednali? Jsou tam a dokonce se ani nestydí. Co se děje na Ukrajině? Bojují tam stále jednotky cizích zemí. O zbraních se ani nemusíme bavit. Tedy je tam všechno kromě legálně vydaného dokumentu, že jsme ve válečném stavu. Ve skutečnosti jsou to už vojenské akce proti Rusku. Kde hledat objednatele?

Už se definovali. Další věc je, že existují výklady akcí – organizátoři, pachatelé a pod. To jsou detaily. Orgány činné v trestním řízení se tím budou zabývat. Globalisté dokonce považují celé země za nástroje řešení svých problémů. Rusko zpochybnilo světovou hegemonii Anglosasů a „stínovou vládu“. Rusko buduje nový světový řád a spolu se svými spojenci přetváří celý svět. Západ to samozřejmě neakceptuje – je připraven jít nejen do války, ale také do nejbrutálnějších opatření, jen aby zabránil Rusku vyhrát. Ruskou odpovědí na takové teroristické útoky je co nejrychlejší ustanovení Ruska jako centra moci. Rusko se již ideově zformovalo a má vlastní vizi budoucnosti. Velmi dobře rozumějí tomu, jak by měla být zorganizována vláda země. Zbývá jim ještě trochu času – musí se ekonomicky vyrovnat Západu, aby pocítili svou porážku.

Konsolidace, která se projevila během prezidentských voleb, se projevila i během těchto hrozných událostí v Krokusu. Viděli jsme, že společnost je jednotná, neexistuje žádné rozdělení.

„Zahraniční kolegové vyjádřili velkou soustrast našim lidem. To znamená, že jsou už s námi. Že naše ideologie už si razí cestu. Ukrajina nemůže splnit to, co jí Západ svěřil na bojišti, a tak se ubírá směrem k vykonávání teroristických činů. Přesto všechnu tuto hrůzu vykonávají rukama těch, kteří se nacházejí jinde – v USA a Evropě. Tam bude nakonec vyřešena poslední otázka. Věřím ve vítězství Ruska. A navzdory všem hrůzám tento teroristický útok ukázal sílu Ruska a našich lidí,“ uzavřel Babakov.

*

Nikolaj Starikov, Kosa Zostra

4.6 12 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
12 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 měsícem

Definovali se jak? Ještě neskončili pořádně výslechy a už se organizátoři definovali? Nepřátelé Ruska taky jasné definovali Putina.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Rusko centrum moci? Tak že nás čeká výměna za Američany Rusové? Chápu Rusa pana Starikova a jeho rozhořčenost ale je tam až příliš ,,argumentů” se kterými nesouhlasím… abych nejitřil emoce, nebudu se vyjadřovat a polemizovat…

Jarda
Jarda
před 1 měsícem

Věřím ve vítězství Ruska

cablik
cablik
před 1 měsícem

Rusové jsou silní a poradí si s tím co se stalo ale pokud s tou válkou budou otálet tak se může stát ještě něco horšího. Četl jsem komentář že to jsou slaboši když nedokáží dobít ani Ukrajinu.

oldo
oldo
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  cablik

Co si o vás soudní lidé asi pomyslí,když věnujete pozornost takovým debilním komentářům?A ještě je tady zmiňujete!
Také tedy měli,jako ta americká svoloč rozmlátit celou Ukrajinu a povraždit miliony civilistů,z velké části Rusů?Co to proboha melete?

cablik
cablik
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  oldo

Běžte se bodnout když neumíte číst jen jsem napsal co jsem četl a ne že s tím souhlasím ale tak někteří uvažují nemelu to jsou fakta.

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem

“Saúdská Arábie podporuje Rusko”. Nejvyšší budova světa v barvách ruské vlajky Evropa je na třetím místě ve spotřebě ropy, sama produkuje s bídou čtvrtinu a je zcela závislá na dovozu především ruské. Její dovoz do Česka má v roce 2025 skončit – tak to dojednal Fiala a jeho vláda proto hledá zdroje na Blízkém východě… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Chybička se vloudila a musím se opravit, ať NR není označena ze dezinformátora – nejvyšší budova světa Burdž Chalífa je samozřejmě v Dubaji ve SAE, nikoliv v SA.
To ale nic nemění na významu a pro úplnost přidávám odkazy
https://sana.sy/en/?p=327804
https://www.mk.ru/social/2024/03/24/samoe-vysokoe-zdanie-v-mire-podsvetili-cvetami-rossiyskogo-flaga.html

orinoko
orinoko
před 1 měsícem

Titulek z fasistickeho Seznamu: Čeká nás dynamické období…
Konečně trefa do stavu, kdy i f emerice si konecne fsimli, že mental bidet začal nosit láptě, aby při chůzi nepripominal Klingona Walkera.

standa
standa
před 1 měsícem

Ve fašizující české vládě je i nějaký ministr Dvořák, blb jak má vypadat. “…Rusko je ve velkých trablech a Rusko ve spoustě věcí zaostává, nestíhá konkurovat v průmyslové výrobě a nemají žádnou vědeckou základnu….” – Tohle např. tvrdí nějakej ministr české vlády. Vypadá to na to, že když čte, nechápe smysl psaného textu ! Rusko… Číst vice »

standa
standa
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  standa

Nějakej tentononc ministránek jen dokazuje, že na to být ve vládě prostě nemá. Rusko je na čele států BRICS vč. Číny ! Tvoří nový světový řád na jiných pravidlech ! To je ta největší konkurence, která kdy existovala vůči kolektivnímu Západu ! Má posilující měnu, vlastní platební systém propojený s mnoha… Číst vice »

standa
standa
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  standa

Ukrajina bude kapitulovat, možná i v tomto roce. Kolektivní Západ vyjádřil sám překvapení nad tím jak jsou jeho zbraně na Ukrajině rychle likvidovány ! Bývalí západní zpravodajští důstojníci (jednou zpravodajec, pořád zpravodajec) jasně dávají najevo, že Ukrajina už prohrála. Jen válkychtivci to eskalují ke 3. sv. válce !