Okamura na koni! Stát se mu musí omluvit za lživé výroky

Tomio Okamura před časem prohlásil, že se ministr Vít Rakušan (STAN) snaží využít vnitro k „boji proti politické konkurenci“ a ministra Rakušana nazval „zoufalcem“. Teď mu dal soud za pravdu a stát se mu musí omluvit.

Stát se musí podle rozhodnutí Obvodního soudu pro Prahu 7 omluvit hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) za to, že jej Ministerstvo vnitra ve zprávě o extremismu spojilo s xenofobií a předsudečnou nenávistí. Na sociálních sítích to vyvolalo pořádný poprask.

Tomio Okamura v této souvislosti před časem prohlásil, že se ministr Vít Rakušan (STAN) snaží využít vnitro k „boji proti politické konkurenci“ a ministra Rakušana nazval „zoufalcem“.
„Ministr vnitra Vít Rakušan ze STAN se zoufale snaží zakrýt organizovaný zločin politiků STAN v kauze Dozimetr, netransparentní financování STANu z daňového ráje na Kypru a strmě klesající preference Fialovy vládní pětikoalice a proto zneužívají ministerstvo vnitra k boji proti politické konkurenci. Je to ze strany předsedy STAN Víta Rakušana trapné, zoufalé, směšné, srabácké a slabošské a takový zoufalec, který nezvládá funkci, by měl podat demisi,“ řekl v minulém roce pro Echo24 Okamura.

SPD u soudu argumentovala tím, že vnitro zařazení hnutí do zprávy řádně neodůvodnilo a rezignovalo i na prokázání svých tvrzení.
„V průběhu samotného soudního řízení ministerstvo předložilo podklady, kterými byly ve značné míře bulvární články či vyjádření osob, jejichž jednání dle soudu nebylo přičitatelné hnutí SPD,“ uvedla mluvčí SPD Barbora Šťastná. Obvodní soud pro Prahu 7 vyhověl žalobě v plném rozsahu.
 
Psali jsme:
Máme tu padesátá léta jak vyšitá, vzkazuje Turková lidovcům

Stát má omluvu zveřejnit na stránkách ministerstva vnitra a doručit ji SPD. Ministerstvo vnitra má nicméně v plánu se proti rozhodnutí odvolat.
„Ministerstvo vnitra vyčká na doručení rozsudku a podrobně se seznámí s jeho písemným odůvodněním. V návaznosti na vyhodnocení odůvodnění jsme případně připraveni podat odvolání k městskému soudu,“ sdělila mluvčí vnitra Hana Malá.

**

Zdroj: prvnizpravy.cz

5 2 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
5 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
standa
standa
před 27 dny

V Česku roste pomalu, ale jistě situace jako na Slovensku za vlády Matoviče, Čaputové a spol. Vytvořená Speciální prokuratura(justice) sloužila spolu policajty NAKA k dehonstování kriminalizování opozičních politiků – Fica a jeho strany. Teď se tam rozjíždí příprava k odvolání soudce Nejvyššího soudu, který nechával nezákonně odsoudit politiky opozice – prokazatelně nezákonně ! Tzv. dvojitý… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 27 dny

Většina pracovníků justice sympatizuje s Fialou a Rakušanem. Takže to bude dlouhotrvající proces. Ukončit ho mohou nejdříve prezidentské volby v USA na podzim a pak parlamentní volby v ČR v roce 2025.

standa
standa
před 27 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

Škoda, že v Česku nemají lidi koule na shození vlády generální stávkou ! Zatím jen čumíme stranou !

orinoko
orinoko
před 27 dny
Odpověď uživateli  standa

Oblude by si na koule vzpomnely, ale různé Streduly jim říkají: Hele, tamhle je veverka.
A to ten otřesný chobot ještě navrhnul zkrátit základní školní docházku o 3 roky. Cocot v čele PINdouru.

cablik
cablik
před 27 dny

To je dobře že se budou muset hnutí SPD omluvit furt na ně hází špínu a pomlouvají. Měli by rezignovat a omluvit se České většinové společnosti z které dělají Ruské agenty a dezoláty.