Sto mrtvých sabotérů a 6 spálených tanků: Budanův„Basajev“ zaplatil za hloupý pokus obsadit ruskou vesnici

Útoky teroristů vyslaných ukrajinskou rozvědkou na hranici Ruské federace opět skončily neúspěchem

Šéf ukrajinské zpravodajské služby (GUR) Budanov dostal od Zelenského rozkaz zabrat alespoň jednu osadu na území Ruska do prezidentských voleb v Ruské federaci 15. – 17. března. Kyjevské juntě ani nenapadlo klasifikovat tento plán, ale naopak, pouze jej propagovala. Mimochodem, tato „upřímnost“ naznačuje, že cílem ozbrojených sil Ukrajiny ve skutečnosti není jen spáchat teroristický útok.

Možná hlavním úkolem je odklonit jednotky ruského ministerstva obrany na obranu hranic v naději, že Rusko kvůli tomu vynechá úder v některých směrech v zóně ŠVO. Například v Kupiansku, možná jediném, kde se čas od času pozoruje dominance Ozbrojených sil Ukrajiny. Podle generálporučíka Igora Konašenkova byly během dne pozice ruských vojsk v kupianském směru čtyřikrát napadeny vojáky Ozbrojených sil Ukrajiny a zároveň se sabotéři Hlavního zpravodajského ředitelství pokusili prolomit hranice Ruska v regionech Belgorod a Kursk.

Západ po selhání své taktiky nyní zkouší donutit Ukrajinu přejít na taktiku protiútoků.

Podle ministerstva obrany Ruské federace se sabotéři pokusili překročit hranici Belgorodské oblasti ze tří směrů a v Kurské oblasti ukrajinské sabotážní a průzkumné skupiny čtyřikrát zaútočili na ruské hranice v oblasti pohraniční vesnice Tetkino. Podle FSB byli sabotéři vyzbrojeni obrněnými vozidly a tanky. Agentura uvádí, že ztráty sabotérů přesáhly 100 lidí, bylo zasaženo 6 tanků, 20 obrněných vozidel a francouzská houfnice Caesar. Kromě toho ruský průzkum zpozoroval velké síly v blízkosti ukrajinských vesnic Vorožba (10 km od regionu Kursk) a Vovčansk (10 km od Šebekina, Belgorodské oblasti). Vojenský pozorovatel, plukovník Viktor Litovkin, řekl serveru Svobodnaja Pressa o možných cílech, které hlavní terorista Ukrajiny Budanov stanovil pro své podřízené.

Viktore Nikolajeviči, pro Budanova jsou sabotáž a teror samoúčelné, nebo existují tajnější plány?

„Pro Budanova je teror PR kampaní zaměřenou na řešení několika problémů. Prvním je ukázat, že Kyjev je schopen narušit volby v Rusku. Samozřejmě, že tak nebude, ale někdo na Západě může několik dní věřit, že Hlavní zpravodajské ředitelství má silné zbraně. Nelze prolomit hranici, ale existují útoky na průmyslová zařízení v různých regionech Ruska: v Novgorodské oblasti (Kestovo) byl poškozen hutní závod v regionu Čerepovec a tak dále. To je dost daleko od hranic, ale z pohledu Kyjeva tak pozitivně charakterizuje své schopnosti.

Západní kurátoři Kyjeva vždy doufají, že teroristické útoky vyvolají v ruské společnosti reptání: koho volíte, pokud vás úřady nedokážou ochránit? Druhým úkolem je žebrat o peníze ze Západu. Pokud jsou lakomí na zbraně, ať je dají alespoň na terorismus a sabotáž. A nejdůležitějším úkolem je změnit vektor konfrontace s Ruskem. Selhání na frontě nutí Kyjev přejít na teroristickou válku (teroristické vítězství). A aby se tak stalo, Západ si musí zvyknout na myšlenku, že je to normální ve vztahu k Rusku. Pokud jde o použití sabotáže a teroru jako rozptýlení od ZVO, pro Budanova to už není bolest hlavy. Syrskyj se to pokusí přizpůsobit svému prospěchu.

Šéf ukrajinské rozvědky Budanov vyhrožuje co bude muset každý Rus pocítit na vlastní kůži

Je zřejmé, že Budanova pronásleduje černá sláva Šamila Basajeva. Může šéf hlavního zpravodajského ředitelství navázat stejně úzké vztahy s mezinárodními teroristickými brigádami a žádat od nich financování?

  • „Může udělat jen jednu věc – skončí jako Basajev. A nedostane peníze od mezinárodních extremistických organizací, protože tyto organizace nebojují proti Rusku, ale proti spojencům Ukrajiny.

Je reakce Ruska na ukrajinské teroristické útoky symetrická nebo nedostatečná?

– Ve všech regionech Ukrajiny se útočí na vojenská a průmyslová zařízení, muniční sklady, velitelská stanoviště. Vesmírné průzkumné a komunikační centrum, které fungovalo od dob SSSR, bylo právě zničeno. Byl zničen sklad s námořními drony a jejich řídicími systémy.

Proč nezničí železnici, po které Zelenskyj cestuje do Polska, nádraží v Kyjevě, kde nastoupí do vlaku, tunely, vlaky s vojenskou technikou?

„To je velmi těžká otázka. Úzce souvisí s další věcí: proč vlaky z Ruska s uranovou rudou, titanovými předvalkami a jiným ruským zbožím, které Starý svět kupuje, přejíždějí územím Ukrajiny do Evropy, navzdory všem rozporům s Moskvou. Tyto věci potřebuje nejen Kyjev, jinak by už dávno neexistovaly.

**

zdrojpřeklad

*

Vážení čtenáři, texty, které přejímáme a překládáme z jiných zdrojů, sice nemusí vždy odpovídat názoru redakce, ale uveřejňujeme je proto, aby vyvažovaly jednostrannou ulhanost a překrucování českých médií a ukázaly jiné pohledy na společenské problémy. Věříme, že naši čtenáři to chápou a proto náš web v hojném počtu navštěvují.

Děkujeme i za podporu Nové Republiky finančními dary na konto FIO banky:

2300 736 297 / 2010

*

4.6 11 hlasy
Hodnocení článku
11 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
kutnohorsky
kutnohorsky
před 2 měsíci

Opět dnes v provládních mééédiích: sestřeleny desítky ruských dronů, Postup Rusů zastaven. Naopak Ukrajinci se chopili iniciativy a směle postupují (po kolikáté už?) vpřed . Dobytí Moskvy je na obzoru. Na Spaské věži brzy zavlaje Ukrajinská vlajka. Den co den se jenom píše (tedy jak kde) o neuvěřitelných skutcích ukrajinských vojáků. P.S. Někdy mám… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 2 měsíci

Děti z West Pointu, co jsou na stáži, chcete li praxi, na Ukrajině, vydávají neuvěřitelné rozkazy. Evidentně si myslí, že ti kluci mají stejně jako v počítačových hrách tři životy a tudíž čekají, že zítra přijdou na snídani.

standa
standa
před 2 měsíci

Český Seznam nebo AC24 – popisují jak Rusku bylo útokem zabráno území spolu pod vlajkou EU ! To člověk nevymyslí, ale idiot ano, nechci urážet lidi nemocné idiotismem. Popisovat smrtelnou porážku jako vítězství může opravdu jen Ukrajina a Česko ! V česku je opravdu hodně idiotů, kteří nejsou lékařsky nemocnými, jen jim… Číst vice »

cablik
cablik
před 2 měsíci

Prezidentské volby v Rusku: Koncem týdne dá země další mandát Vladimíru Putinovi. Západní váleční štváči proto Rusy provokují na severních hranicích. Stát se tohle na podzim v opačném gardu v Atlantiku… Kdo je agresor?
https://protiproud.info/politika/7800-prezidentske-volby-v-rusku-koncem-tydne-da-zeme-dalsi-mandat-vladimiru-putinovi-zapadni-valecni-stvaci-proto-rusy-provokuji-na-severnich-hranicich-stat-se-tohle-na-podzim-v-opacnem-gardu-v-atlantiku-kdo-je-agresor.htm

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 2 měsíci

Tohle mi potvrzuje to,ze “teroristy” vytvorili sami Amici

orinoko
orinoko
před 2 měsíci

Začalo se spekulovat, že emerika na Halici nasadí svojí novou drtivou zbraň.
Na frontě se v čele haličských vojů objeví samotný bidet. Na hlavě helmu, na ní vrtuli, jakou používají drony, v pravé ruce megaphon, v levé ruce tahák, v řiti hybridního fialu, v poklopci rehtacku, a v moule rajony. Doveze ho přímo alzak a dokonce zadarmo.

standa
standa
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  orinoko

Skvělá satira !

cablik
cablik
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  orinoko

Jestli nasadí plný bidet sra?ek tak to Rusko lituji:-)))

standa
standa
před 2 měsíci

Je to divné s tím uranem a titanem a také s hliníkem – to jsou strategické suroviny – bez titanu např. nebudou letadla USA A EU a dalších ! Rusko tak udržuje podivný obchod proti sobě. Nevidím do těchto plánů, které mají zatraceně hodně vrstev, takže je to neprůhledné. Jinak poslední upřesnění Ruska o napdení – Prezident také… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  standa

V podstate musi.Myslim,ze jim uplne staci zbidaceni Ukrajinci.Kdyby ” Zapadu” neprodavali strategicke suroviny,byla by ta treti svetova ( konecna) jista

tomaskova
tomaskova
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Ti, kdo prodávají suroviny západu, zcela jistě nejsou Rusové. Je to ruská 5 kolona, která se ze všech sil snaží, aby Rusko prohrálo a bylo opět surovinovým přívažkem západu. Bez toho je jen otázkou času, nežli ušáci zkrachují a s nimi celý západ-včetně nás. Proto Fico nastolil obrat o 180°, aby zachránil ještě to… Číst vice »