Proti demokratickým výsledkům voleb na Slovensku. Hamplová zuří

V Praze vznikla meziparlamentní platforma dialogu našich vládních poslanců se slovenskou opozicí. Jejím cílem je údajně obrana demokracie. A senátorka Hamplová se zhrozila nad diktátorskými praktikami.

Jana Zwyrtek Hamplová
Jana Zwyrtek Hamplová

Poslanci Parlamentu České republiky se ve středu 27. března sešli v rámci meziparlamentního setkání se zástupci slovenské demokratické opozice zastoupené v Národní radě Slovenské republiky. Předmětem jednání bylo navázání vzájemných vztahů, které prohloubí spolupráci mezi demokratickými stranami obou zemí v oblastech společných hodnot, jako je ochrana liberální demokracie, právního státu, podpora Ukrajiny a pevné ukotvení v EU a NATO. Výsledkem setkání je založení Platformy česko-slovenského dialogu o budoucnosti evropské bezpečnosti a demokracie, jejímž cílem je vzájemné sdílení informací mezi parlamenty ČR a SR a vzájemná podpora ve snaze chránit se před populismem, dezinformacemi a porušováním demokratických principů.

„Pojmy demokracie a právní stát jako “klamavá reklama” pro diktátorské manýry. Stalo se něco neuvěřitelného.

Opravdu jsem myslela, že je to podvrh, že to není možné. A ona je to pravda. Zástupci českých vládních (!!!) stran založili se zástupci stran slovenské opozice (!!!) OFICIÁLNÍ (byť navenek mimoparlamentní) uskupení – Platforma česko-slovenského dialogu o budoucnosti evropské bezpečnosti a demokracie – jehož deklarované cíle jsou tyto:
– ochrana liberální demokracie (přitom odmítají respektovat výsledky demokratických voleb na Slovensku, a  jako oficiální představitelé vládních stran navazují oficiální spolupráci se slovenskou opozicí) – v mezinárodních vztazích nevídané
– ochrana právního státu (principy právního státu jsou ohrožovány bohužel podobnými kroky)
– podpora Ukrajiny (tedy opět kladou na první místo zájmy třetí země)
– pevné ukotvení v EU (tedy přihlášení se k Bruselu “bez diskuze”)
– pevné ukotvení v NATO (tedy opět “bez diskuze”)

Zakladatelé z českých vládních stran se navíc veřejně (!!!) přihlásili k tomu, že v tomto uskupení se slovenskou opozicí hodlají zasahovat do vnitřního dění na Slovensku (!!!), kde byla demokraticky zvolena nová vláda.

Citace: “S kolegy ze slovenské strany jsme při intenzivním několikahodinovém jednání řešili současnou situaci na Slovensku, včetně například témat změn v trestním právu nebo vládní snahy o proměnu slovenského veřejnoprávního média RTVS.” (1. místopředseda nového uskupení Lukáš Vlček • poslanec za Vysočinu). Probůh! Tento krok je v mezinárodních vztazích naprosto nevídaný.
Aby zástupci vládních stran založili podobné uskupení, které deklaruje, že chce spolu se zástupci opozice jiné země zasahovat do jejích vnitřních záležitostí bez ohledu na demokraticky zvolenou vládu, to je de facto vypovězení standardních zahraničních vztahů se Slovenskem.

To je na tom to tragické – že oni si opravdu myslí, že mohou doslova všechno, a tak to také dělají.
To dobré (a až neuvěřitelné!) na tom je, že to, o co jim jde a co hodlají bez ohledu na názor většiny nás, českých občanů, na všech frontách dělat, vyhlásili bezelstně takto veřejně. Je třeba vědět, kdo je kdo. Fakt, že k tomu zneužívají heslo “společně za demokracii” a “ochrana právního státu”, když obsahem je naprosto pravý opak, vnímejme jako snad už patologické omámení mocí…

Název by totiž měl být – “Společně proti výsledkům demokratických voleb na Slovensku, za Ukrajinu, za EU a za NATO.”
Že tam schází Česká republika, Slovenská republika a jejich občané? Správně jste pochopili. O nás totiž nejde, nás škrtli. Zde se plní pokyny jiných. Dokonce už takto veřejně.

Jako “klamavou reklamu” tam napsali pojem demokracie a právní stát, a dosáhnout chtějí svého “diktátorství”. Probudíme se už? Všichni?” položila řečnicku otázku na závěr svého příspěvku senátorka Jana Zwyrtek Hamplová.

*

Jana Zwirtek Hamplová, prvnizpravy.cz

4.4 7 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
6 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Hokarc
Hokarc
před 29 dny

Takových akcí je schopen pouze nepřítel !

keporkak
keporkak
před 30 dny

Fašizace české zahranční politiky…

skeptik
skeptik
před 30 dny

Hesla proamerických a probruselských slouhů:

válkou za mír
cenzurou za demokracii
porušováním zákonů za ochranu právního státu

Jura deMonteBoo
Jura deMonteBoo
před 30 dny

Dokud budou t.zv. veřejno-právní media zombifikovat většinu populace, budou dál vítězit liberál-fašounské kreatury, jako na fotce a nic se nepohne.

cablik
cablik
před 30 dny

No jo však to dělali i u nás když nebyli u vesla pořádali demonstrace a vyřvávali milion úchylek bylo nasazeno. Teď se snaží vměšovat do Slovenska premiér Fico si musí s tímto EU a NATO hujerstvím poradit.

mikkesh
mikkesh
před 30 dny

Paní doktorko. Vaše rozhořčení je samozřejmě na místě. Respektive na špatném místě. Tady, domnívám se, Vám fandí všichni. S Vaším zvolením jste slibovala rozkrýt začerněné smlouvy České televize. Kde nic, tu nic. Bezpochyby tam půjde o kriminální činnost. Současně by mě zajímalo i to, co na začerněné smlouvy a faktury berňák? Nic? Že bych… Číst vice »