Generálu Pavlovi hrozí mezinárodní blamáž! Generalissimus vojsk vší Ukrajiny se začal domáhat slíbených zbraní a miliard, jinak přestane útočit a zahájí ústup za Dněpr! US tanky Abrams se ukázaly k ničemu a jsou snadno ničeny – krásné video!

Michael Svatoš
Michael Svatoš
Generalissimus vojsk vší Ukrajiny, prezident Zelenskyj, včera lkal, že když nedostane nejnovější americké dalekonosné střely, více letadel F-16, a spoustu dalších děl, zbraní a munice, tak ustoupí, začne zkracovat frontu, a nebude provádět žádné útoky. Pomineme-li, že zkracování fronty s výjimkou ústupu za Dněpr nikam nepovede, protože čím hustěji budou Generalissimovi soldáti namačkáni v zákopech, tím více jich Gosudarovo letectvo pošle na onen svět jedinou bombou FAB, a Putin bude šťastnější, protože už od podzimu 2022 nevede válku, aby Ukrajince porazil obsazením jejich území, ale aby jich, na co nejkratší frontě masivní palebnou převahou, co nejvíce pozabíjel a zmrzačil, aby to jejich zbytek přestalo bavit, a raději se rozešli domů.  Tak jediné rozumné vysvětlení včerejšího náhlého a nečekaného vyhlášení Zelenského o zkracování fronty, a o ukončení všech dobyvačných útoků proti Donbasu a Krymu, představuje vyhlášení ultimáta Washingtonu a Bruselu, dle vzoru slavných italských žoldnéřských kapitánů Condottiero, kteří se takto v historii ozývali, vždy když vládcové, kteří si je najali, byli v prodlení s dodávkami zlata, zbraní a dalších válečných potřeb. K čemu ovšem Zelenskému budou ještě další letadla F-16 je záhadou. Na následující grafice vidíte bojové možnosti F-16 proti Putinovu bombardovacímu uskupení, které shazuje bomby FAB, jež děsící Ukrajince víc než co jiného. Grafika je prostá – ruské SU-35 střežící bezpečnost letu bombardérů SU-34 smete F-16 z oblohy na 200km. SU-34 shazují bomby nejméně 70km před cílem. F-16 dostřelí jen 55km. V záloze ještě číhá ruský MIG-34, ten ovšem většinou nese Kindžál, kdyby se nějaký Patriot snad chtěl ruským bombardérům postavit do cesty. 

US zbraně na východní frontě drtí jedna rána za druhou. Včera ruský autonomní dron-zabiják Lancet, nekorunovaný král mezi všemi drony, při svém letu vyčenichal americký tank M1 Abrams, jak si v dresu Kyjeva mašíruje na ruskou pěchotu bránící Berdiči před ukrajinskými ztečemi. A hned se ukázalo, že M1 Abrams nemá šanci, a to i když použil protiopatření REB a bránil se střelbou ze svých počítači řízených zbraní. Velmi krásné video zachycující celý útok manévrujícího dronu doslova poskakujícího ve vzduchu najdete zde. Na dolní grafice krásně vidíte, jak každý měsíc stoupají útoky Lancetů na ukrajinské cíle. V tabulce jsou pouze veřejně dostupné útoky Lancetů zachycené zveřejněnými videi. Ty představují podle odhadů nanejvýš 5% všech útoků.


US granáty 155 mm M795 vypalované Kyjevany z moderních US tažených houfnic M777 se ukázaly jako nepřesné, a Putinova artilerie Kyjevany snadno i s jejich US zbraněmi přesnou dělostřelbou vedenou dokonce z větší vzdálenosti, než kam granáty M795 doletěly, zničila! Polovina ze 190 US houfnic M777 to už má za sebou, přiznal včera smutně Kyjev.

Ukrajina dostala za celou dobu své války proti Putinovi od celého Západu celkem 190 moderních tažených houfnic M777 ráže 155mm, aby Rusům řádně vyprášila kožich a zabavila jim Krym. Plán to byl odvážný, leč selhal, a nejvyšší velení kyjevských soldátů už včera smutně přiznalo, že Rus jim už 44 těchto houfnic zničil, a 38 vážně poškodil, takže jsou k ničemu. Podle oznámení soldátů, je Rus mazaný, a britské houfnice, které dostřelí pouze 30 km, likviduje ve velkém vlastní “protibaterijní dělostřelbou” z větší vzdálenosti, než M777 dostřelí. Ruská dělostřelba je i proklatě přesnější. Zatímco dělostřelba soldátů z nejmodernější západní houfnice M777 se ukázala být v cíli přesná tak na 30 metrů, a to ještě pouze v případě, že soldáti mohou po Rusech pálit drahý naváděný granát, (kit M1156 PGK), který dostávají jen výjimečně, takže dělostřelba obyčejnými granáty (M107, M549 a M795, bez kitu M1156 PGK), je vlastně nepřesná už podle požadavků velení Wehrmachtu na přesnost německých děl za II. světové války. Naopak ruská protibaterijní dělostřelba je proklatě přesná, a ještě horší jsou podle soldátů hrozné ruské drony. Soldáti nicméně taky včera radostně oznámili, že aby mohli po Rusech začít střílet slibované “Pavlovy granáty”, tak na Ukrajině vybudovali výrobu náhradních dílů pro zbývající použitelné houfnice M777, protože žádné originální náhradní díly nedostávají. A všem tak naivně vyzradili tajemství, že NATO je už na tom tak bídně, že není na Ukrajinu ani schopno posílat náhradní díly na své vlastní moderní zbraně. Generál Pavel by tak měl okamžitě jednat, a rychle propátrat všechny NATO sklady, a zjistit, kam se náhradní díly na moderní NATO houfnice M777 ztratily, protože jinak mu hrozí mezinárodní blamáž, a Ukrajinci nebudou mít ani čím jeho granáty po Rusech metat!

Osud nejnovějších ruských 2S40 Floks na bojišti je stejný jako osud francouzských houfnic Caesar a amerických M777 dodaných Ukrajině, a ukazuje, že AČR dostane v roce 2026 zbraně, které se hodí jen za pojízdné plechové rakve pro vojáky. Putin další výrobu těchto předražených rakví zastavil. Fiala nikoli!

  1. Skoro 9 miliard CZK vyhodila AČR na nákup 52 houfnic Caesar 155mm, které má armáda dostat do roku 2026! Dělo má kritickou konstrukční chybu a není schopno odolat útoku dronu, ukázaly zkušenosti z ukrajinského konfliktu. Dánská armáda se všech nedávno nakoupených houfnic Caesar už raději zbavila a poslala je dosloužit na východní frontu. Koncepce levné tažené houfnice, která se de facto místo zapřažení za dělostřelecký tahač, dopravuje na bojiště a vede na něm palbu z korby terénního automobilu, kde je trvale usazena, se na Ukrajině rychle ukázala kritickou. Chybu neudělali jen Francouzi, ale i Rusové, ti nedávno vymysleli obdobnou zbraň – 2S40Floks – a jakmile prvních pár kusů před měsícem dorazilo na bojiště, rychle se ukázalo, že je dostihne stejný osud jako moderní západní houfnice Caesar a M777, a budou snadno zničeny levnými drony. (Zničení 2S40Floks, velmi pěkné video). 2S40 Floks byl přitom nápaditá konstrukce, rychlého obrněného minometu 120 mm, která měla umožňovat spojení nepřímé střelby minometu s přímou střelbou dělem. Šlo tak o hybrid minometu, houfnice a děla, který měl být rychlý a univerzální. Kritickou chybou, kterou drony neodpouštějí, se však ukázalo, umístění zbraně, munice a obsluhy děla na odkrytou korbu obrněného vozidla podobně jako u Caesar. Když ukrajinské drony, které neútočí v takovém množství jako ruské, a které ani nejsou autonomní zabijácké Lancety, ale většinou jen civilní stavebnice, přesto dokáží zlikvidovat 2S40 Floks, navzdory silné ruské PVO, není potom divu, že houfnice Caesar skončily neslavně, a většina z nich už je zničena. Putin však není Fiala, a tak nákup dalších 2S40 Floks zrušil. Houfnice Caesar nakoupili ještě Metnar s Babišem, bylo to sice před ukrajinskou válkou, ale už po druhé válce o Karabach, která ukázala, že nekrytá obsluha tažených houfnic a jejich hybridů na otevřených korbách aut, je díky dronům slepá vývojová cesta. Doba Bushe mladšího, kdy drahé M777 a Ceasar levně lovily různé pouštní rebely na džihád-mobilech, skončila. A nastala doba, kdy každý pouštní Hútía bude s dronem levně lovit drahé M777 a Caesar. Bohužel Černochová to nechce pochopit, aby smlouvu vypověděla. Macron jistě rád místo houfnic dodá protivzdušné rakety, které ČR k zajištění její bezpečnosti tak naléhavě chybí.

*

MIchael Svatoš, MaP 1953, na snímku nahoře houfnice Caesar

4.5 17 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
6 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem

Proc nevyhodit miliardy? Vzdyt maji ” Oslicka otres se”…obyvatele

cablik
cablik
před 1 měsícem

Děkuji všem za informace z fronty.

Hokarc
Hokarc
před 1 měsícem

Kdybychom měli vládu vlastenců a ne vládu tvořenou pětikolkou, nezadlužil by nás, jenerál Plevel, ani diabolkou.

SunTzu
SunTzu
před 1 měsícem

V oblasti bezpečnostní – obranné politiky je ANO na stejné vlně jako fialova pětikolní hnusota. Metnar je rotný VB/SNB, blb který v nákupech pro armádu udělal kromě houfnic Caesar další hovadiny – vrtulníky Venom, Viper (USA šrot), kulomety, atd. Souhlas okupační smlouvou s USA apod. V tomto ohledu je ANO hnusné jako ODS.… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 1 měsícem

A tak krásně měly děti z West Pointu tu ofenzívu spočítanou. No nic, nepovedlo se. Snad jen s těmi F16 by měli Holanďané, Dánové trochu chvátnout. Vždyť ty éra s prošlou životností už nechce ani žádnej lumumba v Africe. Jen v Evropě se našel debil, který za ten šrot podepsal ručení bankám na úvěry komika… Číst vice »

Jarda
Jarda
před 1 měsícem

Dva smějící se retardi se dlouho smát nebudou i s tím pávkem na hradě.