Sčítání je vždycky předstupeň k vojákování, varuje Vidlák

Daniel Sterzik-Vidlák
Daniel Sterzik-Vidlák

První zprávy
HURÁ NA FRONTU A KOČKOPES PRO VŠECHNY. Minule jsme se hodně věnovali protestům zemědělců a náš rozhovor jsme končili otázkou, s čím se ministr zemědělství Marek Výborný chystá do Bruselu, co tam dojedná a s čím můžeme očekávat, že se vrátí. Nuže pan ministr se vrátil a doma ho čekalo po setkání se zemědělci „překvapení“, neboť opět čelí dalšímu možnému protestu. 
 
Dopadl ministr v Bruselu podle Vašeho očekávání a s čím se tedy nakonec vrátil?
Ministr Výborný se vrátil s dokonalou kapitulací. Jinak se to nazvat nedá. Ale to jsme všichni věděli předem! Tedy, kromě agrárního komorníka Doležala a zemědělského svazáka Pýchy. Priority Fialovy vlády jsou ohledně grýndýlu naprosto jasné, oni se jimi nijak netají a uskutečňují je přímo grandiózní rychlostí.
Devótnost zemědělských představitelů jen odsouvá jakoukoliv možnost skutečného řešení, což je účel. Dokud Agrární komora a Zemědělský svaz budou vyzývat k jednání, tak ministr bude dále jednat. Co jiného by také měl dělat, že? Bude jednat, budit zdání pokroku a pak, až už budou všechny traktory na polích, pak pokrčí rameny a řekne, že nenašel koaliční shodu a nedá se nic dělat.

Co říkáte tomu, že ministr Výborný se zemědělci opět nepěkně vypekl a hrozí další protest?

Ano, vypekl s nimi, ne, protest nehrozí. Ne, dokud budou u kormidla Doležal a Pýcha. Ti mají úkol upustit páru a ne něco vyřešit. Omlouvám se za ten výraz, ale zatímco odvážnější zemědělci protestovali, oni mezitím dleli v ministerském rektu a pochvalovali si, jak jim tam je dobře. Oni nikdy skutečný protest organizovat nebudou, pokud k tomu nebudou dotlačeni. Jestli nějaký protest hrozí, tak od zemědělců, kteří šli s kůží na trh a přijeli do Prahy s traktory.

Napříč Evropou se vedou diskuse o zavedení nějaké formy vojenské přípravy obyvatel. První země se již kvůli válce na Ukrajině vrátily k povinné vojenské službě. A u nás teď prezident Petr Pavel podpořil administrativní odvody do armády pro občany České republiky. Myslíte si, že případné odvody lze vnímat jako předstupeň obnovení základní vojenské služby?

Už ve Starém zákoně se píše o odporu Božího lidu ke sčítání. Protože sčítání je vždycky předstupeň k vojákování. Je to předstupeň k utužení poměrů. Kdo chce pro lid svobodu, ten si o nich nepotřebuje vést kartotéku.

Já k tomu vidlácky dodávám, že do války nás zavlékají dokonalou salámovou metodou. Ale když se to jednou rozjede, zpravidla se to zastaví až heroickým vítězstvím nebo ostudnou kapitulací. Proto bychom neměli dopustit, aby se to rozeběhlo. Strašně špatně se to pak bere zpět.

Jaký názor na obnovení povinné základní vojenské služby máte Vy?
Já samozřejmě nejsem proti branné zdatnosti. Ale rovnou se ptám… kde jsou kasárna? Kde je vybavení? Kde jsou napojené celé logistické řetězce a průmyslová odvětví, která jsou zapotřebí k tomu, abychom uměli něco víc, než jen zachytávat střely těly vojáků? Kde je infrastruktura, aby každý rok mohlo padesát tisíc kluků na vojnu?

Proč to všechno nemáme? Protože za deset let budeme mít stíhačky a letos už to stálo patnáct miliard… Je to jasné?

A to ani nemluvím, že muž může bránit svou vlast, ale těžko bude bránit francouzskou Veolii, německé banky, americké zemědělcké korporace a holandské hytlermarkety. Snědený krám nikdo nebrání.

Někdejší neúspěšná prezidentská kandidátka a také kandidátka do Evropského parlamentu za hnutí STAN Danuše Nerudová zase “promluvila”. Prý má pochopení pro mladé lidí, kteří se bouří proti tomu, že by bránili zemi. „Co se divíte? Tahle země na mladé kašle. Chtěli manželství pro všechny, nemají ho. Chtějí dostupné bydlení, nemají ho. Chtěli euro, nemají ho. Chtějí být slyšet, starší jim říkají, ať raději mlčí. Jediné co, možná budou mít důchody. Proč by mladí chtěli bránit zemi, která na ně kašle?” napsala na síti X Nerudová. Když pominu vyjádření paní Danuše… zajímavé je to hodnocení dnešní mladé generace. V podstatě říká: „na hodnoty kašlu, zajímá mě jen zábava a nebezpečný rozmar“. Desítky pseudopohlaví už přeci máme… tak co podle Vás ještě chtějí?
Promiňte, tenhle blábol se snad ani nedá komentovat. Představa, že mladí lidé se budou nadšeně hrnout do armády, když dostanou euro a manželství pro všechny, to už není úvaha, ale diagnóza. Možná bych ji dokázal i stanovit, ale je to zbytečné, protože hloupost se prostě léčit nedá. Nejen u Danuše, ale i u těch mladých lidí, kteří nadšeně volili vládu, která jim osekala příspěvky na jízdné, zdražila jim ubytování na kolejích, prakticky zamrazila trh s nemovitostmi, obrala jejich rodiče o třetinu úspor a zdražila topení a svícení.

Ale jasně, když dostanou manželství pro všechny (ve kterém stejně nežijí) a když dostanou euro (i když má každý kreditku, kterou se dá platit kdekoliv na světě v jakékoliv měně), tak se to konečně zlomí a budou Řehku prosit, aby je odvedl a oni šli statečně padnout za evropské hodnoty na Donbas.

Debilita… kdysi za to zavírali do bláznice, dneska vás za to jmenují eurokomisařkou.

Francouzský prezident Emmanuel Macron vyslovil podle některých vojenských expertů a analytiků velmi nebezpečnou myšlenku, a to uvažovat o vyslání vojenských jednotek NATO do války na Ukrajině. Slovenský premiér Robert Fico varoval, že se obává toho, že Západ jde na Ukrajině do nejhoršího řešení, do totální eskalace napětí. Nutno dodat, že Macron pak na nátlak ze zahraničí musel zařadit „zpátečku“. Slova však byla pronesena velmi vlivným politikem, který by měl podobná vyjádření velmi důkladně zvažovat. Není za tím podle Vás něco víc? Nerozehrává Západ další fázi své „globální strategické hry“?
Kdyby s tímhle přišli před dvěma roky, když válka začínala, tak by to bylo hodně nebezpečné. Tehdy by to znamenalo, že Západ přechází na válečnou výrobu, zřejmě by to znamenalo zrušení grýndýlu a skutečně masivní zbrojení, které by Rusko zřejmě neustálo.  Ale ti stejní Macroni, Bidenové a Leyenové dva roky věřili ve slabé Rusko, které se co nevidět rozpadne, dojdou mu čipy z praček, vojáci, jídlo i munice.

Teď si vzpomněli, že je to poněkud jinak a přemýšlejí, jak to celé ještě zachránit. Možná by chtěli na Ukrajinu vyslat svá vojska, ale výbroj pro tato vojska už tam dávno shořela. Takže rozehrávají své “globální strategické hry,” ale bohužel jim v rukou nezbyly žádné trumfy. Od začátku války Evropa nevyrobila jediný tank… Tím je řečeno vše.
Co by podle Vás znamenalo vyslání vojáků členských zemí NATO na Ukrajinu? Je vůbec na místě takovou myšlenkou pohrávat?
 
Kdyby členské země NATO vyslaly vojáky na Ukrajinu, tak by tam ti vojáci všichni postupně umřeli… Válka by se protáhla o nějaké měsíce a na konci by Rusko mělo skutečně naprosto volnou cestu do Berlína i Paříže. Dokonce ani fanfarónští Poláci do něčeho podobného nechtějí jít a to mají v Evropě asi jedinou opravdu bojeschopnou armádu.

V Praze se na summitu potkali premiéři zemí V4 a řeč byla hlavně o podpoře Ukrajiny. Zajímavé však bylo, jak naložili premiéři se svým časem po jednání. Slovenský premiér Robert Fico společně s maďarským premiérem Viktorem Orbánem šli za exprezidentem Milošem Zemanem, zatímco polský premiér Donald Tusk zamířil za současnou hlavou státu Petrem Pavlem. O čem to podle Vás vypovídá?
 
Že je V4 poněkud rozštěpená? Ano. Ale nechybělo moc a místo Tuska mohl přijet Kaczinský a ten by také zamířil spíš za Zemanem. Já nevím, jestli to Fiala umí číst, ale ze tří blízkých spojenců mu zbyl jeden… Ten nejméně spolehlivý, nejvíce neurvalý, který si myslí, že je také tak trochu velmoc. Dva státy naší velikosti, se kterými máme staleté společné dějiny, máme podobné problémy a sdílíme společný geopolitický prostor, ty jdou raději mluvit se Zemanem než s Blyštivým Péťou. K tomu není co dodat.

Psali jsme:
Půjde Kanada do války? Další nápad, jak eskalovat konflikt

Poslanci schválili, že stejnopohlavní páry budou moct uzavírat místo manželství partnerství. Také jim nebudou umožněny adopce. Podle zákonodárců Sněmovna schválila maximum toho, co bylo v současném složení možné. „Manželství pro všechny nebude! Poslanci schválili pro svazek stejnopohlavních párů název “partnerství”. Adopce dětí budou nadále umožněny pouze manželským párům. Jsem rád, že zvítězil zdravý rozum,” okomentoval výsledek hlasování ve Sněmovně předseda PRO Jindřich Rajchl. Senátorka Jana Zwyrtek Hamplová zase napsala, že novelu občanského zákoníku, která teď míří do Senátu, nepodpoří, neboť “zákony přírody nelze měnit hlasováním”. Co soudíte o výsledku hlasování Sněmovny Vy? Zvítězil podle Vás také zdravý rozum?

Promiňte, ale já jsem konzervativec a souhlasím s tím, že přírodní zákony jsou platné i kdyby si poslanci  senátoři odhlasovali cokoliv. Rozumná společnost se nesnaží poručit větru dešti a nejde proti přírodním zákonům.  Rozumná společnost se nesnaží vybudovat lepšího člověka a nesnaží se o  utopické “Sluneční státy,” které vždycky skončí brutální dikaturou.
Rozumný poslanec se řídí heslem, že věci jsou, tak jak jsou.  Jsem rád, že pár takových poslanců i senátorů ještě máme. Ale i kdybychom je neměli, žádný lidský zákon nezmění nic na lidských instinktech, pudech a charakterech.  Ostatně… jak dlouho už na západ od nás dělají henten multikulturalismus? Třicet let?  Udělali kolem toho tisíce nařízení, pozitivních diskriminací, hate free a podobných ptákovin. Pomohlo to něčemu? Jeďte se podívat do Kolína nad Rýnem do té velké mešity… Tam najdete víc odpovědí, než vám bude milo a zdrávo.

4.1 9 hlasy
Hodnocení článku
2 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 měsícem

Která země měla v čele delegace zemědělců do Bruselu ministra? Že by se podíleli na bordelu, co tam jejich občani dělají? Výborný tam jel pálit pneu? Statečný to hoch. K odvodům. Bude se muset uzákonit, která pohlavní se budou moci odvádět. Holky s pinďourama a chlapci, kteří se považují za ženy budou problém, i kdyby… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem

Valku by si meli rozmyslet.S jadernou urcite ani oni nepocitaji a pozemni potrebuji zazemi…Tady zapomeli na obycejne lidske: Jak vy na nas,tak my na vas…Takze s nami opravdu nemohou pocitat