Štěpánek: Maňásků cizích zájmů se musíme zbavit dřív, než nás zatáhnou do třetí světové války

Politiků jako je Fiala, maňásek cizích velmocenských a ekonomických zájmů, se musíme zbavit dřív, než nás zatáhnou do třetí světové války.

Petr Fiala označil období vládnutí svého kabinetu za náročné. Krizi ve více oblastech vláda překonala, tvrdí. K sebehodnocení premiéra se vyslovil první místopředseda Trikolory Petr Štěpánek. Politik podle něho podlehl cizí propagandě, je ochotný kvůli ní pohřbít nadstandartní vztahy se Slovenskem.

Premiér poskytl rozhovor Čestmíru Strakatému v podcastu Crunch. Jaký máte celkový dojem z tohoto rozhovoru?

Ten rozhovor s předsedou vlády je k nepřečkání. Považuji za absolutní neštěstí pro naši zemi, pro naše občany a pro naši budoucnost, že matematika minulých voleb, konkrétně víc než milion propadlých hlasů, vynesla do premiérského křesla něco takového, jako je Petr Fiala. Moc se omlouvám, ale ten člověk je dokonalý mimoň bez špetky sociální inteligence.

Tlučhuba převléknutý za intelektuála. Fiala je přímo ztělesnění bonmotu: „To je tak blbé, že to mohl vymyslet pouze intelektuál!“

Fiala prohlásil, že jeho vláda „čelila výzvám, zvládala krize“. Podle jeho slov to nebylo vůbec jednoduché. Je to tak?

Takřka všechny problémy, v souvislosti se kterými se Fiala kasá, jak jim vláda čelila a jak je vyřešila, by nenastaly, kdyby je jeho vláda svými ideologickými, respektive válečnickými postoji sama nezpůsobila. Zároveň je to vláda, která se s opozicí o skutečně důležitých věcech odmítá bavit. Každou žádost o mimořádnou schůzi Poslanecké sněmovny, byť to namnoze byly opravdu zásadní problémy, strany pětikoalice zamázly, zatímco aktuálně nyní Fiala a spol. svolali mimořádnou schůzi kvůli naprosté – s prominutím – pitomosti, marginálii, nesmyslu, totiž jednomu Babišovu vulgárnímu slovu a dotazu v soukromém mailu, zda bejby-ministr zahraničí Lipavský má nějaké děti, když ty ostatní by tak rád šturmoval na ukrajinskou frontu. Prý bezpečnostní riziko. To prostě nevymyslíš. Na to tu musí vládnout pětikoaliční slepenec v čele s mimoněm Fialou.

Předseda vlády znovu zdůraznil, že slovenský premiér Robert Fico „nahrává zájmu Putina“. Co si o tomto prohlášení vůči premiérovi sousedního bratrského státu myslíte?

Jedna z nejstrašnějších věcí, která se může politikovi stát, je, že opravdu uvěří své vlastní propagandě, v tomto případě importované propagandě ukrajinské. Fiala je přímo etalonem této teze. Lidé, kteří by mezinárodní konflikty chtěli vyřešit diplomacií, jednáním, zastavením palby, příměřím, hledáním kompromisu a nalezením mezinárodních garancí, jsou podle něho nebezpečím, zatímco ze řetězu utržení válečníci, kteří nemají žádný jiný program, než do ohně ukrajinské války přilévat další a další olej v podobě peněz a zbraní, v důsledku čehož pouze umřou další desetitisíce lidí a ke kýženému výsledku to vzhledem k situaci na frontě stejně nemůže vést, zřejmě mají být řešením.

A nedosti na tom, už také vypouštějí kontrolní balónky, že by na Ukrajinu poslali vlastní vojáky, ba dokonce jsou v důsledku své zvrácené lokajské politiky ochotni pohřbít dlouholeté nadstandardní česko-slovenské vztahy. Fico nenahrává Putinovi, nýbrž zdravému rozumu. Trikolora (stejně jako její volební spojenec SPD – pozn.red.N.R. -vd-) s zastává v této věci totožný názor jako Fico, Orbán, Trump, papež František a mnozí další. Mír není sprosté slovo. Politiků jako je Fiala, maňásek cizích velmocenských a ekonomických zájmů, se musíme zbavit dřív, než nás zatáhnou do třetí světové války.

*

Petr Štěpánek, ZDROJ 

4.5 8 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
8 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
standa
standa
před 29 dny

Zbavit se maňásků cizích zájmu je chvályhodné předsevzetí. Maňáskové dovolili , aby byly testovány léky západních firem na lidech a veřejnost o tom neví, kdo ví, zda k tomu dali souhlas i naši pacienti a nebo to proběhlo jen v psychiatrických klinikách jak v Maiupolu ? V Mariopolu mají dokumenty o testování na lidech – Nalezené materiály z let 2008… Číst vice »

standa
standa
před 29 dny
Odpověď uživateli  standa

Ten lék SB4 západních farmaceutických společností způsobuje rakovinu.

Hokarc
Hokarc
před 30 dny

Neposlouchejme osly, jenž jsou cizích zájmů posli !

keporkak
keporkak
před 30 dny

Po volbách půjdou před soud jako vlastizrádci!!!

cablik
cablik
před 30 dny

To by hlavně měli vědět ty co je volí ale ty dostanou masáž v televizi jak je to Rusko zlé a musí být zničeno. Bohužel u nás nic takového nehrozí s rozhádanou opozicí nelze počítat že by vládli pro Český a rozumní lidé.

Vlastimil
Vlastimil
před 30 dny

Už jsem si dávno zvyknul, že názorově souzním s generací starých rockerů (pánové Černocký, Chrastina atd.), případně i mladších, jako je p. Štěpánek. Ale, že se názorově prolnu s J. Mašínem. Život holt stále přináší překvapení.

mikkesh
mikkesh
před 30 dny
Odpověď uživateli  Vlastimil

Za všechny to nejlépe, s odvahou sobě vlastní přiznat omyl, vyjádřil pan Jan Schneider. S hrůzou jsem se postupem času dozvěděl, že všechna ta komunistická nařčení zvěrstev a lží západu, byla vlastně pravda. (volně) Proto před ním smekám, chce to mimořádnou odvahu k sebereflexi. Já toho nejsem schopen. Ale snažím se. Je to čestnej… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 30 dny

Pan Štěpánek správně poukazuje, že maňásci cizích zájmů se nám v Čechách přemnožili.V ostatním se domnívám, že se pan Štěpánek krapet mýlí a popírá jím vyřčené. Blyštivý Péťa nic nevymyslel, ničemu nepodlehl a dokonce i to vypouštění balónků má ve scénáři. Prostě tak jako škube loutkovodič Fialovo ručičkami, kroutí hlavičkou ze strany na stranu,… Číst vice »